Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

Απάντηση: Re: Αγορά καινούριας TV (με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά) ... γνώμες;;;

Εχει περάσει σχεδόν ενας μήνας, απο τότε που ξεκίνησα την αναζήτηση για καινούρια TV και άκρη δέν μπορώ να βρώ ακόμη.
Εχω διαβάσει άπειρες σελίδες, reviews, δοκιμές χρηστών κτλπ.
Εχω δεί τουλάχιστον όλα τα μοντέλα πρίν τα απορρίψω, αλλά δυστυχώς δέν μπόρεσα να βρώ κάτι εξαιρετικό μέχρι τα 1600 ευρώ που διαθέτω.
Εχουμε και λέμε συνοψίζοντας και ελπίζω να βοηθήσετε με νέες προτάσεις...

LG 60PZ950 *Εκπληκτικό μέγεθος .τελεία. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, χάλια μαύρα (που λέει ο λόγος δηλαδή γιατί μαύρο δέν έχει, ένα γκρί σκούρο είδα),χαμηλή φωτεινότητα και πολύ image retention.

SONY 55EX720 *Ομορφα χρώματα, ανύπαρκτος media player, εκπληκτικό demo 3D, αλλά είναι SONY γ#@%$^ και έχω καεί ΔΙΣ με την συγκεκριμένη εταιρία, υποστήριξη δε - ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

SAMSUNG D6X00 *Απορρίπτωνται λόγω χαμηλής ανάλησης για active 3D.

PANASONIC 50ST30/50VT30 *Aπορρίπτωνται λόγω image retention (Πραγματικά είχαν όμως το καλύτερο 3D που έχω δεί) δυστυχώς όμως έπιασα τον εαυτό μου να κλείνει 3ωρα με το XBOX και πραγματικά δέν θα την παλέψουν με τίποτα οι PLASMA, τουλάχιστον όσο διαβάζω τα αντίστοιχα threads τους, όσοι παίζουν παιχνίδια έχουν προβλήματα και εδώ αλλά και στο εξωτερικό.

Το ερωτημα είναι τι κάνουμε τώρα που θέλω μεγαλύτερη TV και 3D σαν τρελός ???

Μπάτζετ εως 1600 ευρώ, αρκετό ΧΒΟΧ-PS3 και ταινίες, θα φάω τα λυσακά μου %^$^%&&^ μέχρι να βρώ.

δυστυχώς ψάχνεις ταυτόχρονα για πολύ καλή τηλεόραση και πολύ καλό μονιτορ για πολύωρο gaming.
κάθε τεχνολογία έχει τα κουσούρια της. οι πλάσμα το image retention και οι led το clouding, banding κλπ. ειδικά για το gaming τα πράγματα είναι λίγο κουλά μιας και ενώ οι πλάσμα έχουν το καλύτερο lag έχουν το πρόβλημα της πολύωρης χρήσης - από την άλλη μεριά οι καλές led που δεν έχουν πρόβλημα ώρας χρήσης έχουν μεγάλο input lag που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο gaming.

κοίτα κάποια από τις samsung 55d6530 ή sony 55ex720. είναι σχεδόν ισοδύναμες σε εικόνα και η επιλογή θα κριθεί από το ποιά έχει το μικρότερο lag.

καθε περίπτωση έχει τους συμβιβασμούς της.
αν δεν είχες το gaming η απάντηση θα ήταν εύκολη. 50vt30.

Μεγάλο ρίσκο η Plasma με 3ώρα PS3 και XBOX..φαντάσου να σκάσεις ένα κάρο λεφτά,να έχεις σουπερ εικόνα και ξαφνικά να δείς ένα ωραίο burn in στην οθόνη,ξενέρωμα.-

Tί να σας πώ βρε παιδιά, δίκιο έχετε, αλλά μετά το κάζο με την LG δέν το σκέφτομαι πλέον ζεστά για LCD/LED.
Τουλάχιστον το IR ή το Image Burn είναι στο δικό μου χέρι, να προσέξω ΑΝ θα γίνει, ενώ τα άλλα χαζο-κουσούρια των LED δέν τα γλυτώνω, προσέξω δέν προσέξω και μένω απλά να δοκιμάσω πόσο τυχερός θα είμαι :(
Επίσης πολλοί απο εδω μέσα, αλλά και σε άλλες συζητήσεις που έχω, μου λένε, οτι και εκείνοι σαν κάτοχοι plasma (Panasonic όμως όλοι τους), δέν έχουν κανένα πρόβλημα μετά απο 2 ώρες gaming, οπότε μάλλον σε plasma με βλέπω να καταλήγω.
Δυστυχώς δέν μπορώ να βρώ πουθενά τη D550 να την δώ, ούτε επικοινώνησε και κανείς απο εδώ μέσα αν την έχει μαζί μου.
Η Panasonic είναι τέλεια, αλλά δέν διαθέτω τα 2.500 για τις 55" και πιστεύω οτι στα 2,7 - 3,2 μέτρα απόστασης που έχω απο την TV, οι 50" είναι λίγες, για 3D προβολές.

Μια ερώτηση.
Λέτε ότι 3 ώρες gaming σε plasma μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. 3-4 ώρες ταινία τι γίνεται;

Η ταινία δεν έχει στατικές εικόνες,συνεπώς δεν μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην plasma.

3 ώρες gaming σε Plasma, δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Για να αρχίσει να δημιουργείται πρόβλημα (μη αναστρέψιμο αποτύπωμα), θα πρέπει η στατική εικόνα να προβάλλεται για πολλές-πολλές δεκάδες ώρες, συνεχόμενα (μετά το στρώσιμο).

Το συνεχόμενα, δεν σημαίνει απαραίτητα μονοκοπανιά. Και σε μικρής διάρκειας διαστήματα να γίνεται η έκθεση της στατικής εικόνας, αν δεν προβάλλεται και κάτι διαφορετικό για ικανή διάρκεια στο μεταξύ, αυτά λογίζονται αθροιστικά.

Για παράδειγμα, κάποιος που παίζει 2 ώρες PacMan και μετά κλείνει την τηλεόρασή του και το επαναλαμβάνει αυτό κάθε μέρα, μετά από αρκετές μέρες, θα πάθει εγγυημένα burn-in.

Κάποιος άλλος, που παίζει 5 ώρες PacMan κι έπειτα βλέπει για άλλες 5 ώρες ταινίες ή τηλεόραση και το επαναλαμβάνει αυτό κάθε μέρα, δεν θα πάθει burn-in.

Η καλύτερη προστασία απέναντι στο burn-in, είναι η ποικιλία στις τηλεοπτικές μας συνήθειες... ;)

Μια χαρά μου ακούγετε, εγω σπάνια περνάω το 3ωρο σε gaming, πανω κατω 1-2 ωρες παίζω τελικά, μέρα παρα μέρα.
Το πολύ πολύ, να βλέπει η κύρα καμια ώρα τηλεόπτικό μετά για να στρώσει..χαχαχα
Το θέμα είναι πως δεν υπάρχει πουθενα η PS59D550 καλά για την 51" δεν το συζητάμε, ούτε αναφορά δεν βρίσκω στο skroutz.

Τελικά αφού γύρισα όλα τα καταστήματα που γνωρίζετε και δοκίμασα ΟΛΕΣ τις τηλεοράσεις, με το δικό μου στικάκι (ταινίες FullHD και ποδόσφαιρο HD και Patterns) κατέλληξα στα εξής συμπεράσματα που αφορούν τη δική μου προσωπική και μόνο (το τονίζω) εμπειρία - άποψη.
1. ΚΑΜΙΑ LED τηλεόραση μέχρι στιγμής πάνω απο 46 ίντσες δέν δείχνει καλά (δοκίμασα Samsung D6xxx/D7xxx/D8xxx, LG 650S/980S, Sony EX720/820) όλες μόλις ανέβεις σε ιντσες εχουν προβλήματικό panel, banding τρελό, ειδικά όταν βάλεις ποδόσφαιρο, το καταλαβαίνεις με την πρώτη.
Σημειωτέον επειδή είμαι "περίεργος" είχα πάρει 2 τουλάχιστον φιλαράκια κάθε φορά μαζί μου, που δέν είχαν ιδέα (ο ένας μάλιστα επέμενε οτι είμαι βλάκας που επέστρεψα την 650S) και μόλις έβαζα το ποδόσφαιρο έμεναν μαλάκες και μου έλεγαν "ναί βρε σύ φαίνεται πολύ γαμώτο" απλά δέν το είχε δεί κανείς τους γιατι κοίταζαν 40" και 42" που δέν φαίνεται με τίποτα.
2. Συνεπώς δέν αξίζει να δώσεις πάνω απο 1000-1300 για LED με την καμία.
3. Οι Plasma έχουν τα προβληματάκια τους (IR και φωτεινότητα, ps3) αλλά παίζουν ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ότι και αν δείχνουν.
4. Συνεπώς πάμε σε plasma αλλά με υποχώρηση στις ίντσες, διότι δέν μπορώ να διαθέσω 2400 για την 55VT30, δυστυχώς είναι πάρα πολλά για αυτή τη χρονική στιγμή.
5. Θα κάνω μια υποχώρηση και θα προσέξω το gaming να μήν ξεπερνάει τις 2 ώρες, απ'όσα έχω ακούσει δέν θα έχω πρόβλημα.

Οι επιλογές μου τώρα.... και θέλω και άμεση απάντηση γιατι έδωσα το διαμάντι μου (Samsung LE40B650) και πλέον δέν έχω TV.

1. PANASONIC 50VT30 1649E
2. PANASONIC 50ST30 899E + 2 Zευγάρια γυαλιά
3. SAMSUNG PS51D6900 1213E
4. LG 60PZ950 1399E

Σας ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα βοήθειες και γνώσεις που μοιραστήκατε μαζί μου και θα ήθελα την βοήθειά σας για να επιλέξω.

Για εμένα πήγαινε στην ST30 η ακόμη καλύτερα σε G30.

Δεν λέω πολύ καλή η VT30 αλλά για μια διαφορά 5% στην εικόνα εγώ δεν θα έδινα διπλάσια σχεδόν χρήματα.

Άλλη λύση είναι η D6900 αλλά από ότι διαβάζω εδώ και χρόνια οι Samsung θέλουν μεγάλη προσοχή στο IR.

Την ST30 σκέφτομαι και εγώ σαν value for money + 150 ευρώ για ενα media player, σύνολο 1050 Ευρώ,
και δεύτερη επιλογή την PS51D6900 που παίζει τα πάντα και έχει και δορυφορικό δέκτη, αλλά θέλω άλλα 60-70Ε για ενα ζευγάρι γυαλιά ακόμη, οπότε πάει στα 1300.
Τώρα φεύγω και πάω να τσεκάρω την LG 60PZ950, γιατι με εξιτάρουν οι ίντσες για 3D,
ελπίζω μέχρι το απόγευμα να με έχετε βοηθήσει (μαζί με ότι δώ εγώ απο την LG, μιας και τις άλλες τις έχω δεί) για να αποφασίσω.

Σας ευχαριστώ.

Ελπίζω του χρόνου να καταλάβει η Panasonic την μακακία που κάνει να μην φέρνει mainstream 55άρες πλάσμα και να δούμε καμιά 55ST40 , 55G40 στην Ευρώπη.

Μόλις γύρισα απο την τελευταία μου εξόρμηση, εντυπώσεις:
Απίστευτο value for money η Panasonic ..... τρέχω να την πάρω και με τα λεφτά που θα μου μείνουν θα κοιτάξω και για projector.....!!!!

ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ .... σας ευχαριστώ για τις προτάσεις και τον χρόνο σας, είναι πραγματικά εντυπωσιακή και αν και 5" μικρότερη απο την LG σε αποζημιώνει 30% περισσότερο με την εικόνα της και 100% περισσότερο με την τιμή της.
Πάμε για στρώσιμο τώρα, αργά και χαλαρωτικά ;)