Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Με έφαγε η περιέργεια με τα γραπτά σας περί Illy και σήμερα αξιώθηκα και δοκίμασα.
Αν δεν έχεις πιει Nespresso,θα σου αρέσει πολύ.
Αν έχεις πιει όμως,άστο καλύτερα.Βέβαια,περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα.

Υ.Γ.
Εδώ ο κόσμος χάνεται.......................................

Σωκρατη, γουστα ειναι αυτά.. Ο Nespresso για εμενα δεν πίνεται..

Συμφωνω με την κατάταξη του skynett:
Iperespresso > Ese Pods > Nespresso

Και τιποτα απο αυτα δεν συγκρινεται με τον φρεσκοκομμενο καφέ απο καλη μηχανη.

Εγώ εχω μια jura ena9 γιατί δεν εχω χρόνο για όλη την προετοιμασία που απαιτει μια μηχανη με εξωτερικό μυλο. Για τις φθηνες gaggia δεν εχω άποψη, αλλα έχω δοκιμασει σπιτικο καφε από rancilio Silvia (μεσαιοακριβη) και La Cimballi M21 (πολυ ακριβή).

Τάκη μου ο "φρεσκοκομμένος",μόνο φρεσκοκομμένος δεν είναι αφού κάθε φορά που θα ανοίξεις το χώρο αποθήκευσης για να πάρεις την ποσότητα που θες να τρίψεις,ο χώρος "αερίζεται" άρα κάθε φορά θα γίνεται όλο και πιο μπαγιάτικος ο "φρεσκοκομμένος" καφές με αποτέλεσμα στο τέλος να πίνεις ρεβύθι και όχι εσπρέσσο..Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία έχω ζήσει παλαιότερα που είχα μηχανή με μύλο.
Το έχω ξαναγράψει σε αυτό το Thread ότι οι μηχανές με μύλο μου θυμίζουν τα μπαούλα προβολείς crt που οι κάτοχοί τους επειδή τους είχαν χρυσοπληρώσει,επέμεναν ότι είναι καλύτεροι από τους σύγχρονους.

Last edited:
Η δικια μου μηχανη εχει ενσωματωμένο μυλο που κοβει την ποσοτητα που θες καθε φορα. Φυσικά το αποτελεσμα δεν συγκρινεται με pod.

Re: Απάντηση: Αγορα καφετιερας!! Τα φωτα σας!!

Η δικια μου μηχανη εχει ενσωματωμένο μυλο που κοβει την ποσοτητα που θες καθε φορα. Φυσικά το αποτελεσμα δεν συγκρινεται με pod.
Δεν αλλά σε τίποτα αυτό που έγραψα παραπάνω.

Δεν αλλά σε τίποτα αυτό που έγραψα παραπάνω.

Διαφωνώ πάντως σε αυτό που εγραψες, διότι ο καφές που πινω συχνά στις παραπάνω μηχανές φίλων (με εξωτερικό μύλο) είναι απιαστος, έτη φωτός σε σχέση με οποιοδήποτε pod. Τα (καλα) pods σου δίνουν ευκολία, καθαριότητα και σταθερη μέτρια ποιότητα. Δεν πρόκειται όμως να πιεις ποτέ πραγματικά κορυφαίο καφέ..

Να κανουμε ενα φεστιβαλ ρε σεις.

Να φερετε ολοι τις καφετιερες σας και να κανουμε συγκριτικο. Αφου δεν κανουμε av να κανουμε για καφετιερες :p

Του ενσωματωμένου μύλου βρε συ,τι του βάζεις μέσα για να τρίψει τον καφέ?Κόκκους.Οι κόκκοι δεν είναι αποθηκευμένοι "κάπου" και αυτό το κάπου,δεν το ανοίγεις κάθε φορά για να τροφοδοτήσεις τον μύλο?

Η επιφάνεια ενός κόκκου καφέ, που έρχεται σε επαφή με τον αέρα, είναι πολύ μικρή για τον όγκο του και θερμικά επεξεργασμένη (ψήσιμο). Γι αυτό δεν αλλοιώνεται ιδιαίτερα ο κόκκος αν είναι σωστά αποθηκευμένος, μόνο επειδή ανοίγουμε τη συσκευασία για να βγάζουμε καφέ.

Εγώ έχω μηχανή για κάψουλες nespresso...Βρήκα από Γαλλία άδειες και βάζω τον καφέ που μου αρέσει,πληρώνοντας περίπου 22-25 λεπτά τον καφέ.Σχεδόν μισή τιμή από τις κανονικές.Μπορεί να μην είναι η ποιότητα ενός φρεσκοαλεσμένου καφέ και μιας καλής μηχανής,αλλά είναι γρήγορος καθαρός και οικονομικός τρόπος..

Εγώ έχω μηχανή για κάψουλες nespresso...Βρήκα από Γαλλία άδειες και βάζω τον καφέ που μου αρέσει,πληρώνοντας περίπου 22-25 λεπτά τον καφέ.Σχεδόν μισή τιμή από τις κανονικές.Μπορεί να μην είναι η ποιότητα ενός φρεσκοαλεσμένου καφέ και μιας καλής μηχανής,αλλά είναι γρήγορος καθαρός και οικονομικός τρόπος..

κάποιο link για τις άδειες κάψουλες;

με αφορμή το post του zavara, το έψαξα.
Το "μονοπώλιο" του nesperesso έσπασε. Πλέον και στα coffeway υπάρχουν κάψουλες (όχι αυθεντικές) για τις μηχανές nespresso.
Αγοράστηκαν (φτηνότερα απο τις αυθεντικές) για δοκιμή.

με αφορμή το post του zavara, το έψαξα.
Το "μονοπώλιο" του nesperesso έσπασε. Πλέον και στα coffeway υπάρχουν κάψουλες (όχι αυθεντικές) για τις μηχανές nespresso.
Αγοράστηκαν (φτηνότερα απο τις αυθεντικές) για δοκιμή.

πολυ ενδιαφερον! καποιο link?
ευχαριστω

Με ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα στο site δεν τις βρήκα αλλά για να το λες κάπου θα είναι.
Βασίλη,οι κάψουλες τις nespresso έχουν όντως πολύ έντονο άρωμα και ένταση,πράγμα που με βάζει σε σκέψεις για το τι βάζουν μέσα.Σίγουρα δεν φταίει μόνο το αεροστεγές κλείσιμο,μιας και σε φρεσκότατο άλλο καφέ το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο...Αυτό που έχω κάνει εγώ,είναι να μειώσω λίγο την ποσότητα του νερού.Το αποτέλεσμα με ικανοποιεί.