Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές

Re: Απάντηση: Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές

Γινετε και αυτο ναι.
Για εμενα, ας παρει εναν ενισχυτη κιθαρας και αν ειναι δυνατον λιγο "καλυτερο σε τιμη" απο την κιθαρα.
Ενας καλος ενισχυτης μπορει να "αναδειξει" μια "φθηνη" κιθαρα...δεν πιστευω ομως το αντιθετο.

Ετσι ειναι τα πραγματα. Στον ενισχυτη δωσε τα λεφτα σου. Εγω προσωπικα τους marshall δεν θα τους αλλαζα με τπτ..

Για την κιθαρα που σου λενε τα παιδια να πας να την πιασεις, να το κανεις οπωσδηποτε. Δεν χρειαζεται να ξερεις για να την πιασεις.. Πιασε το λαιμο της και δες ποσο σε βολευει. Ο λαιμος της ειναι το σημαντικο, γιαυτο και πρεπει να την πιασεις. Κανεις δεν μπορει να σου πει αν ο λαιμος μιας κιθαρας ειναι καλος, παρα μονο το χερι σου.

Επισης, αν τυχον δεν σε περνει για αγορα ενισχυτη, μπορεις να την βολεψεις με σκετα πεταλια ή πεταλιερα, τα οποια τα συνδεεεις στο pc και ακους κιθαρα σε 5.1 ανετα. Εγω αυτο εκανα οταν ειμουν φοιτητης και δεν μπορουσα να εχω τον ενισχυτη μαζι μου.

Με τα 18 χρονια ασχολιας που εχεις εγω δε σε θεωρω αρχαριο ειδικα για τις θεωρητικες γνωσεις που κατεχεις. Καταλαβαινω τη λογικη των επιλογων σου αλλα θα κανω καποιες προτασεις λιγο ακριβοτερες που μπορουν να αντεξουν στο χρονο οσο και να ανεβει το επιπεδο σου.

Υamaha Pacifica 112: Για μενα αρκετα καλυτερο οργανο απο τις Squier. Η Yamaha κατασκευαζει ποιοτικες κιθαρες και ηταν απο τις πρωτες που εβαλε μασιφ ξυλα σε beginners κιαθαρα. Εκει ειχε βασισει τη διαφημιση της στις αρχες του '90 οταν ειχε πρωτοβγει η Pacifica και ειχε κανει ρομπα τις Squier... Πολυς κοσμος εχει παθει πλακα με την σχεση τιμης/αποδοσης γιατι εχει τα γερα θεμελια (σωμα+λαιμος) να την modificaρεις αν αργοτερα θελεις να αλλαξεις κατι.

Το συγκεκριμενο μαγαζι http://www.dv247.com/search/0/0/ProductPrice/Ascending/pacifica+112/1/ ειναι στα περισσοτερα προιοντα συνηθως φθηνοτερο απο τον Thomann, παντα ομως τσεκαρε ποιος εχει την χαμηλοτερη τιμη σε αυτο που θες να παρεις γιατι ο ανταγωνισμος ειναι μεγαλος και στη κυριολεξια σφαζονται μεταξυ τους! Εγω ειμαι πελατης και των δυο και ειναι και οι δυο εμπιστοι. Επισης μη ξεχνας την Ελλαδα, πριν μερικα χρονια ειχα παρει ενα delay απο τον Νακα 35 ευρω φθηνοτερα απο οτι το ειχε ο Thomann.

Για ενισχυτη προτεινω να μη παρεις μοντελο που εχει μεγαφωνο μικροτερο απο 10''. Δε θα εχεις ογκο και οι ποιοτητα των μεγαφωνων ειναι μετρια αφου μικροτερα μεγαφωνα χρησιμοποιουνται μονο σε εισαγωγικους ενισχυτες. Το συνηθες μεγεθος των μεγαφωνων που χρησιμοποιουνται στους ενισχυτες κιθαρας ειναι 12'' και 10''.
Δυστυχως ακομα στην κιθαρα η λαμπα ειναι μονοδρομος και τα τελευταια χρονια εχουν βγει λαμπατοι ενισχυτες ακομα και κατω απο 100 ευρω. Συνηθως ειναι ενισχυτες με εναν καθαρο ηχο και αν θες γκαζια προσθετεις το πεταλι της επιλογης σου. Θεωρω βεβαιο οτι αν συνεχισεις να παιζεις θα μπεις στη διαδικασια να αγορασεις πεταλια, ειναι ενα κλασικο διαχρονικο αθλημα... Αν και οι συγκεκριμενοι ειναι αρκετα ακριβοτεροι απο το οριο που εχεις βαλει θα προτεινω τους Laney Cub 10, Epiphone Valve Jr (την εκδοση κεφαλι + καμπινα), Οrange AD5.

Ευχομαι καλη διασκεδαση με τη κιθαρα και πολυ παιξιμο, ειδικα με φιλους -bye-

Φίλε μου σε ευχαριστώ.
Δυστηχώς όμως όπως σημείωσες και εσύ είναι αρκετά ακριβότερες οι επιλογές αυτές απο το μπατζετ που έχω σκοπό να διαθέσω. Ήδη στα 230Ε μόνο για κιθάρα κ' ενισχυτή το έχω υπερβεί σχετικά. Και δεν έχω υπολογίσει θήκη, καλώδιο και ότι άλλο χρειάζεται.

Δεν έχω και μεγάλες απαιτήσεις προς το παρόν. Θεωρώ οτι και η κιθάρα και ο ενισχυτής υπερβαίνουν τις δυνατότητές μου αυτή την στιγμή και θα το κάνουν για αρκετό καιρό. Αν φτάσω στο σημείο να θέλω κάτι παραπάνω θα συζητήσουμε για την Αναβάθμιση Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές χεχε
Αν έχεις να προτείνεις βέβαια κάποιον άλλο ενισχυτή (λαμπάτο η μή) μέχρι τα 100Ε θα με ενδιέφερε.

Ο λαιμός θεωρώ οτι με βόλεψε, λίγο που δοκίμασα. Έκανα τις αλλαγές στα (...3) ακόρντα που έμαθα πολύ πιο γρήγορα απο την κλασική και πιό σωστά. Πολύ με έψησε να πώ την αλήθεια. Ήθελα να την πάρω εκείνη την στιγμή...

... Αν έχεις να προτείνεις βέβαια κάποιον άλλο ενισχυτή (λαμπάτο η μή) μέχρι τα 100Ε θα με ενδιέφερε...

Στα 100Ε οτι και να παρεις τωρα θα το δωσεις σε περιπτωση που συνεχισεις. Καλυτερη λυση θεωρω τα Line 6 Pod. Ειναι προενισχυτης με τεχνολογια modelling. Σου παρεχει ηχους απο κλασικους ενισχυτες και εφε, ετσι θα εχεις πολλους ηχους και θα αρχισεις σιγα-σιγα να καταλαβαινεις τι σου αρεσει.
Eιναι μικρο και μεταφερεται ευκολα ενω ειναι αρκετα καλο για ηχογραφησεις σε PC. Το συνδεεις σε καρτα ηχου ή στο stereo/home cinema.
http://www.dv247.com/guitars/line-6-pocket-pod-guitar-amp-and-fx-simulator--43352
http://www.dv247.com/guitars/line-6-pod-2-0-guitar-direct-recording-performance-tool--8323

Αν σε ενδιαφερει μπορεις να δανιστεις το δικο μου να το ακουσεις σπιτι σου.

H δική μου προτροπή στο να την πιάσεις πάει όχι στο να την πιάσεις και μετά να παραγγείλεις μιά από το διαδίκτυο.
Αλλά να πας να πιάσεις 10 και να φύγεις με μία.
Ασχετα αν θα είναι fender ή yamaha ή μιά από 10 ίδιες squire.
Αυτό εννοώ πιάσιμο. Η κιθάρα είναι λαχείο.
Μπορείς να βρείς μιά με 50 που να είναι καλύτερη από μιά με 500.

Τώρα γιά την squire. Εχει λίγο έως πολύ από τον ζηλευτό ήχο της stratocaster αν είναι ζηλευτός και γιά σένα.

Γιά εφέ δες και το αντίστοιχο πολυεφέ της behringer που προσομοιώνει δεκάδες ενισχυτές, λαμπάτους ή μή και εφέ ταυτόχρονα.

Έιναι όπως είπες. Αν αποφασίσω να συνεχίσω κάποια στιγμή θα κοιτάξω για κάτι καλύτερο. Αλλά είμαι και του απλού γενικά. Προτιμώ την απλή λύση όταν ξεκινάω. Όσο λιγότερους παράγοντες γίνεται ώστε να δούμε ακριβώς τί γίνεται.

Για αρχή δλδ, απλά μια κιθάρα και έναν ενισχυτή απλό, χωρίς 10δες εφέ που δεν ξέρω να χειριστώ έτσι κιαλλιώς. Αισθάνομαι οτι με όλα αυτά θα αποσπώμαι απο το βασικό μου στόχο. Αργότερα όταν θα ξεπεράσω τα βασικά, σίγουρα θα την ψάξω λίγο παραπάνω για τέτοια.
Σε ευχαριστώ πόλυ πάντως για την προσφορά. Ας έρθει η κιθάρα και αν δώ οτι έχω περιέργεια θα σου πώ!

H δική μου προτροπή στο να την πιάσεις πάει όχι στο να την πιάσεις και μετά να παραγγείλεις μιά από το διαδίκτυο.
Αλλά να πας να πιάσεις 10 και να φύγεις με μία.
Ασχετα αν θα είναι fender ή yamaha ή μιά από 10 ίδιες squire.
Αυτό εννοώ πιάσιμο. Η κιθάρα είναι λαχείο.
Μπορείς να βρείς μιά με 50 που να είναι καλύτερη από μιά με 500.

Τώρα γιά την squire. Εχει λίγο έως πολύ από τον ζηλευτό ήχο της stratocaster αν είναι ζηλευτός και γιά σένα.

Γιά εφέ δες και το αντίστοιχο πολυεφέ της behringer που προσομοιώνει δεκάδες ενισχυτές, λαμπάτους ή μή και εφέ ταυτόχρονα.

Αν είχε το χρωματάκι που ήθελα θα την σήκωνα στην στιγμή. Αλλά το μαύρο δεν μου έκανε κλικ. Είναι και γούστα αυτά. Η τιμή άλλωστε δεν έχει διαφορά. 115 την έδινε. Ο ήχος της πάντως μου αρέσει. Είναι αυτό που με ενδιαφέρει. Οι άλλες που άκουσα δεν ήταν τόσο κοντά. Θα κοιτάξω και σε άλλο ένα μαγαζί αν το έχει το χρώμα αυτό γιατί μου κόλλησε. Σήμερα θα δώ και έναν κολλητό που ασχολείτε χρόνια και θα δώ μήπως πάμε και μαζί.

Πραγματικά ευχαριστώ όλους τους φίλους για τις συμβουλές τους.

Μετά απο περισυλλογή ακολούθησα τις προτροπές του supersonic για αγορά κιθάρας προσωπικά και πήγα στον Κοσμά στο Μαρούσσι. Είχε δίκιο τελικά.

Εκεί που καθόμουν και δοκιμάζαμε μια λευκή, είδα μια περιέργη να με κοιτάει. Κάτι με ιντρίγκαρε, και την έπιασα στα χέρια μου. Την συνέδεσα, την γρατζούνισα λίγο και με συνεπήρε... καλά περίπου δλδ γιατί ήταν ξεκούρδιστη αλλα και πάλι. Λιγάκι ακριβότερη απο την αρχική, αλλα και πάλι καλή τιμή. 130Ε και με δωρεάν σετάρισμα άμα θέλω μέσα στο τρίμηνο. Καλό μαγαζί το ήξερα απο τις ημέρες της κλασικής μου μουσικής "καριέρας".

Γύρισε μαζί μου σπίτι!

Fender Squier BulletStrat Sunburst

4135980894_d72ec091b3_o.jpg

Τώρα μου λείπει ο ενισχυτης και τα παρελκόμενα, αλλα σύντομα θα έρθουν και αυτά.

Λουράκια, υπάρχει κάτι που πρέπει να έχω υπόψη μου? Σκέφτομαι ένα μαλακό απο σουέντ να πάρω που είναι και ωραίο...

Πολύ όμορφη φαίνεται… αφού σε κοιτούσε και κάνατε παιχνίδι, και μάλιστα τη σπίτωσες κιόλας… είμαι σίγουρος ότι θα περάσετε πολύ καλά αυτό το μήνα – honeymoon ;-)

Kαλοριζικη!!..-bye-

Ευχαριστώ!
Η τελευταία μας συνομιλία ήταν που με ξεμπλόκαρε να μην το πολυσκέφτομαι και να πάρω ότι μου "μιλάει" και να τελιώνω.

Έχω στο μάτι εναν Orange Crush 30R στο ebay που ελπίζω να μην ανέβει πολύ και θα είμαι τζετ. Είναι το 10αρι ηχείο που λές και συ που αργότερα θα το εκτιμήσω.

Μέχρι τότε, θα την χαζεύω χωρίς ήχο... Αλλά είμαι πολυ ικανοποιημένος.

Γενικά ήταν λίγο ξαφνική παρόρμηση, αλλά είμαι της άποψης οτι μια ζωή έχουμε και η μοναδική μας υποχρέωση είναι στον ίδιο μας τον εαυτό. Αν θέλω να μαθω κιθάρα, ακόμα και ας μην φτάσω σε αξιόλογο επίπεδο, δεν βλέπω τον λόγο να μην το κάνω. Δεν θέλω να έχω απωθημένα στην ζωή μου.

Όταν συμπληρωθεί το σετ θα ανεβάσω και youtube βιντεάκι με τις επιδόσεις μου να σας τιμωρήσω για την βοήθεια!!! :music-smiley-006:

Όταν συμπληρωθεί το σετ θα ανεβάσω και youtube βιντεάκι με τις επιδόσεις μου να σας τιμωρήσω για την βοήθεια!!! :music-smiley-006:

:grinning-smiley-043:guitarist::guitarist::guitarist::guitarist:

Να προσεχεις την τοποθετηση...παντα στηριξη και του λαιμου/μπρατσου....σκεβρωμα/κυρτωση...ιδιως στις φθηνες,ποιοτητα ξυλου/νευρο/συντηρηση/θερμοκρασια...κ.τ.λ
Εμενα καποτε μου ειχε σκεβρωσει μια για αυτον το λογο.

Για αυτό να ρωτήσω και κάτι.
Θα χρειαστώ οπωσδήποτε στήριξη ειδική? Δεν μπορώ να την έχω ξαπλωτή δλδ? Για ορθια και να ακουμπάει με το κεφάλι στον τοιχο γέρνοντας δεν ρωτάω φαντάζομαι όχι...

Απλά γιατί ο χώρος είναι λίγο περιορισμένος στο δωματιάκι, εκτός αν καρφώσω στήριξη στον τοίχο και κρέμεται...

μπρούμητα ξαπλωτή ή να γέρνει στον καναπέ, με τις χορδές προς αυτόν

Δεν το εννοούσα για το κόστος, απλά δεν υπάρχει πολύς χώρος στο έδαφος του δωματίου. Δλδ σχεδόν καθόλου, αλλά υπάρχει ένας χώρος σαν πατάρι που θα μπορούσε να είναι ξαπλωτή. Και έχω και τοίχους για κρέμασμα όπως στα μαγαζιά. Αλλά πήρα την απάντηση που ήθελα για την σπουδαιότητα της στήριξης. Θα κάνω χώρο για να μπεί η βάση.

Χαχα, ναι H(igh) D(amage)!!!