Re: Απάντηση: αγορα iphone
Maestro δυστηχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Ζήτηση και προσφορά λέγεται. Εάν ο φίλος βρει ποιο φθηνά θα είναι πολύ τυχερός.
Bασικά κάποιος "κακός" θα μπορούσε να πει ότι το συγκεκριμένο λέγεται παραεμπόριο (εώς και λαθρεμπόριο) και αισχροκέρδεια:smash:
Με την έννοια ότι από τη στιγμή που κάτι δεν κυκλοφορεί εδώ καλό είναι αν την κάνεις την λαδιά και το φέρεις να μην ζητάς και "προμήθεια" της τάξεως του 90% της τιμής... Προσωπική άποψη πάντα...
Όπως αντίστοιχα στην περίπτωση της πειρατείας, αναγνωρισμένος εγκληματίας είναι αυτός που πουλάει πειρατικά, όχι αυτός που για ιδία χρήση τα δοκιμάζει.
Όλα τα παραπάνω προφανώς τα λέω φιλοσοφικά, προφανώς όποιος κάνει στον άλλο μια τοσο μεγαλη εξυπηρέτηση μπορεί να επιδιώκει και κάποιο προσωπικό όφελος, άλλα δεν παύω να πιστεύω ότι μια διαδικασία σπασίματος που διαρκεί 5 λεπτά (το εχω δει μπροστά μου να γίνεται) και μια παραγγελία Online δε μπορεί να κοστίζουν σε κάποιον 200 ευρώ... Εκτός πια αν αυτός τα περνάει και απο τελωνείο και πληρώνει έξτρα λεφτά, αλλά προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ κάποιον από δω να λέει ότι τον έσφαξαν στο τελωνείο.
Δεν τα λέω αυτά για να κάνω ντα κάποιον, απλά
αφενός επειδή είμαστε ένα δημόσιο forum όπως φιλτράρουμε τα περι αντιγράφων ασφαλείας καλό είναι να προσέχουμε και τί λέμε σε σχέση με τέτοια θέματα, που μάλιστα, έχουν αποδεδειγμένες νομικές κυρώσεις στη χώρα μας. (σε αντίθεση με τους ασαφείς ακόμα νόμους περι πειρατείας).
αφετέρου καλό είναι να ξέρει κανείς οι τιμές είναι λίγο τραβηγμένες, τη στιγμή μάλιστα που ο "dealer" δεν είναι δα και ό,τι πιο νόμιμο.