Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

lagnik

Established Member
9 December 2012
152
Καλημερα σας, χρονια πολλα και καλη χρονια σε ολους..Ως καινουριος στο χωρο αλλα και στο forum θα ηθελα τη γνωμη σας για ενισχυση στα step 25.Οφειλω να πω οτι ζητησα και τη συμβουλη επαγγελματιων του χωρου οι οποιοι ανταποκριθηκαν αμεσα και τους ευχαριστω γι αυτο..Απλα ηθελα τη γνωμη κατοχων του συγκεκριμενου ηχειου σε πραγματικες συνθηκες ακροασης(σπιτι που δεν εχει υποστει ακουστικη μελετη). Ευχαριστω πολυ

Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Μία διευκρίνηση. Αναφέρεσαι σε δικάναλο (stereo) ενισχυτή για ακρόαση μουσικής, ή σε πολυκάναλο A/V για χρήση home cinema?

Καλώς σας βρήκα! Ενδιαφέρομαι για δικάναλο ενισχυτή..Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον κι εύχομαι χρόνια πολλά

Καλημερα και καλη χρονια..Οι τιμες που μπορω να κινηθω ειναι 1500-2500 ευρω εκτος αν ειναι κατι εξαιρετικο..Μπορειτε να μου πειτε καποιους "μαλακους" ενισχυτες? Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον

Μια χαρά κατηγορία τιμής, ακόμα και για καινούργιο. Οι επαγγελματίες που αναφέρεις τι σου πρότειναν;

Λογικά τις "πραγματικές" συνθήκες ακρόασης σε σπίτι δεν θα έπρεπε να τις φοβάσαι, συνήθως τα "δυσπροσάρμοστα" ηχεία είναι τα δαπέδου, και δη τα μεγάλα.

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Ξερει κανεις για λαμπα luxman sq 38? Φαινεται πολύ ερωτευσιμο..

μίλα οπωσδήποτε με τον pano που σου είπε και ο Μαγγελάνος.

Πάντως στην έκθεση που επεζαν τα 25άρια με έναν primare εμενα το αποτέλεσμα μου άρεσε παρα παρα πολύ.

Και βέβαια, αν είναι να κινηθείς στα 4 χιλιάρικα (που κάνει ο Lux) και όχι στα 1,5-2 που σκόπευες αρχικά, γενικά αλλάζει το έργο.

Μου προτειναν primare , densen και symphonic line

Με symphonic line RG14 θα παίξει πολύ καλά. Με primare θα είναι λεπτόηχο το άκουσμα. Mε densen θα του λείπει ο όγκος στα μεσοχαμηλά.

Και βέβαια, αν είναι να κινηθείς στα 4 χιλιάρικα (που κάνει ο Lux) και όχι στα 1,5-2 που σκόπευες αρχικά, γενικά αλλάζει το έργο.
Το ηχείο αυτό δεν κοστίζει κάπου στις 2000? Μήπως είναι πολλά τα 4 χιλιάρικα για ενισχυτή?

Και οι προτάσεις του Tyler παραπάνω είναι αξιόλογες.

Νομιζω οτι η σκεψη σου να κινηθεις στα 1,5-2Κ ειναι σωστη. Απο Primare δεν ξερω τους καινουριους class D, ο παλιος ομως Ι30 πιστευω οτι θα ηταν υπο συνθηκες ενα πολυ καλο ταιρι για το ηχειο.

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον..Κι εγω με το μοναδικο ενισχυτη που τα ακουσα και μου αρεσαν ηταν ο primare i32. Φυσικα ηταν και ο μονος που ακουσα σ αυτην την κατηγορια τιμης, εξου και το ενδιαφερον μου για ενισχυτη των 2000 ευρω και ανω.Αισθανθηκα οτι για να απολαυσεις πρεπει να πληρωσεις, δυστυχως..Μου εδωσαν την εντυπωση οτι οσο πιο καλος ο ενισχυτης (πιο πολλα λεφτα; ) τοσο πιο καλη αποδοση..Αν ο sq 38u κοστιζε περιπου 2500-3000 ευρω, θα αξιζε τον κοπο; Να στε ολοι καλα βεβαιως και για τις απαντησεις αλλα πρωτιστως και για το οτι πλεον δεν αισθανομαι σαν μοναχικο alien που πληρωνει για να ακουει μουσικη. Δε μας καταλαβαινουν...

Tyler στην έκθεση έπεζαν με τον class D και εμένα μου φαινόνταν σαν ήχο από λάμπα. Δεν το πίστευα οτι ήταν class D ο ενισχυτής.

lagnik δεν εισαι μόνος. Τώρα αν αξίζει τον κόπο (και το χρήμα) μόνο εσύ μπορείς να το απαντήσεις ακούγοντας,κρίνοντας, σταθμίζοντας το αποτέλεσμα και τα χρήματα. Πάντως ο συνδιασμός των 25αριών με τον class D της primare ήταν για εμενα το best value for money της έκθεσης.
Τώρα φυσικό ειναι όσο καλύτερα συνοδά έχεις τόσο καλύτερα να παίξουν τα ηχεία. Που να τα ακούσεις με τον ASR τα audio physic σου. Αλλά σε γενικές γραμμές δεν αξίζει να δώσεις τα 2πλάσια για ενισχυτή όταν θα μπορούσες με αυτά τα λεφτά να πάρεις καλύτερα ηχεία (και στο λέει κάποιος που συνειδητά έχει ενισχυτή διπλάσιας αξίας από τα ηχεία του). Μίλα με τον Πάνο πάντως για τον lux που σου γυάλυσε. Θα χαρεί να σου απαντήσει στο οτιδήποτε.

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή για audiophysic step 25

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Ξερει κανεις για λαμπα luxman sq 38? Φαινεται πολύ ερωτευσιμο..

Kαλός,πολύ καλός,αλλά σ'αυτή την περίπτωση πας και για άλλα ηχεία