Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

Εσύ έχεις τον Yamaha R-N800A, ακριβότερο μοντέλο σε σχέση μετον A-S701. Νομίζω η διαφορά είναι στις εισόδους και σίγουρα έχει καλύτερο DAC για την ψηφιακή του CD. Για τα Watt δεν ξέρω. Πες μου αν μπορείς τον χώρο σου σε τετραγωνικά και σε τι απόσταση ακούς. Επίσης τις πηγές αναπαραγωγής.
στα 3μιση με 4 μετρα ακουω ...πηγες fiio s15 streamer, denon 1700 cd player και project debut pro πικαπ.εχεις και πμ

• Like
Reactions: panzer_dagon
Εσύ έχεις τον Yamaha R-N800A, ακριβότερο μοντέλο σε σχέση μετον A-S701. Νομίζω η διαφορά είναι στις εισόδους και σίγουρα έχει καλύτερο DAC για την ψηφιακή του CD. Για τα Watt δεν ξέρω. Πες μου αν μπορείς τον χώρο σου σε τετραγωνικά και σε τι απόσταση ακούς. Επίσης τις πηγές αναπαραγωγής.

Attachments

• Screenshot_2026-09-08-14-48-06-098_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.jpg
    Screenshot_2026-09-08-14-48-06-098_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.jpg
    117.7 KB · Views: 15
Τι χρονικό περιθώριο επιστροφής του 701 εχεις αν δεν τα σηκώνει όπως σου λένε, αφού τον πάρεις από κάποιο από τα δύο αυτά καταστήματα?

Τι DOA εχεις αν τον πάρεις από κάποιο από τα δύο αυτά καταστήματα?
Δεν έφτασε μέχρι εκεί η κουβέντα, ούτε κάν πρόσεξα την διαφορά αν υπήρχε στην τιμή.

Άλλο τίμιος για τα λεφτά του κι άλλο επαρκής για το ηχείο και την κάλυψη του χώρου.
Όπως έγραψα πιο επάνω τα ηχεία θέλουν ένα ενισχυτή που να έχει για πλάκα τα 200W στα 4Ω όταν το ζητούμενο είναι η άριστη οδήγηση τους.

Από εκεί και πέρα, με βάση το budget του φίλου μας, και δεδομένου ότι είναι έτοιμος να κάνει παραχωρήσεις, νομίζω ότι ο Yamaha θα τα καταφέρει ικανοποιητικά.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο στην συζήτηση.

Τι χρονικό περιθώριο επιστροφής του 701 εχεις αν δεν τα σηκώνει όπως σου λένε, αφού τον πάρεις από κάποιο από τα δύο αυτά καταστήματα?
Δεν έφτασε μέχρι εκεί η κουβέντα, ούτε κάν πρόσεξα την διαφορά αν υπήρχε στην τιμή.

Reply
λαθος ειναι αυτος ο πινακας
701
Minimum RMS Output Power (8 ohms, 20 Hz-20 kHz)100 W + 100 W (0.019% THD)
Maximum Power (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe)160 W + 160 W
High Dynamic Power/Channel (8/6/4/2 ohms)

800a

Rated Output Power[20 Hz-20 kHz 0.07 % THD] 100 W+100 W (8 ohms)

σε τι σταθμες -ποσα db-ακουμε στο σπιτι μας, στο χωρο μας κ σε αποσταση 3 μετρα, συνηθως? αντε κ με λιγο πατημενο το γκαζι, εστω για λιγο

Last edited:
Οκ,αν και οι συναλλαγές τέτοιου τύπου εκτός από εφαρμογές όπως vendora κτλ εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο.
Συμφωνώ απόλυτα. Ίσως το vendora είναι καλύτερη λύση αν αποφασίσεις να πας σε μεταχειρισμένο.

Όσο αφορά τα νεα μοντέλα, το skroutz έχει πολιτική υπαναχώρησης 14 ημερών στις περισσότερες αγορές.

Αν εννοείς εμένα , δεν θα παρεξηγηθώ (όσο δεν ειρωνεύεσαι και απλά λες την γνώμη σου), αλλά που κολλάνε οι προενισχυτές μου (audiolab 8000Q με πολλές αλλαγές σε υλικά και ο Rotel RC 1090) ;;
Δεν οδηγούν τα ηχεία οι προενισχυτές, ο τελικός τα οδηγεί.
Φυσικά δεν εννοώ εσένα κι αυτό προκύπτει από το πώς παιζει-επαιζε ο τελικός σου.
Ο προενισχυτης συμβάλλει αποφασιστικα στον ηχο σε σχέση με τον ενσωματωμενο προενισχυτη του π.χ. Yamaha.

• Like
Reactions: vlad66