Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

View attachment 277567
Καλώδιο από πικάπ μέχρι ενισχυτή έχω αυτό: Pro-Ject - Connect It E RCA, 1.23 m
Κατι ακομα που μπορεις να δοκιμασεις. Αποσυνδεσε απο τον ενισχυτη ολες τις συσκευες σου (και τα καλωδια ρευματος τους) πλην του πικαπ και κανε ετσι τη δοκιμη σου. Αν σταματησει το βουητο σημαινει οτι δεν ευθυνονται ενισχυτης & πικαπ και ειναι σχεδον βεβαιο οτι καποια ακκη συσκευη . Αν συνεχισει , παμε παρα κατω.

Όχι αυτό που έφευγε από προ ενισχυτή και έμπαινε στον Yamaha line 1. Όπα! Ότι έχει φορά δεν το έχω τσεκαρι ποτέ!
Τη δοκιμη που σου προτεινω πιο πανω, κανε την και με το phono του Yamaha και με το εξωτερικο phono (το οποιο να ειναι και αυτο αποσυνδεδεμενο εντελως οταν δοκιμαζεις το phono του Yamaha.)

Αυτά πεστα στην dynaudio,που δίνουν τα (επαγγελματικά και καλά) ενεργά ηχεία τους με αυτό το άθλιο το οκταρακι βύσμα.
Και έμεινα με τα καλώδια στο χέρι 😀
Πήρα κάτι ανταπτορες και έκανα (?)δουλειά.
Τώρα πόσο σωστό είναι αυτό,δεν ξέρω.

Όσο και αν σου φανεί παράξενο στα ενεργά ηχεία σου είναι πολύ πιο δύσκολο να "εφαρμοστεί" ακραίο σενάριο ζημιάς από ότι σε μια συσκευή όπως ο Yamaha που έχει γρίλιες εξαερισμού.....

• Like
Reactions: mdvq
Το "ρίσκο" δεν είναι να καταρρεύσει το σύμπαν, αν συμβεί αυτό θα έχουμε όντως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα.

Το ρίσκο είναι να έρθει κάποια στιγμή που να μην μπορούμε να πληρώνουμε τις πλατφόρμες.

/ΟΤ βέβαια όλα αυτά.. συνεχίζουμε αλλού αν θέλετε.. υπάρχουν σχετικά νήματα..
Η συνδρομή σε μια πλατφόρμα είναι ευτελής. Οπότε η όποια συνδρομη δεν αποκλείει σε κανέναν την δυνατότητα να αγοράζει CD, βινύλια ή ό,τι άλλο θέλει. Έτσι ακόμα και αν καταρρεύεσει το συμπαν και το ιντερνετ και ο τραπειζικός μας λογαριασμός θα έχουμε να ακούμε!

Το ρίσκο είναι να έρθει κάποια στιγμή που να μην μπορούμε να πληρώνουμε τις πλατφόρμες.
Δημήτρη μου Δημήτρη μου ,μου το κλεισες το σπίτι μου,θα τραγουδάμε αν φτάσουμε σε σημείο να μην έχουμε πέντε ευρώ το μήνα για συνδρομή στο Spotify.
Και να το επεκτείνω....αν δεν έχουμε πέντε ευρώ ,που θάβρουμε τα υπόλοιπα να αγοράσουμε cd ή LP?
Έτσι λοιπόν απλά θα πάρεις την κιθάρα σου,ο Τζιμίσκουλας θα παίζει ντράμς,ο Vlad θα τραγουδάει εγω θα παίζω ηλεκτρικά παλαμάκια και θα εκτελούμε live το ανωτέρω άσμα.
Και με μια ρετσίνα ρεφενε,θα περνάμε μπέικα και πλουσιοπάροχα 😄😄

[ΧΡΗΣΤΗΣ=72538]@lefterakis katemakis[/ΧΡΗΣΤΗΣ] [ΧΡΗΣΤΗΣ=420]@mdvq[/ΧΡΗΣΤΗΣ] κλπ.

Υπάρχει ξεχωριστό νήμα για το Eversolo.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε εκεί.
Σωστά, γι'αυτό σταμάτησα την κουβέντα.. Σορυ..

• Like
Reactions: Sonorus
Ούτε αυτό το έχω κοιτάξει να σου πω
Αγαπητέ panzer_dagon εκτός από βουητά, τσεκ, καλώδια, χρώματα και όλες αυτές τις μ.....ς απόλαυσες κάτι; Ξέρεις αυτοί όλοι οι τενεκέδες έγιναν για κάποια δουλειά... Γράψε για κάτι που σου άρεσε... Μοιράσου κάτι πέρα από την λαγνεία άχρηστων πραγμάτων. Να με συμπαθάς πέρασε η ώρα και τώρα τα σημαντικά έχουν αξία...

• Like
Reactions: Ge0rge and protrudi
Δες το κι αυτο ,ειναι καλο να ξερουμε
Έχει την σωστή κατεύθυνση το καλώδιο εξ αρχής, δλδ στις δοκιμές έβγαζα την μια μόνο άκρη. Ο "θόρυβος" υπάρχει και στα δύο ηχεία. Απομάκρυνα και το πικάπ (το σήκωσα για λίγο στον αέρα) αλλά τίποτα . Αναρωτιέμαι αν τελικά πρόκειται απλώς για το φυσικό όριο θορύβου του αναλογικού κυκλώματος στο τέρμα της έντασης, αφού στην τελική τώρα με το phono του Yamaha στα μισά τις διαδρομής δλδ στο τέρμα για να παίξει μουσική αρχίζει να γίνεται αντιληπτό

Αγαπητέ panzer_dagon εκτός από βουητά, τσεκ, καλώδια, χρώματα και όλες αυτές τις μ.....ς απόλαυσες κάτι; Ξέρεις αυτοί όλοι οι τενεκέδες έγιναν για κάποια δουλειά... Γράψε για κάτι που σου άρεσε... Μοιράσου κάτι πέρα από την λαγνεία άχρηστων πραγμάτων. Να με συμπαθάς πέρασε η ώρα και τώρα τα σημαντικά έχουν αξία...
Φυσικά και απόλαυσα μουσική. Απλώς δεν κατάλαβα ποιο θα ήταν το νόημα να γράψω στο συγκεκριμένο νήμα «άκουσα αυτό και μου άρεσε το άλλο», αφού το θέμα του είναι οι δοκιμές και οι εντυπώσεις από το καινούργιο σύστημα.
Όταν ακούω μουσική, την απολαμβάνω. Όταν γράφω εδώ, μοιράζομαι τις δοκιμές και τις παρατηρήσεις που σχετίζονται με το θέμα της συζήτησης. Τα δύο δεν είναι απαραίτητο να τα μπερδεύουμε. Εξ άλλου υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα νήματα.
Και μεταξύ μας, λίγη λαγνεία για αυτά τα «άχρηστα πράγματα» πού και πού δεν έβλαψε κανέναν. 😄

• Like
Reactions: #@george@# and mdvq
Έχει την σωστή κατεύθυνση το καλώδιο εξ αρχής, δλδ στις δοκιμές έβγαζα την μια μόνο άκρη. Ο "θόρυβος" υπάρχει και στα δύο ηχεία. Απομάκρυνα και το πικάπ (το σήκωσα για λίγο στον αέρα) αλλά τίποτα . Αναρωτιέμαι αν τελικά πρόκειται απλώς για το φυσικό όριο θορύβου του αναλογικού κυκλώματος στο τέρμα της έντασης, αφού στην τελική τώρα με το phono του Yamaha στα μισά τις διαδρομής δλδ στο τέρμα για να παίξει μουσική αρχίζει να γίνεται αντιληπτό
δλδ, με τίποτα συνδεδεμένο στον 701 και με τις υπόλοιπες συσκευές εκτός ρεύματος, υπάρχει βόμβος και φύσημα στα ηχεία με τον επιλογέα στο phono. σωστά?

δλδ, με τίποτα συνδεδεμένο στον 701 και με τις υπόλοιπες συσκευές εκτός ρεύματος, υπάρχει βόμβος και φύσημα στα ηχεία με τον επιλογέα στο phono. σωστά?
Ναι

• Wow
Reactions: #@george@#
Ελαφρύ φύσημα με τέρμα το volume, είναι αναμενόμενο να ακούγεται.
Βόμβος όχι

Αν θες δοκίμασε να βάλεις αντίστροφα το schuko του 701 στο ρεύμα και ξαναδές. Δλδ όπως είναι τώρα το βγάζεις, το περιστρέφεις 180 μοίρες και το ξαναβάζεις στο πολύμπριζο.
Μπας και γίνει θαύμα...

Βόμβος όχι

Αν θες δοκίμασε να βάλεις αντίστροφα το schuko του 701 στο ρεύμα και ξαναδές. Δλδ όπως είναι τώρα το βγάζεις, το περιστρέφεις 180 μοίρες και το ξαναβάζεις στο πολύμπριζο.
Μπας και γίνει θαύμα...
Το έχω κάνει να αλλάξω φορά και θέση και να καρφώσω με ένα Τ μονο πικάπ+ ενισχυτή. Γενικά μοιάζει να ακούγεται περισσότερο φύσημα με παράσιτα. Αναμένω όταν θα φτιάξω πίνακα+ γειώσεις+ νεο πολυμπριζο μην εξαλειφθεί τελείως.

(y)
Έχει την σωστή κατεύθυνση το καλώδιο εξ αρχής, δλδ στις δοκιμές έβγαζα την μια μόνο άκρη.
H "σωστη" κατευθυνση στην περιπτωση των πικαπ ειναι το ακρο οπου ειναι κολλημενη η θωρακιση , να πηγαινει στο phono ή τον ενισχυτη οχι στο πικαπ (σε αντιθεση με ολες τις αλλες περιπτωσεις που ειναι συνηθως το αντιθετο).

Με τα πικαπ πολλες φορες συμβαινουν αυτα και για διαφορους λογους που αφορουν καλωδιωσεις ,θωρακισεις ακομα και τις σχεσεις συγκεκριμενων κεφαλων σε συγκεκριμενα πικαπ.

• Like
Reactions: panzer_dagon

Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό όπως το περιγράφεις, αλλά εξαρτάται βέβαια σε τι απόσταση τον ακούς κ πόσο αυξάνεται με την ένταση. Αν δηλαδή σε φυσάνε 5 μποφόρ στην θέση ακρόασης δεν είναι φυσιολογικό.

Επίσης ο αναλογικός θόρυβος είναι μόνο φύσιμα απ' όσο γνωρίζω στα tweeter. Τα παράσιτα μπορεί να είναι από καλώδια που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ή αν έχεις π.χ. ανοιχτή τηλεόραση στην ίδια γραμμή ρεύματος.

Λογικά θα μειωθεί αν αλλάξεις ηλεκτρολογική εγκατάσταση και βάλεις θωρακισμένα καλώδια ρεύματος κ interconnect (αν δεν έχεις), αλλά μην περιμένεις να εξαφανιστεί.

Δοκίμασε επίσης το pure direct, μπορεί κ με αυτό να μειωθεί λίγο.

• Like
Reactions: panzer_dagon
Μην φας την ζωή σου όμως με αυτό, από την στιγμή που στο 50% δεν το ακούς κι ολας. Αν πρέπει να επιλέξεις, η πρόταση του @vlad66 να πας για streamer αντί για πολυμπριζο ειναι με διάφορα η καλύτερη.