Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

To dune solo κοστίζει 350 ευρώ που το κάνει πανάκριβο με τα specs που έχει τα οποία ουσιαστικά είναι γύρω από το 2Κ αλλά εντάξει βάζουμε και το 4Κ από δίπλα για να πουλάει μούρη :flipout:

Re: Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

To dune solo κοστίζει 350 ευρώ που το κάνει πανάκριβο με τα specs που έχει τα οποία ουσιαστικά είναι γύρω από το 2Κ αλλά εντάξει βάζουμε και το 4Κ από δίπλα για να πουλάει μούρη :flipout:

Αυτό που έχει το Dune βασικά, είναι : Sigma Designs SMP8758. (με VXP support) όποιος θυμάται - γιατί τα ξαχάσαμε πια - κι έχει ακόμα 8642 σε player καταλαβαίνει.

Ψηφιακή εποχή έχουμε πλέον ....

Αυτό που έχει το Dune βασικά, είναι : Sigma Designs SMP8758.

Μισό λεπτό βρε παιδιά, είναι κάτι σπουδαίο που δεν το καταλαβαίνω? Αρχιτεκτονική ARM A9 dual-core 1.2GHz, παραγωγής 2014

Πλήρως αντίστοιχο της εποχής των AMLogic AML-872 MX 1.5 GHz Dual Core με GPU Mali MP400. Ιστορικές υλοποιήσεις, μερικές πουλιούνται ακόμα, όπως πχ wetek play, αλλά αυτό: ...Ιστορικές
Είναι θλιβερό πόσο γρήγορα απαξιώνονται οι ψηφιακές τεχνολογίες, ειδικά σε περιόδους που αλλάζουν δομικά στοιχεία (H.264-ACV > H.265-HEVC ) όμως είναι γεγονός.

Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να καταλάβεις, απλά η dune και η Sigma έχουν ειδική θέση στην καρδιά μερικών.

Επίσης να ξαναπώ, η αλυσίδα είναι ψηφιακή, η εικόνα είναι ψηφιακή πλέον και τα ψηφία ευτυχώς είναι τα ίδια για όλους

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα, να το προσέξει αυτό όποιος ενδιαφέρεται, οι τιμές στην Ελλάδα είναι φουσκωμένες αδικαιολόγητα...
MiniMX περίπου 35 ευρώ, με τα μεταφορικά από Κίνα, ούτε σέντσι παραπάνω :)

link ?

Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να καταλάβεις, απλά η dune και η Sigma έχουν ειδική θέση στην καρδιά μερικών.

Επίσης να ξαναπώ, η αλυσίδα είναι ψηφιακή, η εικόνα είναι ψηφιακή πλέον και τα ψηφία ευτυχώς είναι τα ίδια για όλους

Πρέπει να ανατρεξουμε σελίδες πριν, να ψάξουμε tests που έγιναν... :D για να επανέλθουν στην επικαιρότητα ορισμένες παραδοχές που με την έλλειψη ποιότητας πλέον έχουν ξεχαστεί. Όμως.....επειδή τέτοιες υλοποιήσεις με sigma δεν πρέπει να απαξιώνονται, φέρτε μου οποιονδήποτε player με Realtek ( to Mede8er π.χ. ) να το βάλουμε να παίξει δίπλα στο HDX-BD1 που έχω ακόμα από το 2012. Η βάλτε το δίπλα σε ένα Netgear 550. Τότε η διαπίστωση που κάνω θα .....επανέλθει σε κοινή αποδοχή!
Υ.Γ. Τα Dune εγώ προσωπικά δεν τα συμπάθησα ποτέ τόσο. Το Sigma όμως....

Εγω πηρα το med600x3d και τελικα απογοητευτικα οσο αφορα την δευτερη usb θηρα γιατι πολυ απλα οποιαδηποτε εκδοση firmware και να δοκιμασα παντα μα παντα εχω προβλημα στην usb που ειναι κοντα στη προσοψη.
Αντιθετωε η usb που ειναι ποιο κοντα στο πισω μερους του med600x3d αναγνωριζει οτι του συνδεσω αμεσως.

Δεν ξερω ρε παιδια σκεφτομαι να το παω πισω και να παρω τα λεφτα μου πισω μιας και εχω αυτη τη δυνατοτητα τις πρωτες 10 μερες κατοχης του προιοντος.

Και δεν ξερω πλεον τι να κανω?

Να το κρατησω με την ελλατωματικη usb θηρα με αποτελεσμα αντι για 2 να εχω μονο μια λειτουργικη θηρα usb ή να το δωσω και να αγορασω καποιο αλλο media player?

Τι να πω ειμαι εγω γκαντεμης ή δεν ξερω.

Π.χ. το netgear 550 που προτεινες τι λεει?

Δεν ξερω. Εκανα τοσες μερες να αποφασισω να αγορασω καποιο media player τελικα το πηρα αποφαση και αγορασα το med600x3d καινουργιο και μου εκατσε αυτη η στραβη.
Δεν ξερω εχω απογοητευτει λιγο με το ολο σκηνικο.

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Από την στιγμή που είναι ελαττωματικό πίσω χωρίς κουβέντα.

Αν υπάρχει πρόβλημα δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην το πας πίσω.Το αν θα πάρεις το ίδιο ή άλλο είναι άλλη υπόθεση. Σαν player είναι από τους καλύτερους (σύμφωνα πάντα με τις εντυπώσεις πολλών εδώ μέσα αλλά και εκτός. Αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να φορτωθείς και το πρόβλημα του , γι αυτό υπάρχουν οι εγγυήσεις !!!

Αν υπάρχει πρόβλημα δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην το πας πίσω.Το αν θα πάρεις το ίδιο ή άλλο είναι άλλη υπόθεση. Σαν player είναι από τους καλύτερους (σύμφωνα πάντα με τις εντυπώσεις πολλών εδώ μέσα αλλά και εκτός. Αυτό δε σημαίνει οτι πρέπει να φορτωθείς και το πρόβλημα του , γι αυτό υπάρχουν οι εγγυήσεις !!!
πολύ σωστά!!!

καλησπερα εχω το παλιο Western Digital TV HD και εχω ενα προβλημα σε καποια αρχεια mkv μολις ξεκιναει η ταινια μου βγαζει το english1 (digital) και δεν εχει ηχο .
υπαρχει καποιο προγραμμα να μετατρεψω το αρχειο μηπως και ακουσω τις ταινιες και στην τηλεοραση γιατι στον υπολογιστη παιζουν μια χαρα?

παρατηρησα οτι ολα τα αρχεια αυτα ειναι με DTS ηχο , αλλα εγω δεν εχω μηχανημα να παρνει σημα απο την οπτικη ινα του wd , υπαρχει προγραμμα να αλλαζει την κωδικοποιηση του ηχου στο mkv αρχειο ?

Υπάρχει πρόγραμμα και υπήρχε και ειδικό νήμα. Tο πρόβλημα είναι το DTS που δεν αποκωδικοποιεί το WD και πρέπει να το μετατρέψεις σε AC3
Προβλήματα υπάρχουν και σε κάποια νεότερα αρχεία MKV κατά την αναπαραγωγή που «τρελαίνουν» το μηχανάκι και πρέπει να τα περάσεις από το MKVmerge.
Για τον ήχο χρησιμοποίησε αυτό το MKV2AC3 για να μην μπούμε σε πιο πολύπλοκες διαδικασίες μετατροπής.

:a0210:

Last edited:

εχω mac , δεν νομιζω οτι κανει το συγκεκριμενο , εχεις κατι σε mac υποψιν ?

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με mac.
κάνε ένα search και κοίτα και το audio converter.

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Από την στιγμή που είναι ελαττωματικό πίσω χωρίς κουβέντα.

Εννοειτε οτι το πηγα πισω και μου το αντικατεστησαν αμεσως με νεο αλλωστε το ειχα μολις 2 μερες το θεμα ειναι οτι μου κανει ακριβως τα ιδια και το νεο που μου εδωσαν.
Δεν ξερω αν ειμαι εγω τοσο ατυχος ή αν επεσα πραγματικα σε ελλατωματικη παρτιδα ή αν οντως αν του βαλεις την τελευταια beta firmware καταστρεφει τη μια απο τις δυο θυρες usb χωρις επιστροφη ακομα και αν του βαλεις παλι αυτη που ειχε αρχικα.
Αν και τοτε ειχε θεμα με την ιδια usb θηρα αλλα οχι τοσο συχνα.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Εννοειτε οτι το πηγα πισω και μου το αντικατεστησαν αμεσως με νεο αλλωστε το ειχα μολις 2 μερες το θεμα ειναι οτι μου κανει ακριβως τα ιδια και το νεο που μου εδωσαν.
Δεν ξερω αν ειμαι εγω τοσο ατυχος ή αν επεσα πραγματικα σε ελλατωματικη παρτιδα ή αν οντως αν του βαλεις την τελευταια beta firmware καταστρεφει τη μια απο τις δυο θυρες usb χωρις επιστροφη ακομα και αν του βαλεις παλι αυτη που ειχε αρχικα.
Αν και τοτε ειχε θεμα με την ιδια usb θηρα αλλα οχι τοσο συχνα.

Είναι εύκολο να μας εξηγήσεις αναλυτικά τι βάζεις σε αυτή τη θύρα που δεν δουλεύει ? Π.χ. Εξωτερικό δίσκο?

Εχω δοκιμασει και εξωτερικο δισκο αλλα και φλασακι και τα ιδια ακριβως οταν τα βαλω στη θηρα που ειναι ποιο κοντα στο πισω μερος του media player το αναγνωριζει αμεσως.
Αυτο σημαινει οτι δεν φταιει η συσκευη που βαζω γιατι αν ηταν ετσι δεν θα το εβλεπε ουτε στην αλλη θηρα usb.

Και δεν ειπα οτι δεν το βλεπει αμεσως.

Συνηθως οτιδηποτε βαλω με το που ανοιξω το media player το βλεπει αλλα αν βγαλω και ξαναβαλω κατι τοτε δεν το βλεπει και εννοειτε εχω κανει ασφαλη καταργηση ετσι.