Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Αναμένουμε...
Μακάρι να πετύχεις αυτό που θέλεις. Η χαρά του χομπίστα είναι να προσπαθεί πάντα για το βέλτιστο δυνατό αποτελεσμα.

Ευχαριστω πολυ.Απλα αναρωτηθηκα μηπως ενας κουκος ( στησιμο χωρου) δε φερει την ανοιξη και χρειαστει καλυτερα μηχανηματα

Επισης, ηθελα να ρωτησω για χρηση equalizer που υπαρχει στο foobar..Εχω ανοιξει ξεχωριστο θεμα, απλα τις απαντησεις που δωσαν τα παιδια δεν τις καταλαβαινω.Ποια ειναι η γνωμη σας;

Ευχαριστω πολυ.Απλα αναρωτηθηκα μηπως ενας κουκος ( στησιμο χωρου) δε φερει την ανοιξη και χρειαστει καλυτερα μηχανηματα

Δεν είσαι δηλαδή ευχαριστημένος από τα μηχανήματά σου;

Παναγιωτη ειμαι πολυ ευχαριστημενος, ειδικα για τα λεφτα που εδωσα.Απλα δεν ειναι αυτο το τρισδιαστατο που ακουσα με τα step 25 με primare i32 και primare cd32.Και δεν ξερω που οφειλεται..Εξαλλου δεν εχω αλλο μετρο συγκρισης

Ειχα ενα χομπι..Αγοραζα,κατεβαζα καινουρια μουσικη κι ανακαλυπτα νεους κοσμους.Χανομουν στην ουσια ανεξαρτητως ποιοτητας ηχου.Και τωρα παιζουμε με τα toe-in.Εχω να ακουσω κατι καινουριο καιρο τωρα

φιλε μου βαλε τα ηχεια σου στα 2.40 αναμεταξυ τους και στο 1.10 απο πισω. εσύ κάτσε στα 2μετρα απο τα ηχεια και τα τουιτερ να βλεπουν λιγο πισω απο εσενα. δοκίμασε το σε παρακαλώ

Έχω διαβάσει κάπου (δε θυμάμαι που τώρα) ότι τo CD player έχει πιο γεμάτο ήχο σε σχεση με υπολογιστή & Dac.
Επειδή δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός. Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις κάποιο CD player στο σύστημά σου να δεις τι γίνεται.
Να το δοκιμάσεις και ως transport με το DAC που έχεις αλλά και ως αυτόνομη συσκευή, αν και θες ρυθμιστικό στάθμης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Και προφανως ολα αυτα που προτεινεις τα εχεις ακουσει με τα συγκεκριμενα ηχεια με την ιδια πηγη και καλωδια του φιλου και θεωρεις πως θα ειναι καλυτερα απο τον primare. Μαλιστα...

Τα μηχανήματα κάνουν τον ήχο και όχι τα καλώδια!
Τα καλώδια επηρεάζουν και βελτιώνουν ή χειροτερεύουν, σε μικρό ποσοστό τον ήχο,κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα
Όταν ένα μηχάνημα παίζει....παίζει ανεξαρτήτως καλωδίου

Παναγιωτη ειμαι πολυ ευχαριστημενος, ειδικα για τα λεφτα που εδωσα.Απλα δεν ειναι αυτο το τρισδιαστατο που ακουσα με τα step 25 με primare i32 και primare cd32.Και δεν ξερω που οφειλεται..Εξαλλου δεν εχω αλλο μετρο συγκρισης

πάντως το θέμα στερεοφωνικής εικόνας είναι πολύ εξαρτημένο από το χώρο, το στήσιμο των μηχανημάτων σε αυτό και την εύρεση του sweetspot. που τα άκουσες αυτά και σου το βγάλανε? επίσης ξαναλέω, έχει τρομερή σημασία το υλικό που αναπαράγεται. Αν πρόκειται για απλή συμβατική ηχογράφηση κανένα σύστημα δεν μπορεί να αναπαράξει φανταστικές εικόνες γιατί απλά δεν υπάρχουν στο υλικό αυτό καθεαυτό. Και ότι ηχεία και να πάρεις (τηρουμένων αναλογιών χώρου/μηχανημάτων) τα βασικά τοποθέτησης που περιέγραψα παραπάνω θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητα για να πάρεις τα μέγιστα. Αν σου είναι αδύνατο τέτοιο στήσιμο μη σκας. Καλωσόρισες στον κόσμο των συμβιβασμών :)

Ειχα ενα χομπι..Αγοραζα,κατεβαζα καινουρια μουσικη κι ανακαλυπτα νεους κοσμους.Χανομουν στην ουσια ανεξαρτητως ποιοτητας ηχου.Και τωρα παιζουμε με τα toe-in.Εχω να ακουσω κατι καινουριο καιρο τωρα

Είναι ένα μεταβατικό στάδιο. Μη σε ανησυχεί. Το μόνο που σε σταματάει από το να το κάνεις είσαι εσύ. Τα μηχανήματα είναι εκεί, όπως και το πισι σου. Κατέβασε και άκουσε. Η κριτική ακρόαση έχει νόημα. Είναι όμως κάτι τελείως διαφορετικό από την κανονική ακρόαση. Άσε το σύστημα να παίζει τις ώρες που κάνεις δουλειές και τριγυρίζεις στο χώρο. Δε χρειάζεται να είσαι μπαστακωμένος σε μια θέση ακρόασης ψυχαναγκαστικά. Τη φάση αυτή νομίζω την έχουν περάσει και την ξαναπερνάνε όλοι όσοι ασχολούνται με το χόμπι :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Τα μηχανήματα κάνουν τον ήχο και όχι τα καλώδια!
Τα καλώδια επηρεάζουν και βελτιώνουν ή χειροτερεύουν, σε μικρό ποσοστό τον ήχο,κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα
Όταν ένα μηχάνημα παίζει....παίζει ανεξαρτήτως καλωδίου

οκ.

Με τι καλώδια παίζεις? Έχουν κι αυτά τη συμμετοχή τους στο τελικό αποτέλεσμα.
Θυμάμαι άκουσα το σετ προ τελικός Clearaudio Balance με ηχεία δαπέδου focal Chorus 816V και το ίδια ενισχυτικά με AudioPhysic Virgo V και πιστεύω ότι τα καλώδια της Nordost του δεύτερου set up έκαναν μεγάλη διαφορά στον ήχο γιατί χάθηκε η ζεστασία στη μεσαία περιοχή που είχε το πρώτο set up.

Πάντως αξίζει να προσπαθήσεις να βελτιώσεις το χώρο και το στήσιμο των ηχείων μέσα σ' αυτόν.

Last edited:
Καλημέρα παιδιά. Τελικά απ´ό,τι μέτρησα εχθές το δωμάτιο έχει πλάτος γύρω στο 3,20 και μήκος περίπου 6 μέτρα.Βέβαια πίσω από το χώρο ακρόασης έιναι το κρεβάτι και η ντουλάπα, η οποία ντουλάπα πιάνει το μισό πλάτος του τοίχου απέναντι από τα ηχεία και έχει βάθος περίπου 0,80 μ.Δίπλα ακριβώς από τη θέση ακρόασης ( κι εκεί πιστέυω είναι το πρόβλημα) βρίσκεται το γραφείο το οποίο έχει μεγάλο όγκο ( 1,4 πλάτος με 0,8 βάθος και 1,2 ύψος).Οπότε το δεξί ηχείο ψιλοκρύβεται πίσω από το γραφείο

H πικρή αλήθεια είναι πως ο χώρος σου αυτός καθεαυτός είναι μάλλον μικρός για τα ηχεία που έχεις επιλέξει και έχει και κάποια εγγενή προβλήματα αφού η μια πλευρά του είναι σχεδόν διπλάσια με την άλλη γεγονός που δύναται να προκαλεί ακυρώσεις και τονισμούς στις χαμηλές κυρίως συχνότητες. Το σαλόνι μου είναι 6,00χ3,10 και τελικά επέλεξα ηχεία κολώνες με ένα εξιμισάρι και με προδιαγραφές βολικές για μπουμαρίσματα (transmission line). O χώρος μου είναι πολύ γεμάτος αφού στα ίδια τετραγωνικά με σένα υπάρχουν δύο γραφεία, δύο καναπέδες, ένα ευμεγεθές μπαουλοειδές έπιπλο από το ΙΚΕΑ, μια Poang και μια βιβλιοθήκη καθώς και flat tv και μετά από πολύ γύρω γύρω κατέληξα να γυρίσω τα ηχεία στη μεγάλη πλευρά και ακούω λίγο μονόμπατα αφού το δεξί ηχείο απέχει από τοίχο γύρω στο 1,3μ και το αριστερό γύρω στα 3,5. Κατέληξα εκεί γιατί ότι και να έκανα ένα έπιπλο κατέληγε μπροστά από το transmission line και σε συνδυασμό με το ξύλινο πάτωμα μου τα έκανε μαντάρα όλα. Θα σου πρότεινα αντιστοίχως να δοκιμάσεις να γυρίσεις τα ηχεία στη μεγάλη πλευρά αφήνοντας γύρω στους 70 πόντους από πίσω και να κολλήσεις τον καναπέ ακρόασης στον απέναντι μεγάλο τοίχο. Τα ηχεία μεταξύ τους θα έχουν περίπου 2,00-2,30 μ απόσταση και το ίδιο και η θέση ακρόασης. Στον τοίχο από πίσω από τον καναπέ θα πρέπει όπωσδήποτε να βάλεις κάτι για τις ανακλάσεις. Είτε ηχοαπορροφητικό είτε κάποια κουβέρτα για δοκιμή γιατί οι ανακλάσεις αυτές πέρα από σκληρότητα γίνονται και πολύ κουραστικές αφού φορτίζουν άσχημα το αυτί. Σε μένα πίσω από τον καναπέ υπάρχει μεγάλη πόρτα την οποία ανοίγω και οι ανακλάσεις φεύγουν σε διπλανό χώρο και ευτυχώς εκεί και χάνονται. Πάντως από την αλλαγή είχα πολύ μεγάλη βελτίωση στο εύρος της εικόνας. Το 3,2 είναι μικρή διάσταση για να στηθεί σωστά το σύστημα. Επίσης με το σύστημα στραμμένο όπως το έχεις τώρα πρέπει να έχεις και παράξενες επιστροφές από πίσω σου. Αν θελήσεις να διατηρήσεις τη διάταξη που έχεις πρέπει να κάνεις κάτι με το γραφείο. Ίσως όχι να το μετακινήσεις αλλά να πάρεις κάποιο (δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά) που να έχει λεπτά μεταλλικά πόδια και όχι ολόκληρο συμπαγές κομμάτι για τη στήριξη του. Επίσης θα πρέπει να γεμίσεις τους τοίχους με πόστερ κάδρα και οτιδήποτε κυρίως στους τοίχους πίσω από τη θέση ακρόασης. Δε μου λες, τα πλαινά woofer τα έχεις δοκιμάσει και από τη μέσα και από την έξω πλευρα? η εταιρία πως συνιστά να τοποθετούνται?

Φίλε Panoramious με κέρασες τώρα μια πορτοκαλάδα..Σε λίγο θα λαλήσω.Κοντεύω να βάλω τη ντουλάπα πάνω στο γραφείο και το κρεβάτι ορθιο στον τοίχο

Στη συντριπτική πλειοψηφία όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα μηχανάκια κάνουμε υποχωρήσεις σε αρκετά θέματα.

Γνώμη μου είναι να καταλάβεις σε ποια πράγματα δίνεις εσύ (προσωπικά) σημασία στις ακροάσεις σου. Πως σου αρέσει να ακούς μουσική με λίγα λόγια.
Έτσι θα μπορέσεις καταλάβεις και τα σημεία που δεν σε ενδιαφέρουν πολύ και να επιλέξεις ένα σύστημα που να κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση.

Για παράδειγμα αν θέλεις να ροκάρεις θα έχεις προβλήματα τόσο με το μπάσο όσο και με τις ανακλάσεις των υψηλών εντάσεων... θα χρειαστεί και φροντίδα και κάποια έκπτωση στα db.
Αν δίνεις έμφαση στη σκηνή η τοποθέτηση των ηχείων και η θέση ακρόασης θα παίξουν το ρόλο τους...

Μάθε τι είναι αυτά που θέλεις και τι δεν σου λείπει... αξιοποίησε το σύστημα που έχεις όσο μπορείς καλύτερα.
εμείς απο απόσταση δεν μπορούμε να ακούσουμε, ούτε να καταλάβουμε. Μόνος σου θα βγάλεις την άκρη... και όταν φτάσεις σε κάποιο καλό σημείο, εκεί ίσως μπορέσουμε με κάποιες (γενικές) συμβουλές να σε κατευθύνουμε προς βελτιώσεις.

Χωρίς να θέλψ να στην πω, πάντως... οι πληροφορίες που μας δίνεις σήμερα έπρεπε να είναι οι πρώτες στο νήμα σου. αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ. έχεις συστηματάρα και θα βρεθεί τρόπος να το ευχαριστηθείς.

2 cents only

και κάτι ακόμα. Δεν ξέρω τι ισχύει στον κόσμο των ακουστικών αλλά στον κόσμο του σετ ενισχυτής-ηχείο τα περισσότερα συστήματα χρειάζονται τουλάχιστον ένα τέταρτο "ζεστάματος", δηλαδή να παίξουν σε φυσιολογικές εντάσεις πριν μπορέσει να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα. Ένα πολύ γνωστό λάθος το οποίο κάνουμε είναι να καθόμαστε, να ξενερώνουμε από το αρχικό άκουσματο οποιο έχει τρομερή δύναμη και να οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα.

just in case...