Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπέρα στην παρέα...
Λοιπόν σκέφτηκα να συνδυάσω ένα πλήρες πακέτο media player με gaming δυνατότητές.
Φυσικά δεν γνωρίζω αν αυτό είναι εφικτό.
Σκέφτομαι λοιπόν να πάρω ένα ps4 για όλα τα παραπάνω.
Το θέμα είναι,οτι δεν γνωρίζω υπέρ και κατά σχετικά με την επιλογή μου,κι αν φυσικά θα με καλύψει αυτό.
Καλά θα ήταν να κατεβάζω από την κονσόλα torrents πού να παίζουν αμέσως.
Η αν μπορώ μέσο wifi,να παίζω από κει ταινίες πού έχω στο laptop.
Με υπότιτλους επίσης δε γνωρίζω τι υποστηρίζει.
Με μορφές video λογικά υποστηρίζει τα πάντα.
Και τέλος,νομίζω οτι άνετα συνδέω 4 δίσκους πάνω του για προβολή ταινιών,σωστά?
Θα σου απαντησω σε αυτα που ξερω μιας και εχω ps4.

Δισκους μπορεις να συνδεσεις μεχρι 2 μιας και εχει 2 usb3 μπροστα δεξια απο το bluray.
Τωρα αν δεχεται usb hub που στην ουσια σου κανει την 1 usb θηρα σε περισσοτερες τοτε θα μπορεις να συνδεσεις οσους δισκους θελεις.

Μπορει να αναπαραγει σχεδον οτιδηποτε αρχειο βιντεο αλλα για τους υποτιτλους αν ειναι ελληνικοι πρεπει να ειναι ενσωματομενοι στο αρχειο ειτε αυτο ειναι mkv, ειτε avi ειτε οτιδηποτε αλλο γιατι αλλιως δεν αναγνωριζει τους Ελληνικους υποτιτλους.

Ουτε τορεντ μπορεις.

Ουτε μεσω wifi νομιζω θα μπορεις να δεις τα αρχεια που εχεις στους κοινοχρηστους φακελους του λαπτοπ σου ή οπουδηποτε αλλου.

Μην ξεχνας ειναι παιχνιδοκονσολα οχι media player αλλο αν απλα εχει μια εφαρμογη media player που απλα μπορει να παιξει αρχεια βιντεο και εικονας.

Ααα να μην ξεχασω οτι αν ο δισκος/οι που θα συνδεσεις ειναι φορμαρισμενοι σε ntfs θα εχεις προβλημα μιας και δεν τους αναγνωριζει.
Για να αναγνωρισει εναν δισκο ή φλασακι πρεπει να ειναι φορμαρισμενος σε fat, fat32 ή exfat(Το μονο παραπλησιο του ntfs μιας και μονο αυτο δεχεται αρχεια μεγαλυτερα απο 4gb)

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Θα σου απαντησω σε αυτα που ξερω μιας και εχω ps4.

Δισκους μπορεις να συνδεσεις μεχρι 2 μιας και εχει 2 usb3 μπροστα δεξια απο το bluray.
Τωρα αν δεχεται usb hub που στην ουσια σου κανει την 1 usb θηρα σε περισσοτερες τοτε θα μπορεις να συνδεσεις οσους δισκους θελεις.

Μπορει να αναπαραγει σχεδον οτιδηποτε αρχειο βιντεο αλλα για τους υποτιτλους αν ειναι ελληνικοι πρεπει να ειναι ενσωματομενοι στο αρχειο ειτε αυτο ειναι mkv, ειτε avi ειτε οτιδηποτε αλλο γιατι αλλιως δεν αναγνωριζει τους Ελληνικους υποτιτλους.

Ουτε μεσω wifi νομιζω θα μπορεις να δεις τα αρχεια που εχεις στους κοινοχρηστους φακελους του λαπτοπ σου ή οπουδηποτε αλλου.

διαβαζει αυτονομα mkv αρχεια το ps4?γιατι το Ps3 ουτε με σφαιρες.μονο μεσω server.

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Το PS4 διαθέτει κλείδωμα cinavia οπότε ξέχασε το μόνο και μόνο για αυτόν το λόγο.
Θα σου σπάσει τα νεύρα

Αν τα εχεις περασει σε ενα δισκο ή φλασακι που ειναι φορμαρισμενο σε exfat και εχει ενσωματομενους ελληνικους υποτιτλους(Μπορειτε να τους ενσωματοσετε ακομα και απο ξεχωριστο αρχειο srt με το προγραμμα "mkvtoolnix") τοτε ναι τα παιζει χωρις καποιο προβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το PS4 διαθέτει κλείδωμα cinavia οπότε ξέχασε το μόνο και μόνο για αυτόν το λόγο.
Θα σου σπάσει τα νεύρα

Εδω δεν εχεις δικιο.

Εχω παιξει ενα καρο mkv αρχεια με ενσωματομενους ελληνικους υποτιτλους χωρις κανενα προβλημα αρκει να τηρεις τα παραπανω.

Οπότε το απορρίπτω μάλλον.
Τι να διαλέξω ρε παιδιά,ώστε να μπορεί να παίζει και με ιντερνέτ και με pop corn,γενικά ένα πλήρες μηχάνημα με δυνατότητα 4k ώστε μελλοντικά να μην έχω πρόβλημα

Εδω δεν εχεις δικιο.

Εχω παιξει ενα καρο mkv αρχεια με ενσωματομενους ελληνικους υποτιτλους χωρις κανενα προβλημα αρκει να τηρεις τα παραπανω.

Απλά δεν σου έχει τύχει στις ταινίες που βλέπεις καί είναι το πιο σπαστικό πράγμα το να σε κόβει στα 20 λεπτά.
Δες λίγο εδώ.

Αν δεις την ταινια απο αντιγραμενο δισκακι ναι αλλα αν την δεις απο φλασακι ή εξωτερικο δισκο σε ενα αρχειο mkv οπως κανω εγω τοτε δεν υπαρχουν τα προβληματα που λες.

Εγώ ένα πράγμα θα σου πω: αν θες games καλά και όχι χαζοχαρούμενα της πλάκας θα πάρεις κονσόλα (PS3-PS4 ή ΧΒΟΧ 360-ONE).
Αν θες να βλέπεις MKV αρχεία σωστά θα πάρεις media player (κανονικό, όχι android).
Αν θες παιχνιδάκια της πλάκας και media player που να τρως την ώρα σου γιατί δεν παίζει εκείνο, γιατί το άλλο πάρε android box.

Οι λύσεις 1 & 2 (ταυτόχρονα) είναι οι σωστές αλλά δαπανηρές.
Οι 3η λύση είναι πολύ φθηνή αλλά ξέρεις την παροιμία "το φθηνό κρέας" κλπ κλπ. Μην περιμένεις να παίξεις Call of Duty ή Diablo (ή ότι άλλο βγαίνει σε κονσόλες) σε android box.

Για προτεινε ενα συγκεκριμένο media player γιατι εγω επειδη πουλησα το παλιο μου τωρα ψαχνω να αγορασω ενα καινουργιο μεχρι τα 120 ευρω.

Και θελω να μπορω να αντιγραφω, σβηνω, μετακινω(Ασυρματα(wifi) ή με καλωδιο lan)) αρχεια που θα εχω στους κοινοχρηστους φακελους των windows 7 χωρις να χρειαζεται να εγκαταστησω καποιο dlna προγραμμα.

Να μπορει να αναπαραγει σχεδον ολα τα αρχεια εικονων, ηχου & βιντεο συμπεριλαμβανομένου mkv(h264, h265), avi, divx, mp4 κ.τ.λ.
Αν ειναι δυνατον χωρις να ειμαι και απολυτως να παιζει 3d αρχεια.

Γιατι εισαι τοσο αντιθετος στα android media players? Ειχες καμια αρνητικη εμπειρια?

Οπότε το απορρίπτω μάλλον.
Τι να διαλέξω ρε παιδιά,ώστε να μπορεί να παίζει και με ιντερνέτ και με pop corn,γενικά ένα πλήρες μηχάνημα με δυνατότητα 4k ώστε μελλοντικά να μην έχω πρόβλημα

Δεν το έχω για να ξερω αλλα http://avclub.gr/forum/showthread.php/143149-NVIDIA-SHIELD-Android-TV-4K θα βρεις αρκετά.ισως σε καλύψει.

Επειδή μόλις χτες πούλησα το παλιό μου media player θέλω να το αντικαταστήσω με ένα καινούργιο.

Σκεφτόμουνα να αγοράσω το meder8er med600x3d(Αξίζει πλέον η αγορά του?) ή Tronsmart Vega S95 Telos ή minix ή dune hd tv-102w ή himedia που να κοστίζει το πολύ μέχρι 120 ευρώ και να κάνει τα:

01. Να μπορώ να αντιγράφω/σβήνω/αναπαράγω αρχεία που είναι στο κοινόχρηστο φάκελο των windows 7 που έχω στα laptop/netbook/desktop μου χωρίς να χρειάζεται κάποιο dlna πρόγραμμα.

02. Απροβλημάτιστη αναπαραγωγή mkv(H.264(κυριως), H.265) avi, m2ts, ts, κ.τ.λ. με οποιοδήποτε ήχο(dts, dts-hd, ac3, true hd κ.τ.λ.) έχουν.
Επειδη εχω αρχισει και πελαγωνο.

Θερμο παρακαλω το φορουμ και οποιος εχει δοκιμασει απο πρωτο χερι τα media players που προτεινω ποιο πανω ή καποιο που αυτος πιστευει οτι αξιζει, να μου πει μια γνωμη για το ποιο να αγορασω με οριο τιμης τα 120 ευρω για να κανω τη δουλεια που θελω γιατι τωρα εχω φτασει να στρημαρω στην samsung τηλεοραση μου μεσω dlna προγραμματος(Κατι που δεν θελω) οτιδηποτε βιντεο θελω.

Ζηταω ταπεινα συγνωμη στο φορουμ που επανλαμβανω την ερωτηση μου αλλα πιστευω με καταλαβαινεται μιας και οι περισσοτεροι απο εδω εχουν βρεθει στην ιδια θεση με εμενα.

αφού λες για H.265 τότε ξεχνάς med 600x3d, dune hd tv-102w.

Οπότε πας για το Tronsmart Vega S95 Telos.
Για himedia δεν ξέρω ποιο λες αλλά μπορείς να κοιτάξεις τα Q5 pro / Q10 pro από futeko με λίγη υπομονή γιατί τώρα βγαίνουν.

Κανω καλα που θελω να αγορασω ενα media player που να υποστηριζει και το μελλοντικο h265 ή πιστευεις οτι δεν θα το υποστηριξουν τοσο οσο το h264?

Να σου πω αν εχω μια σχετικα νεα τηλεοραση δεν θα εχει καποιο προβλημα απο τη στιγμη που θα αναπαραγει σωστα τα οποια h265 αρχεια βαλεις στο οποιο media player.
Το ξερω ειναι χαζη ερωτηση αλλα ρωταω για σιγουρια.

Εσυ ποιο θα μου προτεινες ανεξαρτητως απο αυτα που εχω βαλει εγω ποιο πανω και γιατι?

Το Minix Neo X8 Plus λεει σαν media player?

Και εσυ απο την πειρα σου προτειμας

windows vs android vs media player και γιατι?

Καλό είναι να υπάρχει υποστήριξη σε H.265.
θα απέφευγα όμως κάτι με windows. Προτιμώ σε linux για player με kodi. Αλλιώς android.

Για H.264 προτείνω ανεπιφύλακτα το med ή το RPI2 που με kodi είναι δυνατός συνδυασμός.

Εξαρτάται που επικεντρώνεται κανείς παιδιά. Media playing? Gaming? Internet streaming? Το H.265 θα αρχίσει να επικρατεί πλήρως όταν θα βλέπετε πλέον blu ray disks με αυτό το πρότυπο σε μεγάλη κυκλοφορία. Θα αργήσει ακόμα και μέχρι τότε θα κυκλοφορήσουν μηχανήματα φθηνά και δυνατά που θα το υποστηρίζουν καλύτερα από τα υπάρχοντα. To Med (που ανέφερε πιο πάνω ο papadoux) είναι ικανό και τίμιο για media playing εκτός H.265.

Οχι δεν το θελω για games αφου εχω το ps4.

Το θελω καθαρα για media player και κυριως αναπαραγωγη βιντεο.

Ποιο θα μου προτεινατε λοιπον να μην χρειαζεται dlna προγραμμα για να δουλεψει γιατι δεν συμπαθω καθολου αυτου του ειδους τα προγραμματα και τον τροπο.
Αλλα να μπορει να δει απλα του κοινοχρηστους φακελους των windows.

Με ενδιαφερουν κυριως να μπορει να παιζει οποιοδηποτε βιντεο χωρις κοληματα και παυσεις.
Με ενδιαφερει να μπορω να αναπαραγω και διαχειρηστω τα αρχεια απο και προς το media player χωρις καποιο dlna προγραμμα απλα με κοινοχρηστους φακελος στα windows.
Οσο γινεται συνεχή υποστηριξη λογισμικου και για αρκετο χρονο οχι μονο για 1 με 2 χρονια και τελος.
Και αν ειναι δυνατον να κοστιζει μεχρι 120 ευρω.
Δεν με ενδιαφερει και τοσο να παιζει παιχνιδια.

Οχι δεν το θελω για games αφου εχω το ps4.

Το θελω καθαρα για media player και κυριως αναπαραγωγη βιντεο.

Ποιο θα μου προτεινατε λοιπον να μην χρειαζεται dlna προγραμμα για να δουλεψει γιατι δεν συμπαθω καθολου αυτου του ειδους τα προγραμματα και τον τροπο.
Αλλα να μπορει να δει απλα του κοινοχρηστους φακελους των windows.

Με ενδιαφερουν κυριως να μπορει να παιζει οποιοδηποτε βιντεο χωρις κοληματα και παυσεις.
Με ενδιαφερει να μπορω να αναπαραγω και διαχειρηστω τα αρχεια απο και προς το media player χωρις καποιο dlna προγραμμα απλα με κοινοχρηστους φακελος στα windows.
Οσο γινεται συνεχή υποστηριξη λογισμικου και για αρκετο χρονο οχι μονο για 1 με 2 χρονια και τελος.
Και αν ειναι δυνατον να κοστιζει μεχρι 120 ευρω.
Δεν με ενδιαφερει και τοσο να παιζει παιχνιδια.

Εάν επιμένεις σε h.265 και 120 ευρώ...τότε η λύση του Himedia Q5 - βγάινει τον απρίλιο 2016 - μάλλον σε καλύπτει. Θα πρέπει να περιμένεις λίγο.

Υ.Γ. Τα android boxes δυστυχώς δεν τα έχω συμπαθήσει ακόμα όσον αφορά το performance τους κι έτσι μόνο υποθετικά ( βάσει specs ) μπορώ να σου προτείνω.

Το να θέλεις ΟΛΑ αυτά και με μόνο 120 ευρώ δε γίνεται. Δώσε λίγο παραπάνω αν αντέχει η τσέπη σου, πάρε ένα HTPC, κατά προτίμησή NUC για να μην ανέβεις πολύ, και θα κάνεις παπάδες κυριολεκτικά. Υποστήριξη όχι 1-2 χρόνια αλλά όσο υπάρχουν Windows.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Εάν επιμένεις σε h.265 και 120 ευρώ...τότε η λύση του Himedia Q5 - βγάινει τον απρίλιο 2016 - μάλλον σε καλύπτει. Θα πρέπει να περιμένεις λίγο.

Υ.Γ. Τα android boxes δυστυχώς δεν τα έχω συμπαθήσει ακόμα όσον αφορά το performance τους κι έτσι μόνο υποθετικά ( βάσει specs ) μπορώ να σου προτείνω.
Αν εννοεις αυτο το ξερεις οτι ειναι android media player και απ' οτι λες δεν πολυσυμπαθεις τα android media players αλλα παρολα αυτα τα προτεινεις?
Και απο τη στιγμη που δεν εχει ερθει ακομα Ελλαδα πως ξερεις οτι θα κοστιζει μεχρι 120 ευρω?

Η εταιρια himedia ειναι καλη εταιρια για media players?

Απο το λιγο που το εχω ψαξει καλες εταιρες media players ειναι οι:
Western digital, himedia, minix, dune, mede8er.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το να θέλεις ΟΛΑ αυτά και με μόνο 120 ευρώ δε γίνεται. Δώσε λίγο παραπάνω αν αντέχει η τσέπη σου, πάρε ένα HTPC, κατά προτίμησή NUC για να μην ανέβεις πολύ, και θα κάνεις παπάδες κυριολεκτικά. Υποστήριξη όχι 1-2 χρόνια αλλά όσο υπάρχουν Windows.
Δεν θελω να παρω αλλον εναν υπολογιστη φιλε μου εχω ηδη 3 δεν θελω κι αλλον.

Θελω απλα ενα media players που να μπορει να αναπαραγει χωρις προβλημα σχεδον ολα τα αρχεια βιντεο και οχι μονο.