ΑΓΟΡΑ LAPTOP HTPC ΩΣ 85Ο ΕΥΡΩ (ήταν: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως 1.000 )

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ LAPTOP HTPC ΩΣ 85Ο ΕΥΡΩ (ήταν: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως

thanx, αλλα τώρα ... καταστροφή! δηλαδή το "αξιόπιστο" service της Ντελ είναι για τα μπάζα... για τους χίλιους 2 λόγους, είτε γιατί δεν πάει στην ίδια την Ντελλ, είτε γιατί οι τεχνικοί είναι απρόσεκτοι, για τους όποιους λόγους οι αλυσίδες σου λένε δεν είναι δική μας ευθύνη κτλ.
Αρα το πλεονέκτημα του next day είναι εν ολίγοις νά χαμε να λέγαμε...
Γιατί αν σου κάτσει, τις γρατζουνιές δεν τις αποφεύγεις- κι αν αυτό σε σχέση με την πραγματική επισκευή είναι το λιγότερο... έ όχι ρε, θέλω να το έχω στην εντέλεια και όχι γρατζουνισμένο.τι το πλήρωσα για καινούριο;

Ρε παιδιά σοβαρά τώρα, είναι τόσο συχνές οι βλάβες στα λαπτοπ;
αν το έχω μέσω στο σπίτι χωρίς πολλές μετακινήσεις δεν είναι ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ οι πιθανότητες να πάθει βλάβη; τι στο καλό αξιοπιστία έχουν;
και τι είναι αυτό το σχόλιο ότι η ASUS έχει το καλύτερο failure rate; δηλαδή πρέπει να πάρει άσους για να μη χαλάει;;

α) ανώνυμες καταγγελίες, και site τύπου τρομακτικό είναι αγνώστου αξιοπιστίας.
β) αυτό προφανώς δεν είναι next business day της dell... Δεν είδα πουθενά next business day (όπου έρχεται το ανταλλακτικό και ο τεχνικός σπίτι σου, και αν κατάλαβα καλά αυτή τηλεφωνούσε στο multirama στο "fix me" (κάπου την έχω δει αυτή την υπηρεσία να την διαφημίζει η multirama, και είναι δική της υπηρεσία).

Ο τεχνικός της Dell έρχεται σπίτι σου και ανοίγει το χαλασμένο PC μπροστά σου και το φτιάχνει ΕΠΙΤΟΠΟΥ με τα κατάλληλα εργαλεία κλπ. Δεν τίθεται θέμα γρατζουνιών και το PC δεν φεύγει από το σπίτι σου. Έρχεται με ολόκληρο motherboard αν χρειαστεί.

Τώρα η καταγγελία αυτή αφορά το fix me του multirama.

Last edited:
Οπότε αυτοί του μ/αμα όταν σου πουλάμε φιχμε για +1 χρόνο σου χαλάνε και για τα 2 πρώτα χρόνια την εγγύηση της Dell αντικαθιστώντας την με την δικιά τους την ""γρατζουνιστική"" ; ; ; α-π-α-ρ-ά-δε-κ-τ-ο. (θα πάω μετά από κοντά να δω τι λένε για το θέμα)

Απάντηση: Re: ΑΓΟΡΑ LAPTOP HTPC ΩΣ 85Ο ΕΥΡΩ (ήταν: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΥΠΕΡ-ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ HTPC ως

Οπότε αυτοί του μ/αμα όταν σου πουλάμε φιχμε για +1 χρόνο σου χαλάνε και για τα 2 πρώτα χρόνια την εγγύηση της Dell αντικαθιστώντας την με την δικιά τους την ""γρατζουνιστική"" ; ; ; α-π-α-ρ-ά-δε-κ-τ-ο. (θα πάω μετά από κοντά να δω τι λένε για το θέμα)

Ρώτα, εγώ το είχα πάρει μέσα από την dell (ξαναπήρα πρόσφατα και κόψανε τις απευθείας πωλήσεις).

πήγαμε βόλτα στο κατάστημα και είδαμε τον 15R από κοντά...πολύ καλό το μηχανάκι, αδιάφοροι δε να το πουλήσουν...Ισχυρίζονται ότι έχουν μόνο το εκθεσιακό μοντέλο, για το οποίο δεν δίνουν καμία έκπτωση.Επίσης δεν δίχουν δυνατότητα επιλογής χρώματος κατόπιν παραγγελίας παρά μόνο μαύρο και κόκκινο.Και σημαντικότερο τέλος, δεν κάνουν την έκπτωση που υπόσχεται το site μέσω των πόντων της bonus visa, γιατί λέει δεν είναι στην λίστα της alphabank το μοντέλο! άκου απάτη Ελληνική, άλλο η διαφήμιση και άλλο η πραγματικότητα.ενώ περιμένεις έκτπωση 10% για 10.000 πόντους, αυτοί σου κάνουν την μισή έκπτωση με την παραπάνω πρόφαση.\ από τα νεύρα μου ξέχασα να ρωτήσω για το θέμα της εγγύησης...

εντωμεταξύ το site λέει "διάλεξε το λαπτοπ που θέλεις" εξαργύρωσε τους πόντους σου και πάρε στο τάδε 801χχχχχ για να παραγγείλεις με την έκπτωση.
Αν το κάνω από κει online τι θα κάνουν μετά; θα λένε δεν είναι στη λιστα το συγκεκριμένο για την προσφορά;(αλλά παρόλα αυτά σου κάνουν έκπτωση με πόντους της κάρτας, αλλά είναι η μισή από την προβλεπόμενη στον πίνακα..)
Μετά τους χρειάζεται τρέξιμο στις ενώσεις καταναλωτών ...

Εν τέλει η απόφαση της φίλης με την βοήθειά μας είναι ο inspiron 15R 450M, που είναι και Quad παρεπιπτώντος! τώρα το θέμα είναι οι προσφορές, από που τον αγοράζει πιο φτηνά!
799 η στάνταρ τιμή του στα get it now, multirama, puplic.
H Dell δεν πουλάει μόνη της αλλά μέσω αλυσίδων, όπως Kotsovolos, Saturn,Fnak,Electroworld,Vodafone κλπ.
Από e-shops με scroutz βγαίνει 766 eur (M-systems/ play247.gr)

Ερώτηση: λέτε από εξωτερικό (amazon, Αμερική κτλ.) να μπορεί να αγοραστρεί φθηνότερα; έχω άνθρωπο να το φέρει στο αεροπλάνο...

στα devices -control panel έγραφε κάπου quad! και παρασύρθηκα...το είπε και ο πωλητής, τι να πω ...
δεν πειραζει αυτό όμως αφού είναι δυνατός επεξεργαστής...
το θέμα τώρα είναι το εξής:
αν το πάρουμε από την Dell.com.usa και το φέρουν υπερατλαντικώς(στο σάκο στο αεροπλάνο) , θα καλύπτει το next day service της Ελληνικής Dell; δηλαδή έχει σημασία γι'αυτούς που αγοράστηκε;
και ακόμη ta grafs που έχει στα αμέρικας είναι μοντελάκι

* ATI HD550v Mobility RadeonTM
* Integrated Intel®
http://www.dell.com/us/p/inspiron-15r/pd?~ck=anav
αυτή η ΑΤΙ είναι αξιοπρεπής για 24p HD? ? ?

Παίδες από αύριο τα πράγματα μπαίνουν στην τελική ευθεία...μια τελευταία βοήθεια λοιπόν για την αγορά του 15R I5:
1.αξίζει κατά τη γνώμη σας η αγορά απο Αμερική(όπου είναι φθηνότερο κατά 140 ευρώ περίπου αλλά δεν ξέρουμε για την εγγύηση και επιπλέον η καρτα γραφικών είναι διαφορετική, ισχυρότερη αλλά παλαιότερης γενιάς χωρίς HD 7.1 sound through HDMI με μια ματιά που έριξα)
2. όποιος μπορεί ας πει ποια ΑΤΙ είναι προτιμότερη η Ελληνική 5470 ή η 550;
3. Από που θα το αγοράζατε από Ελλάδα; το κυριότερο κριτήριο είναι να είναι αξιόπιστο το κατάστημα και να βρεις ανταπόκριση σε περίπτωση service...
Τι ξέρουμε για το play247.gr που είναι το μόνο που το έχει σε μπλε;
4. Yπάρχει ανταγωνιστής αξιώσεων στα 770 ευρώ; (ΜΠΑ....):FSGSFGS4:

Εγώ θα έπαιρνα σίγουρα την 5470 που είναι μια γενιά πιο καινούρια. Αλλά έχω και άλλες ανάγκες (ενισχυτές κλπ). Το κατάστημα δεν παίζει ρόλο όταν παίρνεις Dell, μιλάς με τη Dell απευθείας (αρκεί να μη σου δώσουν κανένα δείγμα βιτρίνας).

Τώρα για την εγγύηση από Αμερική θα σε γελάσω, αν πάρεις ένα τηλ. στη Dell θα σου απαντήσουν κατα πάσα πιθανότητα.

προσπάθησα να κάνω chat από το επίσημο site αλλά όταν περιέγραψα το θέμα για τις εγγυήσεις από Αμερική και Ελλάδα μου είπε we only deal with the UK..
οπότε ναι μένουν τα τηλέφωνα στην Ελληνική αντιπροσωπεία για αύριο...
μάλλον από Ελλάδα κι εγώ λέω να το πάρει...
ευχαριστώ για τις βοήθειες...

Τελική απόφαση το σημείο αγοράς...
τι λέτε άραγε τα eshops έχουν πρόβλημα παράδοσης τώρα με την απεργία των μεταφορέων; ή κινούνται με ιδιωτικό στόλο ή κουριερ και δεν υπάρχει θέμα;

Ακόμη ποιο eshop θεωρείτε αξιόπιστο;

μονάχος μου ποστάρω και τον κόσμο κουράζω...αλλά όλο και μαθαίνω και κάπου οδηγούμαι...τώρα όποιος μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει:
Το πρόβλημα είναι ότι με περιορισμένο budget ως τα 800 πρέπει κανείς να συμβιβαστεί ή στην CPU ή στην GPU.
Oι παιχνιδάδες κλίνουν υπέρ των καρτών γραφικών ή ισορροπίας επιδόσεων στα 2 κομμάτια.
Εμάς μας ενδιαφέρει η γενική χρήση PC αλλά και το HighDef...
με δεδομένο ότι η GPU θα είναι ΑΤΙ και όχι nvidia ερωτώ:
Από τους παρακάτω συνδυασμούς Hardware τι είναι καλύτερο για HD αλλά και εν γένει;
1. Ι3 2,26Ghz + 5650 (ή 5165 ή 5670)
2. Ι5 2,26 ή 2,40 ή 2,50 με 5470 ή
3. Ι5 με 4570 ή 4670

επειδή από GPU είμαι άσχετος θέλω να δω ποια είναι η καλύτερη επιλογή...

----------------------------------------------
αντιγράφω ποστ απο άλλο φορουμ:
Καρτες γραφικων για gaming στα laptop:
ATI/AMD
HD 5870m
HD 5850m
HD 5730m
HD 5650m
HD 4670m
HD 5165m
----------------------

Υποψήφια για αγορά αυτή τη στιγμή είναι:
http://www.skroutz.gr/s/256694/Sony-Vaio-VPC-EB1S1E-BJ.html Sony Vaio 835 (Ι5 430 2,26 , 5650 1GB, HDD 5400rpm 500GB
http://www.skroutz.gr/s/268188/Dell-Studio-1558-i5-430M-4GB-320GB.html Dell Studio (ki oxi inspiron) 789 (Ι5 430 2,26 , 5470 1GB, HDD 7200rpm 320GB
http://www.toshiba.gr/index.php?pag...com_virtuemart&Itemid=439&vmcchk=1&Itemid=439 Toshiba Satellite από Stock -200 τελική 800 (16'', Ι5 430 2,26 , Nvidia GT330M 1GB,ram 6 Gb,Blu-ray, HDD 5400rpm 500GB

τι σας κάνει κούκου;

Last edited:
..και 4η επιλογή η USA version του Dell Studio 1558 από το επίσημο site:
730 περίπου για Ι5 460 2,53GHz, HDD 500GB 7200 rpm, ATI 4570 512Mb , monitor 1080p,φωτιζόμενο πληκτρολόγιο,διεθνές service 2 yr.

Τι λέτε από 25% ο κάθε υποψήφιος;
που πάει η ψήφος εμπιστοσύνης; ... !

...παρόλο που σας κούρασα με την αγορά του laptop, φτάσαμε στο τέλος.
μια τελευταία απάντηση δώστε για ένα από τα 3 και το πήραμε:

1. http://www.e-store.gr/v3/product_info.php?products_id=939
SONY VAIO NOTEBOOK VPCEB2Z1E/BLACK
# Επεξεργαστής : Intel Core i5 430M (2.26GHz)
# Μνήμη : 4 GB (2x2 GB) DDR3 1066
# Σκληρός Δίσκος : 500 GB SATA 5400rpm
# Οπτικό Μέσο : Blu-ray Disc Combo Drive (Blu-ray reader)
# Οθόνη : 15.5'' LCD Display
# Κάρτα Γραφικών : ΑΤI HD 5650 1GB
# Κάμερα : 0.3 MP
# I/O Ports : 1x DC in, Memory Stick™ Std / Duo,PRO Std / Duo, SD Card,Express Card, 1x Audio out , 1x Microphone in, 1xRJ-45, 3x USB Port, 1x VGA, 1x HDMI
# Μπαταρία : Li-Ion
# Συνδεσιμότητα : LAN 10/100, 1000, Wireless, Bluetooth
# Διαστάσεις : 248.2x31.1x369.8mm(DxHxW)
# Βάρος : 2,7 Kg
# Εγγύηση : 2 Χρόνια

http://www.skroutz.gr/s/265062/Dell-Studio-1558-I7-720QM-4GB-500GB.html
Dell Studio 1558 (I7-720QM/4GB/500GB)

Intel Core i7 i7-720QM 1.6 GHz,
Μνήμη: 4 GB, DDR3 SDRAM at 1066Mhz - 2 DIMMS
Σκληρός δίσκος: 500 GB (7200RPM)
Οθόνη: 15.6 in, Ανάλυση: 1366x768,
Κάρτα γραφικών: Mobility Radeon HD 5470 1GB, DVD-RW, Windows 7 Home Premium
Toshiba satellite από το Στοκ της εταιρίας
800 :16'', Ι5 430 2,26 , Nvidia GT330M 1GB,ram 6 Gb,Blu-ray, HDD 5400rpm 500GB

ερωτηματικά έχω για την αξιοπιστία της SONY, τις θερμοκρασίες του dell i7
kαι την nvidia του τοσίμπα. ..

Ακριβώς ίδιο με τον i7 του Dell έχει και το Sony που έχω στη δουλειά. Ε λοιπόν, κανένα πρόβλημα θερμοκρασίας !

Απο αυτά που παραθέτεις, κι αν δε σε καίει το BuRay του Sony, παίρνεις το Dell και τέλος...

Το πιο ισορροπημένο και ολοκληρωμένο και ντιζαϊνάτο (που μάλλον θα προτιμούσε μια γυναίκα) είναι το Sony που δεν υστερεί σε τίποτε, ενώ έχει εξαιρετική κάρτα γραφικών (την καλύτερη από τα τρια) και blu ray. Επίσης η τιμή του δείχνει υψηλό value for money.
Ίσως η καλύτερη αγορά για την περίπτωσή σου. Εγώ θα σας το συνιστούσα, δεν νομίζω να έχετε παράπονο από το συγκεκριμένο.

Εγώ προσωπικά πιθανόν να αγόραζα το Toshiba λόγω ονόματος και της πολύ καλής "παιχνιδοκάρτας" του γραφικών (προσφέρει και δυνατότητες ρυθμίσεων μέσω CoreAVC για εξελιγμένο βίντεο για όσους ασχολούνται με το άθλημα όμως), καθώς και των 6 GB RAM. Μερικά από το stock όμως έχουν vista windows, σε αυτή την περίπτωση... ΔΕΝ για κάποιον που δεν ξέρει να το "πειράξει"...

Το Dell έχει μακράν τον καλύτερο επεξεργαστή που ίσως όμως να μην εκμεταλλευτεί ποτέ κάποιος για γενική χρήση και HTPC, είναι περισσότερο κορυφαίο business Laptop.
Η κάρτα γραφικών του είναι καλή για βίντεο σήμερα, μελλοντικά όμως θα είναι ο "αδύναμος κρίκος" της σύνθεσης.
Επίσης, αν και ακούω πολύ καλά λόγια για το service και την ποιότητα των Dell, είναι πολύ σπαρτιάτικα και όχι εντυπωσιακά.

Last edited:
τελικά το toshiba δυσκολεύομαι να το απορρίψω...αλλά η nvidia με χαλάει...για HD δεν το'χει.
Οπότε είμαι ανάμεσα στον studio i5 (και όχι i7 που γενικά ζεσταίνεται υπερ το δέον) και SONY...θα ψάξω λίγο καλύτερα τα μοντέλα και τις προσφορές της SONY...πριν είχε μια συμφοιτήτρια δίπλα μου το άσπρο 17αρι
http://www.skroutz.gr/s/260841/Sony-Vaio-VPC-EC1M1E-WI.html
και ομολογώ ήταν τέλειο, το ψάχνω με i5 (blu or not) και...καταλήγω! (;)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: κατέληξα στον VAIO, κάνω και μια βόλτα σε sites όξω και βρίσκω ότι μπορείς να κάνεις για τη σειρά Ε σχεδόν ότι σύνθεση σου κατέβει !
πιάστε τώρα κομμάτι(α) :

Ιntel Core i5-460M processor (2.53GHz) with Turbo Boost up to 2.80GHz
#
Genuine Windows 7 Home Premium 64-bit
#
Matte Black
#
500GB Hard Disk Drive (7200rpm)
#
4GB (2GBx2) DDR3-SDRAM-1066
#
15.5" Full HD VAIO Premium Display (1920x1080)
#
ATI Mobility Radeon™ HD 5650 GPU (1GB VRAM)
#
Blu-ray Disc™ Read Only Drive

#
Adobe Bundle (Free - $448 value)
#
Microsoft® Office 2010 Starter

δηλαδή.... επεξεργαστή τρελό, οθονάρα, καρτάρα, δίσκο 7.200, τι να πω έτσι για να υπάρψει κι ένα μείον η μνήμη δεν είναι 1333 σαν της Δελλ...

τα παραπάνω κυρίες και κύριοι στην καταπληκτική τιμή των 1.050$ ... !
We have a winner,λέμε