Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Λοιπόν βρήκα το θέμα αυτό την καλύτερη στιγμή...
Η γυναίκα κάτι-κάπου-κάπως κέρδισε μια tassimo, και μας την έφεραν χθες σπίτι... Μου λέει αν θέλω καφέ, λέω ΟΚ... (με ύφος λίγο σνομπ αφού ούτε την είχα ξανακούσει, ούτε θα άφηνα τον Ελληνικό κουπάτο μου για το αυτοματοποιημένο παρασκεύασμα μιας πορτοκαλί-καφέ καφετιέρας...) Ε και σήμερα της λέω, δεν θα φτιάξεις κανά καφεδάκι? Ηδη αρχίζω και ψάχνω να δω τι γεύσεις υπάρχουν... -bye-

To Ελληνικο καταστημα δεν εχει τρελη ποικιλια αλλα σιγουρα θα βρεις κατι να σου αρεσει.

Κανε και την εγγραφη με το serial της μηχανης για το δωρο των 20ευρω.

στο σημερινο φυλλαδιο του ΜΜ εχουν βαλει τη Dolce Gusto Circolo στα 139 ευρα και δωρο 64 ροφηματα!! :music-smiley-005:

Καλή ειναι!! Εμεις την ειχαμε πάρει πριν καιρό αν θυμαμαι καλά 149 Ευρώ με 20 ροφήματα δώρο..

Σημ : Σήμερα την ειδα στο Mediaworld της Ρώμης στα 99 Ευρώ !

To Ελληνικο καταστημα δεν εχει τρελη ποικιλια αλλα σιγουρα θα βρεις κατι να σου αρεσει.

Κανε και την εγγραφη με το serial της μηχανης για το δωρο των 20ευρω.

παντως σε σχεση με το αντιπαλο στρατοπεδο εχει πολυ μεγαλη ποικιλια!!

https://www.dolce-gusto.gr/EL/shop/Pages/flavours.aspx :bigcry:

Το ΠΣΚ που μας πέρασε είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω διάφορα ροφήματα της tassimo. Ήπια espresso, cappuccino, macciato και cafe creme, αλλά δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος...τα ροφήματα με γάλα ήταν γλυκά (πίνω τον καφε χωρίς ζάχαρη) και οι καφέδες όχι τόσο "μεστοί" σε γεύση/υφή.
Στο σπίτι εχω μια μηχανή για εσπρέσο της AEG με μύλο και ο καφές απλά δεν έχει καμια σχέση με αυτούς που δοκίμασα!! Ίσως για άλλα ροφήματα είναι καλή, αλλά αν θέλει κανείς espresso ή cappuccino, νομίζω οτι μια μηχανή (ακόμη και φτηνή) αποκλειστικά για αυτούς είναι μονόδρομος - χώρια που βάζεις και ότι είδος/μάρκα καφέ θέλεις.

Μηπως εχει βρει καποιος που εχει μηχανη tassimo καποιο site απο εξωτερικο που να εχει πιο πολλες ποικιλιες καφε απο το ελληνικο tassimo.gr. Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Μηπως εχει βρει καποιος που εχει μηχανη tassimo καποιο site απο εξωτερικο που να εχει πιο πολλες ποικιλιες καφε απο το ελληνικο tassimo.gr. Ευχαριστω
Στο ebay το ιταλικό και το αγγλικό αλλά θα δεις οτι εχει την ποικιλία των Starbucks .Στο ιταλικό έχει κάτι ιταλικές γεύσεις

Εγω εδω και κατι μηνες εχω αγορασει τη Dolce Gusto τη μικρουλα ομως απο το amazon στα 55 ευρω. Και μεσα σε 5 μερες την ειχα με κουριερ σπιτι μου!

Ειναι απλα καταπληκτικη!

Ποια απ αυτες κανει την καλυτερη σοκολατα? (αν υπαρχει και για κρυα)

Dolce Gusto μια χαρά για σοκολάτα.
Δεν μπορώ να πω βέβαια το ίδιο και για τον καφέ....

Δηλαδη πρεπει να παιξουμε αναμεσα σε Dolce και Tassimo με υπεροχη της μιας σε σοκολατα και της αλλης σε καφε?

Ε βασικά μην περιμένεις πολλά σε καφέ από κάψουλες...
Ο παραδοσιακός τρόπος (μύλος + καλή μηχανή) παραμένει απλά ασυναγώνιστος

Δηλαδη πρεπει να παιξουμε αναμεσα σε Dolce και Tassimo με υπεροχη της μιας σε σοκολατα και της αλλης σε καφε?
Σωστά αν και σε μένα η Tassimo τα κάνει πολύ καλά και τα δύο οπότε είναι υποκειμενικές οι γνώμες

Πηρα την Dolce αλλα δε με εντυπωσιασε η σοκολατα
Μου φανηκε νερουλη και σα να μυριζει πλαστικο καμενο
Μηπως ειπειδη ειναι καινουρια ?
Μπορω με καποια πατεντα να βαλω μεσα στην καψουλα αλλη σκονη σοκολατας?
Για να κανω κρυα σοκολατα πρεπει να τριψω παγο πρωτα στο ποτηρι?

Από προσωπική εμπερία -την έχω αφού δοκίμασα όλες τις επιλογές- για espresso (& capuccino) η καλύτερη επιλογή μηχανής με κάψούλες είναι η "francis francis X7" της Illy. Σταθερή και πραγματική γεύση με πολύ απλό τρόπο.

Δεν το περίμενα να γραψω εδω ,,, αλλα γαμώ το κεφάλι μου το ξερό ,, περιμένετε απο μηχανή να σας φτάξει σοκολάτα ?

πάρτε το μυστικό ,,

μισό ποτήρι γάλα , 3 κουταλάκια ζάχαρι , μισή βανίλια , μισο σφηνάκι κονιακ , κακαο ΙΟΝ , ΚΑΙ ΛΙΓΟ νερο ,
σιγανή φωτιά ανακάτεμα συνέχεια για 4 λεπτά ,,

και πεστε μου ,,,

Εγω στην σοκολατα βαζω μονο γαλα.
Θα δοκιμασω την συνταγη σου με λιγο νερο που ειπες
κακαο ποσες κουταλιες;