Αγορά ενισχυτή+ ηχεία δαπέδου

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

panzer_dagon

Established Member
5 February 2026
177
Γεια σας έχω το παρακάτω σύστημα:

Audio-Technica AT-LP120XUSB,
βελόνας Audio-Technica AT-VMN95EN (πορτοκαλί)
Χρήση εξωτερικού phono προενισχυτή Pro-Ject Phono Box MM Σύνδεση με καλώδιο Pro-Ject Connect It E RCA
Cd player technics sl-ps740A
Κασετόφωνο: technics rs-tr212
Subwoofer: edifier T5 (αυτό δεν είναι ανάγκη να το χρησιμοποιήσω απαραίτητα)
Χώρος: 50 τετραγωνικά, γωνία ακρόασης τρίγωνο στα δύο μέτρα
Μουσικά είδη: ροκ-μεταλ περισσότερο , κλασική, τζάζ
Διαθέσιμο ποσό:1300€ μέχρι 2000€

Ήθελα γνώμες για ηχεία δαπέδου και ενισχυτή. Ευχαριστώ

Καλημέρα. Ό,τι και να σου πούμε, το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να τα ακούσεις.
Ιδανικά, μαζί και τα δύο μηχανήματα που θες να πάρεις.
Αν έχεις μαζί σου και το αγαπημένο σου άλμπουμ... θα είσαι σε καλό δρόμο.
Καλό ψάξιμο ;)

• Like
Reactions: panzer_dagon
Ο σημαντικός λόγος που έγραψα και ρώτησα εδώ στο φόρουμ είναι ότι είμαι επαρχία. Και εδώ που ζω δεν ξέρω κανέναν που να έχει ή να ασχολείται με αυτά για να ακούσω. Αγοράζω πάντα στα τυφλά..

Ο σημαντικός λόγος που έγραψα και ρώτησα εδώ στο φόρουμ είναι ότι είμαι επαρχία. Και εδώ που ζω δεν ξέρω κανέναν που να έχει ή να ασχολείται με αυτά για να ακούσω. Αγοράζω πάντα στα τυφλά..
Έχεις όλα τα δίκια με το μέρος σου.
Αν είναι ανέφικτη φυσική παρουσία σου, τότε ξεκινώ σαν ιδιοκτήτης Klipsch, να σου πω ότι ενδεχομένως ο προβολικός ήχος που χαρακτηρίζει τα περισσότερα ηχεία της εταιρίας,
να είναι κουραστικός για πολύωρη ακρόαση. Και πάλι αυτό είναι σχετικό.
Από την άλλη, είναι ένα εύκολο ηχείο που δεν θα γονατίσει κάποιον αξιοπρεπή έστω με λίγα Watt ενισχυτή.
Πιστεύω πάντως, πως όταν με το καλό κατασταλάξεις κάπου, επειδή το ποσόν που δηλώνεις δεν είναι ευκαταφρόνητο,
θα πρέπει να κάνεις την υπέρβαση και να παραστείς σε μία ακρόαση πριν πας στο ταμείο.
Έχει πορεία το θέμα.
Περίμενε λίγο, θα επιστρέψουν και φίλοι που ξέρουν πολλά πράγματα.
Υπομονή :)

Για τον ήχο των Klipsch συμφωνώ με τους προλαλίσαντες (βέβαια είναι προσωπικό γούστο). Εξαιρούνται τα Klipschorn.
Λένε πως τα Klipsch θέλουν λάμπα γενικώς.

Μου αρέσουν αυτά που δεν τσιρίζουν (με NAD 150W τουλάχιστον).
Τις καινούργιες σειρές δεν τις ξέρω, αλλά τα συγκεκριμένα φαίνεται να κυκλοφορούν ακόμα.

Last edited:
Όταν λες επαρχία που είσαι;

Τα Klipsch για τα ακούσματα που λες, γενικά, καλύτερα σβήσε τα από το μυαλό σου.
Ανδραβίδα, λογικά οι τόσες καλές κριτικές που έχουν θα προέρχονται πιθανόν από άτομα που ακούνε άλλα ακούσματα.

Συνήθως όλοι ανεξαιρέτως όταν αγοράζουμε κάτι, μετά το εκθειάζουμε στις κριτικές. Ειδικά το "για να πάρεις καλύτερο, θες τα διπλά λ7" παίζει ασταμάτητα.;)
Και πάντα έχει σχέση με το τι το συγκρίνουμε.
Ηχεία δεν παίρνεις γουρούνι στο σακί. Για τις υπόλοιπες συσκευές μπορεί, ηχεία όχι.

Last edited:
Επειδή ήμουν κι εγώ επαρχία στο παρελθόν, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μαζέψεις κάποιες προτάσεις(από reviews, το φορουμ, κλπ) και να ανέβεις 1-2 μέρες Αθήνα για ακροάσεις.
Αλλιώς δεν γίνεται να καταλήξεις.

Θετικό το ότι έχεις πολύ μεγάλο χώρο. Λογικά μπορείς να τραβήξεις τα ήχεια μακριά από τοίχους οπότε έχεις πολλές επιλογές για τοποθέτηση.

Προσωπικά για τα ακούσματα σου και όχι μονο θα σου έλεγα τα Linton της Wharfedale

Είναι αδιανόητο value for money (δεν τα εχω ακούσει προσωπικά αλλα το εχουν κανει γνωστοί μου που τους εμπιστευομαι)

Μερικές φορές βρίσκονται και σε χαμηλότερη τιμή στα μεταχειρισμένα.
Με εναν καλο σε ρεύμα και βατ ενισχυτη θα είσαι οκ για πολλα χρόνια

Επειδή ήμουν κι εγώ επαρχία στο παρελθόν, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μαζέψεις κάποιες προτάσεις(από reviews, το φορουμ, κλπ) και να ανέβεις 1-2 μέρες Αθήνα για ακροάσεις.
Αλλιώς δεν γίνεται να καταλήξεις.

Θετικό το ότι έχεις πολύ μεγάλο χώρο. Λογικά μπορείς να τραβήξεις τα ήχεια μακριά από τοίχους οπότε έχεις πολλές επιλογές για τοποθέτηση.
Πολύ πιθανόν να το κάνω και αυτό τον Οκτώβριο. Το θετικό στο μεγάλο χώρο είναι ότι έχω πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη (κάπου στις 10 βιβλιοθήκες) περιμετρικά και απορροφούν αρκετά. Βέβαια δεν βοηθάει το ταβάνι γιατί είναι στα 4 μέτρα ψηλό

Ωχ ωχ αυτα δεν ειναι καλά μαντάτα *
Η απόσταση ακροασης πόση είναι?
Τα τωρινά ηχεια ποια είναι?

*μαλλον ο χωρος (ως κυβικα πλέον) ειναι πολυ μεγάλος πραγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστείς μεγάλα ηχεια και ικανούς ενισχυτες και λογικα το budget δεν επαρκεί

Αρα πάμε αναγκαστικα σε λύσεις μεταχειρισμενων (τα klipsch εχουν μεγάλο ηχο και θα γεμίσουν το χώρο αλλα εχουν την τάση να κουράζουν σε πολύωρες ακροάσεις εκτος απο τα heresy)

Βεβαια εαν καταφέρεις και βρεις κατι καλό και ενσωματωθει εκει μετα οι ακροασεις θα ειναι σούπερ!

Καλή επιτυχία