Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Καλυτερα που εχεις το cd/βινυλιο σου. Οταν εχεις πολλες επιλογες (streaming) δεν ακους τοσο εστιασμενα. Θες συνεχεια να αλλαζεις. Επισης σου ανηκουν...

Καλό είναι να τα έχει όλα και μια χαρά ακούς εστιασμένα από τις πλατφόρμες.

Στην αρχή θες να αλλάζεις όταν είναι καινούργιο το "παιχνίδι".. μετά στρώνεις ...

Δοκιμές...

Το ποτενσιόμετρο του Yamaha, σε αναλογία με την ένδειξη ενός ρολογιού, έχει minimum στις 7:00 και maximum στις 5:00.

Με επιλεγμένο το CD player, χωρίς να αναπαράγεται κάποιο σήμα, σε όλο το εύρος της έντασης επικρατεί ουσιαστικά απόλυτη ησυχία.
Το ίδιο ισχύει και για το κασετόφωνο, όπου υπάρχει μόνο ένας ελάχιστος θόρυβος όταν το volume βρίσκεται στο τέρμα.

Με επιλεγμένο το πικάπ, όμως, από περίπου τις 12:00 και μετά εμφανίζεται πλέον αισθητό φύσημα και βόμβος. (Εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας για το πού μπορεί να οφείλεται.)

Στη συνέχεια έγινε ακρόαση με σταδιακή αύξηση της έντασης, χρησιμοποιώντας τα Private Investigations και Money for Nothing (remaster) των Dire Straits.

Μέχρι περίπου τις 12:00, ο ήχος γέμιζε τον χώρο και όλα ακούγονταν εξαιρετικά, χωρίς να αντιλαμβάνομαι κάποια παραμόρφωση ή δυσκολία από τον συνδυασμό Yamaha–Focal.
Από εκεί και πάνω, συγνώμη αλλά δεν κατάφερα να συνεχίσω τη δοκιμή για περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Η ένταση ήταν πλέον τόσο υψηλή, που προσωπικά δεν είχα κανέναν λόγο να παραμείνω σε αυτήν.

Εσυ στο νήμα streaming vs CD vs βινύλιο ήσουν ( αν δεν κάνω λάθος) ένθερμος υποστηρικτής στο αναλογικό βινυλιακό ήχο; Τι άλλαξε;

Οι τιμές των δίσκων και το ποσοστό κακής ποιότητας ήχου σε αυτούς που έχει αυξηθεί για κάποιον λόγο..

Μένω με αυτούς που έχω και πολύ σπάνια θα αγοράσω νέο άλμπουμ.

Στις πλατφόρμες συνήθως υπάρχουν επιλογές και αν κάποια έκδοση δεν σου αρέσει ηχητικά, πολύ πιθανό να σου αρέσει σε κάποια άλλη.

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.. αγαπώ τον δίσκο και το πικάπ αλλά οι τιμές έχουν ξεφύγει και δεν μπορώ να τα σπρώχνω χωρίς 2η σκέψη.

Tidal μαζί με Qobuz μου στοιχίζουν 4,5€ τον μήνα !

Βάλε πόσους μήνες συνδρομή κοστίζει ένα άλμπουμ βινυλίου....

• Like
Reactions: panzer_dagon
Ολα τα φορματ ειναι καλα το καθένα για το δικό του λόγο (εχουν πολλάκις αναπτυχθεί απο αρκετους χρήστες)

Η ευκολία όμως του streaming (εστω και του εισαγωγικού) χωρις πολλα μαντζουνια (φιλτρα, εξωτικά καλώδια κλπ) και η πρόσβαση σε άπειρη μουσική ειναι unmatched που λένε και στο χωριό μου.

Αυτα απο εναν προσφατα αναβαθμισμενο βινυλιακια (εχω δώσει σωρευτικα τον τελευταίο χρόνο γύρω στις 2,5 χιλιάδες για καλύτερο phono (ifi i phono3 black label), 2 πολυ καλα πικάπ (sony 6750 και thorens td 160) και έξτρα κεφαλές - βελόνες), ενω γύρω στα 350 ευρω για ενα σχετικά καλο streamer (fosi s3 και ενα καλωδιο δικτύου της audio quest).

Αρα συμφωνω απόλυτα με το φίλο Βλαδίμηρο, πάρε ενα streamer που να ειναι tidal ready και παιξε μπαλα για αρχή.

Το θέμα του χόμπι μας (για εμενα) πρωτίστως και πανω απο ολα πρέπει να ειναι η ακρόαση μουσικής, οποτε βουρ για streamer και μετα ολα τα άλλα (τα οποία ναι ειναι ωραία και αυτά)

Επειδή έγραφα όση ωρα έκανες το σχόλιο για το pot ειναι καλα τα νεα για cd και κασέτα. Τα phono ειναι πιο εμπαθή και μπορεί να ειναι κυριως απο τη γείωση
Αλλα περίμενε θα σε αναλάβουν οι πιο σχετικοί

Δοκιμές...

....

Με επιλεγμένο το πικάπ, όμως, από περίπου τις 12:00 και μετά εμφανίζεται πλέον αισθητό φύσημα και βόμβος. (Εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας για το πού μπορεί να οφείλεται.)

.....
Το φύσημα από το πικάπ είναι γενικά υπαρκτό, αλλά όχι από το volume στο 12. Με το χέρι μετακίνησε πάνω-κάτω, δεξια αριστερά το RCA καλώδιο του πικάπ να δεις live αν αλλάζει κάτι.
Ο βόμβος είναι ground loop μάλλον ή τσιμπάει το RCA καλώδιο καμιά παρεμβολή από διπλανή συσκευή.

Αν έχεις το φτηνό RCA που δίνει η Audio Technica με το πικάπ, ίσως πρέπει να δεις για ένα άλλο shielded

Last edited:
  • Like
@panzer_dagon βελτίωσε το πικάπ σου με phono και inteconnect και άσε τα διάφορα Wiim.Ειναι καλη επιλογη μόνο αν δεν έχεις άλλες πηγές.Αν έχεις-που έχεις-αυτή θα αποδειχθεί η χειρότερη.

Έχω τα πάντα , μέχρι και κασετόφωνο αν θελήσω να το βάλω στο ρακ.. και όχι "τυχαίο" !

Έχω και τις 3 πλατφόρμες στο streamer...

Σε μεγαλύτερο ποσοστό ακούω από το Qobuz (λόγω ποικιλίας) και σίγουρα δεν είναι κατώτερο ηχητικά στο σύνολο των άλμπουμς.. κάπου θα χάσει, κάπου θα κερδίσει σε σχέση με το πικάπ και cdp.

Άσε λοιπόν το παιδί να βρει την υγειά του και να γλιτώσει κανα φράγκο....

• Haha
Έχω τα πάντα , μέχρι και κασετόφωνο αν θελήσω να το βάλω στο ρακ.. και όχι "τυχαίο" !

Έχω και τις 3 πλατφόρμες στο streamer...

Σε μεγαλύτερο ποσοστό ακούω από το Qobuz (λόγω ποικιλίας) και σίγουρα δεν είναι κατώτερο ηχητικά στο σύνολο των άλμπουμς.. κάπου θα χάσει, κάπου θα κερδίσει σε σχέση με το πικάπ και cdp.

Άσε λοιπόν το παιδί να βρει την υγειά του και να γλιτώσει κανα φράγκο....
Έχεις τα πάντα όμως σε αντίθεση με τον @panzer_dagon δεν τα λειτουργείς.
Επιλεκτικη τεμπελιτις όπως η δική μου.

Οι τιμές των δίσκων και το ποσοστό κακής ποιότητας ήχου σε αυτούς που έχει αυξηθεί για κάποιον λόγο..

Μένω με αυτούς που έχω και πολύ σπάνια θα αγοράσω νέο άλμπουμ.

Στις πλατφόρμες συνήθως υπάρχουν επιλογές και αν κάποια έκδοση δεν σου αρέσει ηχητικά, πολύ πιθανό να σου αρέσει σε κάποια άλλη.

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα.. αγαπώ τον δίσκο και το πικάπ αλλά οι τιμές έχουν ξεφύγει και δεν μπορώ να τα σπρώχνω χωρίς 2η σκέψη.

Tidal μαζί με Qobuz μου στοιχίζουν 4,5€ τον μήνα !

Βάλε πόσους μήνες συνδρομή κοστίζει ένα άλμπουμ βινυλίου....
Έχεις απόλυτο δίκιο για τις τιμές βινυλίου, πόσο μάλλον εγω εδώ επαρχία που αγοράζω στα τυφλά και έχω + τα μεταφορικά πάντα. Ούτε την χαρά να πάω σε ένα φυσικό κατάστημα να χαζεψω δεν έχω. Αλλά από την άλλη , έχω μια ψόφια Ελληνική έκδοση του '80 από το ντεμπούτο των doors, ο ήχος θα μου ακούγεται πάντα πιο ζωντανός και οικείος από τα μποτοξαρισμενα remaster των ψηφιακών.

Ολα τα φορματ ειναι καλα το καθένα για το δικό του λόγο (εχουν πολλάκις αναπτυχθεί απο αρκετους χρήστες)

Η ευκολία όμως του streaming (εστω και του εισαγωγικού) χωρις πολλα μαντζουνια (φιλτρα, εξωτικά καλώδια κλπ) και η πρόσβαση σε άπειρη μουσική ειναι unmatched που λένε και στο χωριό μου.

Αυτα απο εναν προσφατα αναβαθμισμενο βινυλιακια (εχω δώσει σωρευτικα τον τελευταίο χρόνο γύρω στις 2,5 χιλιάδες για καλύτερο phono (ifi i phono3 black label), 2 πολυ καλα πικάπ (sony 6750 και thorens td 160) και έξτρα κεφαλές - βελόνες), ενω γύρω στα 350 ευρω για ενα σχετικά καλο streamer (fosi s3 και ενα καλωδιο δικτύου της audio quest).

Αρα συμφωνω απόλυτα με το φίλο Βλαδίμηρο, πάρε ενα streamer που να ειναι tidal ready και παιξε μπαλα για αρχή.

Το θέμα του χόμπι μας (για εμενα) πρωτίστως και πανω απο ολα πρέπει να ειναι η ακρόαση μουσικής, οποτε βουρ για streamer και μετα ολα τα άλλα (τα οποία ναι ειναι ωραία και αυτά)

Επειδή έγραφα όση ωρα έκανες το σχόλιο για το pot ειναι καλα τα νεα για cd και κασέτα. Τα phono ειναι πιο εμπαθή και μπορεί να ειναι κυριως απο τη γείωση
Αλλα περίμενε θα σε αναλάβουν οι πιο σχετικοί
Θα συμφωνήσω με τον Βλαδίμηρο και τον dimmanoukas.

Πέρυσι τα Χριστούγεννα ξεκίνησα αλλαγές στο σύστημα μου με λογική παρόμοια με την δική σου.

Να ακούσω τα βινύλια και κυρίως τα cd μου.

Αλλά γρήγορα άρχισα να γυρνάω σε πλατφόρμες για νέα ακούσματα, είτε νέες χρονικά κυκλοφορίες είτε νέα σε εμένα ακούσματα.

Νέες αγορές δεν με παίρνει οικονομικά να κάνω, ειδικά σε βινύλια αλλά και σε cd καθώς και αυτά ακριβαίνουν.

Φέτος ότι αγόρασα ήταν σε δυο επαρχιακά φεστιβάλ που πήγα και σε τρεις συναυλίες.

Το στριμερ επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, με απελευθέρωσε από το πισι όπου όποτε άκουγα εκεί όλο και κάτι θα άνοιγα να δω.

Επιλογές υπάρχουν σχετικά οικονομικές, έχουν αναφερθεί.

Προσωπικά είχα αρχικά wiim pro με ifi τροφοδοσία και τώρα rpi με lps από audiophonics.

Το φύσημα από το πικάπ είναι γενικά υπαρκτό, αλλά όχι από το volume στο 12. Με το χέρι μετακίνησε πάνω-κάτω, δεξια αριστερά το RCA καλώδιο του πικάπ να δεις live αν αλλάζει κάτι.
Ο βόμβος είναι ground loop μάλλον ή τσιμπάει το RCA καλώδιο καμιά παρεμβολή από διπλανή συσκευή.

Αν έχεις το φτηνό RCA που δίνει η Audio Technica με το πικάπ, ίσως πρέπει να δεις για ένα άλλο shielded
Αυτό με τα καλώδια το έχω τσεκαρι, το RCA μπορεί και να φταίει, δεν είναι το εργοστασιακό ή κάτι απλό αλλά γύρο στο12€ το είχα πάρει

Αν πάντως θέλεις να αποκτήσεις μεγαλύτερη ωφέλιμη διαδρομή στο ποτενσιόμετρο του Yamaha και πιο λεπτή ρύθμιση της έντασης, το SL-PS740A έχει ρυθμιζόμενη έξοδο γραμμής μέχρι περίπου −12 dB. Μπορείς λοιπόν να δοκιμάσεις λίγη εξασθένηση από το Technics και αντίστοιχα μεγαλύτερο άνοιγμα του volume στον Yamaha.

Αυτό με τα καλώδια το έχω τσεκαρι, το RCA μπορεί και να φταίει, δεν είναι το εργοστασιακό ή κάτι απλό αλλά γύρο στο12€ το είχα πάρει
Είναι θωρακισμένο όμως?

Αλλά δεν κατάλαβα, αυτό με το φύσημα και τον βόμβο, εμφανίστηκε τώρα με τον 701 ή υπήρχε και πριν?

• Like
Reactions: vlad66
Έχεις απόλυτο δίκιο για τις τιμές βινυλίου, πόσο μάλλον εγω εδώ επαρχία που αγοράζω στα τυφλά και έχω + τα μεταφορικά πάντα. Ούτε την χαρά να πάω σε ένα φυσικό κατάστημα να χαζεψω δεν έχω. Αλλά από την άλλη , έχω μια ψόφια Ελληνική έκδοση του '80 από το ντεμπούτο των doors, ο ήχος θα μου ακούγεται πάντα πιο ζωντανός και οικείος από τα μποτοξαρισμενα remaster των ψηφιακών.

Συμπτωματικά έχω και εγώ από τότε 2 δίσκους τους ελληνικής κοπής και είναι για τα σκουπίδια.

Κάποια στιγμή τους αγόρασα σε cd και ήταν κλάσεις ανώτεροι ηχητικά.

Για την ιστορία, το Qobuz δεν κάνει μπότοξ στα άλμπουμς που του στέλνουν οι δισκογραφικές.. φάνηκε πολύ εύκολα και με το άλμπουμ των Pigeon που έβαλες παραπάνω και το άκουσα και στις 2 πλατφόρμες (Tidal & Qobuz)

• Like
Δοκιμές...

Το ποτενσιόμετρο του Yamaha, σε αναλογία με την ένδειξη ενός ρολογιού, έχει minimum στις 7:00 και maximum στις 5:00.

Με επιλεγμένο το CD player, χωρίς να αναπαράγεται κάποιο σήμα, σε όλο το εύρος της έντασης επικρατεί ουσιαστικά απόλυτη ησυχία.
Το ίδιο ισχύει και για το κασετόφωνο, όπου υπάρχει μόνο ένας ελάχιστος θόρυβος όταν το volume βρίσκεται στο τέρμα.

Είχα κι εγώ συμπτώματα λίγο πολύ παρόμοια με τα δικά σου. Η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά α) με ένα καλώδιο γείωσης που μου τράβηξε ο αγαπητός Βλαδίμηρος από τον ενισχυτή στο πολύπριζο (αν θυμάμαι καλά πώς μου τα εξηγούσε, επειδή ο Yamaha δεν έχει γειωση, βοηθάει να τον συνδέσουμε απευθείας στο έδαφος - αν ως συνήθως τα έχω μπερδέψει θα με διορθώσει :) ), β) με καλό καλώδιο phono.

Συμπτωματικά έχω και εγώ από τότε 2 δίσκους τους ελληνικής κοπής και είναι για τα σκουπίδια.

Κάποια στιγμή τους αγόρασα σε cd και ήταν κλάσεις ανώτεροι ηχητικά.

Για την ιστορία, το Qobuz δεν κάνει μπότοξ στα άλμπουμς που του στέλνουν οι δισκογραφικές.. φάνηκε πολύ εύκολα και με το άλμπουμ των Pigeon που έβαλες παραπάνω και το άκουσα και στις 2 πλατφόρμες (Tidal & Qobuz)
Στο συγκεκριμένο βρήκες ηχητικές διάφορες ανάμεσα στις πλατφόρμες; (Είναι άλμπουμ πρόσφατο και νομίζω δεν έχει κοπεί ακόμα σε φυσικό φορμάτ)

Θέλει ψάξιμο το φύσημα του πικάπ..

Σαν αρχή πες μας με ποιο phono έχεις το μεγαλύτερο.. ξεκίνα από το ενσωματωμένο του ΑΤ , μετά με το ενσωματωμένο του Yamaha και μετά με το project.

Είχα κι εγώ συμπτώματα λίγο πολύ παρόμοια με τα δικά σου. Η κατάσταση βελτιώθηκε σημαντικά α) με ένα καλώδιο γείωσης που μου τράβηξε ο αγαπητός Βλαδίμηρος από τον ενισχυτή στο πολύπριζο (αν θυμάμαι καλά πώς μου τα εξηγούσε, επειδή ο Yamaha δεν έχει γειωση, βοηθάει να τον συνδέσουμε απευθείας στο έδαφος - αν ως συνήθως τα έχω μπερδέψει θα με διορθώσει :) ), β) με καλό καλώδιο phono.
Αυτό με την γείωση μου το εξηγείς καλύτερα;

Θέλει ψάξιμο το φύσημα του πικάπ..

Σαν αρχή πες μας με ποιο phono έχεις το μεγαλύτερο.. ξεκίνα από το ενσωματωμένο του ΑΤ , μετά με το ενσωματωμένο του Yamaha και μετά με το project.
Όπα, εδώ δεν έκανα δοκιμή με τα υπόλοιπα phono παρά μόνο με του project. Άρα καλά το πες να δοκιμάσω έστω με του Yamaha να δω τι παίζει...

• Like
Reactions: vlad66