Αγορά dslr

Πολλα τα λεφτα παιδια για την 550 και εχω ψιλοχαθει...

Aν δεν θελεις βιντεο, παρε μια 450 με ενα 500ρικο και καθαρισες.

Στη συνεχεια θα ασχοληθεις με το να μαθεις και αργοτερα με φακους.

Εάν σου φαίνονται πολλά, ρίξε μια ματιά και στην Pentax K-x που γράφηκε παραπάνω. 490 ευρώ (κιτ με 18-55) και τα αξίζει νομίζω με το παραπάνω.

100 ευρω ειναι η διαφορα , δεν ειναι και τοσα πολλα.
Αν θελεις βιντεο, μην το σκεφτεσαι... αν οχι και με μια 450D εισαι μια χαρα.
Η 500d ειναι μεσοβεζικη λυση, δεν αξιζει.

οπως διαβασα το θεμα βιντεο σε αυτες τις μηχανες δεν ειναι οτι καλυτερο,και απο το να ανεβω σε κλιμακα θα το ξεχασω καλυτερα...

Τι εννοεις καλυτερο ?
Απο ποιοτητα, καμια βιντεοκαμερα μεχρι 10.000 ευρω δεν μπορει να φτασει μια dslr με καλους φακους.
Αν εννοεις "ευκολο" , οχι δεν ειναι, αλλα σε αυτη τη κατηγορια , ετσι δουλευουν ολοι.

οπως διαβασα το θεμα βιντεο σε αυτες τις μηχανες δεν ειναι οτι καλυτερο,και απο το να ανεβω σε κλιμακα θα το ξεχασω καλυτερα...

Jkouli πρόσεξε λιγάκι. Ζητάς το θεό (κυριολεκτικά) ενώ κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχεις ούτε την όρεξη, ούτε την υπομονή να διαβάσεις 300 σελίδες το μάνιουλ, ούτε 1000-1200 σελίδες με παραδείγματα για να βελτιώσεις την τεχνική σου για να τραβάς αυτά που θέλεις.

και -για να καταλάβεις- αν νομίζεις ότι μόνο η μηχανή θα σου δώσει το καλύτερο, πριν καν πάμε στις απαιτήσεις της μηχανής από σένα, πήγαινε λίγο στο θέμα 7d και δες το τρίποδο που έφτιαξε ο Γιάννης για να τραβά αξιοπρεπώς βίντεο με μια κορυφαία μηχανή.

Για να καταφέρεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου, η αξία του σώματος είναι το ελάχιστο. Μετά θα χρειαστείς φακούς, τριπόδια, φίλτρα, και φυσικά όταν θα τα αποκτήσεις αυτά, θα χρειαστείς φωτογραφική παιδεία και γνώση καλού χειρισμού της μηχανής.

Αυτά δεν τα λέω για να σε μειώσω, απλά εσύ ζητάς τα πάντα (το ταβάνι) και όταν σου λένε ότι αυτά στοιχίζουν 10.000 ευρώ λές καλά, αλλά μήπως με τα 1000 ευρώ μπορώ να πετύχω τίποτε;;;; Και σιγά μην έχω καλό βίντεο με κάποια DSLR.... Όταν όμως επαγγελματικά συνεργεία του Χόλλυγουντ χρησιμοποιούν αυτές τις DSLR (με αξεσουάρ κατάλληλα) και μιλώ για συνεργεία με 20 τεχνικούς στη σκηνή, καταλαβαίνεις πώς μας φαίνεται ο τρόπος που αντιμετωπίσεις εσύ τον εξοπλισμό ;;;;

To γεγονος οτι δεν εχω ασχοληθει με το αθλημα,ισως θετει ανεφικτες προυποθεσεις,υβριστικες για ειδημονες.Αυτο δε σημαινει ομως οτι δεν πρεπει να κοιταξω για οτι καλυτερο σε σχεση αποδοσης τιμης.Ο εξοπλισμος ισως για αρχη να ειναι υπερβολικος για τα επιπεδα των γνωσεων μου,αλλα μετα γιατι να περιοριστω απο μια κακη αγορα?Ειδικοτερα οταν οι εξελιξεις τρεχουν.Κ η αλλαγη των σωματων για καποιους ανα τακτα γνωσιακα κ χρονικα επιπεδα να θεωρειται λογικο,αλλα δυστυχως δεν λειτουργω ετσι.Ζητω την βοηθεια σας,σαν πιο εμπειροι οχι για να γινω επαγγελματιας,αλλα να κανω αυτο που θελω σωστα.

Όσες μηχανές σου έχουμε προτείνει, αρκούν για να κάνεις θαύματα. Φυσικά θα χρειαστείς και καλύτερους φακούς από τον βασικό 18-55, ειδικά στην CANON.

Εγω που θελω να βγαζω αθλητες στιβου,θα βγαινουν θολες φωτο?Μην παω σε τετοια κλιμακα και απογοητευτω....
Καλησπέρα, αθλητές σε φωτό πιστευω να θέλεις και όχι βίντεο απο φωτογραφική...εκτός και αν έχεις ράγες και τους ακολουθείς με follow focus.
Χωρίς να θέλω να ανοίξω "flame war" οι Nikon γενικά έχουν περισσότερα εστιακα σημεία οπότε ίσως είναι προτιμώτρες για αθλητικά γεγονότα με γρήγορη κίνηση. Βέβαια στην Ελλάδα είναι λίγο πιό τσιμπημένες.
Όσο για βίντεο απο DSLR, είναι καλές για οργανωμένες ή στουντιακές λήψεις, αλλα οι γρήγορες κινήσεις και οι απότομες εναλλαγές φωτεινότητας δημιουργούν jelly lens effect & blooming.
Στη κατηγορία που ζητάς, πιστεύω και εγω οτι η 5000D θα σε καλύψει.
Μπορεί να μήν έχει τόσο έυχρηστες ρυθμίσεις σε κουμπιά που έχουν οι μεγαλύτερες και να πρέεπει να μπέις στα μενού, αλλά έχει και flip-out/swivel LCD που στο βίντεο βοηθά πολύ και λείπει απο τα περισσότερα και ακριβότερα μοντέλα.

Θα ήθελα να σημειώσω κι εγώ ότι η 550 είναι πολύ ανώτερη για όποιον επιθυμεί video από την 500 και επιπλέον ρυθμίζεις το Af από το κουμπί του liveview. Δηλ το πατάς και ξαναεστιάζει μόνο του. Επίσης έχει και επιβεβαίωση εστίασης ενώ και σε ποιότητα εικόνας σε υψηλά iso είναι καλύτερη. Τώρα όσον αφορά την 450 απλά για φωτογραφίες είναι πολύ καλή και τίμια για τα λεφτά της αν και μικρή η διαφορά της.

Re: Απάντηση: Αγορά dslr

Θα ήθελα να σημειώσω κι εγώ ότι η 550 είναι πολύ ανώτερη για όποιον επιθυμεί video από την 500 και επιπλέον ρυθμίζεις το Af από το κουμπί του liveview. Δηλ το πατάς και ξαναεστιάζει μόνο του. Επίσης έχει και επιβεβαίωση εστίασης ενώ και σε ποιότητα εικόνας σε υψηλά iso είναι καλύτερη. Τώρα όσον αφορά την 450 απλά για φωτογραφίες είναι πολύ καλή και τίμια για τα λεφτά της αν και μικρή η διαφορά της.

Αυτά όλα (αν τα κατάλαβα σωστά) τα κάνει και η D5000. Στην D5000 έχεις και δυνατότητα όταν ολοκληρώνεται το AF να ακούγεται και ένα μπιπ εκτός από το οπτικό σήμα που φαίνεται στο LV και στο σκόπευτρο. Επίσης, όταν κάνεις manual focus, έχει ένδειξη στο σκόπευτρο αν έχεις εστιάσει σωστά, ή αν έχεις εστιάσει μπρος ή πίσω από το αντικείμενο. Έχει 3D Auto Focus (AF) με 11 σημεία εστίασης, που σημαίνει ότι το AF ακολουθεί ένα κινούμενο αντικείμενο, αλλά δεν έχει τύχει για την ώρα να φωτογραφίσω κάποιο αντικείμενο ή άνθρωπο που να κινείται σε δύο ή τρεις διαστάσεις για να τεστάρω αν η ταχύτητα του Auto Focus είναι επαρκής και πόσο γρήγορη είναι. Γενικά έχει πολλές δυνατότητες, αλλά δεν ξέρω τι δυνατότητες έχουν οι υπόλοιπες DSLR για να τη συγκρίνω.

Όσο για την ταχύτητα που αναφέρθηκε παραπάνω, έκανα το εξής τεστ, δεν ξέρω αν το έχει κάνει κανένας άλλος να μου πει συμπεράσματα. Πριν από 2 εβδομάδες περίπου πήγα ένα ταξίδι και βγήκα στην Εθνική. Και σκέφτηκα εκεί που βαριόμουνα γιατί οδηγούσα κανένα εξάωρο μόνος μου, να δω τι μπορεί να κάνει. Με ταχύτητα λοιπόν 100χλμ/ώρα την έβαλα στον ώμο μου και φωτογράφησα τα στάχυα στη νησίδα της εθνικής με φουλ ταχύτητα 1/4000, f/3.5 και 18mm, τα οποία βγήκαν ακίνητα. Στα 120χλμ/ώρα, τα στάχυα θόλωναν, αλλά οι σιδερένιες μπάρες από την άλλη μεριά του δρόμου που ήταν ποιο χοντρές (και δεν τις κουνούσε ο αέρας κι όλας) έβγαιναν μια χαρά, ακίνητες, όπως και τα πετραδάκια στην άσφαλτο. Όλα αυτά από την οθόνη της μηχανής, δεν τα είδα στον υπολογιστή, οπότε κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, αλλά οι πιθανότητες να έκανα λάθος είναι μικρές πιστεύω, γιατί ζουμάρισα αρκετά για να δω αν υπάρχει θολούρα.

Και πάλι λέω ότι αυτά που γράφω έχουν αξία για κάποιον που έχει εμπειρία από διάφορες μηχανές, προσωπικά δεν μπορώ να τα αξιολογήσω.

Last edited:
Σημερα εγινα κατοχος μιας d5000.Ειμαι χαρουμενος με το θηριακι.Τραβηξα φωτο που με κομπακτ δεν επαιρνα αξιοπρεπη φωτο(ημιφως) και εδω τα πραγματα μπαινουν σε αλλη πραγματικοτητα.
Το μηχανακι τα σπαει!!Εχω πολυ διαβασμα....Τιμη μετρητοις στα 570 με δευτερη μπαταρια και τσαντουλα.

Καλοριζικη... φακο τον 18-55 VR?
Σε ευχαριστω πολυ.Ναι τον εν λογω...
To υπεροχο ειναι οτι εχω και μια τετοια γριουλα στην κατοχη μου http://gearpatrol.com/blog/wp-content/uploads/2008/05/vintage-canon-ae-1-program-slr-camera1.jpg
και το φλας που εχει κανει και στην 5000!
Μενει να την δω και εν δραση την 5000.Το μονο μειον που εντοπισα ως αρχαριος χρηστης ηταν το βαρος,αλλα ολα θεμα συνηθειας!

Προσεχε λιγο με τα φλας... κατι εχω ακουσει, οτι παλια φλας, ενδεχεται να προξενουν βλαβες σε ψηφιακες... στα ηλεκτρονικα τους... δες το λιγο