Re: Απάντηση: Αγορά dslr
Θα ήθελα να σημειώσω κι εγώ ότι η 550 είναι πολύ ανώτερη για όποιον επιθυμεί video από την 500 και επιπλέον ρυθμίζεις το Af από το κουμπί του liveview. Δηλ το πατάς και ξαναεστιάζει μόνο του. Επίσης έχει και επιβεβαίωση εστίασης ενώ και σε ποιότητα εικόνας σε υψηλά iso είναι καλύτερη. Τώρα όσον αφορά την 450 απλά για φωτογραφίες είναι πολύ καλή και τίμια για τα λεφτά της αν και μικρή η διαφορά της.
Αυτά όλα (αν τα κατάλαβα σωστά) τα κάνει και η D5000. Στην D5000 έχεις και δυνατότητα όταν ολοκληρώνεται το AF να ακούγεται και ένα μπιπ εκτός από το οπτικό σήμα που φαίνεται στο LV και στο σκόπευτρο. Επίσης, όταν κάνεις manual focus, έχει ένδειξη στο σκόπευτρο αν έχεις εστιάσει σωστά, ή αν έχεις εστιάσει μπρος ή πίσω από το αντικείμενο. Έχει 3D Auto Focus (AF) με 11 σημεία εστίασης, που σημαίνει ότι το AF ακολουθεί ένα κινούμενο αντικείμενο, αλλά δεν έχει τύχει για την ώρα να φωτογραφίσω κάποιο αντικείμενο ή άνθρωπο που να κινείται σε δύο ή τρεις διαστάσεις για να τεστάρω αν η ταχύτητα του Auto Focus είναι επαρκής και πόσο γρήγορη είναι. Γενικά έχει πολλές δυνατότητες, αλλά δεν ξέρω τι δυνατότητες έχουν οι υπόλοιπες DSLR για να τη συγκρίνω.
Όσο για την ταχύτητα που αναφέρθηκε παραπάνω, έκανα το εξής τεστ, δεν ξέρω αν το έχει κάνει κανένας άλλος να μου πει συμπεράσματα. Πριν από 2 εβδομάδες περίπου πήγα ένα ταξίδι και βγήκα στην Εθνική. Και σκέφτηκα εκεί που βαριόμουνα γιατί οδηγούσα κανένα εξάωρο μόνος μου, να δω τι μπορεί να κάνει. Με ταχύτητα λοιπόν 100χλμ/ώρα την έβαλα στον ώμο μου και φωτογράφησα τα στάχυα στη νησίδα της εθνικής με φουλ ταχύτητα 1/4000, f/3.5 και 18mm, τα οποία βγήκαν ακίνητα. Στα 120χλμ/ώρα, τα στάχυα θόλωναν, αλλά οι σιδερένιες μπάρες από την άλλη μεριά του δρόμου που ήταν ποιο χοντρές (και δεν τις κουνούσε ο αέρας κι όλας) έβγαιναν μια χαρά, ακίνητες, όπως και τα πετραδάκια στην άσφαλτο. Όλα αυτά από την οθόνη της μηχανής, δεν τα είδα στον υπολογιστή, οπότε κρατάω μια μικρή επιφύλαξη, αλλά οι πιθανότητες να έκανα λάθος είναι μικρές πιστεύω, γιατί ζουμάρισα αρκετά για να δω αν υπάρχει θολούρα.
Και πάλι λέω ότι αυτά που γράφω έχουν αξία για κάποιον που έχει εμπειρία από διάφορες μηχανές, προσωπικά δεν μπορώ να τα αξιολογήσω.