Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Παιδιά το 4Κ μπορεί να αργήσει, μπορεί και να μην έρθει καν (ποιός το χ@#$:p) αλλά το HEVC/H265 είναι εδώ, και θεωρώ σήμερα την αγορά μηχανήματος που δεν το υποστηρίζει τουλάχιστον άστοχη.
Προσωπικά εδώ και μισό χρόνο που μαζεύω αποκλειστικά hevc (όταν υπάρχει, που κυρίως στις νέες κυκλοφορίες πάντα υπάρχει) έχω γλιτώσει πάμπολλα GB χωρίς να χάσω σε ποιότητα, βασικά με έχει γλυτώσει από την αγορά τουλάχιστον ενός δίσκου.
Υπάρχει λόγος σοβαρός λοιπόν.

+1
Πραγματικά από άποψη χώρου είναι σωτήριο το h265, 4 επεισόδια αντί για ένα σε 1080p webdl είναι μεγάλο πράγμα, η αγορά τώρα media player που δεν έχει hardware acceleration σε h265 αρχεία είναι λάθος

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Προσωπικά δεν μίλησα για H265, το 4k θεωρώ, ας πούμε "άκυρο" αυτή τη στιγμή.
Από την άλλη, 2 δείγματα που είναι κατεβάσει με τα αντίστοιχα web-dl δεν είδα ίδια ποιότητα, αντίθετα είδα διάφορα υπέρ του H264.

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Αυτό είναι πολύ γενικό, τι διαφορά μεγέθους είχε με το αντίστοιχο Η264?
Θεωρητικά το Η265 προσφέρει διπλάσια συμπίεση στην ίδια ποιότητα (χονδρικά), άρα η σύγκριση πρέπει να γίνεται με αρχεία Η264 διπλάσια σε μέγεθος του Η265.
Κυκλοφορούν αρκετά υπερσυμπιεσμένα Η265, του τύπου ~170ΜΒ για 45λεπτο βίντεο, ε αυτά είναι χάλια.

Απο κει και πέρα είναι και θέμα ρυθμίσεων που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε encoder, όπως συμβαίνει και με όλων των τύπων τα encodes.

Εγώ πάλι .. - που τυχαίνει να επιβεβαιώνομαι (χωρίς να το θέλω :p ) μέχρι σήμερα - σας λέω ότι άδικα κοπανιέστε. Σωστά Wed DL σε H.265 αρχεία λίγοι κάνουν . Οι περισσότεροι δεν μπαίνουν ακόμα στον κόπο. Είτε γιατί δεν υπάρχουν οι codecs στα μηχανάκια, είτε γιατί χρησιμοποιούν την πεπατημένη ... Ποιότητα πάντως br rip δεν έχω δει να κυκλοφορούν πολλά. Φυσικά είναι απίθανο να έχεις σε 400mb ποιότητα εικόνας που χρειαζόταν 1γίγα για να την πάρεις. Αλλά ακόμα τα πράγματα είναι άγουρα. Επίσης μην κοροιδεύετε το 4Κ . Αυτό θα μείνει. Και θα εξαφανιστεί τελείως όμως το 3D.

Εγώ πάντως έχω βρει κάποιους συγκεκριμένους που κάνουν αξιοπρεπή rips. Σε υλικό που δεν με πολυκαίει (συνήθως σειρές) έχω ικανοποιητική ποιότητα σε μικρό μέγεθος.
Μιλάμε για μεγάλη οικονομία χώρου.
Στα 400ΜΒ Η265 δεν παίρνεις 100% την ποιότητα του 1GB Η264, παίρνεις όμως το 80% αυτής (αν και τα δύο encodes γίνουν με τα ίδια standards).
Επίσης υπάρχουν στην αγορά mainstream κάρτες με εγγενή υποστήριξη hevc hardware encoding/decoding, καθώς και software φυσικά.
Α, και σε streams το βλέπω όλο και συχνότερα.

Last edited:

Το 3D@4K θα βγει σε θα βγει κάποια στιγμή, μην τα θέλετε όλα από την πρώτη στιγμή.

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Το 3D@4K θα βγει σε θα βγει κάποια στιγμή, μην τα θέλετε όλα από την πρώτη στιγμή.

Μιας και το θίξαμε....οι εταιρείες γενικότερα (TV, Studio's) φαίνεται πως το εγκαταλείπουν το 3D. Σταματάνε τα μοντέλα. Δεν ξέρω, αυτό μάλλον σαν σημάδι το βλέπω.

το εγκαταλείπουν γιατί εγκαταλείπουν το FullHD γενικότερα και ακόμα δεν έχουν ασχοληθεί με το 3D@4K γιατί υπάρχουν τα HDR, Dolby vision, BT.2020 κλπ που ακόμα δεν τα δίνουν ευρέως.
Περιμένω σε 3 - 5 χρόνια να ξεμένουν από features στα 4K και μετά να ζαχαρώνουν το 3D@4K.

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

το εγκαταλείπουν γιατί εγκαταλείπουν το FullHD γενικότερα και ακόμα δεν έχουν ασχοληθεί με το 3D@4K γιατί υπάρχουν τα HDR, Dolby vision, BT.2020 κλπ που ακόμα δεν τα δίνουν ευρέως.
Περιμένω σε 3 - 5 χρόνια να ξεμένουν από features στα 4K και μετά να ζαχαρώνουν το 3D@4K.

Σε 5 χρονια θα ειμαστε στα 8κ :p
3d θα ξαναβγάλουν οταν αλλάξει η τεχνολογία προς το πολύ καλύτερο ...

Καλά, ας είμαστε σε 5 χρόνια στο 4Κ, και βλέπουμε.

Καλησπέρα σε όλους
Είμαι ανάμεσα σε zidoo x6 και tronsmart r68. Ποιο απο τα 2 θα προτείνατε? Μέχρι χτες είχα ένα tronsmart mxIII plus για το οποίο για 4 μήνες ήμουν πολύ ευχαριστημένος.

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπέρα σε όλους
Είμαι ανάμεσα σε zidoo x6 και tronsmart r68. Ποιο απο τα 2 θα προτείνατε? Μέχρι χτες είχα ένα tronsmart mxIII plus για το οποίο για 4 μήνες ήμουν πολύ ευχαριστημένος.
Υποθέτω εννοείς αυτό, το Χ6 Pro (δεν βρήκα κιόλας να υπάρχει απλό)!? Εγώ πάντως που το έχω 3-4 μήνες περίπου, είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Ψάχνοντας για φθηνό media player (Κυρίως για kodi) έχω καταλήξει στα εξής 2:

Beelink Mini MX και το MXIII - G

CPU.
Το Mini MX έχει ποιο καινούγιο cpu/gpu (s905) θεωρητικά θα υποστηρίζεται περίσσοτερο καιρό, αλλά το MXIII - G ναι μεν παλιότερο (s812) αλλά δυνατότερο cpu/gpu (8core gpu vs 5core gpu του Mini). Δεν ξέρω τι είναι προτιμότερο...

RAM.
Ισοπαλία, 2gb και τα 2.

ROM.
Το Mini MX έχει 16gb ενώ το MXIII - G 8gb. Επικρατεί το 1ό

Λειτουργικό.
Ισοπαλία και τα 2 έχουν 5.1

Lan/Wifi.
Ισοπαλία.

Συνδέσεις/Εισόδους.
Και τα 2 έχουν 2 usb εισόδους αλλά το MXIII - G έχει και 1 x OTG port αλλά και AV port. Το MXIII - G εδω επικρατεί.

Υποστήριξη.
Το mxIII ώς παλιότερο προϊόν χαίρει μεγαλυτερης υποστήριξης.

Τα φώτα σας :idea:

Παιδιά καλησπέρα! Θα ήθελα να μου προτείνετε έναν όσο το δυνατόν φθηνό media player. Με ενδιαφέρει να παίζει όλες τις ταινείες, να υποστηρίζει υπότιτλους και να μπορεί για π.χ να προχωρήσει στο σημείο της ταινίας που θα του υποδείξω. Επίσης να έχει ένα ανθρωπινό τηλεχειριστήριο, να πιάνει δηλαδή! Εγώ έχω τον mede8er 500x και είμαι μια χαρά.....απλά τον θέλω για τους γονείς μου, να βάζω σε usb divx ή HD ταινείες και να μπορούν εύκολα να τις δούνε. Ευχαριστώ πολύ!

Ψάχνοντας για φθηνό media player (Κυρίως για kodi) έχω καταλήξει στα εξής 2:
(...)
Τα φώτα σας :idea:

Αν θές media player kodi (και όχι κυρίως για τα καλούδια toy Android, apps παιχνίδια κτλ) δές και ποιό έχει ενεργή ανάπτυξη openelec
Επιπλέον, μην ακούς τα κλισέ "HEVC 265 είναι για το μέλλον, τι σε νοιάζει , είναι νωρίς ακόμα" κτλ, το Η.265 είναι εδώ, είναι το παρόν, και καλό θα ήταν το μηχανάκι να αποκωδικοποιεί οκτάμπιτη συμπίεση χωρίς να ιδρώνει.

Εν ολίγοις, είσαι σε καλό δρόμο ότι απο τα δύο κι αν διαλέξεις, είναι απίστευτα value for money, σε INTEL \ NVIDIA πρέπει να πληρώσεις τα μαλιοκέφαλά σου για κάτι περίπου αντίστοιχο, εγώ προτιμώ το ΜινιΜΧ κυρίως για το ...στύλ του (και το μοντέρνο τηλεχειριστήριο). Αν δε πάρεις το ρίσκο να του βάλεις openelec, πετάει...

Αν θές media player kodi (και όχι κυρίως για τα καλούδια toy Android, apps παιχνίδια κτλ) δές και ποιό έχει ενεργή ανάπτυξη openelec
Επιπλέον, μην ακούς τα κλισέ "HEVC 265 είναι για το μέλλον, τι σε νοιάζει , είναι νωρίς ακόμα" κτλ, το Η.265 είναι εδώ, είναι το παρόν, και καλό θα ήταν το μηχανάκι να αποκωδικοποιεί οκτάμπιτη συμπίεση χωρίς να ιδρώνει.

Εν ολίγοις, είσαι σε καλό δρόμο ότι απο τα δύο κι αν διαλέξεις, είναι απίστευτα value for money, σε INTEL \ NVIDIA πρέπει να πληρώσεις τα μαλιοκέφαλά σου για κάτι περίπου αντίστοιχο, εγώ προτιμώ το ΜινιΜΧ κυρίως για το ...στύλ του (και το μοντέρνο τηλεχειριστήριο). Αν δε πάρεις το ρίσκο να του βάλεις openelec, πετάει...

Μπορείς να μας δώσεις κανένα λινκ για το "ΜινιΜΧ" ;;;;;;;

Μπορείς να μας δώσεις κανένα λινκ για το "ΜινιΜΧ" ;;;;;;;

Εχω αγοράσει από το GearBest και από το GeekBuying, 1 μήνας για παράδοση, κατά τα άλλα δεν είχα παράπονο...
Από το ebay είχα πάρει παλιότερα μηχανάκια 8726MX, εκεί είναι είναι κάθε καρυδιάς καρύδι... τι πωλητής θα σου τύχει... ΟΜΩΣ αν έχει πάνω από 99% positive Feedback γενικά είναι OK, αυτό είναι πιστεύω ένα ασφαλές κριτήριο

Χαλάτε πολλά 80άρια για αμφίβολα μηχανάκια. Και στο τέλος με τα ίδια θα μπορούσατε να είχατε πάρει ένα και καλό !!!. Η γιαγιά μου το έλεγε " Η φτώχια τρώει το παρά παιδάκι μου" , άλλος (τόχω ξαναπει) το λέει Return On investment. Το κόλπο είναι : Κάθε φορά που θέλετε να παραγγείλετε ένα τέτοιο μηχάνημα, να βάζετε τα λεφτά στην άκρη. Στις 3 φορές θα έχετε την δυνατότητα να πάρετε το νέο Dune Solo 4k. Κάτι μου λέει ότι το μηχάνημα θα σκίζει. Κι αν έχει προβλήματα στην αρχή, με τους 3D υπότιλους....δεν πειράζει θα λυθούν . Προσωπικά δεν με απασχολούν οι 3D υπότιτλοι π.χ. Ας μη τους έχει ποτέ. ΟΜΩΣ......η εικόνα που δίνει το Sigma chipset με VXP, απλά, δεν παίζεται. Άντε και για τους βιαστικούς, παίζει και h.265.....:D

Χαλάτε πολλά 80άρια...
Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα, να το προσέξει αυτό όποιος ενδιαφέρεται, οι τιμές στην Ελλάδα είναι φουσκωμένες αδικαιολόγητα...
MiniMX περίπου 35 ευρώ, με τα μεταφορικά από Κίνα, ούτε σέντσι παραπάνω :)

...το νέο Dune Solo 4k. Κάτι μου λέει ότι το μηχάνημα θα σκίζει.
Όμορφη υλοποίηση όντως, υστερεί λίγο στα "νούμερα" ( διπυρήνο? 1g RAM μόνο? ) αλλά αν παίζει όλα τα σύγχρονα φορμά χωρίς να ιδρώνει, δε μας νοιάζουν τα νούμερα :)
Μας νοιάζει όμως η τιμή, νομίζω είναι εξωφρενική... 10 MiniMX αγοράζεις...

Σε ανώτερη κατηγορία τιμής -ειδικά για αναπαραγωγή 4Κ- , έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια (χωρίς όμως να το χω δοκιμάσει ποτέ) για το Beebox της ASRock,