Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλημέρα,
Θα χρειαστώ την βοήθειά σας στην επιλογή ενός media player.
Το player θα παίζει από ένα NAS μέσω ethernet 1000.
Σκέφτομαι την αγορά του Pivos ULTRA SLIM XIOS DS HD , καθώς με εντυπωσίασε η δυνατότητά του να τρέχει XBMC πολύ καλά.
Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω αποκλειστικά ως XBMC player , δηλ, να κανει boot απευθείας στο XBMC μέσω LInux.
Οι απαιτήσεις που έχω είναι να παίζει απροβλημάτιστα αναπαραγωγή αρχείων HD (1080p-720p), καθώς και αρχεία 3D SBS με σωστή προβολή υπότιτλων.
To xbmc μπορεί να παίξει αρχεία SBS και να προβάλει σωστά τους ελληνικούς υπότιτλους; (έστω και 2d).
Πιστέυτε ότι είναι καλή αγορά , καθώς για να βρω κάτι ανάλογο , πρέπει να στραφώ σε HTPC ή στο ανώτερο μοντέλο της Dune (το οποίo φημολογείται ότι θα τρέχει XBMC ) , λύσεις όμως με πολαπλάσιο κόστος...
Ευχαριστώ.

Προς το παρόν το pivos δεν κάνει bitstreaming hd audio ούτε υποστηρίζει 24p ...
Τα αλλά που όμως έχω διαβάσει είναι πολύ ενθαρρυντικά...( για 3d δεν εκφράζω γνώμη)

Επειδή όμως δεν το έχω, γράφω μόνο ότι έχω διαβάσει ..

Κανε και εσύ μια έρευνα στο επίσημο site της pivos..

Για να πας σε pivos ο γνώμονας θα είναι πόσο πολύ θες το xbmc ...

Αλλιώς μια λύση σε dune ή popcorn είναι εξαιρετική ή

για xbmc παλι υπαρχουν και τα εξαιρετικά htpc της shuttle ( κόστος στα 350 με ssd και μνήμες)

Last edited:

Καλημέρα,
Θα χρειαστώ την βοήθειά σας στην επιλογή ενός media player.
Το player θα παίζει από ένα NAS μέσω ethernet 1000.
Σκέφτομαι την αγορά του Pivos ULTRA SLIM XIOS DS HD , καθώς με εντυπωσίασε η δυνατότητά του να τρέχει XBMC πολύ καλά.
Σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω αποκλειστικά ως XBMC player , δηλ, να κανει boot απευθείας στο XBMC μέσω LInux.
Οι απαιτήσεις που έχω είναι να παίζει απροβλημάτιστα αναπαραγωγή αρχείων HD (1080p-720p), καθώς και αρχεία 3D SBS με σωστή προβολή υπότιτλων.
To xbmc μπορεί να παίξει αρχεία SBS και να προβάλει σωστά τους ελληνικούς υπότιτλους; (έστω και 2d).
Πιστέυτε ότι είναι καλή αγορά , καθώς για να βρω κάτι ανάλογο , πρέπει να στραφώ σε HTPC ή στο ανώτερο μοντέλο της Dune (το οποίo φημολογείται ότι θα τρέχει XBMC ) , λύσεις όμως με πολαπλάσιο κόστος...
Ευχαριστώ.

To Pivos Xios DS που θέλεις φαίνεται μια χαρά. Δεν θα έχεις μέσω XBMC πρόβλημα στο 3D SBS ούτε στους υποτίτλους μετά από επεξεργασία τους με το 3D Subtitler. Το μόνο μειονέκτημα είναι το streaming απαιτητικών σε bitrate αρχείων μέσω δικτύου . Το Pivos XIOS δεν είναι gigabit.

Υ.Γ. Κι όπως αναφέρθηκε πιο πάνω από τον Nikka , δεν HD audio.

Προς το παρόν το pivos δεν κάνει bitstreaming hd audio ούτε υποστηρίζει 24p ...

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο ήχος δεν με απασχολεί καθόλου , καθώς θα πάιζει μόνο στεροφωνικά , οπότε το μόνο θέμα από ότι κατάλαβα που θα έχω είναι το 24p.
Όταν λες ότι δεν υποστηρίζει 24p , δηλ. δεν παίζει καθόλου ταινίες με 24p ή απλά δεν κλειδώνει σε 23,976;

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις σας.:operator:

Ξέχασα να αναφέρω ότι ο ήχος δεν με απασχολεί καθόλου , καθώς θα πάιζει μόνο στεροφωνικά , οπότε το μόνο θέμα από ότι κατάλαβα που θα έχω είναι το 24p.
Όταν λες ότι δεν υποστηρίζει 24p , δηλ. δεν παίζει καθόλου ταινίες με 24p ή απλά δεν κλειδώνει σε 23,976;

Ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις σας.:operator:

Το δεύτερο σου λέει..

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Και αυτό που ανέφερα και παραπάνω σχετικά με τα 24p ...

Τώρα άρχισαν να δουλεύουν την αναβάθμιση για να το ενεργοποιήσουν στο Pivos Linux.. (χωρίς όμως χρόνο ολοκλήρωσης του σχετικού patch)...

Τα λεφτά που ζητάει το Pivos είναι καλά... σε σχέση με αυτά που προσφέρει..

Αντε να το πάρει και κανένας από την παρέα να κάνει κανένα review της προκοπής... γιατί αυτά που κυκλοφορούν στο δίκτυο αφορούν κυρίως το Μ1... (όχι για να καει φυσικά :grandpa:)

Last edited:

Καλησπερα στην παρεα. Αν θελετε το Western Digital TV Live Wireless ειπαρχει σε αυτο τι site και σε καλη τιμη ειναι gen3 επιβεβαιωμενο παραλαβη και απο το καταστημα στην θεσσαλονικη.
Ελπιζω να βοηθησα.
http://www.visionstudio.gr/prodinfo....step=undefined

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπερα στην παρεα. Αν θελετε το Western Digital TV Live Wireless ειπαρχει σε αυτο τι site και σε καλη τιμη ειναι gen3 επιβεβαιωμενο παραλαβη και απο το καταστημα στην θεσσαλονικη.
Ελπιζω να βοηθησα.
http://www.visionstudio.gr/prodinfo....step=undefined

To λινκ δεν δουλεύει :)

Παιδιά καλησπέρα.Ειμαι νέος στο φόρουμ αλλά και στα media player και βρίσκομαι σε αναζητηση player σε τιμή απο 130 εώς το πολυ βαριά τα 200 ευρώ.Σκεφτομουν να πάρω το boxee αλλά απο ότι έχει διαβάσει στο συγκεκριμένη ενότητα για το boxee έχει καιρό να το υποστηρίξει η d-link και ότι είναι στο τέλος του το συγκεκριμένο player.Λοιπον αξίζει η όχι γιατι ψήνομαι πολυ χωρια ότι έχει πολλές δυνατότητες σαν μηχάνημα .Το προτείνεται η όχι η αλλιώς κάποιο αλλο μηχάνημα με παραπλησιες δυνατότητες η και καλύτερες και φυσικα υποστηριξη.Περιμενω προτάσεις απο εσάς που έχετε ασχοληθεί και εισται γνωστες του αντικειμένου.

Νομίζω ότι πρέπει να βαδίσεις σταθερά προς το Dune 303D.

Νομίζω ότι πρέπει να βαδίσεις σταθερά προς το Dune 303D.
Το Dune 303D είναι πρόσφατο μοντέλο,3D διαβάζει,υποστήριξη απο την εταιρία έχει και τέλος εκτός απο αυτο κάποιο άλλο για να μπορέσω να κάνω κάποιος σύγκριση.

Καμιά 10αριά μέρες έχει που κυκλοφόρησε, υποστήριξη θεωρώ από αυτά που διαβάζω ότι η Dune είναι από τις καλύτερες εταιρείες στο χώρο, 3D υποστηρίζει κανονικά. Για σύγκριση θα πας στο αρκετά ακριβότερο Popcorn A400 αλλά από ό,τι γράφεται έχει προβλήματα ακόμα.

Καλημέρα οντιοβιντεόφιλοι! Είναι το πρώτο μου ποστ στο σάιτ. Γράφτηκα αναζητώντας βοήθεια για την αγορά νέου media player. Παραθέτω πάραυτα τα δεδομένα της εξίσωσης κι όποιος μπορεί να τη λύσε, κρδίζει την αμέριστη εκτίμησή μου.
Έχω ήδη εδώ και 3 χρόνια ένα Xtreamer τον προπάππου του sidewinder και ήρθε η ώρα να το αλλάξω. Τον mp (θα) τον χρησιμοποιώ για να βλέπω 1080p 2d & 3d matroska από εξωτερικό σκληρό δίσκο (δε με ενδιαφέρει να βλέπω από το κομπιούτερ μέσω του mp).full bluray rips δε μπορούσα να δω μέχρι τώρα αλλά θα ήθελα να υπάρχει σαν επιλογή. Έχω μία 3d LG τηλεόραση ενώ η συσκευή θα είναι συνδεδεμένη με έναν εξακάναλο ενισχυτή YAMAHA. Επομένως, με ενδιαφέρει απόλυτα ο media player να έχει πολύ καλή απόδοση εικόνας και (κυρίως) ήχου, καθώς θέλω να ακούω MP3, FLAC κατά το δυνατόν καλύτερα.
Όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες (streaming, youtube και κάποια άλλα που δεν τα πολυκαταλαβαίνω) τις βάζω σε τρίτη (ίσως και τέταρτη μοίρα). Καλό είναι να μπορεί να συνδέεται με το ασύρματο ρούτερ μου αλλά λίγες φορές θα το χρησιμοποιήσω αυτό το χαρακτηριστικό.
Η δυνατότητα σκληρού δε με πολυεπηρεάζει.
Το μπάτζετ μου είναι μέχρι 200-220 ευρώ.
Έχω δει κοιτάξει στο ίντερνετ μέχρι τώρα για Dune 303D, Popcorn A210, HiMedia 900B, Mede8er 500x2
Ποιος από αυτούς νομίζετε ότι ταιριάζει καλύτερα στις δικές μου απαιτήσεις (video-audio); Ή μήπως κάποιος άλλος;
Συγγνώμη αν σας κούρασα! Προσπάθησα να γίνω όσο πιο κατανοητός γίνεται!
Ευχαριστώ εκ των προτερων όποιον μπει στον κόπο να μου απαντήσει.

Καλημέρα οντιοβιντεόφιλοι! Είναι το πρώτο μου ποστ στο σάιτ. Γράφτηκα αναζητώντας βοήθεια για την αγορά νέου media player. Παραθέτω πάραυτα τα δεδομένα της εξίσωσης κι όποιος μπορεί να τη λύσε, κρδίζει την αμέριστη εκτίμησή μου.
Έχω ήδη εδώ και 3 χρόνια ένα Xtreamer τον προπάππου του sidewinder και ήρθε η ώρα να το αλλάξω. Τον mp (θα) τον χρησιμοποιώ για να βλέπω 1080p 2d & 3d matroska από εξωτερικό σκληρό δίσκο (δε με ενδιαφέρει να βλέπω από το κομπιούτερ μέσω του mp).full bluray rips δε μπορούσα να δω μέχρι τώρα αλλά θα ήθελα να υπάρχει σαν επιλογή. Έχω μία 3d LG τηλεόραση ενώ η συσκευή θα είναι συνδεδεμένη με έναν εξακάναλο ενισχυτή YAMAHA. Επομένως, με ενδιαφέρει απόλυτα ο media player να έχει πολύ καλή απόδοση εικόνας και (κυρίως) ήχου, καθώς θέλω να ακούω MP3, FLAC κατά το δυνατόν καλύτερα.
Όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες (streaming, youtube και κάποια άλλα που δεν τα πολυκαταλαβαίνω) τις βάζω σε τρίτη (ίσως και τέταρτη μοίρα). Καλό είναι να μπορεί να συνδέεται με το ασύρματο ρούτερ μου αλλά λίγες φορές θα το χρησιμοποιήσω αυτό το χαρακτηριστικό.
Η δυνατότητα σκληρού δε με πολυεπηρεάζει.
Το μπάτζετ μου είναι μέχρι 200-220 ευρώ.
Έχω δει κοιτάξει στο ίντερνετ μέχρι τώρα για Dune 303D, Popcorn A210, HiMedia 900B, Mede8er 500x2
Ποιος από αυτούς νομίζετε ότι ταιριάζει καλύτερα στις δικές μου απαιτήσεις (video-audio); Ή μήπως κάποιος άλλος;
Συγγνώμη αν σας κούρασα! Προσπάθησα να γίνω όσο πιο κατανοητός γίνεται!
Ευχαριστώ εκ των προτερων όποιον μπει στον κόπο να μου απαντήσει.

Καλώς ήρθες στην παρέα μας αγαπητέ φίλε geoeco.

Μια ερώτηση , πριν από τις προτάσεις μας ....: Ο Yamaha είναι 3d ready ? Ποιο μοντέλο είναι ?

Καλώς ήρθες στην παρέα μας αγαπητέ φίλε geoeco.

Μια ερώτηση , πριν από τις προτάσεις μας ....: Ο Yamaha είναι 3d ready ? Ποιο μοντέλο είναι ?

Όχι δεν είναι. Μοντέλο RX-V364
Μέχρι τώρα παίζω τις 3D από τον παλιό XTREAMER και κάνω την μετατροπή της εικόνας από τη σχετική επιλογή της τηλεορασης.

Όχι δεν είναι. Μοντέλο RX-V364
Μέχρι τώρα παίζω τις 3D από τον παλιό XTREAMER και κάνω την μετατροπή της εικόνας από τη σχετική επιλογή της τηλεορασης.

Μ'αλλα λόγια : Θα πρέπει να συνδέσεις την TV σου με το High Speed καλώδιο HDMI για να βλέπεις 3D και τον ενισχυτή σου με optical. Αυτό σημαίνει ότι σε ήχο μεχρι DTS θα πάρεις από τις ταινίες, αλλά αυτό απ'ότι κατάλαβα δεν σε ενοχλεί.
Το πρώτο Xtreamer το έχω ακόμα κι εγώ. (ανενεργό βέβαια....)

Εγώ προσωπκά 2 media players (οι οποίοι έχουν λύσει τα βασικά στα firmware) σου προτείνω
Mede8ter600X και Xtreamer Prodigy (silver ή black)
O δεύτερος κατεβάζει πληροφορίες και εξώφυλλα κατευθείαν από το internet που για κάποιους αυτό είναι πολύ βολικό.
Ο Πρώτος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το δεύτερο , έχει κατ'εμέ καλύτερο gui και έχει λύσει το θέμα της κίνησης στα 23.976

εγώ ευχαριστιέμαι εδώ και 4-5 μήνες το dune 301 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! τότε που έψαχνα τι να αγοράσω ήμουν ανάμεσα σε popcorn και dune..κατέληξα στο dune γιατί από το ψάξιμο σε forums κατάλαβα ότι ήταν πιο σταθερά media players. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την αγορά μου και δεν είχα κανένα πρόβλημα ούτε με την αναπαραγωγή, ούτε με το δίκτυο (nas). Το μόνο θέμα είναι ότι είμαι χρήστης macintosh και για να φτιάξω λίστα με ταινίες, υπάρχει μόνο ένα πρόγραμμα που δουλεύει σε mac os x και έχει bugs, για windows υπάρχουν 2-3 προγράμματα νομίζω!