H πικρή αλήθεια είναι πως ο χώρος σου αυτός καθεαυτός είναι μάλλον μικρός για τα ηχεία που έχεις επιλέξει και έχει και κάποια εγγενή προβλήματα αφού η μια πλευρά του είναι σχεδόν διπλάσια με την άλλη γεγονός που δύναται να προκαλεί ακυρώσεις και τονισμούς στις χαμηλές κυρίως συχνότητες. Το σαλόνι μου είναι 6,00χ3,10 και τελικά επέλεξα ηχεία κολώνες με ένα εξιμισάρι και με προδιαγραφές βολικές για μπουμαρίσματα (transmission line). O χώρος μου είναι πολύ γεμάτος αφού στα ίδια τετραγωνικά με σένα υπάρχουν δύο γραφεία, δύο καναπέδες, ένα ευμεγεθές μπαουλοειδές έπιπλο από το ΙΚΕΑ, μια Poang και μια βιβλιοθήκη καθώς και flat tv και μετά από πολύ γύρω γύρω κατέληξα να γυρίσω τα ηχεία στη μεγάλη πλευρά και ακούω λίγο μονόμπατα αφού το δεξί ηχείο απέχει από τοίχο γύρω στο 1,3μ και το αριστερό γύρω στα 3,5. Κατέληξα εκεί γιατί ότι και να έκανα ένα έπιπλο κατέληγε μπροστά από το transmission line και σε συνδυασμό με το ξύλινο πάτωμα μου τα έκανε μαντάρα όλα. Θα σου πρότεινα αντιστοίχως να δοκιμάσεις να γυρίσεις τα ηχεία στη μεγάλη πλευρά αφήνοντας γύρω στους 70 πόντους από πίσω και να κολλήσεις τον καναπέ ακρόασης στον απέναντι μεγάλο τοίχο. Τα ηχεία μεταξύ τους θα έχουν περίπου 2,00-2,30 μ απόσταση και το ίδιο και η θέση ακρόασης. Στον τοίχο από πίσω από τον καναπέ θα πρέπει όπωσδήποτε να βάλεις κάτι για τις ανακλάσεις. Είτε ηχοαπορροφητικό είτε κάποια κουβέρτα για δοκιμή γιατί οι ανακλάσεις αυτές πέρα από σκληρότητα γίνονται και πολύ κουραστικές αφού φορτίζουν άσχημα το αυτί. Σε μένα πίσω από τον καναπέ υπάρχει μεγάλη πόρτα την οποία ανοίγω και οι ανακλάσεις φεύγουν σε διπλανό χώρο και ευτυχώς εκεί και χάνονται. Πάντως από την αλλαγή είχα πολύ μεγάλη βελτίωση στο εύρος της εικόνας. Το 3,2 είναι μικρή διάσταση για να στηθεί σωστά το σύστημα. Επίσης με το σύστημα στραμμένο όπως το έχεις τώρα πρέπει να έχεις και παράξενες επιστροφές από πίσω σου. Αν θελήσεις να διατηρήσεις τη διάταξη που έχεις πρέπει να κάνεις κάτι με το γραφείο. Ίσως όχι να το μετακινήσεις αλλά να πάρεις κάποιο (δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά) που να έχει λεπτά μεταλλικά πόδια και όχι ολόκληρο συμπαγές κομμάτι για τη στήριξη του. Επίσης θα πρέπει να γεμίσεις τους τοίχους με πόστερ κάδρα και οτιδήποτε κυρίως στους τοίχους πίσω από τη θέση ακρόασης. Δε μου λες, τα πλαινά woofer τα έχεις δοκιμάσει και από τη μέσα και από την έξω πλευρα? η εταιρία πως συνιστά να τοποθετούνται?