Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000€

Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Διάβαζα το πρώτο σου ποστ σ αυτό το νήμα κι είδα ότι θες να καλύψεις μεγάλο όπως λες σαλόνι. Εχω κάποιες αμφιβολίες αν μπορούν τα CA να σε καλύψουν, τα roister έχουν την απαραίτητη καμπίνα να σου δώσουν περισσότερο όγκο και σώμα στον ήχο για να καλύψεις το χώρο σου, αλλά αφού θα τα ακούσεις όπως λες σύντομα καλό θα ήταν να ξανάκουγες τα CA την ίδια μέρα που θα ακούσεις και τα roister και με δικό σου cd ή κάποιο άλλο αρχείο ώστε να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα και να ναι πιο φρέσκο το άκουσμα για τη σύγκριση.

Βασικά δεν θα μπουν σε σαλόνι φίλε αλλά σε σοφίτα η οποία ναι μεν είναι -αρκετά- μεγάλη, ωστόσο έχω χωρέσει αρκετά πράγματα μέσα (υπερδιπλο κρεβατι, TV μεγάλη, ps3, καναπες κτλ), οπότε δεν ξέρω αν τα Crystal Audio που άκουσα είναι υπεραρκετά ή αν θα χρειαστώ ηχεία όπως τα Roister. Τα Crystal Audio BPT5-10BL τα έχεις ακούσει;

Last edited:
Διάβαζα το πρώτο σου ποστ σ αυτό το νήμα κι είδα ότι θες να καλύψεις μεγάλο όπως λες σαλόνι. Εχω κάποιες αμφιβολίες αν μπορούν τα CA να σε καλύψουν, τα roister έχουν την απαραίτητη καμπίνα να σου δώσουν περισσότερο όγκο και σώμα στον ήχο για να καλύψεις το χώρο σου, αλλά αφού θα τα ακούσεις όπως λες σύντομα καλό θα ήταν να ξανάκουγες τα CA την ίδια μέρα που θα ακούσεις και τα roister και με δικό σου cd ή κάποιο άλλο αρχείο ώστε να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα και να ναι πιο φρέσκο το άκουσμα για τη σύγκριση.

+1 και απο μένα

Βασικά δεν θα μπουν σε σαλόνι φίλε αλλά σε σοφίτα η οποία ναι μεν είναι -αρκετά- μεγάλη, ωστόσο έχω χωρέσει αρκετά πράγματα μέσα (υπερδιπλο κρεβατι, TV μεγάλη, ps3, καναπες κτλ), οπότε δεν ξέρω αν τα Crystal Audio που άκουσα είναι υπεραρκετά ή αν θα χρειαστώ ηχεία όπως τα Roister. Τα Crystal Audio BPT5-10BL τα έχεις ακούσει;

Οχι δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει, σε σπίτι συμφορουμίτη έχω ακούσει ένα σετ της crystal αλλά δεν θυμάμαι ποιο είναι και παίζει και σε μικρό χώρο, πρώην παιδικό δωμάτιο οπότε δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Μη ξεχνάς όμως το πιο βασικό. Σε ένα σύστημα δεν ακούμε ηχεία αλλά "ακούμε" χώρους, δηλ. σε ένα χώρο κάποιο ηχείο μπορεί να αναδειχτεί και σε κάποιο άλλο να θαφτεί. Να ξέρεις ότι από τεστ που έχουν γίνει ακόμα κι η αλλαγή θέσης σε ένα τασάκι αλλάζει τον ήχο, άρα πρόσεξε γιατί κάποιο ηχείο που θα σου αρέσει σε χώρο που θα ακούσεις σε ένα μαγαζί, δε σημαίνει ότι θα παίξει το ίδιο, ίσως καλύτερα ίσως όμως και χειρότερα, πάντα υπάρχει αυτό το ρίσκο με τα ηχεία καθότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα ακούμε στο χώρο μας και με τα ίδια πολλές φορές ενισχυτικά.

Οχι δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει, σε σπίτι συμφορουμίτη έχω ακούσει ένα σετ της crystal αλλά δεν θυμάμαι ποιο είναι και παίζει και σε μικρό χώρο, πρώην παιδικό δωμάτιο οπότε δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα. Μη ξεχνάς όμως το πιο βασικό. Σε ένα σύστημα δεν ακούμε ηχεία αλλά "ακούμε" χώρους, δηλ. σε ένα χώρο κάποιο ηχείο μπορεί να αναδειχτεί και σε κάποιο άλλο να θαφτεί. Να ξέρεις ότι από τεστ που έχουν γίνει ακόμα κι η αλλαγή θέσης σε ένα τασάκι αλλάζει τον ήχο, άρα πρόσεξε γιατί κάποιο ηχείο που θα σου αρέσει σε χώρο που θα ακούσεις σε ένα μαγαζί, δε σημαίνει ότι θα παίξει το ίδιο, ίσως καλύτερα ίσως όμως και χειρότερα, πάντα υπάρχει αυτό το ρίσκο με τα ηχεία καθότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα ακούμε στο χώρο μας και με τα ίδια πολλές φορές ενισχυτικά.

Μάλιστα. Δυστυχώς θα είναι δύσκολο (στην Ελλάδα ζούμε) να "δοκιμάσω" ηχεία ή ενισχυτές σπίτι μου για να δω ποιος ταιριάζει με τον χώρο και δεν ξέρω τι θα πρέπει να υπολογίσω όταν ακούσω την Πέμπτη (επιτέλους) τα Ρόιστερ 25 (σχετικά με τον χώρο μου). Για sub να παω σε Earthquake S10 Kompressor ή Yamaha YST300 ή Earthquake Supernova MKVI-10;

Υ.Γ Με ενισχυτή τον Pioneer VSX 521

Last edited:
Είπαμε roister δαγκωτο

Μετραω ωρες να τ' ακουσω τη Πεμπτη. Απλά ρωταω επειδη κάνοντας ένα search στο φόρουμ (δεν κανω κ τπτ αλλο ολη μερα) βλέπω ΜΟΝΟ Ρόιστερ και καμμία άλλη πρόταση στα ίδια λεφτα :/ :p

Μετραω ωρες να τ' ακουσω τη Πεμπτη. Απλά ρωταω επειδη κάνοντας ένα search στο φόρουμ (δεν κανω κ τπτ αλλο ολη μερα) βλέπω ΜΟΝΟ Ρόιστερ και καμμία άλλη πρόταση στα ίδια λεφτα :/ :p

Μάλλον για το χώρο σου τα ρόιστερ θα τον γεμίσουν πιστεύω καλύτερα, τώρα για υπογούφερ τι να σου πω κι αυτό πικρή ιστορία, θα σου λεγα earthquake με τον ισχυρότερο ενισχυτή, εδώ στο φόρουμ έχω ακούσει τα καλύτερα για τη συγκεκριμένη φίρμα.

Μάλλον για το χώρο σου τα ρόιστερ θα τον γεμίσουν πιστεύω καλύτερα, τώρα για υπογούφερ τι να σου πω κι αυτό πικρή ιστορία, θα σου λεγα earthquake με τον ισχυρότερο ενισχυτή, εδώ στο φόρουμ έχω ακούσει τα καλύτερα για τη συγκεκριμένη φίρμα.

Σχετικά με τον vsx 521.... οδηγεί μου είπαν μια χαρά τα Ρόιστερ, με το Earthquake να υποθέσω supernova ή S10 δεν θα εχω καποιο προβλημα ε;

Σχετικά με τον vsx 521.... οδηγεί μου είπαν μια χαρά τα Ρόιστερ, με το Earthquake να υποθέσω supernova ή S10 δεν θα εχω καποιο προβλημα ε;
Προσωπικά δε τα έχω ακούσει αυτά τα δύο υπογούφερ, απλά λέω ότι αυτή η φίρμα παίρνει καλές κριτικές από μέλη του φόρουμ, αν έχει κάποιος κάποιο απ αυτά ίσως σε βοηθήσει καλύτερα.

Για το Kompressor S10 διαβασα απο καποιον κατοχο πως ειναι εξαιρετικο ωστόσο δεν εχω βρει κατι για το supernova 10" η τιμη του οποιου επεσε στα 300 ευρω!

Επιτέλους τα άκουσα!!! Λοιπόν....

Πριν λίγες ώρες άκουσα επιτέλους τα Roister Emphasis 25 (μόνο το μπροστά ηχείο) και αρχικά οι εντυπώσεις μου ήταν καλές αλλά (για το δικό μου αυτί τουλάχιστον) το ηχείο υστερεί στις χαμηλές και δεν έχει ικανοποιητικό μπάσο, οπότε η λύση του sub είναι μονόδρομος. Στη συνέχεια ο πωλητής μου έβαλε να ακούσω το Audio Spectrum Studio 4 τα οποία (σετ των 2) τα είχε σε demo-προσφορά σε πολύ καλή τιμή. Το ηχείο (Audio Spectrum) και στις χαμηλές αλλά και στις ψηλές τα σπαγε! Πολύ καθαρός ήχος στα χαμηλά και πολύ καλό μπάσο, καμία σχέση με το Roister Emphasis που έχω διαβάσει στο φόρουμ θριαμβευτικά σχόλια. Βέβαια άλλη κατηγορία εκτιμώ πως είναι το ένα και άλλη το άλλο. Εντυπωσιάστηκα από το A.S πραγματικά. Ακουγόντουσαν πιο πολλές λεπτομέρειες στα μουσικά όργανα απ' ότι στο Roister. Ο ενισχυτής ήταν ένας Yamaha απ' ότι θυμάμαι αλλά “μέτριος” σε τιμή -όπως είπε ο πωλητής-. (Δεν θυμάμαι μοντέλο).

Υ.Γ Με τον Pioneer VSX 521 θα είμαι καλυμμένος και με τα Roister και με τα A.S είπε ο πωλητής.

Το “πακέτο” με τα Roister Emphasis 25/5 χωρίς sub συν ενισχυτή, συν τις βάσεις για τα πίσω ηχεία βγαίνει 100 ευρώ -μόνο- φθηνότερα από την λύση νο2 που μου πρότεινε ο πωλητής. Η λύση Νο2 είναι: Μπροστά ηχεία Audio Spectrum -ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΧΕΙΟ- και πίσω -χωρίς βάσεις- 2 ηχεία για surround, μάρκας Mission (κάποια σχετικά φθηνά αλλά κατασκευής Αγγλίας - δεν θυμάμαι μοντέλο). Είχαν αρκετό μπάσο τα Audio Spectrum, και ακούστηκαν πολύ πιο “καθαρά”, δηλαδή νύχτα με τη μέρα συγκριτικά με τα Roister, οπότε sub δεν θα χρειαστεί -τουλάχιστον όχι άμεσα-. Τα πίσω ηχεία θα μπουν “κρεμαστά” και δεν θα χρειαστούν βάσεις. Η διαφορά στη τιμή είναι γύρω στα 100 ευρώ πιο πάνω για τα Audio Spectrum.

Προσωπικά κλείνω προς την λύση Νο2.

Υ.Γ 2 Όπως τόνισε ο πωλητής, οι διάλογοι στις ταινίες θα ακούγονται πιο καθαροί με τα Audio Spectrum, άρα δεν χρειάζεται να πάω σε μπροστινό speaker για τους διαλόγους και σίγουρα θα ακούγονται καλύτερα από το “φθηνό” κεντρικό ηχείο των Roister Empashis 25.

Ποιες είναι οι δικές σας γνώμες και τί θα επιλέγατε στη θέση μου;

Ευχαριστώ

Last edited:
O πιο σημαντικος κρικος σε ενα home cinema για μενα ειναι το κεντρικο ηχειο,
σιγουρα μπορεις για αρχη να παιξεις μονο με ζευγος.
Τωρα για το ταιριασμα των Α.Σ με τον 521 τον βλεπω πολυ λιγο.

Τα μισιον ηταν και αυτα demo?

O πιο σημαντικος κρικος σε ενα home cinema για μενα ειναι το κεντρικο ηχειο,
σιγουρα μπορεις για αρχη να παιξεις μονο με ζευγος.
Τωρα για το ταιριασμα των Α.Σ με τον 521 τον βλεπω πολυ λιγο.

Τα μισιον ηταν και αυτα demo?

Όχι τα Mission δεν ήταν demo. Μου είπε ότι ο 521 θα τα οδηγήσει μια χαρά και τα A.S και τα Roister. Τώρα τί να σου πω... πραγματικά δεν ξέρω... Πιστεύεις δηλαδή ότι ένα 5.0 Roister θα με καλύψει καλύτερα από τα A.S 4.0 (για αρχή); Το ξαναλέω ότι τα A.S ήταν ανώτερα από τα Ρόιστερ. Το σετάκι των 2 ηχείων Audio Spectrum Studio 4 το είχε 600 ευρώ.

Όχι τα Mission δεν ήταν demo. Μου είπε ότι ο 521 θα τα οδηγήσει μια χαρά και τα A.S και τα Roister. Τώρα τί να σου πω... πραγματικά δεν ξέρω... Πιστεύεις δηλαδή ότι ένα 5.0 Roister θα με καλύψει καλύτερα από τα A.S 4.0 (για αρχή); Το ξαναλέω ότι τα A.S ήταν ανώτερα από τα Ρόιστερ. Το σετάκι των 2 ηχείων Audio Spectrum Studio 4 το είχε 600 ευρώ.

Ενοητε οτι τα Α.Σ ειναι καλυτερα,να ξερεις οτι 700 ευρω εχουν καινουργια εχουν διπλασια τιμη απο τα ροιστερ.
Σκεψου οτι τα Α.Σ ειναι ηχεια που θελουν ρευμα.

Αφου σου αρεσαν εγω θα σου ελεγα να ακουσεις και αλλα στην κατηγορια των 700 ή να παρεις τα Α.Σ με λιγο καλυτερο ενισχητη
χωρις περιφερειακα.

Ενοητε οτι τα Α.Σ ειναι καλυτερα,να ξερεις οτι 700 ευρω εχουν καινουργια εχουν διπλασια τιμη απο τα ροιστερ.

Αφου σου αρεσαν εγω θα σου ελεγα να ακουσεις και αλλα στην κατηγορια των 700 ή να παρεις τα Α.Σ με λιγο καλυτερο ενισχητη
χωρις περιφερειακα.

Λογικό ειναι να ειναι καλυτερα αφου εχουν και διπλάσια λεφτα.καμια άλλη πληροφορία σου είπε για τα ΑΣ;ποσα db ειναι;πρέπει να ειναι απο 90 και πάνω για να τα δουλεψεις με τον αδύναμο pioneer.οι παλιοί Yamaha έβγαζαν και πολυ καλα ρεύματα και ας είχαν λίγα watt.πχ όπως ο δικός μου που ειναι 12ετιας αλλα ρεύματα φοβερα που σηκώνει ανετα πολυ δύσκολα ηχεία όπως B&W.οποτε καλο ειναι να ξέρεις τουλάχιστον την ευαισθησία των ηχειων πριν τα παρεις ή τουλάχιστον να τα ακούσεις με κάποιον 521...!!!

χωρις περιφερειακα.

Ο τύπος μου είπε ότι είναι 89db νομίζω και τα σηκώνει ο 521. Τα συγκεκριμένα ηχεία είχαν 1300 ευρώ είπε και κατέβηκαν και τα αφηνει 600. Υπάρχει περίπτωση ναακούσω κάτι καλύτερο στη τιμή αυτή; (μιλάω πάντα για τα δύο μπροστινά A.S)

Οτι ειναι φοβερα ηχεία ειναι μην λέμε βλακειες.δεν είχε εκει κανέναν 521 να δοκιμασεις;εννοείται δεν θα βρεις στα λεφτα αυτα κατι αντίστοιχο

Οτι ειναι φοβερα ηχεία ειναι μην λέμε βλακειες.δεν είχε εκει κανέναν 521 να δοκιμασεις;εννοείται δεν θα βρεις στα λεφτα αυτα κατι αντίστοιχο

Όχι γαμώτο τα είχε όλα τα demo ηχεία πάνω σε συγκεκριμένους ενισχυτές. Αυτός που τα ακούσαμε ήταν 7x135 και ακούγονταν εξαιρετικά

Σαν ταιριαζμα τα ροιστερ πανε καλυτερα λόγο καινουριου και λόγο 92db.τωρα σαν ηχεία και για αυτή την τιμη αν ειναι σε πολυ καλη κατάσταση και τα τσεκαρεις πάρε τα.καμια σχεση με roister.αλλα εχουν και λίγο ρίσκο ως προς την οδήγηση λογω των 89db και λογω το οτι ειναι μεγάλη κατηγορια!!!μην σε παρουμε στο λαιμό μας.