Αγορα LCD 37"

71 και 72 η μόνη τους διαφορά είναι το χρώμα, καμία άλλη. 73 και 74 έχουν διαφορά με τις 71 και 72 ότι έχουν και ψηφιακό δέκτη, αλλά μεταξύ τους κι αυτές διαφέρουν μόνο πάλι στο χρώμα. Χαρακτηριστικά και όλα τα υπόλοιπα είναι ακριβώς οι ίδιες.

Για να στο πω και πιο απλά είναι η ίδια τηλεόραση που βγαίνει με ή χωρίς ψηφιακό δέκτη και σε διαφορετικά χρώματα. -bye-

panosxgr said:
Σταύρο, καλημέρα.
Δεν είναι λίγο πολλά τα 1800€ για να πάρει κανείς 37 ίντσες? Το μοντέλο φυσικά πετάει, αλλά με αυτά τα λεφτα περίπου δεν μπορει να πάει για μια αξιόλογη 42αρα?

Βέβαια μπορεί.
Μπορεί να πάρει την 42pv60 με 1900 ευρώ.
Τιμή σε ελληνικό internetiko κατάστημα.

stavros kamoulakos said:
Καλημερα Rivers-bye- περιμενω να φυγεις διακοπες για να γραψω καμμια κακια για την Sony αλλα δεν σε βλεπω να φευγεις,τι στο καλο δεν εχεις αδεια φετος;:flipout: :flipout: Στο θεμα μας τωρα,θα ελεγα στο φιλο να κοιταζε και την Panasonic 37PV60 στα 1800.00€ πανω κατω...αληθεια φιλε μου τι επαθε η τηλεοραση σου και τα πηρες ετσι στο κρανιο;σε ρωταω γιατι εχω την ιδια τηλεοραση και ειμαι πολυ ευχαριστημενος αλλα και σαν εμπορος επειδη εχω δωσει αρκετες ιδιες οι περισσοτεροι δεν ειχαν προβληματα.Το θεμα λογικα που λες οτι διαβασες στο φορουμ ειχε να κανει με την αποδοση του Scaler και οχι με την αξιοπιστια της συσκευης.Που να ειχες παρει και την 9830 να δεις τι θα παθαινες:popcorn: ,ρωτα τον Elger και τον Σπυρο:violent-smiley-030: που εχουν παει μαζι διακοπες στο Αγιο Ορος:damnyou: για να ηρεμησει η ψυχη τους:flipout: :flipout:

Σταύρο μήπως ξέρεις πότε θα φανεί η 42px600;
Την έχεις δει από κοντά;

Αξίζει να δώσεις τη διαφορά σε σχέση με την 42px60; (περίπου 400 ευρώ).

Αντωνης Β said:
Σταύρο μήπως ξέρεις πότε θα φανεί η 42px600;
Την έχεις δει από κοντά;

Αξίζει να δώσεις τη διαφορά σε σχέση με την 42px60; (περίπου 400 ευρώ).

Στο περιοδικό "What Hi-Fi: SOUND AND VISION" μήνα Αυγούστου, έχει και τις δυο σε συγκριτικό τεστ, μαζί με άλλες τηλεοράσεις 37 ιντσών. Βαθμολογίες έχουν ακριβώς τις ίδιες και ανακυρήσσει σαν νικήτρια την PX60, λόγω χαμηλότερης τιμής.

Οι διαφορές της PX600 με την PX60 είναι ότι η 1η έχει καλύτερο design, έχει υποδοχή για SD carts και πιο αναβαθμισμένα ηχεία. Ολα τα άλλα είναι ακριβώς τα ίδια με την PX60.

panosxgr said:
Στο περιοδικό "What Hi-Fi: SOUND AND VISION" μήνα Αυγούστου, έχει και τις δυο σε συγκριτικό τεστ, μαζί με άλλες τηλεοράσεις 37 ιντσών. Βαθμολογίες έχουν ακριβώς τις ίδιες και ανακυρήσσει σαν νικήτρια την PX60, λόγω χαμηλότερης τιμής.

Οι διαφορές της PX600 με την PX60 είναι ότι η 1η έχει καλύτερο design, έχει υποδοχή για SD carts και πιο αναβαθμισμένα ηχεία. Ολα τα άλλα είναι ακριβώς τα ίδια με την PX60.

Πανο δεν νομιζω να μιλαμε για ιδια σειρα εκτος και αν εχεις γραψει λαθος,μιλας για την PV η την PX;

stavros kamoulakos said:
Πανο δεν νομιζω να μιλαμε για ιδια σειρα εκτος και αν εχεις γραψει λαθος,μιλας για την PV η την PX;

Το thread ξεκίνησε για την PV Σταύρο κι έχεις δίκιο. Απλά μάλλον βγήκαμε λίγο :offtopic: με τις συγκρίσεις κι όλα αυτα...:grinning-smiley-043

Ρε παιδια μιλατε για τηλεορασεις , αναφερετε τοσα μοντελα , το ζητουμενο ειναι να ειναι και HD ready ΑΛΛΑ μεχρι τωρα δεν ειδα την ΑΝΑΛΥΣΗ που μπορει να δωσει η καθε τηλεοραση....

Δεν ξερω αλλα διαλεγετε μονο με τισ μαρκες και το ονομα. Δειτε και παραπερα.

Το παιδι θα παρει τηλεοραση σημερα απο αυτες και θα χτυπα το κεφαλι του.

ΠΧ.... Ειδα τηλεοραση LG 42 se τηλεοπτικο σημα (και νοβα) και επεζε τελεια ακομα και σε συγκριση με μια δικη μου 37αρα . Αν βαλεις την τηλεοραση ομως να παιξει DVD ή kapoio kalo doryforiko kanali me megalh analysh τοτε φενετε οτι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΛΙΓΗ.

Τι θελω να πω?? Οταν μια τηλεοραση εχει τοσο μικρη αναλυση τοτε δεν φενονται οι ατελειες της σε καποιο τηλεοπτικο σημα. Οταν της δωσεις ομως τροφη καλη (που ειναι και το ζητουμενο του φιλου) τοτε ειναι για τα μπαζα.....

Ξαναλεω .... δειτε λιγο και την αναλυση που υποστηριζουν. Δεν κανει κακο :violent-smiley-030:

Γιάννη, όλα τα μοντέλα που αναφερόμαστε είναι HD.
Τωρα για το ποια θα προτιμήσει ο καθένας, αυτό εξαρτάται από τον ίδιο και μόνο. Ουε κι αλοίμονο αν πήγαινε ο οποιοσδήποτε και αγόραζε τηλεόραση μόνο και μόνο επειδή κάποιος εδώ μέσα του την προτείνει.
Εδώ απλά ανταλλάζουμε απόψεις. Ο τελικός κριτής θα είναι ο αγοραστής που θα πάει και θα δει τα όποια μοντέλα θέλει με τα ίδια του μάτια.
-bye-

john_karis said:
Ρε παιδια μιλατε για τηλεορασεις , αναφερετε τοσα μοντελα , το ζητουμενο ειναι να ειναι και HD ready ΑΛΛΑ μεχρι τωρα δεν ειδα την ΑΝΑΛΥΣΗ που μπορει να δωσει η καθε τηλεοραση....

Δεν ξερω αλλα διαλεγετε μονο με τισ μαρκες και το ονομα. Δειτε και παραπερα.

Το παιδι θα παρει τηλεοραση σημερα απο αυτες και θα χτυπα το κεφαλι του.

ΠΧ.... Ειδα τηλεοραση LG 42 se τηλεοπτικο σημα (και νοβα) και επεζε τελεια ακομα και σε συγκριση με μια δικη μου 37αρα . Αν βαλεις την τηλεοραση ομως να παιξει DVD ή kapoio kalo doryforiko kanali me megalh analysh τοτε φενετε οτι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΥ ΛΙΓΗ.

Τι θελω να πω?? Οταν μια τηλεοραση εχει τοσο μικρη αναλυση τοτε δεν φενονται οι ατελειες της σε καποιο τηλεοπτικο σημα. Οταν της δωσεις ομως τροφη καλη (που ειναι και το ζητουμενο του φιλου) τοτε ειναι για τα μπαζα.....

Ξαναλεω .... δειτε λιγο και την αναλυση που υποστηριζουν. Δεν κανει κακο :violent-smiley-030:

Φιλε η τηλεοραση που λεμε υποστιριζει μεχρι και 1080P σημα,μαλλον εσυ μπερδευεις τις Plasma με Lcd εκτος και αν εννοεις αν υποστιριζει UltraHD:speechless-smiley-0

stavros kamoulakos said:
Φιλε η τηλεοραση που λεμε υποστιριζει μεχρι και 1080P σημα,μαλλον εσυ μπερδευεις τις Plasma με Lcd εκτος και αν εννοεις αν υποστιριζει UltraHD:speechless-smiley-0

Μαλλον πλακα κανεις ή δεν ξερεις τι λες.

Οταν μια τηλεοραση αναφερει οτι υποστηριζει την αναλυση 1080π δεν σημαινει οτι και δεινει 1080 γραμμες. Απλα εχει την δυνατοτητα να περνει σημα 1080 γραμμων και να το κανει downscalling στην δικη της αναληση. Αυτα για να μην μπερδευομαστε ετσι??

Αυτα αναφερω και πιο πανω οταν λεω διαβαστε σε τη αναλυση δουλευουν ετσι για να μην την πατησετε και τα κλετε τα λεφτα. Λιγο προσοχη παραπανω στο να διαβαζετε καλα τα χαρακτηριστικα.

Γιάννη, δεν καταλαβαίνω την αντίδρασή σου.

Αν εννοείς ότι δεν είναι TRUE HD, τότε ναι, δεν είναι, δηλαδή δεν υποστηρίζει 1920 x 1080 progressive. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι για τα μοντέλα που αναφερόμασταν δεν είναι HD. Υποστηρίζουν 720p, 1080i. :grandpa:
Αν κάποιος τώρα αγοράσει τηλεόραση που δεν υποστηρίζει πλήρως 1080p, αυτό σημαίνει ότι τον πιάσανε κορόιδο ή ότι δεν γνώριζε? Δεν νομίζω, τουλάχιστον προσωπικά...Ο καθένας κάνει τις απιλογές του. Αν πάει με κλειστά τα μάτια να αγοράσει, τότε συγνώμη, αλλά ...καλά να πάθει! -bye-

Εσυ το ξερεις μαλλον και περιμενεις οτι περνοντας μια τηλεοραση τετοια της δινεις υλικο 1080 γραμμων και αυτη στο χαλαει και στο παει στα 720 γραμμες ετσι για να το δειξει. Μερικοι ομως που απαντησαν οτι δειχνουν τις 1080γραμμες τοτε μαλλον πρεπει να μαθουμε πολλα ακομα και να μην πεφτουμε ευκολα σε τετοιες παγιδες. Το σωστο ειναι να το λεμε. ΤΕΡΜΑ . Ειναι δυνατον εγω αυριο μεθαυριο να σκασω λεφτα σε ενα HD player gia na dv yliko 1080p να κατσω στην τηλεοραση μου και τελικα η τηλεοραση μου να το σκωτωνει στις 720 γραμμες και τουλαχιστων να μην το γνωριζω απο πριν??????

Αν το γνωριζω ενταξει αλλα εδω μασ δουλευουν κανονικα με το HD ready. Einai καλο να το λεμε

Και κατι αλλο. Ο φιλος αν θυμαμαι ζητησε τηλεοραση HD ready ωστε αυριο μεθαυριο με ενα HD player (blue ray klp) ara ο φιλος ζηταει καθαρα τηελοραση 1080 γραμμων. Στην περιπτωση αυτη του λεμε οτι τετοιες τηλεορασεις ειναι ακριβες ακομα και καλα εινια να περιμενει λιγο ακομα αν θελει να παρει γνωστες μαρκες. Αν παλι δεν τον νοιαζει η μαρκα η μονη τηλεοραση που υποστηριζει την αναλυση αυτη ειναι η ΑΜΟΙ στις 37 40 42 ιντσες με τιμες περιπου στα λεφτα που διαθετει. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. Αν δεν γουσταρει τετοια thleorash τοτε πρεπειν na πληρωσει μια απο αυτες που του προτεινετε που δεν δειχνουν το HD yliko sthn pragmatikh analysh toy alla to katebazoyn sthn 720p analysh (sthn kalyterh periptvsh)

ΥΓ¨:: Απο ολες τις τηλεορασεις που αναφερθηκαν ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ δεν υποστηριζει 1080 γραμμες. Η αναλυση ολων των τηλεορασεων ειναι στις 1024Χ768. Αρα θα πεξουν σωστα ταινιες μεχρι 720π γραμμες. Αν της βαλει σημα μεγαλυτερο (πιστεψτε με σε λιγο το στανταρ θα ειναι 1080 γραμμες σε ταινιες που θα αγοραζεισ για BLUE RAY , HD-PLAYERS klp) τοτε αυτες "το χαλανε" και το κατεβαζουν στις 720 γραμμες gia na mporoyn na to deijoyn. EGINA KATANOHTOS ?. ΑΥΤΑ
Tvra πλεον αφου τα διαβασε αυτα μπορει να αποφασισει σωστα χωρισ να την πατησει αφου θα ξερει ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ.

Last edited:
Απάντηση: Re: Αγορα LCD 37"

panosxgr said:
Υποστηρίζει 720p, 1080i :popcorn:

OXI ΦΙΛΕ ΜΟΥ με την σωστη εννοια ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ 1080 γραμμες .
ΑΠΛΑ οταν της βαλεις ταινια με 1080ι αναλυση θα στην δειξει στην 720 γραμμων αναλυση. Δηλαδη η ταινια θα σου προσφερει 1080 γραμμες και η τηλεοραση για να στο δειξει θα σου κοβει περιπου τις μισες γραμμες για να στο δειξει.

Τωρα ας μας πει ο φιλος που αρχισε το μυνημα αν καταλαβε τωρα τι εννοω

ΥΓ.. Οταν στα χαρακτηριστικα τηλεορασεων αναφερονται τα εξεις 2 εσεις τι καταλαβενετε???
1. Format Displayed 720p (HDTV) • 480p (EDTV) • 480i (SDTV
2. Format Supported 1080i (HDTV) • 720p (HDTV) • 480p (EDTV) • 575p

Και επειδη ολοι οι ελληνες δεν καταλαβενουμε καλα τα ελληνικα τοτε θα πρεπει να ξερουμε η τηλεοραση ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ τα 1 (αληθινα ) αλλα μπορει να δειξει και τα 2. Απλα η διαφορα ειναι στα display kai sta supported. Στο 1 τα σηματα αυτα (720,480,κλπ) θα στα δειξει οπως ειναι ΑΛΛΑ τα 2 θα στα παιξει μεν αλλα στα 1080 θα στο κοψει στη μεση γιατι στο 1 δεν μπορει να το δειξει........

Τωρα με βαση αυτα διαλεξτε τηλεοραση

Last edited:
Ok απλα εγω ειμαι της αποψης πως σε καποια προιοντα ( π.χυπολογιστες, τηλεορασεισ, κινητα) δεν γινεται να ακολουθεις την τεχνολογια. Απαιτουντ6αι συμβιβασμοι. Οσπου να παρω τηλεοραση που να προσφερει 1080 γραμμες σιγουρα θα εχει βγει κατι αλλο που θα κανει τις 1080 γραμμες να μοιαζουν απαρχαιομενη τεχνολογια. Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες.

Ομολογω οτι δεν καταλαβα που το παει ο φιλος John.

High Definition ειναι τοσο το 1080p οσο και το 720p. Οσο τωρα για true HD που διαφημιζουν μερικοι κατασκευαστες δεν εχει και ιδιαιτερη αξια σε τηλεορασεις κατω των 40 ιντσων (για να μην πω και παραπανω) καθως ειναι πολυ δυσκολο να αντιληφθει καποιος την διαφορα οποτε ειναι πιο πολυ θεμα marketing. Επισης εχουν εμφανιστει πλασμα που λενε οτι ειναι true HD με αναλυση 1024x1080 (βλεπε Hitachi).

Με εναν απλο πολλαπλασιασμο 1024x1080=1,10 εκατ. pixel και 1366x768=1,05 οποτε η διαφορα ειναι μηδαμινη.

Απάντηση: Re: Αγορα LCD 37"

gkazantzis said:
Ok απλα εγω ειμαι της αποψης πως σε καποια προιοντα ( π.χυπολογιστες, τηλεορασεισ, κινητα) δεν γινεται να ακολουθεις την τεχνολογια. Απαιτουντ6αι συμβιβασμοι. Οσπου να παρω τηλεοραση που να προσφερει 1080 γραμμες σιγουρα θα εχει βγει κατι αλλο που θα κανει τις 1080 γραμμες να μοιαζουν απαρχαιομενη τεχνολογια. Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες.

Τι συμβιβασμους??? Αφου το σημα των 1080 γραμμων για να ξεπεραστει και να αλλαξει ο τροπος που τραβαν ταινιες οι του χοληγουντ θα πρεπει να πεθανουμε οι 30αρηδες. Ολο το παιχνιδι το οικονομικο θα παιχκτει μεχρις οτου βαλουν στο μελλον ολοι οι σημερινοι 30αρηδεσ 40αρηδες στο σπιτι τους τηλεοραση που κανει displayed ta 1080 .

Afoy me ta idia lefta shmera perneis thleorash 1080 grammvn giati den thn blepeis kai aythn για να κατασταλαξεις??? Εισαι μηπως απο αυτους που δεν κοιταν καθολου τηλεορασεις που δεν ειναι ΣΟΝΥ PHILIPS SAMSUNG klp ???
Καλα θα κανεις να την δεις και αυτην την τηλεοραση και μετα αποφασισε..

Αν με τα ιδια τα ματια σου δεις κατι που δεν σου αρεσει στην τηλεοραση τοτε ενταξει παω πασο.

Και να σκεφτεις οτι δεν περνω μιζα και απο την ΑΜΟΙ :damnyou:

Ας παρέμβω κι εγώ λίγο στην "κουβέντα μας"...

Έτσι είναι όπως τα λέει ο φίλος Γιάννης...
απλά να πω ότι το HD σήμα ορίζεται με δύο αναλύσεις: την 720 proggessive και την 1080 interlaced...όσο κι αν φαίνεται περίεργο η 1080progressive δεν περιλαμβάνεται στις προδιαγραφές του HD σήματος...

από κει και πέρα να πω στον φίλο gkazantzis ότι δεν προβλέπεται μετά τις 1080 γραμμές να υπάρξει κάτι άλλο για αρκετό καιρό(χρόνια...) ,αναφορικά-πάντα-στην ανάλυση των πάνελ...

αυτά...