Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Ο πριμάρε (ο αντίστοιχος ολοκληρωμένος) που είχα ακούσει σε αντιπαράθεση με το roksan kandy k2 με τα proac studio mk2 αν θυμάμαι καλά όταν έψαχνα για ηχεία όντας τελείως μα τελείως άστρωτος μου είχε αφήσει καλή εντύπωση (για άστρωτο μηχάνημα) από πλευράς ατμοσφαιρικότητας. Απλά δεν είχε δικαιολογήσει εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου το έξτρα κόστος (έχοντας ήδη πάρει τον kandy ο οποίος είναι όντως ατμοσφαιρικός όπως λέει ο leo) σε σχέση με τον ενισχυτή που ήδη είχα. Είχε καλύτερο drive και ίσως να μη με συνεπήραν ιδιαίτερα οι χροιές (ξανατονίζω πως το μηχάνημα ήταν άστρωτο). Από roksan νομίζω πως κανένας από τους δύο της εταιρίας δε θα μπορούσε να ταίσει τα συγκεκριμένα ηχεία επαρκώς και θα χρειαζόταν διενίσχυση.

Γενικά αν θέλει ο φίλος να συγκεντρώσει σε ένα ποστ πλήρη περιγραφή του σεταπ του (ηχεία, ενισχυτή, dac, καλώδια interconnect & ηχείων, πηγή που ταίζει το dac κλπ) καθώς και κάποιο σχεδιάγραμμα του χώρου τοποθέτησης των ηχείων ίσως κάποιοι πιο έμπειροι μπορούσαν να βοηθήσουν λίγο περισσότερο. Επίσης ας μας αναφέρει το πόσες ώρες υπολογίζει πως έχουν παίξει ο ενισχυτής και τα ηχεία και σε τι εντάσεις.

Πάντως για να πάρει τρισδιάστατη εικόνα θα πρέπει να φέρει το ισοσκελές κανονικά και τα ηχεία να έχουν απόσταση τουλάχιστον 70-80 πόντους πίσω τους από τους τοίχους και να μην υπάρχει τίποτα ψηλότερο από 40-50cm ανάμεσα τους στο βάθος αυτό ενώ από τα πλάγια κανένα μέτρο από τους τοίχους θα ήταν ταμάμ.

Last edited:
Νομίζω ότι ο φίλος lagnik έχει πάρει τα Audiophysic Tempo τα οποία έχουν μόνο ένα ζεύγος μπόρνες και δεν δέχονται διενίσχυση.

Λοιπον η σειρα ειναι: foobar απο λαπτοπ Toshiba και μεσω spdif της audioquest (γυρω στα 90 ευρα) πηγαινει στο benchmark usb.

Απο το benchmark μεσω xlr των 250 ευρω πηγαινει στον primare a 30 κι απο κει με καλωδια της chord καταληγει στα audio physic tempo vi

Τα ηχεια ειναι 60 με 70 ποντους απο την κουρτινα πισω τους και αλλο τοσο απο τους πλαινους..Η θεση ακροασης ειναι σε ισοσκελες τριγωνο και πισω απο αυτη σε αποσταση 2 μετρων ειναι μια ντουλαπα

Επισης ολα τα μηχανακια πλην του bencmark, εχουν παιξει υπολογιζω περιπου 100 ωρες σε χαμηλες εντασεις εκτος απο καμμια ωριτσα που αφηνιασα

Μου εχουν πει οτι τα audio physic γενικα θελουν μεγαλη κλιση προς τα μεσα, ωστε ο ακροατης να βλεπει τα εξωτερικα woofer που θυμιζω ειναι στα πλαγια των ηχειων

και για πες μας ποια ειναι η καλυτερη ηχογραφιση που εχεις ακουσει μεχρι τωρα; (καλλιτεχνης cd τραγουδι ελπιζω οχι κατεβασμενο αλλα home made ριπαρισμα)

Μου εχουν πει οτι τα audio physic γενικα θελουν μεγαλη κλιση προς τα μεσα, ωστε ο ακροατης να βλεπει τα εξωτερικα woofer που θυμιζω ειναι στα πλαγια των ηχειων

Κι εγώ έχω διαβάσει για κάποιο Tempo (όχι, ομολογουμένως, το 25), ότι ήθελε ελάχιστη κλίση προς τα μέσα. Πέρα όμως από αυτά, γιατί δεν πειραματίζεσαι λίγο; Ειδικά η εικόνα έχει πολύ να κάνει με τις κλίσεις.

τα ηχεια σου να συγκλίνουν 10 με 20 εκατοστά πίσω από την θέση ακρόασης. αν καθεσαι στα 2 μέτρα, τα ηχεία βαλτα στα 2μετρα και 40 εκατοστά μεταξύ τους,απο πισω ασε αν εχεις χωρο απο 90 εως 110 εκ. στησε έτσι τα ηχεία σου (audio physic ) και έλα να μας πεις μετά τη άκουσες ;) έχω άπειρη πείρα από αυτή την μαρκα

Νίκο κι εγώ στον χώρο μου τα έχω στήσει όπως λέει ο atofios. Αλλά παίξε λίγο μέχρι να βρεις το σημείο που παίζουν καλύτερα. Δεν είναι απόλυτο αυτό που λέμε αφού ο κάθε χώρος διαφέρει. Κάποτε μάλιστα είχα ακούσει τα scorpio με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους από αυτήν της θέσης ακρόασης από τα ηχεία, με έντονη κλήση προς τα μέσα και έπαιζαν απίστευτα! Πειραματίσου να δεις πως θα κάτσουν καλύτερα στον χώρο σου.

Καλός μπούσουλας είναι και αυτό εδώ:http://audiophysic.de/aufstellung/index_e.html

Οποτε έχεις χρόνο διάβασέ το. Θα σε βοηθήσει πολύ!

Τα ηχεια ειναι 60 με 70 ποντους απο την κουρτινα πισω τους και αλλο τοσο απο τους πλαινους..Η θεση ακροασης ειναι σε ισοσκελες τριγωνο και πισω απο αυτη σε αποσταση 2 μετρων ειναι μια ντουλαπα

Απ´ ότι φαίνεται ο χώρος σου είναι σχετικά άνετος. Δοκίμασε να φέρεις τα ηχεία ακόμα 10 ποντάκια πιο μπροστά για να μην έχεις ίδια απόσταση από το πλάι και από πίσω. Και πες εντυπώσεις.

βασικά απότι κατάλαβα είσαι από τους προνομιούχους που έχουν για χώρο dedicated μεγαλούτσικο δωμάτιο. Για πες διαστάσεις χώρου μήκος/πλάτος

Ο χωρος ειναι γυρω στα 25 με 30 μετρα και ειναι το υπνοδωματο μου με ντουλαπα, κρεββατι, γραφειο και καρεκλα γραφειου..

Ειναι 4 πλατος και περιπου 6-7 μηκος.Βεβαια παρεμβαλονται οπως προειπα και διαφορα επιπλα..Τα ηχεια ειναι στη μερια του πλατους

ok. ο χώρος ακούγεται πολλά πολλά υποσχόμενος. το να μας πεις τις ακριβείς διαστάσεις έχει κάποιο νόημα. υπάρχει η μέθοδος των πρώτων αριθμών 3,5,7 κοκ. αν υποθέσουμε πως το πλάτος σου είναι όντως 4,μ ιδανική θέση θα είναι το woofer από το κέντρο του να απέχει από τους πλαινούς τοίχους όσο το 1/3 ή 1/5 ή 1/7 του 4. θα πήγαινα μάλλον στο 4/5=0,8 από τους πλαινούς. Μέτρα το βάθος (καλό θα ήταν η ντουλάπα να μην υπήρχε αλλά φυσικά αυτό δε γίνεται χεχε) και βάλτα να έχουν από τον πίσω τοίχο απόσταση με την ίδια λογική αλλά φρόντισε η απόσταση αυτή να είναι μεγαλύτερη του ενός μέτρου. Δημιούργησε ισοσκελές τρίγωνο με τη θέση ακρόασης δηλαδή αφού έχεις 4-(0,8χ2)=2,4 απόσταση μεταξύ ηχείων φρόντισε και η θέση ακρόασης να απέχει 2,4μ από κάθε ηχείο. Αν έχεις τηλεόραση ανάμεσα από τα ηχεία ή κάτι τέτοιο ή rack κλπ φρόντισε να τα κολλήσεις στον πίσω τοίχο. Αν στο πεδίο υπάρχει κρεββάτι, γραφείο κλπ τράβηξε το όσο πιό μακριά γίνεται από τα ηχεία προς τα πίσω. Αν γίνεται και πίσω από τη θέση ακρόασης ακόμα καλύτερα. Μπιλιάρδο ξέρεις? Θεώρησε πως πρέπει από τον αριστερά τοίχο με σπόντα (ξερή χωρίς φάλτσα) να πετύχεις από τη θέση ακρόασης το αριστερά ηχείο και με δεύτερη σπόντα από τον ίδιο τοίχο το δεξί ηχείο. Το ίδιο και από τον δεξί τοίχο. Στα τέσσερα σημεία αυτά καλό είναι να βάλεις κάτι ηχοαπορροφητικό. Αυτό μπορεί να είναι ricofon καμουφλαρισμένο ας πούμε με κάποιο ύφασμα από πάνω. Ή κάποια διάθλαση του τύπου βιβλιοθήκη με ασύμετρα τοποθετημένα βιβλία. Το επόμενο βήμα είναι απλό. Μου λες που μένεις, μου δίνεις τα κλειδιά, πληρώνεις το νοίκι για ένα χρόνο και φεύγεις μετανάστης στη Γερμανία να με αφήσεις ήσυχο να ακούω τις μουσικές μου στον υπέροχο αυτό χώρο με τη συστηματάρα! Αλλά να στέλνεις και κανα φράγκο. μην τα τρως όλα μόνος σου...!

Φυσικά και toe in. Στην αρχή να μη βλέπεις καθόλου πλαινό του ηχείου και σιγά σιγά άνοιγε τα συμμετρικά μέχρι να βρεις το sweetspot.

ευχαριστω παρα πολυ παιδια για τις συμβουλες...Θα πειραματιστω και θα αναφερω εντυπωσεις