Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Πριν δοκιμάσεις με τα άλλα, μετακίνησε το project πάνω-κάτω, δεξιά αριστερά να δεις live αν αλλάζει κάτι.

Επίσης αν θες ανέβασε μια φωτό πως είναι τοποθετημένα τα μηχανήματα τώρα που έχεις τον 701.

• Like
Reactions: panzer_dagon
Αυτό με την γείωση μου το εξηγείς καλύτερα;

Δεν ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω, θα προσπαθήσω.

O Yamaha δεν έχει γείωση με το έδαφος, αυτό που λέμε ότι έχει διπολική υποδοχή και όχι τριπολική για το ρεύμα. Έτσι, όταν συνδέουμε πάνω του το καλωδιάκι της γείωσης του πικάπ, η διοχέτευση γίνεται απλώς στο σασί του ενισχυτή και όχι στο έδαφος. Το γιατί και πώς δεν ξέρω - αυτή έχω καταλάβει είναι η στάνταρ λογική της Yamaha. Ο Βλαδίμηρος τράβηξε ένα καλώδιο από το GND του Yamaha στο έδαφος/πολύπριζο. Και ως διά μαγείας βοήθησε.

Οι τιμές των δίσκων και το ποσοστό κακής ποιότητας ήχου σε αυτούς που έχει αυξηθεί για κάποιον λόγο..
Για τις τιμες συμφωνω , για την ποιοτητα εξαρταται τι παιρνεις. Εχεις ενα πικαπ με τον rega, μια κεφαλη mc και ενα phono , που οταν αποφασισεις να το λειτουργησεις οπως πρεπει , θα δεις οτι τα πλειστα βινυλια που θεωρεις κακης ποιοτητας , τελικα δεν ειναι τοσο κακης οσο νομιζεις και αυτο θα φανει με μια απλη συγκριση του ιδιου αλμπουμ με (απειραχτη) ψηφιακη εκδοση.
Βάλε πόσους μήνες συνδρομή κοστίζει ένα άλμπουμ βινυλίου....
Βαλε και στην εξισωση το (στην περιπτωση σου) αρκετα ψηλο κοστος των αναλογικων σου που δεν λειτουργεις , και σαφως θα αυξηθει το κοστος των συνδρομων.......... :D

• Like
Reactions: quevedo
Πριν δοκιμάσεις με τα άλλα, μετακίνησε το project πάνω-κάτω, δεξιά αριστερά να δεις live αν αλλάζει κάτι.

Επίσης αν θες ανέβασε μια φωτό πως είναι τοποθετημένα τα μηχανήματα τώρα που έχεις τον 701.
Είναι το πρώτο που δοκίμασα να τον πάω σε ουδέτερο προσωρινά και άβολο σημείο να δω έστω αν αλλάξει κάτι αλλά δεν...

Στο συγκεκριμένο βρήκες ηχητικές διάφορες ανάμεσα στις πλατφόρμες; (Είναι άλμπουμ πρόσφατο και νομίζω δεν έχει κοπεί ακόμα σε φυσικό φορμάτ)

Με πιο προσεκτική ακρόαση και δοκιμή (αναγκαστικά σε χαμηλή ένταση) στο Tidal ήταν πιο ευχάριστο.

Το boost ήταν πολύ πετυχημένο γιατί δεν ήταν υπερβολικό και έδωσε όση ενέργεια χρειαζόταν στην χαμηλή στάθμη.

Κατ' αρχήν,με το Qobuz είστε τόσο περιορισμένοι από διαθεσιμότητα όσο και με το πικάπ.Ακομη και στο forte του(δεν έχει σχεδόν τίποτα άλλο)την Κλασσική Μουσική.
Το Streaming κι αν χρειάζεται καλώδια κι αξεσουάρ!Τα πλήρωσα όμως ποτέ ξανά.
Οποιος θέλει το καλύτερο,αγοράζει την original έκδοση σε βινύλιο κι από κει παν κι οι άλλοι.

• Like
Reactions: panzer_dagon
Είναι το πρώτο που δοκίμασα να τον πάω σε ουδέτερο προσωρινά και άβολο σημείο να δω έστω αν αλλάξει κάτι αλλά δεν...
Μπορεί πχ, αν είναι πάνω στον 701, ο μετασχηματιστής του να δημιουργεί τις παρεμβολές στο project

Δεν ξέρω αν μπορώ να το εξηγήσω, θα προσπαθήσω.

O Yamaha δεν έχει γείωση με το έδαφος, αυτό που λέμε ότι έχει διπολική υποδοχή και όχι τριπολική για το ρεύμα. Έτσι, όταν συνδέουμε πάνω του το καλωδιάκι της γείωσης του πικάπ, η διοχέτευση γίνεται απλώς στο σασί του ενισχυτή και όχι στο έδαφος. Το γιατί και πώς δεν ξέρω - αυτή έχω καταλάβει είναι η στάνταρ λογική της Yamaha. Ο Βλαδίμηρος τράβηξε ένα καλώδιο από το GND του Yamaha στο έδαφος/πολύπριζο. Και ως διά μαγείας βοήθησε.
Κατάλαβα αλλά δεν μπορώ να το κάνω έτσι αυθαίρετα χωρίς να ξέρω ακριβώς πώς είναι κατασκευασμένο και γειωμένο το πολύπριζο και η ηλεκτρική εγκατάσταση.

Εγω αν γυρισω στην εισοδο phono τον ενισχυτη μου πρεπει να φτασω το ποντεσιομετρο λιγο πριν απο το τερμα για να ακουσω φυσημα απο τα ηχεια. Δεν εχω πικαπ απλα το δοκιμασα. Ομως μονο στο phono ακουγεται αυτο. Στις υπολοιπες εισοδους ειναι ταφος στο τερμα ακομα και αν κολλησω το αυτι μου στο ηχειο.

Επειδή το σπίτι ως ψηλοτάβανο είναι κάποιων χρόνων, έχει 100% γείωση?

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, σε ένα βίσμα schuko βάζεις ένα καλώδιο μόνο στην γείωση και το άλλο άκρο το συνδέεις στην γείωση του ενισχυτή (ή σε κάποια βίδα της πλάτης).
To schuko στο πολύμπριζο.
Προϋπόθεση να υπάρχει γείωση στο σπιτικο κύκλωμα.

Last edited:
Μπορεί πχ, αν είναι πάνω στον 701, ο μετασχηματιστής του να δημιουργεί τις παρεμβολές στο project
Όταν εννοώ τον τοποθέτησα σε άβολο σημείο για δοκιμή, τραβήχτηκε τέρμα άκρη από τα μηχανήματα μέχρι εκεί που έφταναν τα καλώδια στο πάτωμα και δεν άλλαξε στο ελάχιστο ο θόρυβος

Άρα τώρα συμβαίνει αυτό, πριν τον 701 δεν συνέβαινε. Σωστά?
Ακριβώς με τα edifier είχα ένα ανεπαίσθητο μόνο θόρυβο στο τέρμα, αλλά μήπως αυτό έχει να κάνει αναλογικά με τα "κυβικά" των συσκευών;

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, σε ένα βίσμα schuko βάζεις ένα καλώδιο μόνο στην γείωση και το άλλο άκρο το συνδέεις στην γείωση του ενισχυτή (ή σε κάποια βίδα της πλάτης).
To schuko στο πολύμπριζο.
Προϋπόθεση να υπάρχει γείωση στο σπιτικο κύκλωμα.
Σαν (προφανως) "CLASS II" συσκευη, ο ενισχυτης του ειναι σχεδιασμενος να δουλευει ασφαλισμενα χωρις καλωδιο γειωσης.
Η τοποθετηση εξωτερικου καλωδιου γειωσης δεν ειναι 100% ασφαλης.
Αν θελει ντε και καλα καλωδιο γειωσης, αυτο μπορει να γινει αλλαζοντας στον ενισχυτη το διπλο AC inlet με τριπλο και να γειωσει το σασι του ενισχυτη εσωτερικα και ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ. Μετα ας παρει και τριπλο καλωδιο ρευματος της επιλογης του.

Last edited:
  • Like
Reactions: ika
Σαν " CLASS II " συσκευη, ο ενισχυτης του ειναι σχεδιασμενος να δουλευει ασφαλισμενα χωρις καλωδιο γειωσης.
Η τοποθετηση εξωτερικου καλωδιου γειωσης δεν ειναι 100% ασφαλης.
Αν θελει ντε και καλα καλωδιο γειωσης, αυτο μπορει να γινει αλλαζοντας στον ενισχυτη το διπλο AC inlet με τριπλο και να γειωσει το σασι του ενισχυτη εσωτερικα και ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ. Μετα ας παρει και τριπλο καλωδιο ρευματος της επιλογης του.
Για τώρα που ψάχνεται λέω, πρόχειρα, να δει αν γίνεται κάτι και μετά βλέπει τι θα κάνει

Δεν βλεπω προβλημα, το εχω σε μερικες συσκευες.
Συνδεεις μονο τη γειωση στο σουκο με καλωδιο ικανης διατομης και πετας τους ακροδεκτες του ρευματος.
Συνδεεις το αλλο ακρο στη βιδα γειωσης στο σασι του ενισχυτη.
Βαζεις το σουκο κανονικα σε πολυπριζο με γειωση.

Attachments

• σουκο copy.png
    σουκο copy.png
    203.7 KB · Views: 0
Εγω αν γυρισω στην εισοδο phono τον ενισχυτη μου πρεπει να φτασω το ποντεσιομετρο λιγο πριν απο το τερμα για να ακουσω φυσημα απο τα ηχεια. Δεν εχω πικαπ απλα το δοκιμασα. Ομως μονο στο phono ακουγεται αυτο. Στις υπολοιπες εισοδους ειναι ταφος στο τερμα ακομα και αν κολλησω το αυτι μου στο ηχειο.
Η είσοδος phono έχει υψηλότερη ευαισθησία από τις αντίστοιχες line, καλούμενη να ενισχύσει ένα σήμα εξόδου κεφαλής κατά πολύ ασθενέστερο των line, της τάξης μερικών mV. Είναι απολύτως φυσικό να έχει περισσότερο θόρυβο.
Δεν έχει νόημα η δοκιμή σου εφόσον δεν υπάρχει πικάπ συνδεδεμένο.

• Like
Reactions: steadyshot
Δεν βλεπω προβλημα, το εχω σε μερικες συσκευες.
Συνδεεις μονο τη γειωση στο σουκο με καλωδιο ικανης διατομης και πετας τους ακροδεκτες του ρευματος.
Συνδεεις το αλλο ακρο στη βιδα γειωσης στο σασι του ενισχυτη.
Βαζεις το σουκο κανονικα σε πολυπριζο με γειωση.
Καταλαβα τι ηθελε να πει. Ομως ΑΝ κατι παει στραβα (ποτέ δεν ξερεις) και στο ακρο του σουκο γινει κατι με ρευμα, αυτο θα καταληξει στο σασι του ενισχυτη.
Ενα σωστο τριπλο IEC inlet ειναι ο σωστος και "νομιμος" τροπος και εχει πολυ χαμηλο κοστος.

Για τις τιμες συμφωνω , για την ποιοτητα εξαρταται τι παιρνεις. Εχεις ενα πικαπ με τον rega, μια κεφαλη mc και ενα phono , που οταν αποφασισεις να το λειτουργησεις οπως πρεπει , θα δεις οτι τα πλειστα βινυλια που θεωρεις κακης ποιοτητας , τελικα δεν ειναι τοσο κακης οσο νομιζεις και αυτο θα φανει με μια απλη συγκριση του ιδιου αλμπουμ με (απειραχτη) ψηφιακη εκδοση.
Το έχω (ξανα) γράψει αρκετές φορές.. οι παραγωγές της εποχής του ΄70 συνήθως είναι καλύτερες στο βινύλιο.
Οι νέες είναι καλύτερες στο streamer.
Δυστυχώς οι κακές παραγωγές στο βινύλιο όποιας εποχής και να είναι, παραμένουν κακές και είναι χειρότερες και από το cd και από το streamer.

Θα ετοιμάσω μερικά άλμπουμς και θα συνδέσω το πικάπ μου να το πιστοποιήσεις και συ ο ίδιος...
Ναι το πικάπ (Μ5G) δεν έχει τις σωστές βάσεις για τα ρουλεμάν του βραχίονα, είναι under construction , αλλά μια ιδέα θα την πάρεις.
Πολύ πιθανό αύριο θα είναι έτοιμο και το σασί στο τροφοδοτικό του (DC only) Dino, άρα θα σχηματίσεις γνώμη και για αυτό.

Βαλε και στην εξισωση το (στην περιπτωση σου) αρκετα ψηλο κοστος των αναλογικων σου που δεν λειτουργεις , και σαφως θα αυξηθει το κοστος των συνδρομων.......... :D
To συνολικό κόστος των αναλογικών μου είναι πολύ υψηλότερο από το συνολικό κόστος του streamer και θα αυξηθεί περαιτέρω χωρίς αμφιβολία.

Ενώ το streamer έχει τερματίσει σαν hardware και δεν ζητάει άλλα λεφτά πέρα από την συνδρομή , το αναλογικό έχει μπροστά του την κατασκευή του Thorens και τις πολύ ακριβές μετατροπές στα Technics μου.

Είναι αστείο το ποσό που κόστισε το streamer σε σχέση με το (μέχρι τώρα) ποσό του αναλογικού.. και στο μέλλον θα φαίνεται ακόμα πιο αστείο .

Είναι αστείο το ποσό που κόστισε το streamer σε σχέση με το (μέχρι τώρα) ποσό του αναλογικού.. και στο μέλλον θα φαίνεται ακόμα πιο αστείο .
Άλλο ενοικιαστής κι άλλο ιδιοκτήτης.

• Haha
Reactions: AUDIOLYTIC