Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

DimitrisY

New member
2 June 2016
18
Καλησπέρα στην παρέα!

Καταρχάς να ενημερώσω ότι είμαι νέο μέλος και εντελώς άπειρος στον τομέα. Πρόκειται για την πρώτη σοβαρή αγορά/είσοδο στους ενισχυτές και στον πολυκάναλο ήχο.

Η τοποθέτηση θα γίνει στο σπίτι που φτιάχνουμε, στο σαλόνι που είναι ενιαίος χώρος με τραπεζαρία και κουζίνα (το σαλόνι βρίσκεται στη μια άκρη). Ο χώρος είναι μακρόστενος, με τον τοίχο μόνο του σαλονιού και της τραπεζαρίας, χωρίς την κουζίνα, να είναι 7 μέτρα, συνολικά είναι γύρω στα 35τμ, με ύψος γύρω στα 3 μέτρα και πλάτος 3 μέτρα και κάτι (η απόσταση θέασης από την τηλεόραση 55" θα είναι γύρω στα 2-2,5 μέτρα).

Η χρήση θα είναι κυρίως για ταινίες/σειρές (80%) και κατά τα λοιπά μουσική, αγώνες και κάνα παιχνίδι.

Σε πρώτη φάση θα ξεκινήσω με 5.1 και εφόσον μπορέσω μελλοντικά θα προσθέσω ηχεία (για να εκμεταλλευτώ και το Atmos! :) ).

Με μια πρώτη ματιά που είχα ρίξει πριν λίγο καιρό, χωρίς να ρωτήσω γνώμη κάποιου γνώστη του αντικειμένου, βρήκα και "συμπάθησα" τα εξής:

Ενισχυτής: Denon AVR X2200
Ηχεία: Dali Zensor 5(x2), Dali Zensor 1(x2), Dali Zensor Vokal
Sub: Dali Sub E-12 F

Πρόσφατα ρώτησα και ένα γνωστό που ασχολείται πολύ και μου πρότεινε τα εξής (αντί των ανωτέρω):

Ενισχυτής: Pioneer VSX-1131
Ηχεία: Crystal Audio TX-T2SE-BL(x2), Crystal Audio TX-B1-BLA(x2), Crystal Audio THX-CT-BLA
Sub: Crystal Audio TX12-SUB-BLA

Από ό,τι καταλαβαίνετε οι τιμές που θα ήθελα να κυμανθώ είναι κάτω από τα 2000 συνολικά (ιδανικά μέχρι 1800).

Τι θα πρότειναν οι συμφορουμήτες;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!

Δημήτρης

Καλές και οι δυο προτάσεις. Εγώ μάλλον θα προτιμούσα το πρώτο setup.
Το μόνο που ίσως θα άλλαζα είναι το sub.
Θα έπερνα μόνο ένα τηλέφωνο στην AudioEvolution αν έχουν κάνα SVS S/PB-1000 για sub.

Να σημειώσω κάτι που δεν ανέφερα.

Σχετικά με τις δύο προτάσεις, τα όποια σχόλια θα προτιμούσα να γίνονταν ξεχωριστά για τους ενισχυτές και ξεχωριστά για τα ηχεία, με την έννοια ότι θα μπορούσα να πάρω τον Pioneer με τα Dali ή το αντίστροφο (τον Denon με τα Cruystal Audio).

Όσον αφορά τα ηχεία Dali, όντως κι εγώ προσανατολιζόμουν στο να δω διαφορετικό sub από αυτό του πακέτου. Αν αποφασίσω να πάω προς τα εκεί, θα χρειαστώ συμβουλές και για sub που να δένει καλά με τα Dali! :)

Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ κλίνω προς τα Dali με ένα άλλο sub, πολύ πιθανό αυτό που πρότεινε ο Portioli.

Σχετικά με τον ενισχυτή, μεταξύ του Denon και του Pioneer τι προτείνετε; Ο Denon βγήκε το 2015 και έχει πολλές καλές κριτικές. Ο Pioneer είναι καινούριος και δεν μπορώ να βρω κάποιο αξιόλογο review, παρά μόνο previews. Στα χαρτιά φαίνεται λίγο καλύτερος. Σε αυτά τα λεφτά, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ κλίνω προς τα Dali με ένα άλλο sub, πολύ πιθανό αυτό που πρότεινε ο Portioli.

Σχετικά με τον ενισχυτή, μεταξύ του Denon και του Pioneer τι προτείνετε; Ο Denon βγήκε το 2015 και έχει πολλές καλές κριτικές. Ο Pioneer είναι καινούριος και δεν μπορώ να βρω κάποιο αξιόλογο review, παρά μόνο previews. Στα χαρτιά φαίνεται λίγο καλύτερος. Σε αυτά τα λεφτά, έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Σε τι είναι καλύτερος ο pioneer? Στα ονομαστικά watt που γράφει η pioneer?
Denon από μένα.

http://www.whathifi.com/pioneer/vsx-1131/review

Εγώ προσωπικά περιμένω να διαβάσω reviews από τους νέους Yamaha πριν κινηθώ για αγορά. Ειδικά ο RX-A660 φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά περισσότερο με ενδιαφέρει ο RX-V681. Πάντως οι τιμές των Atmos ενισχυτών είναι ψηλές. Λογικό γιατί είναι από τους πρώτους, ειδικά από τη σειρά του 2015 επειδή ήταν λίγοι αυτοί με Atmos και DTSX οι τιμές παραμένουν τσιμπιμένες. Θυμάμαι πριν 2 χρόνια τέτοιο καιρό έβρισκες τον Denon x1000 στα 280 και τώρα δεν λέει να πέσει κάτω από τα 450 ο x1200w...

Για το παρακάτω set τί λέτε;

κεντρικό: Klipsch RP250C
μπροστά: Klipsch RP250F
πίσω: Klipsch R-15M
subwoofer: Klipsch R-12 SW

Σύνολο 1400 ευρώ βγαίνει (από εξωτερικό, στην Ελλάδα οι τιμές είναι πολύ μεγαλύτερες).

Το πακέτο με τα Dali βγαίνει στα ίδια αλλά αν πάω στο SVS sub, η τιμή φτάνει σε σύνολο γύρω στα 1550.
Το πακέτο με τα Crystal Audio βγαίνει στα 1250.

Για ενισχυτή είμαι πιο κοντά στο Denon αλλά λέω να περιμένω λίγο να βγει καλά στην αγορά το νέο μοντέλο x2300 γιατί θα πέσει σίγουρα η τιμή του x2200 (βέβαια μπορεί να πάω μετά για τον x2300! :P ).

Για τα πίσω μάλλον θα είναι καλύτερα να πάω στα Klipsch RP-150M ανεβάζοντας όμως την τιμή στα 1550, ίδια με τα Dali+SVS.

Σε αυτήν την τιμή θα προτιμούσα σίγουρα τα Dali + SVS, αλλιώς, Monitor Audio bronze 5.1

οι denon του 2016 Ελλάδα πιστεύω θα ερθουν μετα το Σεπτέμβρη. Ο X2300 θα κοστίζει λογικά πανω απο 700 . Δεν βλέπω να υπάρχει κατι συνταρακτικό έτσι ωστε να αξίζει την αναμονή και το extra κόστος.

Όσον αφορά τα ηχεία εγω θα ξεκιναγα με το SVS PB1000 αφου μιλάμε κατα 80% ταινίες/σειρές.

Τα ηχεία άκουσέ τα, ειδικά τα klipsch πριν τα πάρεις. Αν έχεις πρόβλημα με τα λεφτά βαλε πιο φθηνά surround.

θα σου προτεινα την 1 επιλογη μετην μονη διαφορα θα σου ελεγα καλητερα να παρεισ τα νταλι 3 χ4 αν τι νταλι 5 κ 1.τα ιδια εχω κ εγω και ναπω την αληθεια τα νταλι 3 ακουστηκα μου αρεσαν ποιο πολυ

πριν επιλέξεις να πας να τα ακούσεις .. γιατι εγω άλλαξα 180 μοίρες απο αυτα που παραλίγο να αγοράσω. τελικά πήρα τα dali 1 για περιφερειακά και dali vocal κεντρικό. και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Απάντηση: Re: Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

πριν επιλέξεις να πας να τα ακούσεις .. γιατι εγω άλλαξα 180 μοίρες απο αυτα που παραλίγο να αγοράσω. τελικά πήρα τα dali 1 για περιφερειακά και dali vocal κεντρικό. και ειμαι πολυ ευχαριστημενος

Ωραία επιλογή έκανες

Re: Απάντηση: Αγορά ενισχυτή και ηχείων για 5.1 (σε πρώτη φάση)

Αν έχεις πρόβλημα με τα λεφτά βαλε πιο φθηνά surround.

συμφωνω και προτεινω τα dali zensor pico.τα εβαλα προσφατα και υπερκαλυπτουν τον χωρο που χρειαζονται τα souround.ασε που τα εβαλα να παιξουν δικαναλα μουσικη και παιζουν καταπληκτικα για το μεγεθος τους.
γλυτωνεις ενα σαρανταρι περιπου και ειναι και πιο βολικα απο τα μεγαλυτερα Zensor 1.

Δεν ξέρω αν πρέπει, αλλά αν είναι να πας σε μικρά ηχεία (το οποίο δεν ξέρω αν το θές κιόλας, καθώς οι προτάσεις σου είναι για στήλες), έχοντας προσωπική άποψη, θα σου έλεγα αν μπορείς, να πας να ακούσεις και τα Mirage (Prestige Nanosat). Είναι πολύ βολικά, έχουνε διασπορά 360', και αν τα συνδιάσεις με έναν καλό ενισχυτή, ο ήχος που θα ακούσεις, θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Η πρόταση αυτή αφορά καθαρά την επιλογή σου, ότι πρόκειται κυρίως για θέαση ταινιών.

Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και ιδέες σας. Κατέληξα στα εξής κυρίως για λόγους ευκολίας αγοράς και πληρωμής:

Denon avr-x2200w
Dali Zensor Vokal
Dali Zensor 5 (x2)
Dali Zensor 1 (x2)
SVS PB-1000

Μια ερώτηση μόνο για το SVS. Προχώρησα στην αγορά του από lsound με έμβασμα. Το θέμα είναι ότι είναι out of stock και από ότι μου είπαν θα κάνει σίγουρα 4 με 5 εβδομάδες. Μου αντιπρότειναν να πάρω το SVS PB-2000 με 10% έκπτωση. Πέραν του οικονομικού (μπορώ να το διαπραγματευτώ), μήπως είναι overkill για το σύστημα;

Ο χώρος είναι ενιαία σαλοκουζίνα, μακρόστενος περίπου 40 τετραγωνικά.