Αγορά κλιματιστικού

Τι να κανω? Μπορω να κανω διαφορετικα? Να βγει ακριβως εξω απο τον τοιχο ειναι δυσκολο. Δεν θελει και ο ιδιοκτητης.
Πρεπει να γινουν τρυπες εξτρα, επισης νομιζω σε αυτον τον τοιχο εχει κολονα και δοκαρια και δεν ξερω αν γινεται να μπει εκει.

Η δουλεια να γινει, ψυξη και θερμανση να εχω και ας εχει λιγη μεγαλυτερη καταναλωση, τι να κανω.

Ναι ... δεν πιστευω οτι μπορεις να κανεις πολλα πραγματα.

Ψαξε την ενεργειακη κλαση (αν μπορεις) ωστε να κανεις απο κει καποια οικονομια.
Αν ομως αυτη η κλαση τιμαται +200 ευρω (απ'οτι ενα απλο on-off κλιματιστικο, οχι inverter)
παλι το διλλημα σε σενα. Συνηθως, μεσα σε 3-4 χρονια, δεν αποσβαινεις τα εξτρα +200 ευρω.
Μαλλον χρειαζεσαι δεκαετια. Και ισως σκεφτεις να το αντικαταστησεις και νωριτερα.

Παίδες το έχω παγώσει το θέμα. Έτσι κι αλλιώς φτάσαμε στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου. Θα το κοιτάξω ξανά από Σεπτέμβρη χωρίς πίεση χρόνου όπου θα υπάρχει ευχέρεια να έρθει τεχνικός (όχι από ένα μαγαζί) στο σπίτι για επί τόπου αυτοψία και μελέτη όλων των παραμέτρων. Αυτή η περίοδος είναι πολύ φορτωμένη. Θα δω μέχρι τότε και το θέμα της τροφοδοσίας με τον ηλεκτρολόγο που θα έρθει έτσι κι αλλιώς για κάποιες ψιλοδουλειές. Σε δύο μαγαζιά πάντως που πήγα (με την κάτοψη) μου πρότειναν δύο 12άρια.
Ακούω πάντως και αντικρουόμενες απόψεις όπως: όχι πάνω από σώμα καλοριφέρ διότι υπάρχει θέμα με τα πλαστικά της συσκευής - ναι πάνω από σώμα καλοριφέρ διότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Εχω ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ κλιματιστικα, πανω απο καλοριφερ, με διαφορα υψους 1.60 μετρα ... επι 6 χρονια !
Ουτε τα πλαστικα επαθαν τιποτα, ουτε κατι τριζει εξαιτιας της θερμοτητας.

Εαν μπορεις ομως να μην τα βαλεις πανω απο καλοριφερ ... αυτονοητα καντο !
Καλυτερα ειναι, χειροτερα δεν ειναι. Ακομα και θεωρητικα ...

Απαπαπα :p .... μας πηραν χαμπαρι τα bot :laugh: ....

Image2.png

Μα εγω .... ηδη εχω ενα .... πρεπει οπωσδηποτε και δευτερο ? :flipout:

Απαγορευεται αλλη μαρκα ? :p

πάνω από καλοριφέρ είναι καλή φάση αν δεν παθαίνουν κάτι τα πλαστικά.
Βάζεις το καλοριφέρ να δουλεύει και το αρκουδίσιο το δουλεύεις μόνο ως ανεμιστήρα!
Έτσι εξαπλώνεται η ζέστη στο πιτς-φυτίλι!

Re: Απάντηση: Αγορά κλιματιστικού

Βάζεις το καλοριφέρ να δουλεύει και το αρκουδίσιο το δουλεύεις μόνο ως ανεμιστήρα!

Ψαγμενες τεχνικες .... :worshippy::worshippy::worshippy:

Εναλλακτικά βάζεις εναν ενισχυτή σε τάξη Α και έχεις το ίδιο αποτέλεσμα ....

Ψαχνω ενα νεο κλιματιστικο 9.000btu (?) για υπνοδωματιο με ταβανι περιπου τα 500 ευρω...Απο την expert που εχουμε εδω στην περιοχη (επαρχια) βρηκα τα ακολουθα:
1) Hitachi RAS-K10HCG / RAC-K10HCG
2) Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-528ZR
3) Toshiba RAS-10BKV-E / RAS-10BAV-E
4) Fujitsu ASYG09LLC / AOYG09LL

απο τα παραπανω το (3), (4), (2) ειναι με δωρεαν εγκατασταση και για το (4) μου δινουν 10ετη εγγυηση (αυτο πρωθουν περισσοτερο)...Εχετε καμια προταση για τα παραπανω?

O χωρος ειναι 3,68 * 3,50 * 2,63 (υψος) = 12.88μ2 ή 33,87μ3

Πάντως στην επαρχία παιδιά παίζουν διαφορετικές τιμές εγκατάστασης.
Μόλις ρώτησα 2 εγκταστάτες, για 9αρι & 24αρι και οι τιμές που μου είπαν είναι ακριβώς ίδιες.
100 +φπα για το 24αρι και 80 +φπα για το 9αρι.

Eβαλαν στο πατρικο μου νεο κλιματιστικο , σε γενικα ξηρο κλιμα, το δουλεψαν καποιες ωρες στους 23 βαθμους για να δουν αν βγαζει νερο απο την εξαγωγη αλλα τιποτα. Ο τεχνικος οταν εκανε την εγκατασταση εριξε νερο μου ειπαν και το εβγαλε κανονικα οποτε ειπε ολα καλα. Ειναι φυσιολογικο? δεν θα επρεπε οσο και λιγη υγρασια να υπαρχει στους 23 βαθμους οταν εξω εχει 30 να βγαλει καποια στιγμη νερο?
Μεσα ψυχει κανονικα οπως μου ειπαν.

Last edited:
Μην ανησυχείς, άμα το νερό έμενε μέσα θα πλημμύριζε και μαζί με τον αέρα το AC θα σε κατάβρεχε.

Eβαλαν στο πατρικο μου νεο κλιματιστικο , σε γενικα ξηρο κλιμα, το δουλεψαν καποιες ωρες στους 23 βαθμους για να δουν αν βγαζει νερο απο την εξαγωγη αλλα τιποτα. Ο τεχνικος οταν εκανε την εγκατασταση εριξε νερο μου ειπαν και το εβγαλε κανονικα οποτε ειπε ολα καλα. Ειναι φυσιολογικο? δεν θα επρεπε οσο και λιγη υγρασια να υπαρχει στους 23 βαθμους οταν εξω εχει 30 να βγαλει καποια στιγμη νερο?
Μεσα ψυχει κανονικα οπως μου ειπαν.

απο την στιγμη που το εσωτερικο κλιμα ειναι ξερο λογικο ειναι να μην βγαλει νερο, οταν εχει νοτια ή εχει βρεξει τοτε θα δεις να βγαζει την υγρασια απο την εξοδο.

Ψαχνω ενα νεο κλιματιστικο 9.000btu (?) για υπνοδωματιο με ταβανι περιπου τα 500 ευρω...Απο την expert που εχουμε εδω στην περιοχη (επαρχια) βρηκα τα ακολουθα:
1) Hitachi RAS-K10HCG / RAC-K10HCG
2) Toyotomi Izuru Eco TRN/TRG-528ZR
3) Toshiba RAS-10BKV-E / RAS-10BAV-E
4) Fujitsu ASYG09LLC / AOYG09LL

απο τα παραπανω το (3), (4), (2) ειναι με δωρεαν εγκατασταση και για το (4) μου δινουν 10ετη εγγυηση (αυτο πρωθουν περισσοτερο)...Εχετε καμια προταση για τα παραπανω?

O χωρος ειναι 3,68 * 3,50 * 2,63 (υψος) = 12.88μ2 ή 33,87μ3

Σπίτι έχω 1xToyotomi (3ετίας) και 2xInventor(περυσινά) , τις προάλλες που έκανε καύσωνα (36 βαθμούς) κοντέψαμε μέσα στο σπίτι να πάθουμε κρυοπαγήματα...:flipout:...σε κάποιο σημείο η κόρη μου μου ζήτησε να κλείσω το Toyotomi που είναι στο καθιστικό γιατί κόντευε να παγώσει , και ήταν και ανοιχτό μόλις καμία ώρα...παλιότερα στον ίδιο χώρο είχα Fujitsu (παλιό όμως δεκαετίας) και ίσα ίσια που κατέβαζε την θερμοκρασία μετά από ώρες.

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Πάντως στην επαρχία παιδιά παίζουν διαφορετικές τιμές εγκατάστασης.
Μόλις ρώτησα 2 εγκταστάτες, για 9αρι & 24αρι και οι τιμές που μου είπαν είναι ακριβώς ίδιες.
100 +φπα για το 24αρι και 80 +φπα για το 9αρι.

Μόνο το κόστος (χαλκοσωλήνες , σωλήνας αποχετευσης , αρμαφλέξ , βάση κτλ) είναι γύρω στα 30 ευρώ , οπότε οι τιμές είναι λογικές.

(*)Έχω ξάδερφο και φίλο ψυκτικούς και τα ξέρω.

Σπίτι έχω 1xToyotomi (3ετίας) και 2xInventor(περυσινά) , τις προάλλες που έκανε καύσωνα (36 βαθμούς) κοντέψαμε μέσα στο σπίτι να πάθουμε κρυοπαγήματα...:flipout:...σε κάποιο σημείο η κόρη μου μου ζήτησε να κλείσω το Toyotomi που είναι στο καθιστικό γιατί κόντευε να παγώσει , και ήταν και ανοιχτό μόλις καμία ώρα...παλιότερα στον ίδιο χώρο είχα Fujitsu (παλιό όμως δεκαετίας) και ίσα ίσια που κατέβαζε την θερμοκρασία μετά από ώρες. Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Τελικα πηγα στο Fujitsu ASYG09LLC / AOYG09LL στα 500 ευρω (τελικη με τοποθετηση)...για τον χωρο νομιζω ειναι μια χαρα, δεν ειδα προβληματα με θορυβο και η χαμηλη σκαλα ειναι πραγματικα αθορυβη... Θα δουμε ενα καιρω βεβαια τι πιανει...

πάντως τα Toyotomi από τα γνωστά, ειναι από τα πιο θορυβώδεις.

Αυτό που έχω (δεν θυμάμαι μοντέλο αυτή την στιγμή πάντως 18άρι είναι) είναι αρκετά αθόρυβο (αλλά όχι και τελείως) και μέσα και έξω. Τα inventor από την άλλη όντως αν τα βάλεις στην χαμηλή σκάλα νομίζεις ότι είναι κλειστά!!!