Αγορά λαπτοπ

Ευχαριστώ πολύ όλους κ πάλι για τα σχόλια κ τις προτάσεις...

Σε πρώτη φάση δείχνει πολύ γρήγορο.

Το συντομότερο θα του περάσω και ubuntu 12.04

Να ρωτήσω... Για την μπαταρία μου είπαν 8 ώρες φόρτιση την πρώτη φορά.
1) απενεργοποιημένο;
2) αφού πρώτα το χρησιμοποιήσω ώστε να αδειάσει εντελώς από την εργοστασιακή φόρτιση ή ως έχει;

Να ρωτήσω... Για την μπαταρία μου είπαν 8 ώρες φόρτιση την πρώτη φορά.
1) απενεργοποιημένο;
2) αφού πρώτα το χρησιμοποιήσω ώστε να αδειάσει εντελώς από την εργοστασιακή φόρτιση ή ως έχει;

Οχι, να μην αδειάσει! Με το που το βγάλεις απο το κουτί βάλτο μπρίζα 8 ώρες απενεργοποιημένο, και μετά χρησιμοποίησέ το κανονικά. Τον πρώτο καιρό προσπάθησε να μην εκφορτίζεται τελείως η μπαταρία.

ξερει κανεις στα dell τι παταμε για να κανει boot απο cd;
στα win8 δεν φαινεται καθως κανει boot το μηχανημα

Με κάποιο F key (δοκίμασε πριν μπει στα windows) θα μπεις στο bios και θα βάλεις σαν πρώτη επιλογή για "boot" το cd. Ακολούθως αφού μπουτάρει στα windows θα βάλεις το bootable cd και θα κάνεις restart οπότε μετά θα μπουτάρει απο το cd.

Ναι αλλά με ποιο F key;;
Δεν χρειάζεται νομίζω να το ρυθμίσεις να το κάνει πάντα.
Από τη στιγμή που έχεις το CD στον οδηγό πατάς το F? και κάνει boot απο το cd... Μέχρι τα win 7 καθώς έκανε boot έμπαινε στο bios και έβλεπες με ποιο f key κάνει boot απο CD. Τώρα όμως στα 8 δεν μπαίνει στο bios καθώς bootαρει!

Δεν τα έχω καταφέρει να το κάνω να μπουτάρει απο το cd... :(

Οσον αφορά στην μπαταρία είναι καλύτερα να το φορτίζω κλειστό και οσο έχω πρόσβαση σε ρευμα να το χρησιμοποιώ χωρίς μπαταρια;;

Δεν τα έχω καταφέρει να το κάνω να μπουτάρει απο το cd... :(

Οσον αφορά στην μπαταρία είναι καλύτερα να το φορτίζω κλειστό και οσο έχω πρόσβαση σε ρευμα να το χρησιμοποιώ χωρίς μπαταρια;;

Πρώτα θα πρέπει να καταφέρεις να μπείς στο bios, δοκίμασε το F12 (σε ένα σταθερό Dell που γνωρίζω μπαίνει στο bios με αυτό). Αν δεν μπείς με το F12, δοκίμασε με άλλο F key, μέχρι να μπουτάρει έχεις χρόνο να δοκιμάσεις 4-5 F keys. Κάνε 2-3 restart καποιο απο αυτά είναι, θα το πετύχεις. Αν δε θες να ψάχνεσαι, κοιτα κανα εγχειρίδιο μήπως το γράφει. Αλλιώς google. Δεν μπορεί να είναι τόσο δύσκολο, πάλεψέ το λίγο. Αφού μπεις θα βάλεις πρώτη επιλογή για boot το cd και μετά απο restart θα μπουτάρει απο το cd (εφόσον είναι bootable).

Όσον αφορά το δεύτερο, είναι ενα ερωτημα που χρόνια απασχολεί την κοινότητα των ιδιοκτητών laptop! :)
Κάθε χρήση έχει υπερ και κατά.

α) Χρήση μόνο με τη μπαταρία.
β) Χρήση με μπαταρία και μπρίζα.
γ) Χρήση μόνο με μπρίζα.

Συνήθως παίζει το "β". Αν ακολουθήσεις το "γ", επιμηκύνεις τη ζωή της μπαταρίας, αλλά ότι γίνει με τη ΔΕΗ, θα την ακούσει το λάπτοπ με μεγάλη πιθανότητα να μην είναι καν επισκευάσιμο....οπότε καλύτερα να πληρώνεις για μπαταρίες παρά για άλλο λάπτοπ.Το α είναι extreme...(και λόγω περιορισμών)

Ουπς ... την πιθανότητα να μου την "κάνει η ΔΕΗ δεν την είχα σκεφτεί!!!
Οποτε καλύτερα να παιζω με μπαταρία όσο γίνεται και αν είναι δυνατόν να το φορτίζω κλειστό;;

Με το F12 μπαινει στο boot menu (F2 στο bios) αλλα όταν του είπα να μπουτάρει απο το dvd (βασικα επέλεξα την επιλογη που έγραφε dvd και κάτι άλλα .. είχε αλλες 3 νομίζω που δεν κατάλαβα τι ειναι...) μου έβγαλε μια μαυρη οθονη με τυχαια ασπρα πιξελ και ταυτόχρονα το ανεμηστηράκι αρχισε να δουλευει φουλ .. και έπαθα εναν ψιλοπανικό ... το έκλεισα απο τον διακοπτη και ευτυχως δεν έπαθε τπτ...

Απο όσο το εψαξα στο site του ubuntu το δισκάκι πρέπει να έχει καεί σωστά... οπότε δεν μαλλον δεν είναι θεμα δισκου ...
βεβαια δεν το έκαψα με το windows image burner γιατι δεν το έχει μαλλον το μηχανημα μου (;;; ) και κατέβασα το freemore iso maker burner ...

Ουπς ... την πιθανότητα να μου την "κάνει η ΔΕΗ δεν την είχα σκεφτεί!!!
Οποτε καλύτερα να παιζω με μπαταρία όσο γίνεται και αν είναι δυνατόν να το φορτίζω κλειστό;;

Με το F12 μπαινει στο boot menu (F2 στο bios) αλλα όταν του είπα να μπουτάρει απο το dvd (βασικα επέλεξα την επιλογη που έγραφε dvd και κάτι άλλα .. είχε αλλες 3 νομίζω που δεν κατάλαβα τι ειναι...) μου έβγαλε μια μαυρη οθονη με τυχαια ασπρα πιξελ και ταυτόχρονα το ανεμηστηράκι αρχισε να δουλευει φουλ .. και έπαθα εναν ψιλοπανικό ... το έκλεισα απο τον διακοπτη και ευτυχως δεν έπαθε τπτ...

Απο όσο το εψαξα στο site του ubuntu το δισκάκι πρέπει να έχει καεί σωστά... οπότε δεν μαλλον δεν είναι θεμα δισκου ...
βεβαια δεν το έκαψα με το windows image burner γιατι δεν το έχει μαλλον το μηχανημα μου (;;; ) και κατέβασα το freemore iso maker burner ...

Ναι, κατά τη γνώμη μου καλύτερα να παίζεις με τη μπαταρία και όταν χρειαστεί (καλύτερα) να το φορτίσεις κλειστό.

Όσο για το bios/boot, δεν έχω μπροστά μου τίποτα οπότε δε ξέρω πως να σε βοηθήσω! Πολλά μπορεί να φταίνε, θέλει ψάξιμο. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας την πει.

Όσο για το λάπτοπ μη φοβάσαι, δε παθαίνει τίποτα. Γράψε αν μπορείς το "boot sequence" που έχει σαν επιλογή στο bios μήπως καταλάβω και βρω τι φταίει. Επίσης είναι σημαντικό το cd να είναι bootable, μπορείς να το δοκιμάσεις σε άλλο μηχάνημα (αν είναι πιο εύκολο) να δεις αν όντως φταίει το cd;

εδω λέει πως πρέπει να είναι και αυτό που έχω φτιάξει είναι έτσι...

υπάρχει λες περίπτωση να φταίει το γεγονός οτι τα 8 είναι προεγκατεστημένα με ένα ματσο εφαρμογές απο την dell κλπ;; λες να εμποδίζει κάτι το να τρέξει απο εξωτερικό dvd;;
πολύ θα ήθελα να του έκανα ενα φορματ αλλα δεν ξέρω τι θα παιζει με την εγγύηση!!!!