Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000€

Ο τύπος μου είπε ότι είναι 89db νομίζω και τα σηκώνει ο 521. Τα συγκεκριμένα ηχεία είχαν 1300 ευρώ είπε και κατέβηκαν και τα αφηνει 600. Υπάρχει περίπτωση ναακούσω κάτι καλύτερο στη τιμή αυτή; (μιλάω πάντα για τα δύο μπροστινά A.S)

Μιλάμε για αυτά εδώ; Αν ναι τότε δες ότι έχει 92db ευαισθησία στοιχείο θετικό όσον αφορά το φορτίο στον ενισχυτή. Απ την άλλη θέλει 25 έως 180 watt, αυτό σημαίνει ότι θέλει ενισχυτή να δίνει τουλάχιστον 130 watt κι ας έχει μεγάλη ευαισθησία το ηχείο, εγώ δεν ξέρω πόσα πραγματικά watt rms δίνει ο pioneer, πρέπει να το δεις σε κάποιο περιοδικό που να χει κάνει εργαστηριακές μετρήσεις. Ο υπάλληλος φυσικό είναι να σου πει ότι επαρκεί, να πουλήσει θέλει, σου τον έβαλε το συγκεκριμένο ενισχυτή με τα A.S ώστε να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα; Επίσης γνώμη μου ότι όντως αυτά τα ηχεία είναι καλύτερα από τα roister, θα σου πρότεινα να τα πάρεις, επίσης να πάρεις κεντρικό αντίστοιχο και κάνε υπομονή και πάρε για surround πάλι A.S ώστε να έχεις ομοιογένεια στον ήχο, δεν θα συμφωνήσω αυτό το ηχείο να το μπερδέψεις με άλλο γιατί θα χάσεις την ηχητική ταυτότητα.

Μιλάμε για αυτά εδώ; Αν ναι τότε δες ότι έχει 92db ευαισθησία στοιχείο θετικό όσον αφορά το φορτίο στον ενισχυτή. Απ την άλλη θέλει 25 έως 180 watt, αυτό σημαίνει ότι θέλει ενισχυτή να δίνει τουλάχιστον 130 watt κι ας έχει μεγάλη ευαισθησία το ηχείο, εγώ δεν ξέρω πόσα πραγματικά watt rms δίνει ο pioneer, πρέπει να το δεις σε κάποιο περιοδικό που να χει κάνει εργαστηριακές μετρήσεις. Ο υπάλληλος φυσικό είναι να σου πει ότι επαρκεί, να πουλήσει θέλει, σου τον έβαλε το συγκεκριμένο ενισχυτή με τα A.S ώστε να βγάλεις πιο ασφαλή συμπεράσματα; Επίσης γνώμη μου ότι όντως αυτά τα ηχεία είναι καλύτερα από τα roister, θα σου πρότεινα να τα πάρεις, επίσης να πάρεις κεντρικό αντίστοιχο και κάνε υπομονή και πάρε για surround πάλι A.S ώστε να έχεις ομοιογένεια στον ήχο, δεν θα συμφωνήσω αυτό το ηχείο να το μπερδέψεις με άλλο γιατί θα χάσεις την ηχητική ταυτότητα.

+1 και απο μένα σε ολα.αρκει να υπαρχει και υπομονη και δεν τα πάρει ολα μαζι...

+1 και απο μένα σε ολα.αρκει να υπαρχει και υπομονη και δεν τα πάρει ολα μαζι...

Εννοείται, η υπομονή επιβραβεύεται πάντα, το θέμα είναι καθαρά δικό του ως προς τι μπορεί να διαθέσει, όμως μετά απ αυτό που άκουσε πιστεύω ότι η επιλογή είναι μονόδρομος, ειδάλλως πάντα θα τον στοιχειώνει η διαφορά στον ήχο που άκουσε και θα το μετανιώσει, κανείς δεν αξίζει να το περάσει αυτό πιστέψτε με.

Εγώ έκανα λάθος, είναι όντως 92db. Ευχαριστώ. Ο πωλητης θελει μεν να πουλήσει αλλά από την άλλη θα μπορούσε να μου πει να παω σε καποιον άλλο ενισχυτή. Δεν νομιζω να "ρισκαρε" να μου πει οτι "κανει" ενω στη "πραγματικότητα" δεν θα εκανε για τα συγκεκριμένα ηχεία. Μια διόρθωση ως προς το surround θέλω να κάνω. Τα πίσω ηχεία δεν είναι Mission αλλά monitor audio δίπολα, όπου γλιτώνω λεφτά για τις βάσεις. Ο VSX 521 δίνει 135watt (δεν γνωριζω πόσα πραγματικα watt rms δίνει). Δεν ξέρω αν τα εχετε ακούσει και χωρίς να ειμαι κάποιος "ειδικός" στο άκουσμα, αλλά εμένα μου ακούστηκαν εκπληκτικά!

Last edited:
Ο μεγαλύτερος VSX-821 βγάζει 63.2 watts/κανάλι όταν οδηγούνται και τα 5 ταυτόχρονα σε φορτίο 8ohm με παραμόρφωση 0.1%
Λογικά ο 521 θα βγάζει ακόμα λιγότερα... .
http://www.hometheater.com/content/pioneer-vsx-821-av-receiver-ht-labs-measures

Σορρυ και τα το off topic.έχεις και κατι για 921 και 671;καλο θα ειναι γιατι πολλοί ειναι στο ψάξιμο να υπαρχει κάποιο τεχνικό συγκριτικό...

Ο μεγαλύτερος VSX-821 βγάζει 63.2 watts/κανάλι όταν οδηγούνται και τα 5 ταυτόχρονα σε φορτίο 8ohm με παραμόρφωση 0.1%
Λογικά ο 521 θα βγάζει ακόμα λιγότερα... .
http://www.hometheater.com/content/pioneer-vsx-821-av-receiver-ht-labs-measures

Θα είναι δηλαδή πολύ αισθητή η παραμόρφωση με τον 521;´Η γνώμη μου είναι να ρίξω το "βάρος" σε 2 καλά ηχεία παρά σε έναν "τουμπανίσιο" ενισχυτή. Θέλω απλά να κάνει τη δουλειά του και να μην είναι του πετάματος. Στα πίσω ηχεία -και στο μπάτζετ που μπορώ να φτάσω- μου πρότεινε Monitor Audio αντί για τα Roister 5. (δεν τα άκουσα)

Εγώ έκανα λάθος, είναι όντως 92db. Ευχαριστώ. Ο πωλητης θελει μεν να πουλήσει θέλει από την άλλη θα μπορούσε να μου πει να παω σε καποιον άλλο ενισχυτή. Δεν νομιζω να "ρισκαρε" να μου πει οτι "κανει" ενω στη "πραγματικότητα" δεν θα εκανε για τα συγκεκριμένα ηχεία. Μια διόρθωση ως προς το surround θέλω να κάνω. Τα πίσω ηχεία δεν είναι Mission αλλά monitor audio δίπολα, όπου γλιτώνω λεφτά για τις βάσεις. Ο VSX 521 δίνει 135watt (δεν γνωριζω πόσα πραγματικα watt rms δίνει). Δεν ξέρω αν τα εχετε ακούσει και χωρίς να ειμαι κάποιος "ειδικός" στο άκουσμα, αλλά εμένα μου ακούστηκαν εκπληκτικά!

Ο κουμπάρος μου έχει τα μικρά της A.S, βάσης δηλαδή κι όμως βγάζουν τέτοιο ήχο και τέτοιο μπάσο για τον όγκο τους, που νομίζεις ότι είναι δαπέδου. Το αυτί σου είναι ο καλύτερος κι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κριτής της αγοράς σου, αφού σου ακούστηκαν εκπληκτικά και σε πιστεύω, προχώρα, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάτι άλλο απ τη στιγμή που δεν σε εντυπωσίασε και μετά να το μετανιώνεις. Επιμένω πάντως στο θέμα ενισχυτή, να πας εκεί και με την αιτιολογία ότι θες να προχωρήσεις στην αγορά τους, να επιμείνεις να στα συνδέσει με τον 521 ώστε να σου φύγει κι η τελευταία αμφιβολία, στο κάτω κάτω πελάτης είσαι, αν θέλει να πουλήσει θα πρέπει να σε εξυπηρετήσει. Θα επιμείνω επίσης και στο θέμα ομοιογένειας, το σετ σου θα πρέπει εξ ολοκλήρου να ολοκληρωθεί με A.S., αφού μπορείς τους διαλόγους να τους αναπαράγεις απ τα μπροστά, προχώρα μετά στα surround και κράτα για το τέλος το κεντρικό, το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω για την υπομονή σου.

Θα είναι δηλαδή πολύ αισθητή η παραμόρφωση με τον 521;´Η γνώμη μου είναι να ρίξω το "βάρος" σε 2 καλά ηχεία παρά σε έναν "τουμπανίσιο" ενισχυτή. Θέλω απλά να κάνει τη δουλειά του και να μην είναι του πετάματος. Στα πίσω ηχεία -και στο μπάτζετ που μπορώ να φτάσω- μου πρότεινε Monitor Audio αντί για τα Roister 5. (δεν τα άκουσα)

Καλύτερα μεγαλύτερος ενισχυτής και μικρότερα ηχεία παρά το ανάποδο. Νόμος.
Τα watt που έγραψα είναι με συνεχή ισχύ και στα 5 κανάλια. Σπάνια περίπτωση. Πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι τα σχεδόν 80κάτι watt για δύο κανάλια οδηγούμενα (110 με παραμόρφωση 1%). Αφαίρεσε κάτι τις για τον μικρότερο 521.

Ο κουμπάρος μου έχει τα μικρά της A.S, βάσης δηλαδή κι όμως βγάζουν τέτοιο ήχο και τέτοιο μπάσο για τον όγκο τους, που νομίζεις ότι είναι δαπέδου. Το αυτί σου είναι ο καλύτερος κι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κριτής της αγοράς σου, αφού σου ακούστηκαν εκπληκτικά και σε πιστεύω, προχώρα, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάτι άλλο απ τη στιγμή που δεν σε εντυπωσίασε και μετά να το μετανιώνεις. Επιμένω πάντως στο θέμα ενισχυτή, να πας εκεί και με την αιτιολογία ότι θες να προχωρήσεις στην αγορά τους, να επιμείνεις να στα συνδέσει με τον 521 ώστε να σου φύγει κι η τελευταία αμφιβολία, στο κάτω κάτω πελάτης είσαι, αν θέλει να πουλήσει θα πρέπει να σε εξυπηρετήσει. Θα επιμείνω επίσης και στο θέμα ομοιογένειας, το σετ σου θα πρέπει εξ ολοκλήρου να ολοκληρωθεί με A.S., αφού μπορείς τους διαλόγους να τους αναπαράγεις απ τα μπροστά, προχώρα μετά στα surround και κράτα για το τέλος το κεντρικό, το σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω για την υπομονή σου.

Αδερφέ, το θέμα είναι ότι τα θέλω κυρίως για ταινίες, οπότε δεν θέλω να αποκλείσω το surround τώρα και να το σκεφτώ για το μέλλον. Όταν λες να πάω σε αγορά A.S για τα πίσω, εννοείς ότι δεν θα με καλύψουν τα Monitor Audio για ένα ικανοποιητικό surround σε χώρο 25-30 τετρ; Δεν μπορώ να αγοράζω μετά ΚΑΙ sub, ΚΑΙ κεντρικό ηχείο ΚΑΙ 2 πίσω. Θέλω να βάλω κάποιες δόσεις να τα χτυπήσω όλα μαζί, πλυν κεντρικού και sub.

Ωστόσο με προβληματίζει που είναι demo στα 600. Είναι δηλαδή ένα ρισκο και αποτι ειπε ο πωλητης -δεν το ξερα- στα ηχεία ΔΕΝ υπάρχει εγγύηση. Αυτό ειλικρινά δεν το γνώριζα και έμεινα λίγο..

Καλύτερα μεγαλύτερος ενισχυτής και μικρότερα ηχεία παρά το ανάποδο. Νόμος.
Τα watt που έγραψα είναι με συνεχή ισχύ και στα 5 κανάλια. Σπάνια περίπτωση. Πιο κοντά στην πραγματικότητα είναι τα σχεδόν 80κάτι watt για δύο κανάλια οδηγούμενα (110 με παραμόρφωση 1%). Αφαίρεσε κάτι τις για τον μικρότερο 521.

Εγώ έχω διαβάσει ότι το 50% των φράγκων πρέπει να πηγαίνει στα μπροστά ηχεία και το υπόλοιπο σε όλα τα άλλα. Δεν ισχύει τελικά αυτό; (τώρα μαθαίνω και εγώ δεν είμαι και ειδικός)

Αδερφέ, το θέμα είναι ότι τα θέλω κυρίως για ταινίες, οπότε δεν θέλω να αποκλείσω το surround τώρα και να το σκεφτώ για το μέλλον. Όταν λες να πάω σε αγορά A.S για τα πίσω, εννοείς ότι δεν θα με καλύψουν τα Monitor Audio για ένα ικανοποιητικό surround σε χώρο 25-30 τετρ; Δεν μπορώ να αγοράζω μετά ΚΑΙ sub, ΚΑΙ κεντρικό ηχείο ΚΑΙ 2 πίσω. Θέλω να βάλω κάποιες δόσεις να τα χτυπήσω όλα μαζί, πλυν κεντρικού και sub.

Ωστόσο με προβληματίζει που είναι demo στα 600. Είναι δηλαδή ένα ρισκο και αποτι ειπε ο πωλητης -δεν το ξερα- στα ηχεία ΔΕΝ υπάρχει εγγύηση. Αυτό ειλικρινά δεν το γνώριζα και έμεινα λίγο..

Ωπα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εγώ λέω να πας αν μπορείς ταυτόχρονα με τα μπροστά να πάρεις και τα πίσω, σου είπα δεν ξέρω τι μπορείς να διαθέσεις, δεν είμαι στην τσέπη σου. Τώρα όσον αφορά τα Monitor Audio, ποτέ δεν είπα ότι δεν θα σε καλύψουν, απλά τονίζω ότι σε ένα σετ, καλύτερο αποτέλεσμα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παίρνεις όταν ταιριάζεις ηχεία της ίδιας εταιρίας για λόγους καθαρά ομοιογένειας και λογικό είναι, πολύ απλά επειδή η κάθε φίρμα ηχείων έχει την δική της ξεχωριστή ηχητική ταυτότητα. Στο θέμα της σειράς των αγορών σου θα συμφωνήσω, απ τη στιγμή που τα μπροστά βγάζουν και ικανοποιητικά μπάσα και μπορούν να αναπαράγουν τους διαλόγους, μπορείς να αφήσεις κεντρικό και υπογούφερ για αργότερα, μαζί σου. Θα σου πρότεινα να μην πας στα demo, στο link που σου έδωσα πιο πάνω είδες ότι καινούρια έχουν 689 ευρώ, ποιος ο λόγος να πάρεις demo για 89 ευρώ λιγότερα και χωρίς εγγύηση;

Εγώ έχω διαβάσει ότι το 50% των φράγκων πρέπει να πηγαίνει στα μπροστά ηχεία και το υπόλοιπο σε όλα τα άλλα. Δεν ισχύει τελικά αυτό; (τώρα μαθαίνω και εγώ δεν είμαι και ειδικός)

Δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να υπολογίσει με τέτοια ακρίβεια ποσοστού, κι ούτε το χω ξανακούσει οπότε δεν ξέρω αν αληθεύει, ξέρω όμως το εξής: Λες ότι το σετ το χρειάζεσαι αποκλειστικά για ταινίες, όμως υπάρχει ταινία που διαπίστωσες έλλειψη μουσικής επένδυσης; Η αλήθεια είναι ότι όπως εγώ έχω διαπιστώσει, τα μπροστά ηχεία (δεν ονομάζονται τυχαία main) αναπαράγουν κατά προσέγγιση το 70% της ηχητικής μπάντας μιας ταινίας, μουσική, διαλόγους, εφέ, άρα όντως αυτά τα ηχεία θα πρέπει να καλύπτουν πολλές προδιαγραφές και μεγάλο αριθμό συχνοτήτων ώστε να μπορούν αποδώσουν όσο πιστά μπορούν το κινηματογραφικό πρόγραμμα, άρα λογικό είναι να απαιτούν και μεγαλύτερο οικονομικό αντάλλαγμα.

Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Σε δικάναλους ενισχυτές είναι ένας μπούσουλας. Σε AVR πολύ δύσκολο. Κι αυτό γιατί η ενίσχυση ενός πολυκάναλου στα 500 ευρώ (50% από 1000 π.χ.) δεν έχει καμία σχέση με την ενίσχυση ενός δικάναλου στα ίδια λ7.

Ανεβαίνοντας κατηγορία ηχείων, αλλάζουν πολλά. Πιο πολύπλοκα crossover, πιο πολλά ρεύματα για να ακούσεις αυτό που έχει να προσφέρει το ακριβότερο ηχείο, άρα θες ποιοτικότερη ενίσχυση κλπ κλπ. Δεν νομίζω ότι ένας εισαγωγικός AVR (όπως ο 521) μπορεί να οδηγήσει και να σου δώσει αυτό που πραγματικά μπορεί να βγάλει ένα ηχείο δαπέδου υψηλότερης κατηγορίας. Αυτό είναι προσωπική μου γνώμη. Κάποιος άλλος ο οποίος ακούει για πρώτη φορά τέτοιο συνδυασμό μπορεί και να εντυπωσιαστεί. Μετά έρχονται τα προσωπικά γούστα. Μπορεί σε κάποιον να αρέσουν οι τονισμένες ψηλές και η υπο-οδήγηση που θα κάνει το ηχείο να ψιλοτσιρίζει ή να του φαίνεται εντυπωσιακό το πλαδαρό μπάσο και να είναι ευχάριστα στα δικά του αυτιά.

Last edited:
Αποψη μου, πως καλο ειναι να παρεις και το κεντρικο μαζι με τα μπροστινα εξ'αρχης. Και αυτο γιατι οταν ερθει η ωρα να το αγορασεις αργοτερα ισως να εχει αλλαξει το μοντελο και να μην μπορεις να το βρεις.
Και το σημαντικοτερο ταιριασμα στα ηχεια ενος home cinema, ειναι η μπροστινη τριαδα. Οχι μονο να ειναι της ιδιας εταιρειας αλλα και της ιδιας σειρας.

Αποψη μου, πως καλο ειναι να παρεις και το κεντρικο μαζι με τα μπροστινα εξ'αρχης. Και αυτο γιατι οταν ερθει η ωρα να το αγορασεις αργοτερα ισως να εχει αλλαξει το μοντελο και να μην μπορεις να το βρεις.
Και το σημαντικοτερο ταιριασμα στα ηχεια ενος home cinema, ειναι η μπροστινη τριαδα. Οχι μονο να ειναι της ιδιας εταιρειας αλλα και της ιδιας σειρας.

Πολυ σωστός.και δευτερεύον σημασιας τα πίσω.ετσι ακριβώς εκανα και εγω.της ίδιας σειράς...

Μην με παρεξηγήσετε, αλλά η συζήτηση στις δύο τελευταίες σελίδες για οδήγηση ηχείων Audio Spectrum από τον VSX-521, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Τα 92dB ευαισθησίας δεν λένε τίποτα. Θα τον καταπιούν αμάσητο τον Pioneer..... :laugh:

Οποτε όπως κατάλαβες φιλαρακι έκλεισε το θεμα με τα A.S πήγαινε στα σιγουρα και στα καινουρια να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.....

Ωπα να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Εγώ λέω να πας αν μπορείς ταυτόχρονα με τα μπροστά να πάρεις και τα πίσω, σου είπα δεν ξέρω τι μπορείς να διαθέσεις, δεν είμαι στην τσέπη σου. Τώρα όσον αφορά τα Monitor Audio, ποτέ δεν είπα ότι δεν θα σε καλύψουν, απλά τονίζω ότι σε ένα σετ, καλύτερο αποτέλεσμα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παίρνεις όταν ταιριάζεις ηχεία της ίδιας εταιρίας για λόγους καθαρά ομοιογένειας και λογικό είναι, πολύ απλά επειδή η κάθε φίρμα ηχείων έχει την δική της ξεχωριστή ηχητική ταυτότητα. Στο θέμα της σειράς των αγορών σου θα συμφωνήσω, απ τη στιγμή που τα μπροστά βγάζουν και ικανοποιητικά μπάσα και μπορούν να αναπαράγουν τους διαλόγους, μπορείς να αφήσεις κεντρικό και υπογούφερ για αργότερα, μαζί σου. Θα σου πρότεινα να μην πας στα demo, στο link που σου έδωσα πιο πάνω είδες ότι καινούρια έχουν 689 ευρώ, ποιος ο λόγος να πάρεις demo για 89 ευρώ λιγότερα και χωρίς εγγύηση;

Τα Monitor Audio μου τα πρότεινε ο πωλητής, αν είναι να πάρω καινούργια A.S (όντως είδα το λινκ σου και σευχαριστώ, αξίζει) για μπροστινά πρέπει μετά να ψάξω για φθηνά (αν γίνεται και ικανοποιητικά) πίσω ηχεία. Έχεις κάποια άλλη πρόταση; Τα πίσω της A.S πόσο πάνε; Το κεντρικό; Δεν βρήκα τιμές στο νετ. Ξαναλέω ότι η διαφορά A.S με Roister είναι μεγάλη.

Επίσης κατάλαβα ότι "δεν είναι" να πας να ακούσεις ηχεία γαμώτο... Πάντα το μπάτζετ θα ανεβαίνει επειδή θα ακούσεις κάτι καλύτερο.... :S

Re: Αγορά ενισχυτή και ηχεία για Home Cinema έως 1.000

Μην με παρεξηγήσετε, αλλά η συζήτηση στις δύο τελευταίες σελίδες για οδήγηση ηχείων Audio Spectrum από τον VSX-521, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί. Τα 92dB ευαισθησίας δεν λένε τίποτα. Θα τον καταπιούν αμάσητο τον Pioneer..... :laugh:

Αυτό εννοείται, είναι και 6ωμα τα ηχεία...