Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,039
Μεταμορφωση
Καλησπέρα. Θα ήθελα κάποια βοήθεια καθώς προσπαθώ να καταλάβω την συνδεσμολογία nas-tv-media center.
Έχω μια LG C3, και θέλω να κάνω stream το περιεχόμενο μου στο (μελλοντικό μου) NAS μέσω της τηλεόρασης. Για να έχω τις full δυνατότητες (Dolby Atmos, Vision) τι πρέπει να προσέξω; Το direct play αρκεί; Το plex μπορεί να αναπαράγει περιεχόμενο στο NAS;

Αν βρίσκομαι σε λάθος κατηγορία, παρακαλώ κατατοπίστεμε στη σωστή.

Με το Plex θα είσαι καλυμμένος.
Φρόντισε να είναι 1000αρι το δίκτυο σου.

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,039
Μεταμορφωση
Υπάρχει τρόπος να παίξει σωστα το Plex τα 4K h265 HEVC αρχεία?

Πιο εύκολο/σίγουρο θα ήταν αν χρησιμοποιούσες ένα media player που να μην έχει θέμα με τέτοιους περιορισμούς έτσι ώστε να κάνει απλό streaming χωρίς να ασχοληθείς με το τι κάνει η τηλεόραση σου η πόσο καλά θα κάνει transcoding το nas που θα διαλέξεις.

Πάρε το nas, δοκίμασε με την τηλεόραση σου, και αν προκύψει ανάγκη, προσθέτεις στην αλυσίδα σου και ένα Nvidia shield, Nokia 8010 κλπ.

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
5,021
Θέλω ένα android box αποκλειστικά για να μπορεί να παίζει το Euroleague TV. Υποθέτω ότι λόγω κάποιου πρόσφατου update έπαψε να την υποστηρίζει το Zidoo X9S που έχει Android 6.0.1.
Δεν με ενδιαφέρουν λοιπές δυνατότητες, οπότε όσο πιο φτηνό, τόσο καλύτερα (αρκει να παίζει το app σωστά και η συσκευή να είναι αξιόπιστη, με σωστό wifi, και να μη χαλάσει σε 6 μήνες).

Pas

Established Member
11 April 2021
175
Να ρωτήσω κάτι το oppo 103 είναι και media player παίζει ταινίες από εξωτερικό δίσκο αναπαράγει τις ταινίες 4K και τους ήχους Dolby atmos κλπ
Γνωρίζω ότι το 203!το κανει

emgrs6824

New member
31 December 2022
65
Θέλω ένα android box αποκλειστικά για να μπορεί να παίζει το Euroleague TV. Υποθέτω ότι λόγω κάποιου πρόσφατου update έπαψε να την υποστηρίζει το Zidoo X9S που έχει Android 6.0.1.
Δεν με ενδιαφέρουν λοιπές δυνατότητες, οπότε όσο πιο φτηνό, τόσο καλύτερα (αρκει να παίζει το app σωστά και η συσκευή να είναι αξιόπιστη, με σωστό wifi, και να μη χαλάσει σε 6 μήνες).
Εχω 3 διαφορετικα box και ολα παιζουν κανονικα μεχρι και το τελευαταιο update τους euroleague tv. Τα box ειναι. xiaomi mi box, mecool km2 plus, και το box της cosmote tv.

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
5,021
Εχω 3 διαφορετικα box και ολα παιζουν κανονικα μεχρι και το τελευαταιο update τους euroleague tv. Τα box ειναι. xiaomi mi box, mecool km2 plus, και το box της cosmote tv.
Android 6 φορανε και αυτά;

Pas

Established Member
11 April 2021
175
Το box της cosmote το sky worth hy 4415 Android TV παίζει 4K ταινίες dolby atmos DTSX από εξωτερικό δίσκο εγώ διαβάσει ότι παιζει

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,384
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Επειδή το Xiaomi mi-box S μου έχει σπάσει τα νεύρα,θέλω ένα tv box που θα συνδεθεί στην tv της κρεβατοκάμαρας για να βλέπω κυρίως Netflix και ίσως λίγο Cosmote tv και ακόμα πιο λίγο,Stremio.Θα συνδεθεί με LAN.
Αρχικά σκέφτηκα το Firestick,με χαλάει όμως το ότι αφενός δεν έχει θύρα LAN-και ας λύνεται με αγορά αντάπτορα- και αφετέρου το ότι δεν μπορείς βάλεις άνετα εφαρμογές,με μεγάλο πρόβλημα στο Cosmote tv.
To Shield που έχω στο σαλόνι,ξεφεύγει από τον προυπολογισμό και επίσης,μετά από τις αναβαθμίσεις που έχουν κάνει,κάθε 3 και λίγο σταματάει να βλέπει το remote του.
Μάλλον καταλήγω στο box της Cosmote,αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργεί αν ποτέ σταματήσω να είμαι συνδρομητής Cosmote tv.

Νάσος Αγραφιώτης

AVClub Addicted Member
29 May 2007
1,418
Northwest
Επειδή το Xiaomi mi-box S μου έχει σπάσει τα νεύρα,θέλω ένα tv box που θα συνδεθεί στην tv της κρεβατοκάμαρας για να βλέπω κυρίως Netflix και ίσως λίγο Cosmote tv και ακόμα πιο λίγο,Stremio.Θα συνδεθεί με LAN.
Αρχικά σκέφτηκα το Firestick,με χαλάει όμως το ότι αφενός δεν έχει θύρα LAN-και ας λύνεται με αγορά αντάπτορα- και αφετέρου το ότι δεν μπορείς βάλεις άνετα εφαρμογές,με μεγάλο πρόβλημα στο Cosmote tv.
To Shield που έχω στο σαλόνι,ξεφεύγει από τον προυπολογισμό και επίσης,μετά από τις αναβαθμίσεις που έχουν κάνει,κάθε 3 και λίγο σταματάει να βλέπει το remote του.
Μάλλον καταλήγω στο box της Cosmote,αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργεί αν ποτέ σταματήσω να είμαι συνδρομητής Cosmote tv.
Μισό...
Ήθελα να σου γράψω για το Nokia 8010 από Amazon (εδώ είναι σε απαγορευτική τιμή) αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο, μάλλον ξεπούλησε. Μέχρι τότε μια χαρά είναι το box της Cosmote.

Last edited:

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,384
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Μισό...
Ήθελα να σου γράψω για το Nokia 8010 από Amazon (εδώ είναι σε απαγορευτική τιμή) αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο, μάλλον ξεπούλησε. Μέχρι τότε μια χαρά είναι το box της Cosmote.
Yπάρχει σε κάτι Γερμανικά site αλλά στα λεφτά που το πουλάνε,αφενός δεν τα διαθέτω,αφετέρου αν τα διέθετα θα πήγαινα στο Shield.

gorath

Senior Member
16 August 2006
627
Alimos, Greece
Όσον αφορά το fire tv, κατεβαίνει και παίζει κανονικά το Cosmote tv app από το appstore της συσκευής...

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,384
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Όσον αφορά το fire tv, κατεβαίνει και παίζει κανονικά το Cosmote tv app από το appstore της συσκευής...
To 4k gen2 γράφουν στο skroutz ότι δεν θυμάται το Cosmote tv.Άσε που μπλέκω με αντάπτορες για να έχω ίντερνετ αφού δεν έχει θύρα LAN.

17 June 2006
25,102
Αθήνα

Επειδή κι εγώ έχω στο υπνοδωμάτιο το Xiaomi mi-box S, στην TV και παίζει τζάμι, Και μάλιστα στην TV δεν έχεις και απαιτήσεις , ούτε αν βγάζει dolby atmos, ούτε αν βγάζει DTS, ούτε τιποτα. απλά πράγματα. Και βέβαια το έχω με wifi ,ουτε καν έχω πάρει αντάπτορα. Τι ακριβώς σου κάνει και σου έχει σπάσει τα νεύρα; Εχω δύο κιόλας και το gen1 και το gen2 για άλλη TV.

17 June 2006
25,102
Αθήνα
To 4k gen2 γράφουν στο skroutz ότι δεν θυμάται το Cosmote tv.Άσε που μπλέκω με αντάπτορες για να έχω ίντερνετ αφού δεν έχει θύρα LAN.
1) δεν είναι κανένα μπλέξιμο ο αντάπτορας και 2) ούτε το xiaomi έχει θύρα lan. Κι αυτό θέλει αντάπτορα.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,384
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Μέχρι και πριν 1 μήνα είχα σήμα wifi στον όροφο που είναι η κρεβατοκάμαρα,αλλά έδωσα τον ρούτερ που έπαιζε τον ρόλο extender στον γιό μου.Από την άλλη πίσω από κάθε τηλεόραση έχω μπρίζα data,οπότε είναι κρίμα να μην την χρησιμοποιήσω.Το Xiaomi και κολλάει και χάνει το remote του και γενικά το έχω μισήσει.

furious99

AVClub Enthusiast
20 December 2008
881
Μπορείς να βάλεις και extender π.χ. Mercusys ME30, εχει υποδοχη LAN το συγκεκριμένο και είναι φθηνό, από 18€ και με καλό σήμα.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,384
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Μπορείς να βάλεις και extender π.χ. Mercusys ME30, εχει υποδοχη LAN το συγκεκριμένο και είναι φθηνό, από 18€ και με καλό σήμα.
Δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με αυτές τις συσκευές ή ίσως,δεν τα πήγαιναν οι συσκευές καλά με εμένα.Ότι μάρκα από δαύτα και να έχω δοκιμάσει-Xiaomi-TP-LINK μέχρι και το πριν 1 χρόνο αγορασμένο AVM,το μόνο που έκαναν ήταν να ρίχνουν από καιρό σε καιρό όλο το δίκτυο ή να το κάνουν να σέρνεται ή να κολλάνε και να πρέπει να τα βγάζεις από το ρεύμα για να ξεκολλήσουν.Τα θεωρώ απάτη και σκουπίδια γι΄αυτό και όλα είναι πεταμένα σε ένα ντουλάπι.