Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι μια καινούργια κατασκευή με μονάδες χαμηλού κόστους.. αφού και θέλουμε και μπορούμε να την κάνουμε να παίξει καλά..
Πανκρόκ, η ιδέα σου είναι πολύ καλή - υποθέτω όμως ότι μιλάς για 'πατέρα των ηχείων' διότι η κατηγορία του DIY έχει πατέρα τον διαχειριστή μας και ..Πρόεδρο.
Να κάνουμε ψηφοφορία ? κε Διαχειριστά τι λέτε ? οι υπόλοιποι τι λέμε ?
προτεινω να αναγορευσουμε τον θεοθαν ως πατερα της κατηγοριας!
Πανκρόκ, η ιδέα σου είναι πολύ καλή - υποθέτω όμως ότι μιλάς για 'πατέρα των ηχείων' διότι η κατηγορία του DIY έχει πατέρα τον διαχειριστή μας και ..Πρόεδρο.
Να κάνουμε ψηφοφορία ? κε Διαχειριστά τι λέτε ? οι υπόλοιποι τι λέμε ?
Συμφωνώ απόλυτα!
Και εγω παρομοιες εμπειριες ειχα με ενα τουιτερ tonsil.
Επρεπε να κανω την αποκριση του κροσοβερ σαν το γκραν κανυον για να ψιλοπαιξει!!
(nodeid 6383 ;-)
Αν είναι να κάνεις την συνάρτηση μεταφοράς σαν καρδιογράφημα προκειμένου να "ισιώσεις" μια κακή απόκριση (που μάλλον λόγω περιθλάσεων μπορεί να είναι τόοοοοοσο κακή)....πάει....τ' όχασες το παιχνίδι...
Πραγματι, δεν επαιξε ποτε "καλα"! Βεβαια οτι εκανα ηταν προχειρα και με το αυτι. Στην ουσια δημιουργησα μια τρυπα στη συχνοτητα κρος για να μη με ενοχλουν οι μεσαιες. Κατι εγινε αλλα ποτε δεν εμεινα ικανοποιημενος.
Πιθανοτατα με ενεργο κρος η/και ισοσταθμιση να ερχοταν!
Παρεπιπτόντως για τι τιμές tweeter (Tonsil) μιλάμε ?
Παρεπιπτόντως για τι τιμές tweeter (Tonsil) μιλάμε ?
Αν θυμάμαι καλά, για το 11/100 (θόλου, 25mm), περί τα 25-30 ..
Τι κάνει το "ενεργό cross" και ποιά η διαφορά του με τα απλά...?
Επίσης τι είναι "4 ενισχυτές με tda".Δεν νομίζω να έφτιαξες 4 ενισχυτές για το pc.
Πολλά είναι όταν με λιγότερα από 35 (απλού θαλάμου) ή 40 (διπλού θαλάμου) μπορούμε να πάμε σε ένα "ταπεινό" αλλά γνωστό και αξιόλογο μεταξωτό Vifάκι D-27....![]()
καλυτερο απο βιφα η οχι , σιγουρα καλυτερο απο τονσιλ , συνεπως 25 ευρα για τονσιλ τα βρισκω και εγω υπερβολικα.
Δική μου άποψη είναι ότι τα μεγάφωνα παίζουν 2ο ρόλο στον ήχο....![]()
![]()
![]()
Και πριν αρχίσουν οι πυροβολισμοί :violent-smiley-030: ...να εξηγηθώ...
Πιστεύω ότι ακόμα και με μέτριας ποιότητας μεγάφωνα (δεν εννοώ φυσικά εντελώς άχρηστα...),που όμως θα διαλεχθούν σωστά για την δουλειά που έχουν να κάνουν, που θα μετρηθούν σωστά, που θα γίνει ένας σωστός σχεδιασμός κροσόβερ-καμπίνας, και που θα αφιερωθεί χρόνος ώστε να βρεθούν οι χρυσές τομές και να γίνει η ακουστική εξέλιξη, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ-πολύ ικανοποιητικό...
Συμφωνώ απόλυτα με τον Θεοθάν.
Πρωτίστως το "καλο" ηχείο είναι θέμα σχεδίασης.
Για μένα πιο πολύ μετράει η ποιότητα των τουήτερς.
Δηλαδή ένα καλό τουήτερ έχει περισσότερες πιθανότητες να "παίξει" σε σχέση με ένα υποδιαίστερο κατασκευαστικά.
Στα Midbass το πολύ να μην έχουμε καλή μηχανική και ηλεκτρική αντοχή.
Αν όμως δεν είμαστε γκαζάκηδες, μπορεί με φθηνά midbass να πετύχουμε κάτι αξιόλογο.
Έχω ζωντανό παράδειγμα από την μπασσοκαμπινούλα μου.
Φορά ένα φθηνό χαρτινο 15ιντσο Pioneer των 40 ευρώ, αλλά πάιζει πεντακάθαρα και στακάτα.
Στις μηχανικές αντοχές όμως δεν συγκρίνεται με ένα καλύτερα κατασκευασμένο και ακριβότερο μεγάφωνο.
Θα τολμούσα λοιπόν φθηνά midbass αλλά με ακριβότερα τουήτερς.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.