Αγορά ενισχυτή...αλλα ποιον?

Και εγω ασχετος ειμαι... Ιδεα δεν εχω πως ρυθμιζεται, γιαυτο και εγω ηθελα το MCACC.. Αλλα δεν πιστευω να ειναι και τοσο δυσκολο πια. Το προβλημα νομιζω πως ειναι οτι δεν φερνει τα καλυτερα αποτελεσματα (σε σχεση με το MCACC) και εκει θα αρχισουν τα δυσκολα, αν χρειαστει να του βαλω χερι.. Τωρα πως και τι, δεν ξερω.. Βλεποντας και κανοντας. Εχω βρει και μια σελιδα στο ιντερνετ που στο παει βημα βημα.. Καπως ετσι θα το προσπαθησω εγω ΑΝ τον παρω.. (http://batpigworld.com/setup.html)

Επισης το manual του denon, δυστυχως ειναι για τα σκυλια.. Γινετε μεσα της παραπομπης το καγκελο..

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή...αλλα ποιον?

Και εγω ασχετος ειμαι... Ιδεα δεν εχω πως ρυθμιζεται, γιαυτο και εγω ηθελα το MCACC.. Αλλα δεν πιστευω να ειναι και τοσο δυσκολο πια. Το προβλημα νομιζω πως ειναι οτι δεν φερνει τα καλυτερα αποτελεσματα (σε σχεση με το MCACC) και εκει θα αρχισουν τα δυσκολα, αν χρειαστει να του βαλω χερι.. Τωρα πως και τι, δεν ξερω.. Βλεποντας και κανοντας. Εχω βρει και μια σελιδα στο ιντερνετ που στο παει βημα βημα.. Καπως ετσι θα το προσπαθησω εγω ΑΝ τον παρω.. (http://batpigworld.com/setup.html)

Επισης το manual του denon, δυστυχως ειναι για τα σκυλια.. Γινετε μεσα της παραπομπης το καγκελο..

Το είδα το manual! Εχει πολύ πράγμα...το μόνο σίγουρο ειναι οτι αμα παω σε αυτόν θα παραγγελθεία απο έξω! τουλάχιστον 100 ευρω διαφορά χαμηλότερα! Πάντως δεν φαίνονται και τραγικα τα πραγματα με το manual!

Να ρωτησω κατι...

Αν βαλω μια ταινια των 700mb απο το pc, οι ενισχυτες τυπου 1911 που εχουν upscalling κανουν την εικονα καλυτερη σε σχεση με τον 1611?

Ευχαριστω.

υγ. Χθες ξανασυγκρινα τον 920 με τον 1911, και 99% παω για denon... Εχω αρρωστησει με τον ηχο του!

Last edited:
Σε ποιο μαγαζι ακουσες τον 1911? εγω ακομα να αποφασισω! εχω μπερδευτει τελειως, με τα ηχεια που εχω! δεν ξερω τι να κανω!

Τον εχουν στα media markt στο μαρουσι και στο saturn του γερακα..
Λογικα θα τον βρεις σε οποιο τετοιο καταστημα πας..

Εγω αυτο που καταλαβα φιλε ειναι οτι αν θες να εχεις καλυτερο ηχο στις ταινιες πας για τον pioneer, αλλα αν πρωτα κοιτας την μουσικη τοτε ο denon ειναι σαφως ανωτερος.. Αν εισαι στο 50/50 τοτε δες ποτε μπορεις να ανοιξεις την ενταση στον ενισχυτη σου.. εγω πχ βλεπω ταινιες την νυχτα οποτε και να ηθελα, δεν μπορω να του δωσω ενταση εκεινες τις ωρες.. Μουσικη ομως που ακουω τα απογευματα, μπορω να τον τσιτωσω και να παρω τον απιστευτο ηχο (για τα δικα μου δεδομενα) του denon..

Καλο κουραγιο φιλε.. Και πηγαινε να τους ακουσεις.. :ears:

Σε ευχαριστώ! Κοίτα ακούσα την ίδια μουσική σε εναν φίλο που ειχε τον 819 και τον 1910 (στον οποιό μόνο με 2 ηχεία βιβλιοθήκησ) και είχε πιο καλό ήχο ενώ με τον 819 μόνο στο pure direct(full 5.1 speakers) ήταν γεμάτος. Αλλά πόσο δύσκολο ειναι αυτό το odyssey? επείδη το λέω ειμαι ασχετοσ ειναι δύσκολο να τα ρυθμίσεις μόνος σου?

Δεν είναι δύσκολο το Audyssey
Αν διαβάσεις το θέμα Denon 1910 θα βρείς οδηγίες
Τα πράγματα είναι απλά απλά το ψάχνεις λίγο για να κάνεις μικροβελτιώσεις και να έχεις ενα καλύτερο αποτέλεσμα
Ειδικά αν ο χώρος δεν είναι δύσκολος τα πράγματα είναι απλά

Να ρωτησω κατι...

Αν βαλω μια ταινια των 700mb απο το pc, οι ενισχυτες τυπου 1911 που εχουν upscalling κανουν την εικονα καλυτερη σε σχεση με τον 1611?

Το upscale δεν είναι τίποτα Ενα avi θα παραμείνει avi Μην στηρίζεσαι σε αυτό
Θα πρότεινα 1911 λόγω τροφοδοτικού
Πάντα χρειάζονται μετρικά watt παραπάνω
Δεν είναι θέμα έντασης αλλά ποιότητας

στον 920 πρέπει να βάλεις Mode 3 ή 4, stereo, να ανοιξεις το LOUD και να βάλεις +3, +4 στο bass/treble.. ξαφνικά μεταμορφώνετε ο ήχος πολύ καλά!

Επειδη λογικα θα αλλαξω σπιτι πιο συντομα απο οτι νομιζα και μαλλον θα χρησιμοποιησω τον av (μαλλον denon 1911) και το 5,1 στο σαλονι, ηθελα να ρωτησω περι zone 2, μιας και μαλλον θα χρειαστει να εχω και 2 ηχεια (εστω) για στερεο ακροασης απο το pc στο δωματιο.

Οι ερωτησεις ειναι..
1. Το zone 2 του denon μπορει να δεινει ηχο απο το pc? Το pc βγαζει hdmi, οπως και τα κλασικα audio jacks.
2. Υπαρχουν περιορισμοι για το τι μπορει να παιξει το zone 2? Μην παιζει μονο ραδιοφωνο πχ..
3. Οταν παιζει το zone 2, παιζει ταυτοχρονα και το 5,1?? (Δεν το θελω αυτο..)

Βασικα δεν εχω ιδεα περι zone 2, οποτε αν μπορουσατε να με κατευθυνετε λιγο, θα σας ημουν ευγνωμων..

Ο καινουργιος 1912 ειδα οτι θα παρεχει περισσοτερα network capabilities και ισως να πρεπει να περιμενω ΑΝ οντως με βολευει το zone 2.. Ειδα πχ οτι μπορεις να χρησιμοποιεις τον 1912 με host address απο το pc. Δηλαδη να μην πρεπει να αλλαξω δωματιο για να χαμηλωσω τον ηχο πχ.. To θεμα ειναι οτι δεν ξερω αν το zone 2 μπορει να με βολεψει ως "ηχεια pcιου", οποτε δεν ξερω μηπως κοιταω αδικα..

Last edited:
Παιδια καλημερα και παλι εδω! λοιπον ακομα ψαχνω, ειμαι αναμεσα σε...
onkyo 609 ή 709, yamaha 1067, marantz 6005, pioneer 1021, θελω να πιστευω πως κανουν για τα ηχεια μου. Καποια γνωμη για αυτους τους ενισχυτες?

Παιδια καλημερα και παλι εδω! λοιπον ακομα ψαχνω, ειμαι αναμεσα σε...
onkyo 609 ή 709, yamaha 1067, marantz 6005, pioneer 1021, θελω να πιστευω πως κανουν για τα ηχεια μου. Καποια γνωμη για αυτους τους ενισχυτες?

Ανάλογα για την χρήση τον θες πας και σε άλλον ενισχυτή.
Εγώ για παράδειγμα θέλω μουσική και ταινίες 50/50. Οπότε θα έπαιρνα τον yamaha που παίζει ωραία σε δικάναλο και από Αγγλία έρχεται σε πολύ σωστή τιμή.
Άν με ενδιέφερε περισσότερο να βλέπω ταινίες θα κοιτούσα onkyo ή pioneer.
Τον marantz δεν τον έχω ακούσει οπότε δεν ξέρω να σου πω αν είναι καλός ή όχι.

70% ταινιες και 30 μουσικη! Αγγλια σε ποιο site?

Από quantum electronics βάζεις τον κωδικό "avfv1067" στην φόρμα παραγγελίας. Πριν 10 μέρες που τους είχα ρωτήσει ίσχυε ακόμα.

ευχαριστω ! ετσι μπορω να παω και στον 2067 799 λιρες!και με λιγο υπομονη θα ριξουν κι αλλο τις τιμες! Πως γινεται η αγορα απο αγγλια, γιατι γιοκ αγγλικα εγω, μονο γερμανικα! με αντικαταβολη??

ευχαριστω ! ετσι μπορω να παω και στον 2067 799 λιρες!και με λιγο υπομονη θα ριξουν κι αλλο τις τιμες! Πως γινεται η αγορα απο αγγλια, γιατι γιοκ αγγλικα εγω, μονο γερμανικα! με αντικαταβολη??

Τους στέλνεις τα χρήματα μπροστά και στο στέλνουν. Δεν ξέρω άμα θα πέσουν και άλλο οι τιμές γιατί μπορεί να τελειώσουν οι ενισχυτές μιας και έχει σταματήσει η παραγωγή τους.
Μπορείς να κοιτάξεις και σε exceptional av τον 2067 στις 750 λίρες αλλά είναι λίγο ταλαιπωρία αυτό το κατάστημα.
Καλύτερα να βρεις κάποιον που να ξέρει Αγγλικά να μιλήσει αυτός μαζί τους, διαφορετικά μπορείς να τους ρωτήσεις αν μπορείτε να συνεννοηθείτε στα Γερμανικά.
Μπορείς επίσης να προτείνεις στο quantum electronics αν μπορεί να σου κατεβάσει στην τιμή στα 750 όσο και του exceptional av (οι Άγγλοι τα κάνουν αυτά) και να το πάρεις από αυτούς.

οκ ευχαριστω πολυ! οποτε μαλλον παω για yamaha και αυτον που εχω υαμαηα ειναι 10ετιας.

Παιδια και παλι καλημερα. ποιος απο τους δυο yamaha 1067 - 2067 θα οδηγισει καλυτερα τα ηχεια μου?(MB QUART QL S 830 ηχεία 4Ω με ευαισθησία 87dB/w/m¨Η να παω σε αλλον ενισχυτη πχ onkyo,pioneer,? Μεχρι 900 ουτε παραπανω!

Παιδια και παλι καλημερα. ποιος απο τους δυο yamaha 1067 - 2067 θα οδηγισει καλυτερα τα ηχεια μου?(MB QUART QL S 830 ηχεία 4Ω με ευαισθησία 87dB/w/m¨Η να παω σε αλλον ενισχυτη πχ onkyo,pioneer,? Μεχρι 900 ουτε παραπανω!

Δεν το γνωρίζεις αυτό; Ασφαλώς και ο 2067 θα οδηγήσει καλύτερα τα ηχεία σου......

πάνω που αποφάσισα για τον 2067 είδα πως βγήκε ο onkyoo 809 και τώρα?
τελευταία βοήθεια παιδιά ποιον από τους δυο? εκεί που έλεγα κάτι οικονομικό ανέβηκα ψηλά άλλα σκέφτηκα πως θα τον κρατήσω για καμιά 10ετία. Το ξαναλέω πως είμαι παντελώς άσχετος για αυτό και σας πρήζω, αυτά .

Καμια 10ετια?
Του χρονου ισως να βγει το hdmi 1.5 του παραχρονου το 1.6 και παει λεγοντας... Ενισχυτης που να ειναι τοσο future proof δεν νομιζω πως υπαρχει... Τεσπα, νομιζω πως ειναι λαθος ο τροπος που το σκεφτεσαι.. Αν ησουν σχετικος με το αθλημα του ηχου και το αυτι σου εμπειρο, θα ειχε λογικη το να αγορασεις κατι τοσο καλο οσο ο 809, αλλα στην περιπτωση σου δεν νομιζω πως εχει και τοσο, γιατι η ακουστικη διαφορα που εχει ο 809 απο τον 609, δεν νομιζω να μπορεις εσυ να την διακρινεις... Η' μαλλον, για να το πω καλυτερα, να την αναζητησεις επειδη θα σου λειπει..

Βασικα μου φαινεται πιο σοφο να παρεις 2 ενισχυτες σε 10 χρονια παρα 1 σουπερ ντουπερ τωρα και να μην ξανασχοληθεις...

Αποψη μου παντα...
:afro: