Αγορά και στήσιμο Home Cinema 5.1

eladrion

New member
15 August 2010
44
Καλησπερα σε ολους με αφορμη την αγορα καινουργιας τηλεορασης και μετα απο διαβασμα κατεληξα να αλλαξω το ετοιμο home cinema της LG που ειχα και να φτιαξω ενα 5.1 συστημα σιγα σιγα....Το δωματιο θα ειναι γυρω στα 16 τετραγωνικα και η χρηση θα ειναι 80% ταινιες απο bluray player που εχω και 20% gaming...μουσικη ακουω ελαχιστα οποτε δεν εχω τρομερες απαιτησεις...το budget μου μπορει να φτασει MAX 1000 ευρω επισης επειδη εχω μερικους μηνες μπροστα θα μπορουσα καποια να τα κοιταξω και απο τις αγγελιες για μεταχειρισμενα διαφορων site....αλλα για αρχη θα ηθελα να δω αν μπορω με 1000 να φτιαξω ενα καινουργιο 5.1 ....ευχαριστω ολους για τις απαντησεις :)

Re: Αγορα και στησιμο Home Cinema 5.1

μιλησα με ατομα του avforums και με μπερδεψανε ...εχουν το 9.1 lg και ξεχωτιστα με ενισχυτη και μου ειπαν οτι το lg χανει μονο στο sub και οτι μεχρι και συστηματα με 1500 ευρω δεν αξιζουν οι διαφορες ειναι πολυ μικρες (για ταινιες μιλαμε παντα)το εναλλακτικο συστημα απο το lg που κανει 600 ευρω εχω καταληξει στο εξης:
front: dali zensor 1
rear:dali zensor 1
center:dali zensor vocal
sub: dali ef-9
και denon 1000
συνολο 1200 θα μου βγει...λιγη βοηθεια απο τους ειδικους παρακαλω...

Μπροστά βάλε ένα λίγο πιο μεγάλο από την ίδια σειρά. Ανεξάρτητα αν θα δεις τα Dali ή όχι. Φυσικά καμία σχέση ο ήχος του συστήματος που πας να φτιάξεις σε σχέση με τα όλα σ' ένα.

11 τ.μ ειναι ο χωρος λες να παω στα zensor 5...απλα το budget ειναι διπλασιο το ενα απο το αλλο

Γνώμη μου αν όχι το 5, έστω το 3 για να παίζεις κάπως καλά μουσική

οποτε ολα ειναι θεμα budget αν θελω να παω στα 1400 περιπου η αν θελω να βολευτω με 600 ....

καποιο αντιστοιχα αξιολογο συστημα να προτεινει κανεις ?

11 τ.μ ειναι ο χωρος λες να παω στα zensor 5...απλα το budget ειναι διπλασιο το ενα απο το αλλο

Όχι, λέω στο 5.1 τα εμπρός να είναι τα μεγαλύτερα βάσης από τα πίσω, ανεξαρτήτως μάρκας.

για τα zensor 5 γενικα δεν με κοβω πιο πολυ τα 3 μπορω να βαλω...το ψαχνω γενικα ακομα το θεμα

Ο,τι review και να ακούσεις θα είναι υποκειμενικό, εσύ υπάρχει δυνατότητα να τα ακούσεις ή θα πας τυφλά με βάση αυτά που θα σου προτείνουν; Εγώ θα σου πρότεινα αντί τα Dali 1 να πας στα Dali 3, δύο ζευγάρια ένα για μπροστά κι ένα για πίσω γιατί αν κάποια στιγμή αλλάξεις χώρο και πας σε μεγαλύτερο θα χτυπάς το κεφάλι σου. Μάλιστα αν αργότερα μπορείς να στήσεις και 7.1, βάζεις τα βάσης σειρά 3 όλα πίσω και παίρνεις και τα δαπέδου 5 ή 7 και στήνεις συστηματάρα.

πολυ σωστη σκεψη ολη αυτη αν και για 2 χρονια σιγουρα θα μεινω στα 5.1 λογω χωρου αλλα παλευω να ανεβασω το budget οσο γινεται...αυτη τη στιγμη σπουδαζω αγρινιο που δεν υπαρχει τροπος ακροασης αλλα σε 3 μηνες κατεβαινω ηρακλειο κρητης που ξερω ενα καλο μαγαζι...αν βρεθω αθηνα υπαρχει καποιο καλο μαγαζι που μου προτεινεται να παω να ακουσω γνωμες και καποια ακροαση?

Σε τρεις μήνες θα έχουν ανακοινωθεί τα καινούργια μοντέλα του 2016. Κάπου εκεί οι τιμές των τωρινών θα αρχίσουν την κατρακύλα.

οντως θα πεσουν? γιατι τα zensor 1 ειναι του 2011
..επειδη ειναι το πρωτο μου συστημα που θα φτιαξω νομιζω οτι οι τιμες δεν πεφτουν γρηγορα στον "ηχο"...αν καποιος ειναι απο ηρακλειο η αθηνα αν μπορει να μου πει καποιο μαγαζι που κατα τη γνωμη του εχει εμπιστα και εξιδικευμενα ατομα :)