Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

View attachment 277567
Καλώδιο από πικάπ μέχρι ενισχυτή έχω αυτό: Pro-Ject - Connect It E RCA, 1.23 m
The line & phono cables, except the True Balanced cables, are semi-symmetrical type cables, which means that the shielding is only connected on one end. Therefore, the yellow marked side should always be connected to the receiving end.

Το κίτρινο στα RCA πρέπει να είναι στο phono-in

Και αυτό το καλώδιο έχει μόνο 12€ που λες στο #572?

Δεν έχω αρχεία σε σκληρό.

Μια φορά που μου έδωσε ο mdvq και τον σύνδεσα με usb τα κακάρωσε το τροφοδοτικό του Α6 και δεν το ξανακάνω.

(Άσε που με σκληρό χωρίς internet πάλι θα κοιτάω μια όμορφη συσκευή.. το switch evo2) :LOL:
Το Α6 που έχεις εσύ,είχε εκ κατασκευής ελαττωματικό τροφοδοτικό που είχε κλαταρει στα πιο πολλά μηχανήματα.
Αναγνωρισμένο από τη ίδια την εταιρεία που τα άλλαζε με τα βελτιωμένα χωρίς πολλά πολλά.
Ένα από αυτά ήταν και το δικό σου.
Νομίζω ότι κανένα ρόλο δεν έπαιξε ο εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Αν θες όμως, το A6 παίρνει στην κοιλιά του SSD,με τεράστια χωρητικότητα.
Επίσης αν θες, έχω να σου δώσω και SSD εξωτερικό.
Έτσι όταν ο κόσμος καταστραφεί (γιατί περι κάτι τέτοιου πρόκειται,αν καταρρεύσει ολόκληρο το ίντερνετ),εσύ θα ακούς με την ησυχία σου,την μουσικουλα σου 😄

• Haha
Reactions: vlad66
Για μένα είναι απαράδεκτο σήμερα συσκευή να μην έχει 3πολικό iec.
Αυτά πεστα στην dynaudio,που δίνουν τα (επαγγελματικά και καλά) ενεργά ηχεία τους με αυτό το άθλιο το οκταρακι βύσμα.
Και έμεινα με τα καλώδια στο χέρι 😀
Πήρα κάτι ανταπτορες και έκανα (?)δουλειά.
Τώρα πόσο σωστό είναι αυτό,δεν ξέρω.

View attachment 277567
Ωραια. Ευκολο νομιζω να δοκιμασεις κατι αλλο παρομοιο, ωστε να αποκλειουμε ενα ενα τα "υποπτα" σημεια.
Το είχα δοκιμάσει πολύ παλιά από πικάπ pro-ject φίλου και ήταν μια χαρά.
Εδω Βλαδιμηρε, θελουμε να σιγουρευτουμε για το δικο του καλωδιο.

• Like
Reactions: vlad66
The line & phono cables, except the True Balanced cables, are semi-symmetrical type cables, which means that the shielding is only connected on one end. Therefore, the yellow marked side should always be connected to the receiving end.

Το κίτρινο στα RCA πρέπει να είναι στο phono-in

Και αυτό το καλώδιο έχει μόνο 12€ που λες στο #572?
Όχι αυτό που έφευγε από προ ενισχυτή και έμπαινε στον Yamaha line 1. Όπα! Ότι έχει φορά δεν το έχω τσεκαρι ποτέ!

View attachment 277567
Κατι ακομα που μπορεις να δοκιμασεις. Αποσυνδεσε απο τον ενισχυτη ολες τις συσκευες σου (και τα καλωδια ρευματος τους) πλην του πικαπ και κανε ετσι τη δοκιμη σου. Αν σταματησει το βουητο σημαινει οτι δεν ευθυνονται ενισχυτης & πικαπ και ειναι σχεδον βεβαιο οτι καποια ακκη συσκευη . Αν συνεχισει , παμε παρα κατω.

Όχι αυτό που έφευγε από προ ενισχυτή και έμπαινε στον Yamaha line 1. Όπα! Ότι έχει φορά δεν το έχω τσεκαρι ποτέ!
Τη δοκιμη που σου προτεινω πιο πανω, κανε την και με το phono του Yamaha και με το εξωτερικο phono (το οποιο να ειναι και αυτο αποσυνδεδεμενο εντελως οταν δοκιμαζεις το phono του Yamaha.)

Αυτά πεστα στην dynaudio,που δίνουν τα (επαγγελματικά και καλά) ενεργά ηχεία τους με αυτό το άθλιο το οκταρακι βύσμα.
Και έμεινα με τα καλώδια στο χέρι 😀
Πήρα κάτι ανταπτορες και έκανα (?)δουλειά.
Τώρα πόσο σωστό είναι αυτό,δεν ξέρω.

Όσο και αν σου φανεί παράξενο στα ενεργά ηχεία σου είναι πολύ πιο δύσκολο να "εφαρμοστεί" ακραίο σενάριο ζημιάς από ότι σε μια συσκευή όπως ο Yamaha που έχει γρίλιες εξαερισμού.....

• Like
Reactions: mdvq
Το Α6 που έχεις εσύ,είχε εκ κατασκευής ελαττωματικό τροφοδοτικό που είχε κλατάρει στα πιο πολλά μηχανήματα.
Αναγνωρισμένο από την ίδια την εταιρεία που τα άλλαζε με τα βελτιωμένα χωρίς πολλά πολλά.
Ένα από αυτά ήταν και το δικό σου.
Νομίζω ότι κανένα ρόλο δεν έπαιξε ο εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Αν θες όμως, το A6 παίρνει στην κοιλιά του SSD,με τεράστια χωρητικότητα.
Επίσης αν θες, έχω να σου δώσω και SSD εξωτερικό.
Έτσι όταν ο κόσμος καταστραφεί (γιατί περί κάτι τέτοιου πρόκειται,αν καταρρεύσει ολόκληρο το ίντερνετ),εσύ θα ακούς με την ησυχία σου,την μουσικούλα σου.😄
Όταν βάζουμε εξωτερικό ssd στο Eversolo θέλουμε να έχει δική του τροφοδοσία ο δίσκος, διαφορετικά υπάρχει θέμα (ζόρι), ενώ στον εσωτερικό ssd δεν έχει κανένα θεμα..

Το "ρίσκο" δεν είναι να καταρρεύσει το σύμπαν, αν συμβεί αυτό θα έχουμε όντως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Το ρίσκο είναι να έρθει κάποια στιγμή που να μην μπορούμε να πληρώνουμε τις πλατφόρμες.

/ΟΤ βέβαια όλα αυτά.. συνεχίζουμε αλλού αν θέλετε.. υπάρχουν σχετικά νήματα..
Η συνδρομή σε μια πλατφόρμα είναι ευτελής. Οπότε η όποια συνδρομη δεν αποκλείει σε κανέναν την δυνατότητα να αγοράζει CD, βινύλια ή ό,τι άλλο θέλει. Έτσι ακόμα και αν καταρρεύεσει το συμπαν και το ιντερνετ και ο τραπειζικός μας λογαριασμός θα έχουμε να ακούμε!

Όταν βάζουμε εξωτερικό ssd στο Eversolo θέλουμε να έχει δική του τροφοδοσία ο δίσκος, διαφορετικά υπάρχει θέμα (ζόρι), ενώ στον εσωτερικό ssd δεν έχει κανένα θεμα..
Όταν η εταιρεία σου δίνει την επιλογή να βάλεις εξωτερικό cd tray και δεν έχει προβλέψει ότι αυτό μπορεί να κάνει ζημιά στο τροφοδοτικό της συσκευής της,συγγνώμη φίλε Λευτέρη,αλλά είναι για καρπαζιες.
Πάντως το δικό μου δεν έχει κάνει κιχ μέχρι στιγμής.
Ελπίζω να μην κάνει και στο μέλλον 😸

Όταν η εταιρεία σου δίνει την επιλογή να βάλει εξωτερικό cd tray και δεν έχει προβλέψει ότι μπορεί να κάνει ζημιά στο τροφοδοτικό της συσκευής της,συγγνώμη φίλε Λευτέρη,αλλά είναι για καρπαζίες.
Πάντως το δικό μου δεν έχει κάνει κιχ μέχρι στιγμής.
Ελπίζω να μην κάνει και στο μέλλον😸
Το tray δεν τραβάει πολύ ρεύμα σε σχέση με έναν ssd 2tb...
Παντος όλοι γνωρίζουμε ότι τα τροφοδοτικά των συγκεκριμένων Eversolo έχουν θέμα και κακώς ο vlad ρίχνει την "ευθύνη" στον σκληρό που έβαλε εξωτερικά..
Απλά το ζόρισε παραπάνω..
Ούτως ή άλλος κάποια στιγμή που τίναζε το τροφοδοτικό..
Ειμαστε όμως πολύ εκτός θέματος και το κραξιμο που θα φάμε θα έχουν δίκιο...

• Like
Reactions: mdvq
Το ρίσκο είναι να έρθει κάποια στιγμή που να μην μπορούμε να πληρώνουμε τις πλατφόρμες.
Δημήτρη μου Δημήτρη μου ,μου το κλεισες το σπίτι μου,θα τραγουδάμε αν φτάσουμε σε σημείο να μην έχουμε πέντε ευρώ το μήνα για συνδρομή στο Spotify.
Και να το επεκτείνω....αν δεν έχουμε πέντε ευρώ ,που θάβρουμε τα υπόλοιπα να αγοράσουμε cd ή LP?
Έτσι λοιπόν απλά θα πάρεις την κιθάρα σου,ο Τζιμίσκουλας θα παίζει ντράμς,ο Vlad θα τραγουδάει εγω θα παίζω ηλεκτρικά παλαμάκια και θα εκτελούμε live το ανωτέρω άσμα.
Και με μια ρετσίνα ρεφενε,θα περνάμε μπέικα και πλουσιοπάροχα 😄😄