Αγορα LCD 37"

Re: Απάντηση: Αγορα LCD 37"

Εγω παντως να ξεκαθαρισω οτι δεν ειμαι ουτε υπερ ουτε κατα καμιας εταιρειας (συμπεριβαλλομενης και της ΑΜΟΙ), απλως πρεπει καποιοι να εχουν υποψην τους οτι ενα panel (εστω και TrueHD) δεν σημαινει απο μονο του τιποτα αν δεν συνοδευεται απο την καταλληλη υποστηριξη (φωτισμος, ηλεκτρονικα , επεξεργαστες εικονας κτλ.). Αυτο δεν σημαινει οτι η AMOI ειναι κακη τηλεοραση (αλλωστε δεν την εχω δει για να εκφερω γνωμη) απλως το να υπερονιζουμε ενα πλεονεκτημα και να ξεχναμε τα οποια μειονεκτηματα οδηγει σε παρεξηγησεις.

Φιλικα παντα. Γιαννης.

john_karis said:
Μαλλον πλακα κανεις ή δεν ξερεις τι λες.

Οταν μια τηλεοραση αναφερει οτι υποστηριζει την αναλυση 1080π δεν σημαινει οτι και δεινει 1080 γραμμες. Απλα εχει την δυνατοτητα να περνει σημα 1080 γραμμων και να το κανει downscalling στην δικη της αναληση. Αυτα για να μην μπερδευομαστε ετσι??

Αυτα αναφερω και πιο πανω οταν λεω διαβαστε σε τη αναλυση δουλευουν ετσι για να μην την πατησετε και τα κλετε τα λεφτα. Λιγο προσοχη παραπανω στο να διαβαζετε καλα τα χαρακτηριστικα.

Tωρα θες να σου απαντησω σε αυτο η να σε καλεσω καλυτερα στο μαγαζι μου να δεις και κανα σημα υψηλης ευκρινειας.Οτιδηποτε πανω απο 720P ειναι HD και για να τελειωνουμε η αναλυση δεν ειναι πανακεια,να σε σιγουρος οτι η Panasonic που προτειναμε στον φιλο παιζει πολυ καλυτερα απο την Amoi που εχεις και ας ειναι οτι αναλυσης θελεις.Εκτος απο το πανελ υπαρχει και επεξαργαστης εικονας χωρις αυτο να μειωνει την Amoi σε κατι απλα αλλο Panasonic τι να κανουμε τωρα να τα μηδενισουμε ολα επειδη η τηλεοραση σου γραφει αναλυση 1920Χ1080 :grinning-smiley-043

Παντως θα ηταν πολυ ενδιαφερον ενα τεστακι διπλα διπλα με ολες αυτες τις 37αρες. Τι λετε???

stavros kamoulakos said:
Tωρα θες να σου απαντησω σε αυτο η να σε καλεσω καλυτερα στο μαγαζι μου να δεις και κανα σημα υψηλης ευκρινειας.Οτιδηποτε πανω απο 720P ειναι HD :grinning-smiley-043

Εσυ τι λες ; Πριν αγορασω δεν ειδα; Παω στοιχημα ΟΤΙ ΘΕΣ οτι δεν ειδες ταινια 1080ι σε τηλεοραση με 1080 γραμμες. Εγω ειδα . Και εχω πολλες ταινιες με τετοια αναλυση. Και παραμασχαλα επερνα το ιδιο dvd player moy (SNAZIO) και εβλεπα τα ιδια σε μαγαζι ηλεκτρονικων (το εχει ξαδελδοσ μου) . Μετα απο πολλες θεασεις στο μαγαζι του σε πολλες τηλεορασεις και στο σπιτι μου σε τηλεοραση με 1080 γραμμες αποφασισε τελικα να εχει στο μαγαζι του ΚΑΙ την συγκεκριμενη ΤΙΒΙ.Δες πχ τον πολεμο των αστρων 3 (σε αναλυση αρχειων 1080ι) σε τηλεοραση που ΔΕΙΧΝΕΙ τις 1080 γραμμες και μετα δες την στις τηλεορασεις που πουλας που την ιδια ταινια την δειχνουν στο πολυ 720 γραμμες. Εγω ΕΙΔΑ. ΕΣΥ ?
Μετα βεβαια πληρωσα πολλα σε γναθοχειρουργο αλλα δεν πειραζει.

Ειναι επειδη επαθα αγκυλωση στο σαγωνι μου. :Banane0: :music-smiley-005:

Το θεμα με τις ΑΜΟΙ (πολλη προωθηση εχει πεσει για τις συγκεκριμενες) και ολες τις αλλες περιεργες μαρκες ειναι οτι δεν εχουν φτιαχτει με προδιαγραφες. Και οτι δεν φτιαχνεται σωστα ειναι επικυνδυνο και χαλαει γρηγορα. Μπορει να εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα αλλα αν σου χαλασει σε 1 χρονο τι να το κανεις. Αν η ΑΜΟΙ ειναι μια καινουργια σοβαρη εταιρεια θα το μαθουμε σε κανα 2 χρονια. Εγω παντως δεν θελω να κανω το πειραματοζωο.

john_karis said:
Εσυ τι λες ; Πριν αγορασω δεν ειδα; Παω στοιχημα ΟΤΙ ΘΕΣ οτι δεν ειδες ταινια 1080ι σε τηλεοραση με 1080 γραμμες. Εγω ειδα . Και εχω πολλες ταινιες με τετοια αναλυση. Και παραμασχαλα επερνα το ιδιο dvd player moy (SNAZIO) και εβλεπα τα ιδια σε μαγαζι ηλεκτρονικων (το εχει ξαδελδοσ μου) . Μετα απο πολλες θεασεις στο μαγαζι του σε πολλες τηλεορασεις και στο σπιτι μου σε τηλεοραση με 1080 γραμμες αποφασισε τελικα να εχει στο μαγαζι του ΚΑΙ την συγκεκριμενη ΤΙΒΙ.Δες πχ τον πολεμο των αστρων 3 (σε αναλυση αρχειων 1080ι) σε τηλεοραση που ΔΕΙΧΝΕΙ τις 1080 γραμμες και μετα δες την στις τηλεορασεις που πουλας που την ιδια ταινια την δειχνουν στο πολυ 720 γραμμες. Εγω ΕΙΔΑ. ΕΣΥ ?
Μετα βεβαια πληρωσα πολλα σε γναθοχειρουργο αλλα δεν πειραζει.

Ειναι επειδη επαθα αγκυλωση στο σαγωνι μου. :Banane0: :music-smiley-005:

Ρε φιλε τωρα τι ψαχνεις πρωινιατικα ειμαι τοσο καιρο στο forum και θα με αναγκασεις πρωτη φορα να μιλησω ασχημα εδω μεσα.Εχω στο καταστημα πανω απο 80 τηλεορασεις υψηλης ευκρινειας και πανω απο 3 πραγματικα HD-Player και ερχεσε να μου πεις εσυ που πηρες ενα DVD ανα χειρας και ετρεχες απο μαγαζι σε μαγαζι αν εγω εχω δει σημα 1080i;Πρωτου μιλας σε καποιον ανθρωπο κοιτα σε ποιον μιλας και ασε το πνευμα εδω μεσα πηρες μια τηλεοραση και νομιζεις οτι εμαθες τα παντα και εμεις που εχουμε φαει εκθεσεις και εκθεσεις στα μουτρα τοσα χρονια στο τελος θα ξεχασουμε και αυτα που ξεραμε.Μονο στην παρουσιαση που ειχε γινει στο μαγαζι σε συνεργασια με το πρωην AVforum να ειχες ερθει τωρα αντι να μιλαγες θα μασαγες...ακου αν εχω δει σημα 1080i ρε κανας διαχειριστης δεν βλεπει.

Δεν ξερω αν βλεπει διαχειριστης. Αυτο που ξερω , και γινεται μονο εδω μεσα στις τηλεορασεις, ειναι οτι πολλες φορες ΔΕΝ εκφραζονται αποψεις , αλλα γινεται προσπαθεια επιβολης τους.

Δεν ειναι αυτος ο σκοπος ουτε της κατηγοριας ουτε του φορουμ γενικοτερα.

Χαλαρωστε και πειτε την γνωμη σας. Μην προσπαθειται να την επιβαλεται.

Δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερετε τιποτα αλλο απο τσακωμους.

Και κατι τελευταιο. Μην ξεχνατε σε καμμια περιπτωση οτι τα μελη διαβαζουν ποστ και κρινουν και αυτον που ταγραφει απο τα γραφομενα του.

Χαλαρωστε και παμε παρακατω. Αν αρχισουμε τα "ξερεις ποιος ειμαι εγω?" , δεν θα κανουμε δουλεια . Μα καθολου..........

Browser said:
Δεν ξερω αν βλεπει διαχειριστης. Αυτο που ξερω , και γινεται μονο εδω μεσα στις τηλεορασεις, ειναι οτι πολλες φορες ΔΕΝ εκφραζονται αποψεις , αλλα γινεται προσπαθεια επιβολης τους.

Και κατι τελευταιο. Μην ξεχνατε σε καμμια περιπτωση οτι τα μελη διαβαζουν ποστ και κρινουν και αυτον που ταγραφει απο τα γραφομενα του.

Χαλαρωστε και παμε παρακατω. Αν αρχισουμε τα "ξερεις ποιος ειμαι εγω?" , δεν θα κανουμε δουλεια . Μα καθολου..........

Ξερεις καλα αν συνιθιζω να το κανω αυτο,αλλα μην τα ισοπεδωσουμε και ολα ομως ετσι...

varis said:
Το θεμα με τις ΑΜΟΙ (πολλη προωθηση εχει πεσει για τις συγκεκριμενες) και ολες τις αλλες περιεργες μαρκες ειναι οτι δεν εχουν φτιαχτει με προδιαγραφες. Και οτι δεν φτιαχνεται σωστα ειναι επικυνδυνο και χαλαει γρηγορα. Μπορει να εχει τα καλυτερα χαρακτηριστικα αλλα αν σου χαλασει σε 1 χρονο τι να το κανεις. Αν η ΑΜΟΙ ειναι μια καινουργια σοβαρη εταιρεια θα το μαθουμε σε κανα 2 χρονια. Εγω παντως δεν θελω να κανω το πειραματοζωο.
Καλό θα είναι αν δεν γνωρίζουμε πολλά πάνω σε κάποια πράγματα να μην έχουμε τόσο κλειστών παρωπίδων άποψη. Τι θέλω να πω ? Η ΑΜΟΙ είναι η AMOISONIC καταρχήν. Από εκεί κ πέρα είναι 'νέα' εταιρεία στην Ευρώπη, όχι παγκοσμίως. Επίσης, επί πολλά χρόνια κατασκεύαζε OEM προϊόντα για άλλους κατασκευαστές ενώ τώρα κατασκευάζει κ για λογαριασμό της. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα πάνελ της τα προμηθεύετε από τον 3ο μεγαλύτερο παροχέα πάνελ ανά τον κόσμο, από όπου προμηθεύονται κ άλλοι πάρα πολλοί κατασκευαστές. Από θέμα chip & processors, η εταιρεία αυτή προμηθεύεται από πάρα πολύ γνωστό παροχέα του χώρου που έχω αναφέρει ουκ ολίγες φορές παραπάνω αλλά κ στο αντίστοιχο θέμα που έχω ανοίξει. Σίγουρα δεν είναι το νο.1 τηλ κ όποιος το πει αυτό τότε έχει κ αυτός παρωπίδες. Απλά είναι ένα προϊόν πολύ καλών προδιαγραφών, πολύ καλής απεικόνισης κ χρωματικής απόδοσης, με πολύ καλή τιμή κ με σταθερότητα στην αποδοσή της. Αν τώρα πάθει κάτι, έχει 2 χρόνια εγγύηση με 0 πίξελ καμμένα από την Ελληνική αντιπροσωπεία. Τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος? Είδαμε κιόλας πως συμπεριφέρθηκε η αντιπροσωπεία σε χαλασμένη ασφάλεια φίλου από αυτό το φόρουμ, σε αντίστοιχο θέμα που άνοιξε. Προσωπικά την έχω αγοράσει, λέω τα καλύτερα λόγια μέχρι κ αν πάθει κάτι. Αλλά αν δεν πάθει, τότε είναι που θα κοροιδεύω ακόμα περισσότερο τους πρόϊον πχ. κατόχους Philips 9830, με την καλή έννοια πάντα. Υποστηρικτής είμαι αλλά δεν είμαι οπαδός. Όταν βγαίνει κάτι καλό, καλύτερο, χειρότερο το λέω κ το παραδέχομαι. Αυτήν την στιγμή πάντως, δισκάκια με upscale σε 1080p, αλλά κ HD αρχεία από υπολογιστή σε 1080i/p είναι φοβερά στην τηλ αυτή. Όποιος το δει τότε καταλαβαίνει.

stavros kamoulakos said:
Ξερεις καλα αν συνιθιζω να το κανω αυτο,αλλα μην τα ισοπεδωσουμε και ολα ομως ετσι...

Σταυρο επειδη σε ξερω, γιαυτο τα λεω χυμα . Ξερω οτι δεν θα παρεξηγηθεις.

Ηρεμια.:grandpa:

Μιχάλης Κορ. said:
Καλό θα είναι αν δεν γνωρίζουμε πολλά πάνω σε κάποια πράγματα να μην έχουμε τόσο κλειστών παρωπίδων άποψη. Τι θέλω να πω ? Η ΑΜΟΙ είναι η AMOISONIC καταρχήν. Από εκεί κ πέρα είναι 'νέα' εταιρεία στην Ευρώπη, όχι παγκοσμίως. Επίσης, επί πολλά χρόνια κατασκεύαζε OEM προϊόντα για άλλους κατασκευαστές ενώ τώρα κατασκευάζει κ για λογαριασμό της. Μην ξεχνάμε επίσης ότι τα πάνελ της τα προμηθεύετε από τον 3ο μεγαλύτερο παροχέα πάνελ ανά τον κόσμο, από όπου προμηθεύονται κ άλλοι πάρα πολλοί κατασκευαστές. Από θέμα chip & processors, η εταιρεία αυτή προμηθεύεται από πάρα πολύ γνωστό παροχέα του χώρου που έχω αναφέρει ουκ ολίγες φορές παραπάνω αλλά κ στο αντίστοιχο θέμα που έχω ανοίξει. Σίγουρα δεν είναι το νο.1 τηλ κ όποιος το πει αυτό τότε έχει κ αυτός παρωπίδες. Απλά είναι ένα προϊόν πολύ καλών προδιαγραφών, πολύ καλής απεικόνισης κ χρωματικής απόδοσης, με πολύ καλή τιμή κ με σταθερότητα στην αποδοσή της. Αν τώρα πάθει κάτι, έχει 2 χρόνια εγγύηση με 0 πίξελ καμμένα από την Ελληνική αντιπροσωπεία. Τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος? Είδαμε κιόλας πως συμπεριφέρθηκε η αντιπροσωπεία σε χαλασμένη ασφάλεια φίλου από αυτό το φόρουμ, σε αντίστοιχο θέμα που άνοιξε. Προσωπικά την έχω αγοράσει, λέω τα καλύτερα λόγια μέχρι κ αν πάθει κάτι. Αλλά αν δεν πάθει, τότε είναι που θα κοροιδεύω ακόμα περισσότερο τους πρόϊον πχ. κατόχους Philips 9830, με την καλή έννοια πάντα. Υποστηρικτής είμαι αλλά δεν είμαι οπαδός. Όταν βγαίνει κάτι καλό, καλύτερο, χειρότερο το λέω κ το παραδέχομαι. Αυτήν την στιγμή πάντως, δισκάκια με upscale σε 1080p, αλλά κ HD αρχεία από υπολογιστή σε 1080i/p είναι φοβερά στην τηλ αυτή. Όποιος το δει τότε καταλαβαίνει.

Μιχαλη μου δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι καλη η αξιοπιστη τηλεοραση,απλα αυτο που λεω ειναι οτι δεν σημαινει επειδη εχει αυτην την αναλυση εχει και την καλυτερη εικονα απο αλλες με μικροτερη αναλυση...

Browser said:
Παντως θα ηταν πολυ ενδιαφερον ενα τεστακι διπλα διπλα με ολες αυτες τις 37αρες. Τι λετε???

Την πιο σωστή κουβέντα είπες Χρήστο!!!:grinning-smiley-043
έτσι θα βγάλουμε πολλά συμπεράσματα....
η εποχή-βέβαια-δεν βοηθά.....κατακαλόκαιρο...
Να περάσει η περίοδος των διακοπών και θα προσπαθήσουμε να το οργανώσουμε....

Browser said:

Συμφωνώ 1000%.
Ότι πληρώνει ο καθένας το κάνει αφού το έχει ψάξει κ βλέπει ότι το προϊόν που αγοράζει τον ικανοποιεί σε κάποιον τομέα ή σε όλους.
Δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε. :ernaehrung004:

stavros kamoulakos said:
Μιχαλη μου δεν ειπε κανεις οτι δεν ειναι καλη η αξιοπιστη τηλεοραση,απλα αυτο που λεω ειναι οτι δεν σημαινει επειδη εχει αυτην την αναλυση εχει και την καλυτερη εικονα απο αλλες με μικροτερη αναλυση...
Συμφώνω επίσης. Η ανάλυση του πάνελ δεν κάνει την διαφορά. Για αυτό άλλωστε οι Philips με μικρότερη ανάλυση έχουν κορυφαία απεικόνιση αλλά ζητούν κ 3000+ ευρώ.

Πρεπει Νασο. Η αληθεια ειναι , και το ξερεις οτι τα χαρακτηριστικα της εικονας δεν διαφερουν τοσο απο τους προβολεις στις τηλεορασεις και πολλες φορες εχω διαβασει , να μου επιτραπει η εκφραση, πολλα κουλα, του στυλ σε αυτες τις ιντσες δεν φαινεται και τετοια , που σε συγκριση συσκευων ΔΕΝ υφιστατε.

ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ said:
Την πιο σωστή κουβέντα είπες Χρήστο!!!:grinning-smiley-043
έτσι θα βγάλουμε πολλά συμπεράσματα....
η εποχή-βέβαια-δεν βοηθά.....κατακαλόκαιρο...
Να περάσει η περίοδος των διακοπών και θα προσπαθήσουμε να το οργανώσουμε....

Ασε εσενα σου οργανωνω αλλο,ξερεις εσυ:music-smiley-005: :music-smiley-005:

Βρε παιδιά...γύρισα την πλάτη μου για μισό λεπτό..έγραψα κι ένα μήνυμα...και είδα μισή σελίδα μηνύματα...
Ας ηρεμήσουμε...
το έγραψα κι εχθές..αγαπητέ John Karis σε παρακαλώ να προσέξεις τον τρόπο σου...είναι επιθετικός και προσπαθείς να μας πείσεις για κάτι...
ο δε Σταύρος είναι γνωστός στο avclub(και στο forum παλιότερα) για τον επαγγελματισμό του και την σοβαρότητά του...
Ο Μιχάλης(τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω και από κοντά) έχει τοποθετηθεί με εξαιρετικό τρόπο για την ΑΜΟΙ...

Χρήστο συμφωνώ μαζί σου....τα χαρακτηριστικά της εικόνας δεν διαφέρουν στους προβολείς και στις τηλεοράσεις...
γράφονται και θα γράφονται πολλές απόψεις...κάποιες απ' αυτές εκφράζουν γνώσεις μελών με μεγάλη εμπειρία..κάποιες άλλες γράφονται από μέλη με μικρότερη εμπειρία...
αυτό που ξεκαθαρίζει τα πράγματα (σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον) είναι τα συγκριτικά μεταξύ των συσκευών...
πραγματικά θα το προσπαθήσουμε γιατί έτσι μεγαλώνει η εμπειρία και οι γνώσεις όλων μας...