Αγορα LCD 37"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα LCD 37"

Rivers said:
Δηλαση αν καταλαβα καλα ολα τα παραπανω ηταν προλογος για να μας πεις για την Amoi?

:firstprize: :award: :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Αγορα LCD 37"

Rivers said:
Ομολογω οτι δεν καταλαβα που το παει ο φιλος John.

High Definition ειναι τοσο το 1080p οσο και το 720p. Οσο τωρα για true HD που διαφημιζουν μερικοι κατασκευαστες δεν εχει και ιδιαιτερη αξια σε τηλεορασεις κατω των 40 ιντσων (για να μην πω και παραπανω) καθως ειναι πολυ δυσκολο να αντιληφθει καποιος την διαφορα οποτε ειναι πιο πολυ θεμα marketing. Επισης εχουν εμφανιστει πλασμα που λενε οτι ειναι true HD με αναλυση 1024x1080 (βλεπε Hitachi).

Με εναν απλο πολλαπλασιασμο 1024x1080=1,10 εκατ. pixel και 1366x768=1,05 οποτε η διαφορα ειναι μηδαμινη.

χαχαχαα.... Που το βρηκες το 1024 χ 1080 ?????? Μηπως οι τηλεορασεις μας ειναι μακροστενες προς τα πανω ????

Μαλλον εκανες λαθος... το σωστο ειναι 1920χ1080 = 2.073 2 εκατομυρια και κατι ψιλα..... Τωρα πες μου..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα LCD 37"

Rivers said:
Δηλαση αν καταλαβα καλα ολα τα παραπανω ηταν προλογος για να μας πεις για την Amoi?

Σου ειπα δεν περνω μιζα απο την ΑΜΟΙ. Ουτε εβαλα το μαχαιρι στο κοκαλο. Απλα ειναι καλα να ξερουμε ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥμε και σε αυτο θα πρεπει ολοι μας να ψαχνουμε πιο πολυ. Οταν ο κοσμος γνωριζει τι περνει τοτε ειναι το σωστο.

Αυτη την στιγμη υπαρχει τετοια παραπληροφορηση που ο καθενας νομιζει οτι περνει κατι αλλα δυστηχως δεν περνει αυτο που νομιζει.... ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΙΖΕΙ θελω να καταλαβετε ... Αν ξερεις τι περνεις τοτε παω πασο.

ΕΝΤΑΞΕΙ.... Ο καθε αγοραστης να ειναι σιγουρος και ενημερος, και να μην ΝΟΜΙΖΕΙ...

Re: Απάντηση: Re: Αγορα LCD 37"

john_karis said:
χαχαχαα.... Που το βρηκες το 1024 χ 1080 ?????? Μηπως οι τηλεορασεις μας ειναι μακροστενες προς τα πανω ????

Αν διαβασεις λιγο πιο προσεκτικα θα δεις οτι μιλαω για την Hitachi. Συγκεκριμενα η 42PD9700 που εχει αναλυση 1024x1080 η οποια διαφημιζεται ως trueHD.

Μαζι σου αλλα γιατι ειμαι τοσο σιγουρος πως για κατι αλλο θα γινεται τοτε κουβεντα!

Απάντηση: Re: Αγορα LCD 37"

john_karis said:

Μαλλον εκανες λαθος... το σωστο ειναι 1920χ1080 = 2.073 2 εκατομυρια και κατι ψιλα..... Τωρα πες μου..

Κι όμως φίλε John, τόση είναι η ανάλυση της Hitachi που λέει ο Rivers.

Δε είναι απαραίτητο τα εικονοστοιχεία (pixels :grandpa: ) να είναι τετράγωνα...
Έτσι προκύπτει και το 16:9 panel από 1024x1080 ανάλυση.
http://www.hitachidigitalmedia.com/DMG/viewProduct_1.jsp?productid=516

Φιλικά...

ΥΓ: Με πρόλαβες Rivers, αλλά έψαχνα το link για την PD9700...

Last edited:
Ειναι τεχνολογια του 1999. Ονομαζεται ALIS (Alternate Lighting of Surfaces Method) . Η 6η γενια αυτης της τεχνολογιας εφαρμοζεται τωρα σε τηλεορασεις 37 και 42 ιντσων.

Δεν εχετε καταλαβει ενα πραμα ... Οτι λεω το λεω γιαυτους που δεν ξερουν να διαβασουν τα χαρακτηριστικα των τηλεορασεων. Δεν μπορει ολοι να ειναι ειδικοι. Γιαυτο εκανα αυτην την κουβεντα ωστε οσοι διαβαζουν αυτο το ποστ να κερδισουν κατι απο ολοο αυτην την παραπληροφορηση του HD ready.

Αν ξερεις τι αγοραζεις ειναι καλυτερα . Δεν ειπα παρτε ΑΜΟΙ. Εμενα στα α***α μου . Τι εχω αντιπρωσωποια της ΑΜΟΙ ? Απλα πιστευω θα κερδισουν πολοι απο αυτα που διαβαζουν εδω. Οσο για την τηλεοραση ναι εχω ΑΜΟΙ. Ειναι κακο δηλαδη ? Δεν εβαλα σε κανεναν το μαχαιρι στο κοκκαλο.

Ας κανουν εδω παρακαλω ενα reply οσοι κερδισαν κατι απο αυτα που διαβασαν περι αναλυσεων. Ετσι για να δειτε οτι ειναι καλο να λεγονται ολα. Απλα ενα reply me mia lejh px EGV kerdisa den hjera...

YG... Και οσο για τα 1024χ1080 της HITACHI akoma kai etsi den einai diafora ta diplasia eikonostoixia ???? Telos pantvn einai mia texnologia opos lete της HITACHI που εγω πρωσωπικα δεν θα το ηθελα . Ειναι νομιζω μια τεχνολογια για να φτασει τα 1080 με καποιο κολπο. Και γιατι να παρω εγω μια τεχνολογια τετοια αφου εχω την πραγματικη αναληση 1920χ1024 με τα 2πλασια εικονοστοιχει με τα ιδια αν οχι λιγοτερα λεφτα .

Last edited:
Re: Απάντηση: Αγορα LCD 37"

john_karis said:
Δεν εχετε καταλαβει ενα πραμα ... Οτι λεω το λεω γιαυτους που δεν ξερουν να διαβασουν τα χαρακτηριστικα των τηλεορασεων.

Μαλιστα εσυ που ξερεις να διαβασεις τα χαρακτηριστικα των τηλεορασεων μπορεις να μας πεις απο ποιον αγοραζει τα panel για τις τηλεορασεις της η Amoi, ποσων bit ειναι ο επεξεργαστης εικονας και στο white to black τι response time εχει.

Ετσι για να ξερουμε τι λεμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα LCD 37"

Rivers said:
...μπορεις να μας πεις απο ποιον αγοραζει τα panel για τις τηλεορασεις της η Amoi...
Εγώ μπορώ να απαντήσω στο παραπάνω, έχει πάνελ AUO της 3ης εταιρείας παγκοσμίως παραγωγής πάνελς.
http://www.auo.com/auoDEV/extras.php?sec=extras_faq&ls=en

υγ: για response time αναφέρει 8 ms αλλά δεν γνωρίζω αν είναι grey-to-grey, ή white-to-black.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα LCD 37"

panosxgr said:
Εσύ μην χάσεις, αμέσως να επέμβεις!!! :flipout: :flipout: :flipout:
Δεν μου αρέσει να μαλώνουμε εδώ μέσα επειδή κάποιος πήρε την 1 ή την άλλη τηλ. Ο καθένας κάνει την επιλογή του. Ότι του αρέσει, τον ικανοποιεί.
Στο παραπάνω απλά είπα ότι γνωρίζω, όχι κάτι παραπάνω.

Μιχάλη, έτσι είναι ακριβώς όπως τα λες. Εδώ είμαστε για να ανταλλάσουμε απόψεις κι όχι για λογομαχίες.
Ομως να μην ξεχνάμε ότι επειδή γράφουμε και δεν μιλάμε τετ-α-τετ, πρέπει να προσέχουν όλοι πως τα γράφουν και τι γράφουν. Γιατί πολλές φορές άλλα θέλουμε να περάσουμε κι άλλα βγαίνουν τελικά.
Επίσης αν κάποιοι είναι προκατελλημένοι, τότε, είναι δύσκολο να κάνεις κουβέντα. Εννοείται ότι κανένας μας δεν τα ξέρει όλα. Αλλά να σεβόμαστε όμως και αυτά που λένε οι άλλοι, έστω κι αν κάνουν λάθη καμιά φορά.
Αυτά είχα να πω και πιστεύω ότι το ξεσ.......με το θέμα!!! -bye-

panosxgr said:
Μιχάλη, έτσι είναι ακριβώς όπως τα λες. Εδώ είμαστε για να ανταλλάσουμε απόψεις κι όχι για λογομαχίες.
Ομως να μην ξεχνάμε ότι επειδή γράφουμε και δεν μιλάμε τετ-α-τετ, πρέπει να προσέχουν όλοι πως τα γράφουν και τι γράφουν. Γιατί πολλές φορές άλλα θέλουμε να περάσουμε κι άλλα βγαίνουν τελικά.
Επίσης αν κάποιοι είναι προκατελλημένοι, τότε, είναι δύσκολο να κάνεις κουβέντα. Εννοείται ότι κανένας μας δεν τα ξέρει όλα. Αλλά να σεβόμαστε όμως και αυτά που λένε οι άλλοι, έστω κι αν κάνουν λάθη καμιά φορά.
Αυτά είχα να πω και πιστεύω ότι το ξεσ.......με το θέμα!!! -bye-
Συμφωνώ 1000%.:aktion033:

Και εγω συμφωνω οτι το ξεσκισαμε το θεμα.

Η ολη συζητηση αρχισε με την δικη μου καλη προθεση (οχι οτι τα ξερω ολα) να αναφερω τα ψιλα γραμματα τα της αναλυσης. για το αν ειναι ικανη μια τηλεοραση να δειξει την αναλυση 1080 γραμμων ή απλα να την κανει downscalling στην δικη της αναλυση.

Αναφερα οτι τετοιες τηλεορασεις με true hd ειναι λιγες. Υπαρχει μια η ΑΜΟΙ με το τα λεφτα που ψαχνει ο δημιουργος του ποστ αυτου και του ειπα απλα να παει να την δει και αυτη. Αν δεν του αρεσει θα πρεπει να περιμενει λιγο ακομα να κυκλοφορησουν και απο αλλες τηλεορασεις τετοιες αναλυσεις και ΕΦΟΣΟΝ το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ηταν τετοιες αναλυσεις λογο της μελλοντικης αγορας HD-player apo ton filo

Δεν εχω κανα κομπλεξ για καμια τηελοραση. Ειπα τα πραματα οπως εχουν . Δεν ειμαι ξερολας oyte einai το ζητουμενο μου.

Απλα βλεπω τελικα και απο αλλα φορουμ οτι δεν υπαρχει απο τους κατοχους ΑΜΟΙ κομπλεξ υπεροψιας αλλα το αντιθετο. Οι ΜΗ κατοχοι της ΑΜΟΙ αμεσως πεταγονται και ειναι ετοιμοι να σε ξεσκισουν να σε κατασπαραξουν μολις αναφερεις κατι για ΑΜΟΙ... ΔΥΣΤΗΧΩΣ. Ουτε εσεις ουτε εγω περνω χρηματα απο καμια εταιρια. Απο το πρωτο μου ποστ σε αυτο το ποστ δεν εβαλα το μαχαιρι στο κοκκκαλο σε κανεναν απλα αναφερα τα των αναλυσεων. Αν εγω ειμαι υποστηρικτης μιας μαρκας ολοι οι αλλοι τοτε ειστε υποστηρικτες ολων των αλλων "ΜΕΓΑΛΩΝ" ονοματων

john_karis said:
...Οι ΜΗ κατοχοι της ΑΜΟΙ αμεσως πεταγονται και ειναι ετοιμοι να σε ξεσκισουν να σε κατασπαραξουν μολις αναφερεις κατι για ΑΜΟΙ... ΔΥΣΤΗΧΩΣ....

Εγώ απλά θα έλεγα ότι φοβίζει το όνομα ΑΜΟΙ γιατί είναι κάτι άγνωστο στα αυτιά των 9 στους 10 ανθρώπους με αυτό το φυσικό κατά την γνώμη μου αποτέλεσμα.

Καλό απόγευμα σε όλους!!!

θα παρακαλούσα σαν ο-ένας από τους δύο-διαχειριστές της Κατηγορίας μας :να χαμηλώσουν οι τόνοι...
σας παρακαλώ φίλοι μου..δεν υπάρχει λόγος να πολώνουμε την "κουβέντα μας"...

Πάντως αγαπητέ Γιάννη δεν θα συμφωνήσω μαζί σου για το..."ξέσκισμα της ΑΜΟΙ"...τουλάχιστον στο δικό μας φόρουμ δεν έχουν γραφτεί άσχημα ή ειρωνευτικά σχόλια για την-εν λόγω-τηλεόραση...
άλλωστε εγώ-ο ίδιος-επισκέφτηκα την περασμένη Τετάρτη τον Μιχάλη Κορ.(στο χώρο του) για να την δω...και "μίλησα" με τα καλύτερα λόγια!!!