Αγορά καινούργιου πικαπ

sat guy, κάτι δεν πάει καλά με τον βραχίονά σου.
δουλευει δεν δουλευει το antiskate, φαίνεται σαν η καλωδίωση του βραχίονα να τον "σπρωχνει" προς τον αξονα του πλατώ.
ή έχεις πολύ βάρος στην κεφαλη.. τσέκαρέ το με μια ζυγαριά και αν είναι οκ, κάνε ένα τηλ στον Ορφέα.

Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιου πικαπ

edit: μόλις είδα ότι δεν έχει ούτε και αυτό antiskating... μα είναι δυνατόν πικαπ 400 ευρώ από μια τέτοια εταιρία να μην έχει antiskating;
Eχει ενα μαγνητη απο κατω,αλλα και αυτοι εκαναν την μ....... να ειναι "fixed"......... :furious3:

Να ρωτησω την γνωμη σας για το πρωτο μου πικαπ. Στα 250 μεταχειρισμενο PROJECT DEBUT III ; Budget μεχρι 400. Θα χρειαστω και phono γιατι δεν εχω ενισχυτη με phono.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Η αλήθεια είναι ότι στα 400 ευρώ εμφανίζονται πολλές φορές αγγελίες για πολλά πικάπ. Το ζήτημα είναι ένα γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος να αξιολογήσει την λειτουργικότητα τους και εν γένει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Έπειτα είναι θέμα επιλογών και προτίμησης - γούστου, καθώς άλλοι μπορεί να προκρίνουν την αισθητική, άλλοι την ευκολία χρήσης και αξιοπιστία και άλλοι τα καθαρά ηχητικά κριτήρια της επίδοσης.
Τέλος στην εξίσωση πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος και το είδος μουσικής του καθενός.
Ξέρω γενικά αυτά που γράφω αλλά αυτό έχει δείξει η εμπειρία μου...για αυτό και άλλοι προτιμούν μια λεπτοηχη και αναλυτική κεφαλή σε ένα γλυκοηχο σύστημα γιατί έρχεται και ισορροπεί, ενώ σε ένα αναλυτικό σύστημα θα κουράσει.
Και για να απαντήσω σε μέρος του ερωτήματος καθώς δεν έχω ακούσει το project ναι θα χρειαστείς εξωτερικό phono

Τα ηχεια που εχω ειναι ενεργα Tascam Vl5.
Μπορει να προτεινει καποιος ενα καλο phono?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Για τους γνώστες το καταλαβαίνω να κοιτάνε μεταχειρισμένα.
Εγώ όμως που είμαι άσχετος πως θα κρίνω αν ένα πικαπ είναι καλό; Ή αν η κεφαλή είναι ένταξει ή αν θέλει άλαγμα και ποιος θα την αλλάξει κλπ
Οπότε καλύτερα κάτι καινούριο και από μια έμπιστη αντιπροσωπία ώστε αν θες κάτι, να έχεις και κάποιον να παρεις τηλέφωνο.
Επίσης νομίζω ότι στην κατηγορία των 400-500 ευρώ θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ καλύτερα πικαπ από άποψη κατασκευής αλλά λίγο τεχνητά κρατάνε κάποια πράγματα για ακριβότερα μοντέλα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Για τους γνώστες το καταλαβαίνω να κοιτάνε μεταχειρισμένα.
Εγώ όμως που είμαι άσχετος πως θα κρίνω αν ένα πικαπ είναι καλό; Ή αν η κεφαλή είναι ένταξει ή αν θέλει άλαγμα και ποιος θα την αλλάξει κλπ
Οπότε καλύτερα κάτι καινούριο και από μια έμπιστη αντιπροσωπία ώστε αν θες κάτι, να έχεις και κάποιον να παρεις τηλέφωνο.
Επίσης νομίζω ότι στην κατηγορία των 400-500 ευρώ θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ καλύτερα πικαπ από άποψη κατασκευής αλλά λίγο τεχνητά κρατάνε κάποια πράγματα για ακριβότερα μοντέλα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Αθήνα είσαι;;

Αφού το έκανε από την πρώτη μέρα πρέπει να το είχες πάει στην αντιπροσωπεία για έλεγχο. Δεν είναι λογικό.

Re: Απάντηση: Αγορά καινούργιου πικαπ

Ευχαριστω Βλαδιμηρε.Να το σκεφτουμε λιγο

πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει αστοχία στο βάρος ανάγνωσης; θα μπορούσε υπερβολικό βάρος ανάγνωσης να έχει το αποτέλεσμα που περιγράφει ο φίλος;

Ναι μια αστοχια στο βαρος αναγνωσης ειναι μια πιθανοτητα,οπως και καποια πιθανη μετατοπιση του προρυθμισμενου anti-skating.
Μια βρωμικη ακιδα επισης, αλφαδιασμα ρακ ΚΑΙ πικαπ....

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω (αλλά δε ξέρω που να ανοίξω το νήμα...) αν αγοράζετε φρεσκοπρεσαρισμένους δίσκους ή αν προτιμάτε μεταχειρισμένους παλιούς αλλά σε καλή κατάσταση επείδη ήταν από αναλογικά μαστερ.

Και τα δυο.Προσωπικα,αν η κατασταση του μεταχειρισμενου ειναι καλη, συνηθως προτιμω το δευτερο.

Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιου πικαπ

....

edit: μόλις είδα ότι δεν έχει ούτε και αυτό antiskating... μα είναι δυνατόν πικαπ 400 ευρώ από μια τέτοια εταιρία να μην έχει antiskating;

Γιατί, μήπως έχει και ρύθμιση βάρους ανάγνωσης?

Re: Απάντηση: Re: Αγορά καινούργιου πικαπ

Γιατί, μήπως έχει και ρύθμιση βάρους ανάγνωσης?

Μήπως μας δουλεύουν λίγο οι κατασκευαστές σήμερα επειδή το πικαπ είναι μόδα; Δηλαδή και το rega planar 2 που έχει 580 ούτε και αυτό έχει antiskating