Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

17 June 2006
25,072
Αθήνα
Μέχρι και πριν 1 μήνα είχα σήμα wifi στον όροφο που είναι η κρεβατοκάμαρα,αλλά έδωσα τον ρούτερ που έπαιζε τον ρόλο extender στον γιό μου.Από την άλλη πίσω από κάθε τηλεόραση έχω μπρίζα data,οπότε είναι κρίμα να μην την χρησιμοποιήσω.Το Xiaomi και κολλάει και χάνει το remote του και γενικά το έχω μισήσει.
Ποτέ τέτοια πράγματα. Και η χρήση δεν γίνεται από μένα , αλλά από την γυναίκα που θα είχα σίγουρα γκρίνια αν υπήρχαν τέτοια θέματα. Σου λέω το πιο vfm 50ρικο που έχω δώσει. Αφού πήρα και δεύτερο για άλλη ΤV.
Επειδή κι εγώ δεν τα πήγαινα ποτέ καλά με extenders, powerline και λοιπά ασύρματα γιατροσόφια, θα σου έλεγα να παρεις έναν Ethernet adaptor (προσοχη θέλει συγκεκριμένα μοντέλα) αλλά αφού το σιχαίνεσαι, δεν έχει νοημα.

• Like
Reactions: protrudi

cretan

AVClub Enthusiast
4 September 2007
752
Σαν media player βλέπω ότι δεν προτείνει κανείς το Apple TV 4K, λόγω τιμής ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; Γιατί το θεωρώ απίστευτο για κάποιον που θέλει να στριμάρει περιεχόμενο, ναι δεν δέχεται πολλή παραμετροποίηση αλλά τη δουλειά του την κάνει αξιοπρεπώς και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας

Sent from my iPhone using Tapatalk

Νάσος Αγραφιώτης

AVClub Addicted Member
29 May 2007
1,416
Northwest
Σορρυ φίλε μου αλλά βγάζει error 404. Δεν ανοίγει η σελίδα

chrispe

AVClub Enthusiast
25 March 2008
804
Σαν media player βλέπω ότι δεν προτείνει κανείς το Apple TV 4K, λόγω τιμής ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; Γιατί το θεωρώ απίστευτο για κάποιον που θέλει να στριμάρει περιεχόμενο, ναι δεν δέχεται πολλή παραμετροποίηση αλλά τη δουλειά του την κάνει αξιοπρεπώς και με πολύ καλή ποιότητα εικόνας

Δεν το προτείνει κανείς γιατί είναι ακριβό, είναι κατάλληλο μόνο για όσους είναι στο οικοσύστημα της Apple και το βασικότερο δεν υποστηρίζει τις ελληνικές πλατφόρμες (εκτός του ertflix). Κατά τα άλλα είναι πολύ δυνατό μηχάνημα με απίστευτη εικόνα.

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,583

Αν είναι να δώσεις 200+ ευρώ για το Apple TV γιατί να μην αγοράσεις ένα π.χ. Xbox series s που και τα πάντα παίζει και Apple TV, Netflix, Disney+ κλπ. έχει, και Vlc player για Torrent και Dolby Atmos και SSD 500gb να αποθηκεύσεις μέσα από μουσική μέχρι ταινίες, και Kodi παίρνει και Plex Server...και σε ποιότητα εικόνας είναι εξαιρετικό με εξαιρετικό δέκτη Wifi που πιάνει εκει που άλλες συσκευές ζορίζονται...
Και σαν κερασάκι παίζεις και κανένα παιχνίδι άμα κάτσει!! Δεν είναι ότι το προτείνω, άλλα αν είναι να πας σε τέτοια ποσσά θεωρώ πολύ καλύτερη λύση το Xbox series S από Apple TV.

Υ.Γ. Τα εχω και τα 2 οπότε έχω προσωπική γνώμη πάνω στο ζήτημα.

• Like

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
28,878
Παλλήνη
Αν είναι να δώσεις 200+ ευρώ για το Apple TV γιατί να μην αγοράσεις ένα π.χ. Xbox series s που και τα πάντα παίζει και Apple TV, Netflix, Disney+ κλπ. έχει, και Vlc player για Torrent και Dolby Atmos και SSD 500gb να αποθηκεύσεις μέσα από μουσική μέχρι ταινίες, και Kodi παίρνει και Plex Server...και σε ποιότητα εικόνας είναι εξαιρετικό με εξαιρετικό δέκτη Wifi που πιάνει εκει που άλλες συσκευές ζορίζονται...
Και σαν κερασάκι παίζεις και κανένα παιχνίδι άμα κάτσει!! Δεν είναι ότι το προτείνω, άλλα αν είναι να πας σε τέτοια ποσσά θεωρώ πολύ καλύτερη λύση το Xbox series S από Apple TV.

Υ.Γ. Τα εχω και τα 2 οπότε έχω προσωπική γνώμη πάνω στο ζήτημα.

Πάντως το Apple TV υποστηρίζει Plex και είναι το μόνο που τρέχει το εξαιρετικό infuse που στριμάρει από local server σε Dolby Vision και Atmos. Σε ποιότητα εικόνας, σταθερότητα, ταχύτητα και interface είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.
Το βρίσκεις δε κανένα 150ρι πλέον.

• Like
Reactions: cretan

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
12,583
Πάντως το Apple TV υποστηρίζει Plex και είναι το μόνο που τρέχει το εξαιρετικό infuse που στριμάρει από local server σε Dolby Vision και Atmos. Σε ποιότητα εικόνας, σταθερότητα, ταχύτητα και interface είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει.
Μα δεν είπα ότι είναι κακό, απλά στα λεφτά που κάνει, ένα Xbox series S είναι πιο ολοκληρωμένη λύση και κάνει κυριολεκτικά παπάδες, μέχρι και torrent κατευθίαν μπορείς να κατεβάσεις μέσα σε αυτό...για μένα για media player ή δίνεις κανένα 50αρι για κανένα Xiaomi, google stick κλπ. ή αν πας σε 200 ευρώ αγοράζεις ή κανένα Xbox ή κανένα Shield.

• Like

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,097
Αν δεν κάνω λάθος, Atmos περνάει μόνο από DD+ (όχι TrueHD).

Και γενικά δεν περνάει bitstream HD Audio.

Βασικά για streaming (που το κάνεις πλέον και από όλες τις σύγχρονες TV) ειναι μια χαρά αλλά μέχρι εκεί.

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
28,878
Παλλήνη
Αν δεν κάνω λάθος, Atmos περνάει μόνο από DD+ (όχι TrueHD).

Και γενικά δεν περνάει bitstream HD Audio.

Βασικά για streaming (που το κάνεις πλέον και από όλες τις σύγχρονες TV) ειναι μια χαρά αλλά μέχρι εκεί.
Περνάει Atmos, αλλά μόνο μέσα από το Infuse. Επίσης δίνει spatial audio όπου υπάρχει πολυκάναλο content.
Για δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας που το κατέχεις καλύτερα το θέμα:

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,097
Περνάει Atmos, αλλά μόνο μέσα από το Infuse. Επίσης δίνει spatial audio όπου υπάρχει πολυκάναλο content.
Για δες τα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας που το κατέχεις καλύτερα το θέμα:

Ναι, ειναι όπως τα είπα (δεν έχει αλλάξει κάτι από παλιά - όπως φαίνεται στο link).

Atmos μονο από συμπιεσμένο DD+ και όχι bitstream HD audio (κάνει μετατροπή σε LPCM).

Οποτε ασυμπίεστο Atmos (TrueHD) - ταινίες από δισκάκια - , γιοκ.

Το spatial audio ειναι ένας γενικός όρος, όχι format, σαν upmixing δλδ. Δεν πρέπει να συγχέεται με το Atmos (ή το DTS-X).

Γενικά, ειναι όπως τα ξέρουμε:

Για ταινίες από δισκάκια, θες media player τύπου Zidoo / Dune που περνάει σωστά τα πάντα.

Για streaming κάνεις δουλειά με την TV και ARC ή κάποιο φτηνό streamερακι του 50αρικου.

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
28,878
Παλλήνη
Ναι, ειναι όπως τα είπα (δεν έχει αλλάξει κάτι από παλιά - όπως φαίνεται στο link).

Atmos μονο από συμπιεσμένο DD+ και όχι bitstream HD audio (κάνει μετατροπή σε LPCM).

Το spatial audio ειναι ένας γενικός όρος, όχι format, σαν upmixing δλδ. Δεν πρέπει να συγχέεται με το Atmos (ή το DTS-X).

Για ταινίες από δισκάκια, θες media player τύπου Zidoo / Dune που περνάει σωστά τα πάντα.

Για streaming κάνεις δουλειά με την TV και ARC ή κάποιο φτηνό streamερακι του 50αρικου.
Οκ, κατανοητό. Για το Spatial Audio αναφερόμουν στο ότι κάνει mapping το πολυκάναλο content ενός αρχείου μας στο Spatial audio ψευδοsurround των AirPods.

• Like
Reactions: spcav

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,376
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Λοιπόν,πήγα σήμερα σε ένα κατάστημα Cosmote και πήρα το android box της.Σε 10 λεπτά είχα τελειώσει έχοντας μέσα τα πάντα αφού με το που συνδέθηκα στον λογαριασμό Google,άνοιξε το menu της συσκευής και με ρώτησε αν θέλω να κατεβάσει τις εφαρμογές που είχα στα άλλα tv boxes,δηλαδή Stemio,X-plore,sideload κτλ.Τώρα,πως στα διάλα το έκανε αυτό...
Ούτε άγχος για ασυμβατότητες με Cosmote Tv,ούτε βάλε-βγάλε στικάκια για να περάσω εφαρμογές με sideload,ούτε τίποτα.
Το μόνο αρνητικό του η τιμή,παρά κάτι ψιλα,κόστισε 80 ευρώ.

cretan

AVClub Enthusiast
4 September 2007
752
Το γεγονός ότι έκανες τη δουλειά σου γρήγορα και απλά νομίζω είναι και το ζητούμενο. Τώρα η τιμή.. ανάλογα πόσο αξιολογείς την ψυχική σου ηρεμία

cretan

AVClub Enthusiast
4 September 2007
752

Είχα ένα zidoo9x αν θυμάμαι καλά, πολύ καλό μηχάνημα αλλά τώρα δεν στέκεται απέναντι σε άλλες σύγχρονες υλοποιήσεις, το κυριότερο όλων ν η σταθερότητα που παρέχουν. Θυμάμαι με τους κινέζους, ένα έφτιαχναν, δύο χαλούσαν. Πάντως στα ~150€ που παίζει το Apple TV και σε συνδυασμό με το infuse νομίζω ότι δεν έχει αντίπαλο. Στα λεφτά του πάντα. Μην πω για ευκολία και σταθερότητα. Ευτυχώς που υπάρχουν βέβαια τόσες άλλες επιλογές εκεί έξω και ο καθένας διαλέγει ό,τι τον βολεύει καλύτερα. Η αρχική μου ερώτηση είχε να κάνει κυρίως αν ψιλοσνομπάρουμε την apple γιατί είναι apple ή απλά δεν καλύπτει τις ανάγκες όσων ρωτάνε.

• Like
Reactions: takisot

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
17,097
Είχα ένα zidoo9x αν θυμάμαι καλά, πολύ καλό μηχάνημα αλλά τώρα δεν στέκεται απέναντι σε άλλες σύγχρονες υλοποιήσεις, το κυριότερο όλων ν η σταθερότητα που παρέχουν. Θυμάμαι με τους κινέζους, ένα έφτιαχναν, δύο χαλούσαν. Πάντως στα ~150€ που παίζει το Apple TV και σε συνδυασμό με το infuse νομίζω ότι δεν έχει αντίπαλο. Στα λεφτά του πάντα. Μην πω για ευκολία και σταθερότητα. Ευτυχώς που υπάρχουν βέβαια τόσες άλλες επιλογές εκεί έξω και ο καθένας διαλέγει ό,τι τον βολεύει καλύτερα. Η αρχική μου ερώτηση είχε να κάνει κυρίως αν ψιλοσνομπάρουμε την apple γιατί είναι apple ή απλά δεν καλύπτει τις ανάγκες όσων ρωτάνε.

Το Ζ9Χ παιζει περισσότερα από το AppleTV και δεν έχει σχεδόν τίποτα να ζηλέψει από ''σύγχρονες'' υλοποιήσεις.

Τα ανέλυσα παραπάνω.

Δεδομένα είναι, όχι ψυχολογία (σνομπ κλπ).

• Like
Reactions: Tartufo and vadergr