Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

@(Γιώργος ?) Kostikos.
Φίλε μου τα μπερδεύεις. Υπάρχει κάποια εταιρεία που φτιάχνει δορυφορικούς δέκτες και λέγεται (πχ) Xtrend. Η εταιρεία αυτή μπορεί να έχει έδρα στο Βέλγιο ή στο Βέλγικο Κογκό. Είναι εντελώς αδιάφορο. Η δουλειά της είναι να φτιάχνει τους δέκτες και να παρέχει υποστήριξη στο λογισμικό τους. ΔΕΝ έχει καμία με δουλειά με το σέρβις χαλασμένων κομματιών παρά σε ΠΟΛΥ μικρό αριθμό δεκτών, μιας και πουλάει σε όλο τον κόσμο. ΑΥΤΗ η εταιρεία, όπως λέει ο Παναγιώτης, κάνει την δουλειά της καλά, ή τέσπα καλύτερα από την VU+.

Υπάρχει και μια ΑΛΛΗ εταιρεία, ΕΔΩ στην Ελλάδα, η οποία δεν παράγει τίποτα απολύτως (box moving λέγεται αυτό που κάνουν) και η οποία πουλάει (μεταξύ άλλων και) τους δέκτες Xtrend στην Ελλάδα. Η εταιρεία αυτή, αποφάσισε όπως διαβάζουμε (γιατί δεν έχω ιδέα αν είναι έτσι τελικά), να μεταφερθεί στη Βουλγαρία (κτλ κτλ). Η Box moving εταιρεία, σε ποσοστό 95% δεν ασχολείται καν με λογισμικό, με Ε2, drivers, πυρήνα 3.8 κτλ. Συχνά δεν έχουν και ιδέα τι είναι αυτά τα πράγματα. Απλά μιας και είναι ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΕΣ, είναι υπεύθυνοι συμφωνα με τον νόμο, για το service σε ΤΟΠΙΚΟ επίπεδο.

Το όποιο πρόβλημα λοιπόν που έχεις (αν έχεις κιόλας) με το "τι θα το κάνεις αν χαλάσει" είναι με την εταιρεία ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗ και η όποια κριτική σου θα έπρεπε να αφορά ΑΥΤΟΥΣ. Όχι την Xtrend με την οποία θα είχε νόημα να πεις κάτι στο στυλ "έχουμε ΠΟΛΛΕΣ αναφορές για δέκτες που χαλνάνε γρήγορα (όπως έγινε κάποτε με τις τηλεοράσεις Panasonic)" ή "οι drivers τους είναι για το ανάθεμα". Εκεί δε το συζητάμε. Μαζί σου 100%.

Προσωπικά τώρα, αν είχα πάρει τον καινούριο VU+ και διάβαζα αυτά που είπε ο Παναγιώτης για τα bugs που δεν έχουν διορθώσει και το πόσο πίσω είναι στο development σε σχέση με τον ανταγωνισμό, θα προβληματιζόμουν τουλάχιστο το ίδιο, με το αν είχα xtrend και φοβόμουν μη χαλάσει.

My 2 cents (που λένε) και πάντα φιλικά.

Εγώ να συμπληρώσω μόνο πως τα bugs δεν είναι "show stoppers", δεν είναι τραγικά δηλαδή που μειώνουν τη λειτουργικότητα. Και φυσικά ο δέκτης δουλεύει μια χαρά με τον 3.3 kernel, όπως και οι Dreambox δουλεύουν μια χαρά με τον 3.2 ή τον 2.6.18. Το θέμα όμως στους Linux δέκτες δεν είναι απλώς να δουλεύουν μια χαρά. Αν ήταν έτσι, θα έπαιρνα έναν οποιοδήποτε δέκτη. Θέλω Linux δέκτη γιατί μπορώ να τον επεκτείνω και να προγραμματίσω πάνω σε αυτόν, και αν η εταιρεία μένει σε ένα Linux 2 ετών παλιό, τότε για μένα είναι πρόβλημα.

@angelheart: Στο θέμα της Xtrend ενδεχομένως να υπάρχει και πρόβλημα από την κατασκευάστρια (πχ μπορεί να μη διαθέτει τον ανάλογο αριθμό από spare parts στις αντιπροσωπείες). Επειδή όμως είναι λεπτό το ζήτημα και δεν έχουμε σαφείς πληροφορίες, δε μπορώ να κρίνω αυτή τη στιγμή. Πάντως προβλήματα υλικού έχουν βγάλει και οι VU+, οπότε δε τίθεται θέμα ποιότητας κατασκευής αλλά κυρίως υποστήριξης.

Ξανά, γιατι δε γίνομαι κατανοητός. Η αναφορά μου είναι 1. για τον ευθραυστοτητα των Xtrend και 2. στο σερβις. Δεν κατηγορώ την εταιρια για το σερβις, καθένας ό,τι μπορεί κάνει, αλλα μιας και είναστε σε νημα που αναφερεται σε αγορά νεου δεκτη, οι υποψηφιοι αγοραστές πρεπει να γνωρίζουν πόσο σταθεροι ειναι αυτοί οι αποκωδικοποιητές κ τί ταλαιπωρία τους περιμένει αν τυχόν τους χαλασει το μηχανημα.. Κάντε μια ερώτηση να δείτε πόσοι ενδιαφέρονται για το τι κερνελ ή πόσο τελευταιοι ειναι οι οδηγοί..! :)

Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι εύθραυστοι οι Xtrend ???

Έχεις μαγαζί και πουλάς τους δέκτες οπότε γνωρίζεις από πρώτο χέρι για το ποιος δέκτης είναι Νο1 σε προβλήματα ???

Δεν διάβασες καλά τι έγραψε o angelheart πιο πάνω !!!! Αυτά που έγραψε είναι απολύτως σωστά....

Στα υπόψη ότι η αναφορά σε φόρα για προβλήματα δεκτών δεν αντικατοπτρίζει πάντα τη αλήθεια...

Είχα έναν 9000 ο οποιος πεθανε στα χερια μου. Ο πεθερός μου είχε έναν 5000 ο οποιος πέθανε επίσης. Θέλεις να το πεις σύμπτωση, πες το. Κράτα το ύφος όμως για αλλού σε παρακαλω, η συζήτηση που είχα με τα άλλα μέλη ήταν με σεβασμό.

Edit: Εν πάσει παριπτωσει, δε θα συνεχισω καθόλου αυτή τη συζήτηση επειδη ίσως να μην χαροποιεί καποιους.. Όποιος end user ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει περαιτερω πριν την αγορά.
Φιλικά

Last edited:
Πείτε βρε παιδιά τι βλάβες βγάζουν οι xtrend γιατί έχουμε 4 με κάποιους φίλους και θέλουμε να γνωρίζουμε.

Είχα έναν 9000 ο οποιος πεθανε στα χερια μου. Ο πεθερός μου είχε έναν 5000 ο οποιος πέθανε επίσης. Θέλεις να το πεις σύμπτωση, πες το. Κράτα το ύφος όμως για αλλού σε παρακαλω, η συζήτηση που είχα με τα άλλα μέλη ήταν με σεβασμό.

Το ύφος που το είδες ??? Μη λες σε εμένα για σεβασμό δεν με ξέρεις και δεν σου επιτρέπω.... (αυτό ναι είναι ύφος)....

Πες σε παρακαλώ πως πέθαναν οι δέκτες..... Γιατί αν πέθαναν μόνοι τους θα κλείσω το μαγαζί και θα πάω να γίνω παπάς !!!

υ.γ. για να γνωρίζεις με ποιον μιλάς... , μιλάς με άνθρωπο ο οποίος έχουν περάσει από τα χέρια του όλα τα μοντέλα της Xtrend εκτός του 4000.....

Διάβασε το edit μου. Δε θα ξεκινησω πολεμο. Μπορεις να ξεκινησεις με την Αγια Γραφή πάντως (αυτό ναι, είναι επισης ύφος).

Όποιος είναι έξω από το χορό πάντα λέει πολλά.... δεν μου κάνει εντύπωση !!!

καλό βράδυ και σε σένα...

α ξέχασα, δεν μας είπες πως πέθαναν οι δέκτες στα χέρια σου... αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο....

ET9000 tuner δεν εκανε tune σε δορυφόρο και το 5000 τροφοδοτικό.
Καλο σου βραδυ αμεροληπτε φίλε μου.

Απάντηση: Re: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Edit: Εν πάσει παριπτωσει, δε θα συνεχισω καθόλου αυτή τη συζήτηση επειδη ίσως να μην χαροποιεί καποιους.. Όποιος end user ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει περαιτερω πριν την αγορά.
Φιλικά
Να διαβάσουμε φίλε μου αλλά δεν μας λες τι.
Από γηρατειά αποκλείεται να πέθαναν οι δέκτες επειδή όπως και να το κάνουμε είναι καινούργιοι σχετικά,κι αφού πέθαναν η εγγύηση δεν τους καλύπτει;

ET9000 tuner δεν εκανε tune σε δορυφόρο και το 5000 τροφοδοτικό.
Καλο σου βραδυ αμεροληπτε φίλε μου.

Και αυτό σημαίνει θάνατος ?????

Μάλλον δεν είχες ποτέ σου άλλο δορυφορικό δέκτη.....

Φέρτα να στα φτιάξω και να σου εξηγήσω πως να δουλεύεις τους δέκτες.....

Φιλικά

Δεν υπάρχει πρόβλημα στην συζήτηση. Αν το δείγμα σου είναι δύο δέκτες, τότε δεν είναι αρκετό για να βγουν συμπεράσματα. Γνωστοί μου έχουν πάρει περίπου 10 δέκτες VU+ και 9 Xtrend, σε διάστημα δύο ετών. Από αυτούς, δύο VU+ Duo έβγαλαν το red led πρόβλημα και δύο Xtrend χάλασε το board τους. Οπότε πάνω κάτω το ίδιο failure rate βλέπω εγώ.

Παναγιώτη αν βγάλω στατιστικά δεκτών (που έχω πουλήσει εγώ) θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι...

Και οι πωλήσεις φυσικά πρεπει να συνεχίσουν.. Μπορεί ο admin να σβήσει το post μου εάν θίγει καποιους..

Και οι πωλήσεις φυσικά πρεπει να συνεχίσουν.. Μπορεί ο admin να σβήσει το post μου εάν θίγει καποιους..

Μάλλον με έχεις μπερδέψει με αυτούς που εισάγουν τους δέκτες..... :flipout::flipout:

Οι πωλήσεις συνεχίζονται όπως σε όλους τους άλλους δέκτες που παθαίνουν ζημιές, όπως σε όλα τα αυτοκίνητα που και αυτά παθαίνουν ζημιές, όπως, όπως.... είναι μακρύς ο κατάλογος των προϊόντων που χαλάνε .....

Συνεχίζω και επιμένω ότι έχεις πάρει στραβά την συζήτηση από την αρχή...

Εδώ γράφουμε ελεύθερα και δεν υπάρχει λογοκρισία υπέρ κανενός μαγαζάτορα ή εισαγωγέα...

Ποιοι δέκτες (πλην των Me/MiniMe) υποστηρίζουν DTS pass-through; Εννοώ να μην το κάνουν downmix, αλλά να στέλνουν το σήμα αυτούσιο.
(αν το κάνουν όλοι, συγγνώμη για την άκυρη ερώτηση...)

Re: Απάντηση: Αγορά νέου HD linux δορυφορικού δέκτη

Ναι...

Θεωρητικά πάλι όλοι, αλλά στην πράξη φαίνεται πως αρκετοί δε το κάνουν, ή δε το κάνουν σε συνδυασμό με συγκεκριμένους AV ενισχυτές. Δυστυχώς σε αυτό δε μπορώ να απαντήσω αφού δεν έχω ακόμα AV ενισχυτή με HDMI.