Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

εισαι λιγο προκατειλημμενος Τασο...;)
το kodi με 10-15 ρυθμισεις εικονας/ηχου,που θα τις κανεις μια φορα,ειναι σταθεροτατο και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
προφανως καποιο "μαμα" software player της zidoo ή της dune να παιζει καλυτερα,αλλα και το kodi ειναι πια πολυ αξιοπιστο στην αναπαραγωγη τοπικων αρχειων.

• Like
Reactions: protrudi
Οταν θα σοβαρευτεί το kodi και θα γίνει software με φιλικό/σοβαρό UI, τότε θα σταματήσω κι εγώ να είμαι προκατειλλημένος. Και επειδή για να γίνει αυτό χρειάζεται επανασχεδιασμός σε άσπρο χαρτί, πράγμα που δεν θα συμβεί ποτέ, αρνούμαι να ακολουθήσω την λογική του (καμιά λογική δηλαδή).

To foobar του video έχει καταντήσει το Kodi. 😁
Διαφωνώ για το αξιόπιστο. Εμένα κρασάρει πολλές φορές. Επίσης χάνει τη μπάλα άμα έχεις μικτό περιεχόμενο. Πότε καταλαβαίνει και πότε δεν καταλαβαίνει ότι είναι HDR.
Μπορεί και να είναι θέμα ρυθμίσεων, τις οποίες έχω ακολουθήσει από τον οδηγό εδω, αλλά και μόνο στη σκέψη ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω το interface του για να τις αλλάξω, τρώει άκυρο.
Βασικά έχει το πρόβλημα που έχουν όσα πράγματα έχουν σχεδιαστεί από προγραμματιστές και δεν ήταν από την αρχή προσανατολισμένο στην αμεσότητα. Μπάλωμα στο μπάλωμα θυμίζει.
Τώρα που έχω και ένα Blu-ray που έχει καλή συμβατότητα με τοπικά αρχεία, το έχω εγκαταλείψει τελείως το Kodi. Κυρίως λόγω της απλότητας και της ευκολίας το κάνω αυτό.
If it works, it works.

μεσω kodi και με σωστες ρυθμισεις,παει βουτηρο.
δεν θυμαμαι κομπιασματα σε καμια ταινια που του εχω παιξει εδω και κανα χρονο.
Λογικο, εχει τον επεξεργαστη του firestick 4k max και 4GB ram αντι για 2 που εχει το max.
Αν κατι δεν παιζει καλα, συνηθως θα ειναι θεμα δικτυου.

Το πιο δυνατο remux που εχω πετυχει ειναι το No country for old men 80GB (bitrate 95mbps), το mortal kombat εχει 60mbps.
Αν περασεις kodi 22 (nightlies δηλαδη δοκιμαστικες εκδοσεις, δειχνει bitrate στο info οταν παιζει την ταινια - πρεπει να βεβαια να εχεις κανει backup για να γυρισεις πισω στο 21 μετα αν χρειαστει)

Βεβαια καποιος που δε χρειαζεται hd audio (περναει αλλα με σπασιματα, μπορει να το φτιαξουν), και με ενα mibox S 3rd gen του 50αρικου την κανει τη δουλεια του.

Για το Kodi αν θελετε look stremio (νετφλιξ) υπαρχουν skins που το κανουν να μοιαζει πχ https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=367352
Καποιοι που εχουν θεμα με το Stremio (π.χ. Dolby video σε hybrid αρχεια σε καποιες συσκευες) βαζουν Kodi external player στο stremio.

Last edited:
  • Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
ολες οι γνωστες streaming υπηρεσιες,πανε τρενο.
απο nas και μεχρι το πολυ δυσκολο remux Mortal Kombat(που το εχω σαν αρχειο αναφορας)με HDR/atmos και περιπου 50gb,επισης απροβληματιστα.
απο κει και πανω δεν ξερω μεχρι που μπορει να αντεξει.
Το NAS ζοριζει τις συσκευες αυτες, αναλογα με το πρωτοκολλο.
Π.χ. στο firestick απο οτι ειδα με SMB και NFS ζοριζεται. Αν το στησεις με FTP που ειναι πιο απλο πρωτοκολλο, παει πολυ πιο γρηγορα.

• Like
Reactions: ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
εισαι λιγο προκατειλημμενος Τασο...;)
το kodi με 10-15 ρυθμισεις εικονας/ηχου,που θα τις κανεις μια φορα,ειναι σταθεροτατο και δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
προφανως καποιο "μαμα" software player της zidoo ή της dune να παιζει καλυτερα,αλλα και το kodi ειναι πια πολυ αξιοπιστο στην αναπαραγωγη τοπικων αρχειων.
υπαρχει καποιος οδηγος για τις ρυθμισεις ?

υπαρχει καποιος οδηγος για τις ρυθμισεις ?
Πάντα ανάλογα με το τι υποστηρίζει το σύστημα σου. ( π.χ η tv μου υποστηρίζει ανάλυση μεχρι 4096 Χ 2160 οπότε εχω ενεργοποιήσει και τις αντίστοιχες επιλογές)

ΗΧΟΣ

20250723_120128.png

ΕΙΚΟΝΑ

20250723_120304.png20250723_120402.png20250723_120517.png20250723_120706.png

Last edited:
Παιδιά καινούργιος στον τομέα Media PLayers και δεν μπορώ να κατασταλάξω.

Αυτό που βλέπω είναι ότι αρκετοί δείχνετε ενδιαφέρον για τους WD TV, οπότε υποθέτω ότι θα είναι αρκετά συμβατοί με τα περισσότερα αρχεία.

Και τώρα έρχεται το ερώτημα. Ποιόν WD TV να πάρω:
1) Western Digital WD TV Live ,
2) Western Digital WD Elements Play 1TB,
3)Western Digital WD TV Livehub 1TB ;

Εκτός από την προφανή διαφορά του σκληρού δίσκου ( όπου δε με χαλάει, αλλά ντάξει έχω αν χρειαστεί ), τι άλλες διαφορές υπάρχουν ; Μεγαλύτερη συμβατότητα, υπότιτλοι κλπ... ;

Και το πιο σημαντικό είναι σωστή η επιλογή ενός WD TV ή έχω καταλήξει σε λάθος συμπέρασμα και υπάρχουν πολλοί καλύτεροι |Media Players ;
Αν θέλεις απλότητα και έχεις δικό σου σκληρό:

WD TV Live είναι τίμια επιλογή για βασική χρήση.

Ανθέλεις ενσωματωμένο δίσκο και καλές δυνατότητες streaming:
WD TV Live Hub είναι ο πιο ισορροπημένος.

Αν θέλεις απλότητα χωρίς Wi-Fi και apps:
WD Elements Play είναι για πλήρως offline χρήση.

Αν θέλεις απλότητα και έχεις δικό σου σκληρό:

WD TV Live είναι τίμια επιλογή για βασική χρήση.

Ανθέλεις ενσωματωμένο δίσκο και καλές δυνατότητες streaming:
WD TV Live Hub είναι ο πιο ισορροπημένος.

Αν θέλεις απλότητα χωρίς Wi-Fi και apps:
WD Elements Play είναι για πλήρως offline χρήση.

ρε συ Κωστα..
που την ξεθαψες και της εκανες reply αυτης της ερωτησης...??? :rolleyes: :rolleyes:

• Haha
Reactions: LLLEFTERIS
Αυτα τα apple tv ολα καλα,γρηγορα κτλ αλλα για ποιο λογο δεν παιζουν εφαρμογες cosmote-eon κτλ δεν μπορω να καταλαβω…Εκτος αν αλλαξε κατι και μου διαφεύγει

• Like
Reactions: metoxos76
Δεν φταίει -αποκλειστικά- η Apple σε αυτό αλλά οι εταιρείες αυτές που δεν ενδιαφέρονται ακόμα να βγάλουν apps για το οικοσύστημα ,σε αντίθεση με το ERTFLIX που έχει βγάλει εφαρμογή μέχρι και για το Roku…