Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές

Απο την στιγμη που(προυποθεση)ο λαιμος δεν ειναι μονος στον αερα, αλλα στηριζετε η κρεμεται(η κιθαρα) μπορεις να την κρεμασεις και στον τοιχο.
Η κιθαρα σου ειναι (σωμα) απο laminates αν δεν κανω λαθος...δεν εχεις "γενικα" προβλημα υγρασιας.
Γενικα δεν θα εχεις προβλημα ειτε με βαση τοιχου ειτε με βαση εδαφους...αλλα.....(υπαρχει μια μικρη "παρεξηγηση" με τις βασεις τοιχου μιας και ειναι περισσοτερο για μαγαζια(εκθεση προιοντως κ.τ.λ.)και οτι μακροχρονια δημιουργουν προβλημα στο φινιρισμα,ιδιως αν δεν εχουν σφουγγαρι,υγρασια απο τον τοιχο(στα μεταλλικα μερη)...κ.τ.λ.
Υπαρχει λοιπον το διλημμα....η κιθαρα απο το headstock?
η στην βαση εδαφους?
Προσωπικα θα επαιρνα βαση εδαφους....μια φορα την επαθα!..:eek: .

Ομως!...
Ρωτησε για το φινιρισμα της κιθαρα σου.
Οι βασεις συνηθως γραφουν ..."η βαση δεν ενδεικνυται για οργανα με νιτρο φινιρισμα".(not recommended for guitars with nitro laquer)..(Νitro Laquer finish ειναι το βαψιμο της κιθαρας με νιτροσελουλοζη)(τα χρωματα που αραιωνονται με διαλυτικο νιτρου)
Επισης να αποφευγεις να την καθαριζεις με οτιδηποτε εχει αλκοολ,οχι ψεκασμο κοντα με αεροζολ,αποσμητικα χωρου, κ.τ.λ.
Αυτα το ολιγα.....στηριξη στο σωμα/λαιμο...ξερω τι σου λεω...ο Παθων! ...-bye-

http://naftemporiki.bestprice.gr/?cat=1904

επίσης προσοχή στις βάσεις....

Τα λάστιχα, συνθετικά ή μη, που έχουν στα σίδερα της βασης κάτω όπου πατάει συνήθως και ανάλογα και με θερμοκρασία υγρασία, αντιδρούν με τη λάκα του σώματος και την αφήνουν πάνω τους.
Με αποτέλεσμα να φεύγουν κομμάτια λάκας από το σώμα.
Βέβαια σε μιά fender σαν την τη δική μου που μετράει σήμερα 37 χρόνια μπορεί να είναι και προσόν, αλλά σε μιά ολοκαίνουργια, πονάει...

Aν την αφήσεις εκτός θήκης σε μία βάση για π.χ. και έχεις ψιλουγρασία, θα έχεις προβλήματα ρυθμίσεων μέχρι σκεύρωμα.

Στη θήκη της και μπρούμυτα όπως λέει ο Μήτσος.

Με μπερδέψατε τώρα...
Να πάρω η όχι? Αν πάρω να την βάζω στην βάση με την θήκη ή χωρίς την θήκη?
Η θήκη είναι μια μαλακή gigbag που πήρα μαζί με την κιθάρα.

Τα specs λενε για Polyurethane Finish αρα δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό.

Το κόστος δεν με ενδιαφέρει ιδιέτερα, δεν θα κολλήσω να δώσω και 10-15Ε για μια βάση. Με ενδιαφέρει να μην έχω πρόβλημα με σκεβρώσεις και λοιπά.

37......χρονια??.....:vroam:
Ε...τα εχουν αυτα οι Fender....Gibson.....

Δημητρη δεν νομιζω να ειναι απολυτο αυτο...παιζουν πολλα ρολο,αεριζετε το "σκαφος"...βεβαια το θεμα τις υγρασιας ειναι ενα θεμα...ιδιος στα "φθηνα" προιοντα.
Για θηκη θα πρεπει να παρει τοτε σκληρη....και εκει εχουμε θεματα(εσωτερικη υγρασια...καθαρισμα πριν..κ.τ.λ)(περισσοτερο για μεταφορα)
Για το μπρουμυτα συνεχεια...δεν ξερω!

Δημ.Τοπ. ... Ωραιο εργαλειο! :a0210:

Να πάρει μια βάση ο άνθρωπος, μην τον σκάμε.
Οι δικές μου στέκονται έτσι κάτι χρόνια τώρα, δυστυχώς παραμελημένες μέν πλέον, αλλά άψογες δε. Και σε πολυ δυσμενές περιβάλλον.

η gigbag είναι για βόλτες.
σε σκληρή θήκη ανάσκελα.
Μπρούμητα στον καναπέ ή με τις χορδες πλαγιαστή σε καναπέ.
Πάρε βάση.
Τύλιξε από ένα πανάκι στα πόδια της βάσης εκεί που ακουμπά η κιθάρα.

Τα μπάτζετ είναι για να ξεπερνιούνται....

Ενισχυτής Orange Crush 30R (απο ebay) με 10αρι ηχείο...

Αντε να ερθει γιατί τα μικρά creative του υπολογιστή που εκτελούν χρέη ενισχυτή φθάνουν στα όρια τους...

Αν και ακούγοντας δείγματα κατάλαβα τί λέγατε για τις λάμπες... Με βλέπω μόλις φθάσω σε επίπεδο να παίζω το Hey Joe αναγνωρίσιμο, να πάω για κεφαλή με λάμπα και καμπίνα...

καλορίζικος! Τα καθαρά του είναι αρκετά καλά. Το overdrive του είναι εντελώς vintage και με τη σωστή ρύθμιση, είναι επίσης αρκετά καλό για crunchy ακόρντα και για σόλο, αν δεν ψάχνεις extreme καταστάσεις. Το reverb του απλά εξαιρετικό.
Γενικά είναι ένα τίμιο ενισχυτάκι για τα λεφτά του, που ναί μεν δεν έχει τα καλούδια και τους "ήχους" που έχουν άλλα στην κατηγορία τιμής του, αλλά δεν σχεδιάστηκε για αυτό το σκοπό.
Α, και απο εμφάνιση.... θα χαίρεσαι να το βλέπεις!-bye-

Ευχαριστώ!

Η απλότητα αυτή ακριβώς ήταν και ενας απο τους λόγους που τον επελεξα.
Είμαι της άποψης οτι αν δυο προιόντα Α και Β έχουν την ίδια τιμή και το Α είναι απλό και τα βασικά πράγματα μόνο, ενώ η Β προσφέρει όλα τα έξτρα και μια λίστα με επιλογές, θα προτιμήσω την Α. Διοτί συνήθως θα προσφέρει καλύτερα αυτό για το οποίο σχεδιάστικε.

Φαίνεται να έχει ωραίο ήχο. Να δούμε...

Έχω τον ενσχυτή εδώ και μερικές μέρες και παίζω και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Δεν έχω δοκιμάσει ιδιέτερα τις ρυθμίσεις καθώς δεν είχα πολύ χρόνο διαθέσιμο. Τo reverb δεν το είχα δοκιμάσει καθόλου ώς τώρα και είπα να δώ σήμερα λιγάκι τί κάνει. Διαπίστωσα οτι όσοτο ανέβαζα δεν έκανε καμία διαφορά εκτός του οτι ανέβαζε τον θόρυβο (βουητό).
Άνοιξα πίσω την καμπίνα και είδα οτι ένα απο τα ελατηριάκια του reverb είναι βγαλμένο απο την μία πλευρά και κρέμεται.

Αν κάποιος (εγώ η τεχνικός) αντικαταστήσει/επανατοποθετήσει το ελατηριάκι θα είμαι εντάξει ή πρέπει να το δεί ειδικός?

Απάντηση: Re: Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές

Έχω τον ενσχυτή εδώ και μερικές μέρες και παίζω και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Δεν έχω δοκιμάσει ιδιέτερα τις ρυθμίσεις καθώς δεν είχα πολύ χρόνο διαθέσιμο. Τo reverb δεν το είχα δοκιμάσει καθόλου ώς τώρα και είπα να δώ σήμερα λιγάκι τί κάνει. Διαπίστωσα οτι όσοτο ανέβαζα δεν έκανε καμία διαφορά εκτός του οτι ανέβαζε τον θόρυβο (βουητό).
Άνοιξα πίσω την καμπίνα και είδα οτι ένα απο τα ελατηριάκια του reverb είναι βγαλμένο απο την μία πλευρά και κρέμεται.

Αν κάποιος (εγώ η τεχνικός) αντικαταστήσει/επανατοποθετήσει το ελατηριάκι θα είμαι εντάξει ή πρέπει να το δεί ειδικός?

καμμιά κοντινή φωτό μπορείς να ανεβάσεις να δούμε;

Μία γενική και απο μία κοντινή στα προβλήματα.
Όπως το βλέπω το ένα προκάλεσε το άλλο. Το τζασμένο ελατήριο σε κάποιο χτύπημα κατα την μεταφορά ξερίζωσε την μία άκρη.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Μάλλον μιας και δευτέρα ανεβαίνω Θεσσαλονίκη θα τον πάρω μαζί και θα τον πάω εκεί κάπου, εκτός αν είναι κάτι που γίνεται μέσα σε μια μέρα και το κάνω αύριο...

Attachments

• IMGP4781.jpg
    IMGP4781.jpg
    55.4 KB · Views: 81
  • IMGP4782.jpg
    IMGP4782.jpg
    46.6 KB · Views: 82
  • IMGP4783.jpg
    IMGP4783.jpg
    33.7 KB · Views: 82
Απάντηση: Re: Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας : Συμβουλές

ένα απο τα ελατηριάκια του reverb είναι βγαλμένο απο την μία πλευρά και κρέμεται.

Αλεξ, δεν είναι βγαλμένο το ελατήριο, δυστυχώς είναι σπασμένο το σημείο συναρμογής στο μετατροπέα.
Aφου φαίνεται να είναι Βelton, δεν ρίχνεις μια ματια στο net για τιμές?

Μάλλον προς τα κεί παω... Αν είναι να το αλλάξω που θα το αλλάξω δέχομαι προτάσεις για μοντέλα, και κυρίως μαγαζιά που πουλάνε. Φαντάζομαι εξωτερικού έτσι?

Ναι και δεν είμαι και πολύ σίγουρος οτι έγινε στην μεταφορά. Έχω στείλει mail και αναμένω εξηγήσεις αλλιώς πάει για report ο πωλητής. Το tank του reverb κανονικά ήταν βιδωμενο στην κάτω επιφάνεια, αλλά εδώ ακουμπούσε στο ηχείο και είχε κολήσει στον μαγνήτη. Δεν νομίζω οτι χτυπήθηκε τόσο δυνατά κατα την μεταφορά που βγήκε απο τα βυσματα και κόλλησε στο ηχείο...

Αν ήξερα οτι θα έμπλεκα έτσι με αυτά θα έπαιρνα έναν καινούργιο, αλλα επειδή γενικά παίρνω μεταχειρισμένα σε άλλες κατηγορίες συχνά (φωτογραφικά) είπα για τον ενισχυτή να δοκιμάσω έτσι αφού τον βρήκα σε καλή τιμή. Αλλά ο πωλητής αποδείχθηκε λίγο απατεώνας... Βέβαια με paypal πλήρωσα αν δεν βρεί λυση θα του κάνω ένα claim να ισιώσει...