Αγορά ενισχυτή...αλλα ποιον?

Θελω να αγορασω εναν ενισχυτη ο οποιος να μπορει μεσω της θυρας ethernet να συνδεθει σε δυκτιο (dlna)
και να παιζει ολα τα αρχεια media που εχω στο laptop, κυριως mkv, avi, mp3, flac.
Λογω του οτι ειμαι ψιλοαρχαριος δεν μπορω να καταλαβω αν π.χ. οι onkyo 609, yamaha 1067
μπορουν να κανουν αυτα που θελω.
Πληροφοριακα αν μπορει καποιος να μου πει πως λειτουργει το dlna,
(α) δηλαδη οταν θα εχουν συνδεθει ολα μαζι (router, laptop, ενισχυτης), ο ενισχυτης "παιρνει" το αρχειο απο το laptop και το παιζει σε δικο του media palyer
ή δεινει εντολη στο laptop να παιξει σ'αυτο και αναμεταδιδει την εικονα και ηχο.
(β) μπορω να χειριζομαι το youtube στο laptop και να μεταφερεται στον ενισχυτη και κατ' επεκταση η εικονα στην τηλεοραση.

Υποψιν οτι ο ενισχυτης θα ειναι ενσυρματα συνδεδεμενος στο router, ενω το laptpo με wifi.

εγω εβαλα εναν mediaplayer (κοινοσ εξωτερικο δισκο με εξοδο hdmi ξεκινανε απο 100 ε ) και ο ενιχυτης onkyo 609 τα παιζει ολα τραγουδια -binteo

επισης αν τυχαινει να εχεις playstation 3 οριζεισ σερβερ εναν οποιονδηποτε δισκο και παιζει κανονικα ολα

Ευχαριστω για τις συντομες απαντησεις σας.
Καταλαβα οτι οι ενισχυτες παιζουν μονο μουσικη μεσω δυκτιου, οποτε δεν θα αποφυγω to media player, αφου αυτος ηταν ο σκοπος.

playstation δεν εχω. xbox360 εχω αλλα απ'οσο εχω κοιταξει δεν εχει πολλες δυνατοτητες σ' αυτο τον τομεα.