Αγορά NAS και στήσιμο δικτύου από την αρχή...

oasisAthens

New member
13 December 2007
55
Καλησπέρα φίλοι μου θα ήθελα τα φωτα σας μιας και ειναι η πρωτη μου απόπειρα για κάτι τέτοιο και θα ήθελα την γνώμη σας - συμβουλή σας .

Έγινε η αγορά ενός NAS και συγκεκριμένα του DS215J παρέα με 2 x 3 WD RED 3 TB με σκοπό να μπει πανω στο δίκτυο μου και να streamαρει πάνω στην 50H6200 SAMSUNG πυ έχω ασυμπιεστα αρχεία και να εγκαταστήσω τον PLEX για αρχειοθέτηση περισσότερο οχι για να κάνει transcode μιας και οτι εχω βάλει να παινει η tv μεχρι στιγμής το παίζει.

Ερώτηση: Το δίκτυο θα παει PC και ROUTER --> switch --> powerline μονο--> powerline 3πλο--> tv και nas1
Το switch και τα powerline ειναι 1000αρια. Θα υπάρχει πρόβλημα θεωρητικά στο δικτυο - τρόπο σύνδεσης ή στο stremαρισμα?

Επειδή το PowerLine αναφέρει ότι είναι 1000αρι, δεν σημαίνει ότι θα παίζει και στα 1000. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κανένα.
Αν έχεις και 3 φασικό, ακόμα χειρότερα. Devolo 1000αρι έπαιζε σαν 50αρι σε τριφασικο και ούτε 1080p μπορούσε να στριμαρει.
Βάλε καλώδιο να ξεμπερδεψεις. Μια φορά θα το κάνεις και θα ηρεμησεις

To powerline θα ειναι το αδυναμο σημειο του ολου εγχειρηματος. O φιλος sotiris δεν διαβασε καλα τη συνδεσμολογια ομως και για αυτο λεει αυτα που λεει. Δεν εχει αδικο μιας και εισαι απο τους λιγους που το εχουν στησει ετσι. Οι πιο πολλοι πετανε ολα τα δικτυακα σε ενα δωματιο, συνηθως διπλα στο μοντεμ-ρουτερ και απο εκει φευγει καλωδιο (ethernet, powerline) για την τηλεοραση/media player/htpc.

Απο οτι καταλαβαινω ομως το powerline θα συνδεει τηλεοραση και nas (τα οποια προφανως τα εχεις διπλα-διπλα) με τον εξω κοσμο (ιντερνετ), οποτε στη δικια σου περιπτωση δεν θα σε περιοριζει για το streaming προς την τηλεοραση, το οποιο θα πρεπει να ειναι τελειως απροβληματιστο. Τωρα, τι ταχυτητες θα δεις να κανει download το nas, ειναι αλλο θεμα, μιας και αυτο θα περναει μεσα απο το powerline.

Ειχα κανει και εγω ενα φεγγαρι τη συνδεσμολογια σου, αλλα τελικα μου εσπασε τα νευρα ο ηχος του ανεμιστηρα απο το nas :D

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας . AVPAP ναι ετσι είναι το NAS και η tv θα είναι διπλα διπλα και θα συνδέονται στο ίδιο powerline το οποίο είναι 3πλο και γι'αυτό ελπίζω οτι δεν θα εχω απώλειες στο streaming . Τώρα οσον αφορά το να βαλω καλώδιο αποκλείεται μιας και ο τοιχος ειναι καλυμμένος με γυψοσανιδα και και στα 2 δωματια που σημαίνει οτι για να περασει καλώδιο θα ειμαι πολυδαπανο. Λογικά ρε γμτ θα είναι ποιο γρηγορα απο το ασύρματο ετσι δεν ειναι ? Αυτη τη στιγμή εχω ασυρματα την tv με το. Plex στο pc με 4mbit ρύθμιση και δεν έχει κολαει ποτε

Ναι, τωρα προσεξα ότι το nas με την Tv θα είναι διπλα-διπλα, οποτε πρόβλημα streaming με το nas θα εχεις μονο από το pc.

4Mbit είναι πολύ μικρη ταχυτητα.
Μηπως εννοεις ότι το transfer rate είναι στα 4MByte;
Στα 4MByte streamαρεις τα 720p και οριακα τα 1080p.
Bluray και Bluray 3D το ξεχνας.
Για να μην σου κολλαει μηπως εχεις αρχεια μικρων απαιτήσεων;

4mbyte sorry άτιμο t9:) Να μην λω ψεματα τα περισσότερα ηταν 720p και λιγα 1080p σειρες δεν δοκιμασα κατι πιο απαιτητικο αλλα φαντασου σου μιλαω για ασυρματα τωρα απο το pc στην tv οχι αυτο που ανεφερα οτι θελω να φτιαξω

Συγνωμη αλλα εχω μπερδευτει λιγο. Ο Plex server (software) που θα ειναι εγκατεστημενος; στο 215 ή στο pc; Τα βιντεο στην τηλεοραση τα παιζεις μεσω καποιου plex client της τηλεορασης; μεσω απλου media player της τηλεορασης; Αν τα παιζεις μεσω plex client, εισαι σιγουρος οτι δεν γινονται transcoding τα βιντεο που παιζεις;

Ο plex server θα ειναι στο 215 και ο client στην tv . Ο media player της tv τα υποστηριζει ολα τα αρχεία αυτα γιατι να θελει transcode?

Τοτε εισαι μια χαρα με το στησιμο που σκεφτεσαι. Θα εχεις το πλεξ οπως ειπες μονο και μονο για αρχειοθετηση.

Αααα καμια αλλη ερωτηση μηπως ξέρει κανεις ... Το devolo 650 starter kit στην ουσια ειναι ενας μονος και ενας τριπλος? Ρωτάω επειδη σαν κιτ δεν μπορω να το βρω ενω σαν μεμονομενα μπορώ να τα βρω ετοιμοπαραδοτα

H devolo αποκαλει starter kit τις συσκευασιες που εχουν μεσα 2 powerline. Ανεξαρτητα αν ειναι μονα ή τριπλα. Υποθετω οτι το 650 starter kit ειναι 2 μονα και το 650 triple starter kit ειναι ενα μονο και ενα τριπλο.

http://www.amazon.co.uk/Devolo-dLAN-Powerline-Starter-Through/dp/B00HLY65YI

http://www.amazon.co.uk/Devolo-Triple-Powerline-Starter-Through/dp/B00HLY65WA/ref=sr_1_1?s=computers&ie=UTF8&qid=1444494052&sr=1-1&keywords=devolo+triple+starter

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουνα και εγω απλως ελεγα μηπως δεν καταλαβαινω κάτι καλά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα μπλεξω τα μπουτια μου απο τα καλωδια:) Μια ερωτηση στην συνδεσμολογια τωρα το ειναι προτιμοτερο...
Α) Ενα μονο και ενα τριπλο powerline me gigabit ethernet επανω και συνδεσμολογια router + pc --> switch --> μονο powerline ----> τριπλο powerline στο οποιο κουμπωνει η tv και το nas (διπλα δίπλα δλδ)
Ή Β) Δυο μονα powerline με gigabit και συνδεσμολογια router + pc + nas --> switch --> powerline --> powerline μονο σρο οποίο κουμπωνει η tv

Την στιγμη που παιζεις με 720p αρχεια, καντο όπως σε βολευει.
Παντως είναι καλο το pc να είναι μαζι με το nas, αν θελεις να κανεις copy κανενα αρχειο.
Προυποθεση βεβαια το switch να είναι Gbit

Το devolo ενδέχεται να παίξει μια χαρά αναλογα με το σπίτι.

Σε εμένα σε μονοφασικο έχει κάνει link στα 300Mbit.

Το router είναι από τη μια μεριά και από την άλλη έχω ένα rpi2 με οpenelec το οποίο βλέπει βέβαια 100ρι δίκτυο.

Δεν σερβίρω αρχεία από NAS αλλά δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με 1080p streaming από Genesis.

Όπως εχουμε πει και στο παρελθον, τα powerline είναι ζαριά.
Μπορει να παιξει καλά, μπορεί και όχι.
Σε εσενα παιζει αλλα εγω ξερω 3 ατομα στα οποια πανω από 6MB στο transfer rate δεν πανε.
Και εδωσαν 180 ευρω για να παρουν τα κορυφαια devolo.

Κατάλαβα... Οποτε ας ριξω τα ζαρια και ας ελπισουμε για εξαρες...:) Το θεμα ειναι οτι εαν πάρω ενα starter kit με 2 μονα μετα η θα πρεπει να παρω ενα triple ή ακομα ενα switch ...

Πάρε switch. Με 15 ευρώ πρέπει να παίρνεις χιλιαρι 5πλο. Το κανείς και ότι θέλεις. Αν πάρεις από αμαζον νομίζω μπορείς να επιστρέψεις με δικαιολογία "δεν μου έκανε το προϊόν"

Δλδ μπορω να βαλω και απο τις 2 πλευρές των powerlines απο ενα switch χωρις πρόβλημα έτσι?

Για να μην μιλαμε εδώ μέσα μονο όταν χρειαζομαστε κατι και μετα εξαφανιζομαστε εχω να σας πω οτι μεχρι στιγμής τα devolo με σωσανε ! Απεκτεισα δικτυο εκει που δεν ειχα !
Ασε που πιστευα οτι δεν θα εκανα δουλεια σε σπιτι 40 ετων καλωδιωσεων και 3φασικο ρευμα:) Χίλια ευχαριστω :)