Αγορά dslr

Λοιπόν σήμερα που παρέλαβα το "θηριάκι" μου μπορώ να πω και γω ευχαριστώ.
Φοβερό εργαλείο και φακός άλλο πράγμα.

Slr που να τραβα υποτυπωδες βιντεο,με live view(να βλεπω και απο την οθονη) και να παιζει στα 500ε υπαρχει??
Σκεφτομαι για την Νικον 3000,αλλα τπτ απο τα δυο δεν εχει...

Slr που να τραβα υποτυπωδες βιντεο,με live view(να βλεπω και απο την οθονη) και να παιζει στα 500ε υπαρχει??
Σκεφτομαι για την Νικον 3000,αλλα τπτ απο τα δυο δεν εχει...

Συγνώμη αλλά αν διαβάσεις το thread από την αρχή νομίζω ότι έχεις την απάντηση! Για να μήν ζορίζεσαι: http://www.katerelos.gr/product_info.php?products_id=9494

και review εδώ:http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/

Αν επιμένεις σε Nikon η 5000 κοστίζει λίγο παραπάνω από το όριο σου, γύρω στα 540 ...

H D5000 της Nikon είναι εξαιρετική σαν φωτογραφική, τραβάει στα 720p και έως 5 λεπτά με 8GB μνήμη. Δεν ξέρω αν μπορεί να τραβήξει περισσότερο με μεγαλύτερη μνήμη. MONO υποτυπώδες βίντεο όμως, γιατί ΔΕΝ μπορεί να κάνει αυτόματη εστίαση στη λειτουργία του βίντεο. Θα εστιάσεις δηλαδή σε κάποιο σημείο χειροκίνητα και αν αλλάξει η απόσταση, χάνεις την εστίαση και πρέπει να εστιάσεις ξανά χειροκίνητα. Απ ότι έχω διαβάσει, η ποιότητα της φωτογραφίας όμως στο μόνο που υστερεί από τις ακριβότερες της Nikon είναι στη νυχτερινή λήψη διότι απ' ότι έχω καταλάβει, έχει μεγαλύτερο θόρυβο σε μεγάλα ISO.

Όσον αφορά το Live View στη φωτογραφία, είναι ποιο αργό έως αρκετά ποιο αργό σε κάποιες περιπτώσεις στην αυτόματη εστίαση σε σχέση με το "μάτι", αλλά για ´μένα είναι άχρηστο διότι με δυσκολεύει στον ορίζοντα. Βίντεο μπορείς να τραβήξει μόνο με το Live View, εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν ενδιαφέρει καθόλου.

560 από το ΠΛΑΙΣΙΟ με τον φακό 18-55 VR + 30 για 8GB μνήμη με 15ΜΒ/sec ταχύτητα και άλλα 30 Ευρουλάκια για μια αξιοπρεπή τσαντούλα (που θα πάρεις από το Public όμως που έχει μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερη ποιότητα).

Την Pentax δεν την ξέρω. -bye-

Last edited:
To νημα το διαβασα και απο οτι καταλαβα ολοι πανε προς Νικον!
Σκεφτομουν την D3000 και την Pentax την ειχα σα μακρινη επιλογη(συγκεκριμενα την K-m).Tην 3000 ομως οπως βλεπω την εχετε για entry level slr και μαλλον δεν αξιζει τον κοπο!
Ποσα σημεια εστιασης εχει η Pentax K-x?

Για την K-x δεν βλεπω πουθενα να λεει οτι μπορεις να βγαλεις φωτο κοιτωντας και την οθονη.Μονο μεσω του viewfinder!...Κανω λαθος?

Last edited:
Ξαναδιαβαζοντας βλεπω οτι βγαζεις,αλλα λεει οτι ειναι αργη,οποτε ψιλοαχρηστο...
Επισης ειδα λεει οτι εχει θεμα σε αποτυπωση σπορ.
Εγω που θελω να βγαζω αθλητες στιβου,θα βγαινουν θολες φωτο?Μην παω σε τετοια κλιμακα και απογοητευτω....

Αθλητές στίβου με live view δεν βγάζεις ούτε με την 5D mkII...

Το live view είναι μια λειτουργία που η χρήση της έχει να κάνει κυρίως με την μακρο φωτογραφία ή με άβολες γωνίες λήψεις. Η DSLR είναι σχεδιασμένη για να σκοπεύεις απο το οφθαλμοσκόπιο. Έτσι εστιάζει καλύτερα, γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Αν δεν θες να τραβας καθόλου με σκόπευτρο ακόμα και σε φυσιολογικές συνθήκες, ίσως μια DSLR δεν είναι αυτό που ζητάς.
Ισως μια απο τις micro 4/3 μηχανές να σε βολέψει καλύτερα.

Ξαναδιαβαζοντας βλεπω οτι βγαζεις,αλλα λεει οτι ειναι αργη,οποτε ψιλοαχρηστο...
Επισης ειδα λεει οτι εχει θεμα σε αποτυπωση σπορ.
Εγω που θελω να βγαζω αθλητες στιβου,θα βγαινουν θολες φωτο?Μην παω σε τετοια κλιμακα και απογοητευτω....

Αν θέλεις να τραβάς αθλητικά, τότε να πας προς CANON μεριά και όσους φακούς πάρεις (διότι δεν θα την βγάλεις με έναν) να έχουν μοτέρ USM (CANON), HSM (SIGMA). Ρίξε βέβαια μια ματιά στο θέμα paparazzi και τις εντυπώσεις του Ηλία, ο οποίοςς έχοντας έναν αξιοπρεπέστατο τηλεφακό και αντίστοιχη μηχανή, παραπονείται ότι συνήθως ο εξοπλισμός του δεν επαρκεί για τις συγκεκριμένες συνθήκες (γυμναστήρια).

To θεμα του live view δε με απασχολει,ιδιαιτερα.Απλα θεωρω καλο το να υπαρχει σαν δυνατοτητα.Για χαζοληψεις λεω να κρατησω μια παλια compact που εχω.
Στο θεμα αποτυπωσης κινουμενων θεματων,φοβαμαι οτι ισως εχω θεμα γιατι η κριτικη επισημαινει οτι η πενταξ αντιμετωπιζει καποια δυσκολια.

Εξ εμπειριας,και σαν πιο εμπειροι χρηστες,η πενταξ στο θεμα κινουμενων αθλητων,θα αποτυπωσει καλα στιγμες ή θα χω θολουρες?

Αν θέλεις να τραβάς αθλητικά, τότε να πας προς CANON μεριά και όσους φακούς πάρεις (διότι δεν θα την βγάλεις με έναν) να έχουν μοτέρ USM (CANON), HSM (SIGMA). Ρίξε βέβαια μια ματιά στο θέμα paparazzi και τις εντυπώσεις του Ηλία, ο οποίοςς έχοντας έναν αξιοπρεπέστατο τηλεφακό και αντίστοιχη μηχανή, παραπονείται ότι συνήθως ο εξοπλισμός του δεν επαρκεί για τις συγκεκριμένες συνθήκες (γυμναστήρια).
δλδ αξιοπρεπεις αποτυπωσεις γρηγορων σκηνων χλωμο...

δεν ειναι μονο τα gear, θελει και καπιες γνωσεις και εξασκηση...
παντως αποσο ξερω στα αθλητικα κυριως με κανον τραβανε, οποτε θα υπαρχει καπιος λογος

εξοπλισμό δεν ειμαι απο αυτους που αλλαζουν συχνα,οποτε μια ολοκληρωμενη αγορα που θα με καλυψει για κανα 3αρι χρονακια ειναι το ζητουμενο!

Στο AF η Pentax υπολοίπεται σε ταχύτητα (όχι σε αποτελεσματικότητα) των δυο και κυρίως της Canon. Οπότε αν η ταχύτητα του AF είναι σημαντικό ξέχνας την Pentax.
Τώρα το αν θα βγούν θολές η καθαρες οι φωτογραφίες δεν έχει να κάνει μόνο με το αν θα έχει εστιάσει η όχι στο θέμα η μηχανή. Όπως λένε και τα παιδιά είναι δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι η φωτογραφία σπορ.
Βέβαια το σημαντικότερο είναι το τί απαιτήσεις και τί προσδοκίες έχεις. Μπορεί να σε καλύπτει κάτι πιο απλό, μην σε τρομάζουν οι απαιτήσεις των επαγγελματιων.
Για να κάνω και μια παρομοίωση, δεν χρειάζονται όλοι την επιτάχυνση μιας 911 GT2, για τους περισσότερους απο εμάς και το Golf GTI είναι αρκετά γρήγορο.

Απο την canon 450 εχει μεινει ικανοποιημενος οποιος την εχει??

Μια χαρα ειναι.

Εναμιση χρονο την εχω, ο,τι ξερω το εμαθα πανω σε αυτην και εχει συνυπαρξει με φακους πανω απο την κλαση της.

Τωρα σκεφτομαι να την αλλαξω με την 550 λογω βιντεο και μονο γιατι δεν θελω να παρω βιντεοκαμερα.

Μια χαρα ειναι.

Εναμιση χρονο την εχω, ο,τι ξερω το εμαθα πανω σε αυτην και εχει συνυπαρξει με φακους πανω απο την κλαση της.

Τωρα σκεφτομαι να την αλλαξω με την 550 λογω βιντεο και μονο γιατι δεν θελω να παρω βιντεοκαμερα.

+1

Ξερω εχω γινει κουραστικος αλλα μια τελευταια ερωτηση.
Εχω καταληξει στην Canon 500D και την Κ-Χ.Οσον αφορα το βιντεο,δεν κανει auto focus καμια απο τις δυο κατα την εγγραφη?Το ρυθμιζεις αρχικα και μετα αν αλλαξει κατι μενει εστιασμενη εκει που ηταν αρχικα?

Δεν ειναι φρονιμο να παρεις την 500D , αλλα την 550D.
Eχει 1080p , 24/25-30 fps και full manual settings που δεν εχει η 500D.
Aν σ ενδιαφερει το βιντεο, μακρια απο την 500d!

Auto focus δεν κανει καμια dslr προς το παρον.
Το κανεις εσυ manual απο το δαχτυλιδι του φακου.