Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Λογικά δεν πρέπει να έχει θέμα σε αυτά.
Κατασκευαστής είναι η Skyworth, αλλά παρόμοια που βγάζει είναι τα RockTek GX1, Mecool KM9PRO Max.. Είναι να πάρει Android 14 μέχρι τελος του χρόνου.
Τα 4GB βοηθάνε πολύ πάντως, αν κρίνω από το Kinkhank G1 που έχω. (Το Kinkhank έχει ένα θέμα στο Stremio σε Android 14 , το οποίο από ότι λένε το έχουν και άλλα π.χ. το Google streamer, κολλάει σε DV αφού παίξεις μια ταινία, οπότε πρέπει να παίξω μια άλλη SD για να ξεκολλήσει. Αυτό γίνεται μόνο στο Stremio).

Last edited:
  • Like
Reactions: Sonus Naturalis
Κάτι άλλο, ήταν να διακοπεί η παραγωγή DDR4 από τους μεγάλους κατασκευαστές τέλος 2025, αλλά τελικά πήγε τέλος 2026. Αυτό θα ανεβαζε τις τιμές στα media player.

Καμιά πρόταση για μποξάκι με δυνατό WiFi6 υπάρχει;
Απλά απέφυγε το mibox 3rd gen (πιάνει τη μισή ταχύτητα) εκτός αν το ρούτερ σου είναι λίγα μέτρα δίπλα χωρίς εμπόδια. Τα υπόλοιπα μποξακια συνήθως δεν έχουν θέμα.
Επίσης θέλει μερικές φορές και κάποιο ψάξιμο, καθώς π.χ. μπορεί να επηρεαστεί το wifi την ώρα που παίζεις ταινία από άλλη συσκευή στο δίκτυο (ακόμα και αν δεν κατεβάζει), ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει το ρούτερ. Το firewall του ρούτερ μπορει να ρίχνει την ταχύτητα, το VPN αν έχεις βάλει κλπ.
Στο δικο μου δίκτυο (το ρούτερ είναι της Nova σε γραμμή FTTH), στα 5GHz συχνότητα 80, η μαμά αυτόματη ρύθμιση διαλέγει το χαμηλότερο κανάλι που είναι το 36. Σε αυτό το κανάλι (λόγω παρεμβολών μάλλον) η ταχύτητα σε όλες τις συσκευές, είναι το 1/3 αυτής που έχω τώρα που έχω βάλει το κανάλι στο 100.
Η εφαρμογή analiti (δώστε άδεια στις πληροφορίες τοποθεσίας) βοηθάει.

• Like
Reactions: djx33
Απλά απέφυγε το mibox 3rd gen (πιάνει τη μισή ταχύτητα) εκτός αν το ρούτερ σου είναι λίγα μέτρα δίπλα χωρίς εμπόδια. Τα υπόλοιπα μποξακια συνήθως δεν έχουν θέμα.
Επίσης θέλει μερικές φορές και κάποιο ψάξιμο, καθώς π.χ. μπορεί να επηρεαστεί το wifi την ώρα που παίζεις ταινία από άλλη συσκευή στο δίκτυο (ακόμα και αν δεν κατεβάζει), ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχει το ρούτερ. Το firewall του ρούτερ μπορει να ρίχνει την ταχύτητα, το VPN αν έχεις βάλει κλπ.
Στο δικο μου δίκτυο (το ρούτερ είναι της Nova σε γραμμή FTTH), στα 5GHz συχνότητα 80, η μαμά αυτόματη ρύθμιση διαλέγει το χαμηλότερο κανάλι που είναι το 36. Σε αυτό το κανάλι (λόγω παρεμβολών μάλλον) η ταχύτητα σε όλες τις συσκευές, είναι το 1/3 αυτής που έχω τώρα που έχω βάλει το κανάλι στο 100.
Η εφαρμογή analiti (δώστε άδεια στις πληροφορίες τοποθεσίας) βοηθάει.
To wireless access point (wifi6) είναι στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο, ένας τοίχος χωρίζει τις συσκευές. Ενώ η τηλεόραση πιάνει 187mbps στο 5G (από 200ρα FTTH), το μποξάκι που βρίσκεται στο ίδιο σημείο (ένα κινέζικο Η96 Max X3) σέρνεται, δεν πίάνει ούτε 50. Είχα powerlines αλλά τα ξήλωσα γιατί γέμιζαν με παράσιτα τα ηχεία. Γι' αυτό ψάχνω τώρα κάτι με δυνατό wifi. Καταλήγω σε κάνα Homatics ή Mecool ΚΜ2 plus deluxe που παίζουν γύρω στο 100ρικο. Ευχαριστώ!

Συσκευές κινεζικες που δεν είναι certified καλό είναι να μην αγοράζονται, όχι μόνο γιατί τα specs μπορεί να είναι ψεύτικα, αλλά κυρίως γιατί τρέχουν λογισμικό αγνωστο π.χ. μπορεί να κάνει bitcoin mining ή οτιδήποτε άλλο.

• Like
Reactions: takisot and vadergr
To δικό μου έφαγε format/root/flash (πέστο όπως θες) και πέρασμα coreelec από microsd πριν καν μπει στην πρίζα που λέει ο λόγος. Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής κάποιος για να αφήσει το μαμα κινεζολειτουργικό που είναι και δύσχρηστο, εκτός από επικίνδυνο. Όπως δεν αφήνουμε τα ίδια windows που έχουν προεγκατεστημένα τα διάφορα miniPCs.
Κάποιος που δεν θέλει να μπλέκει με αυτά θα πάρει certified και θα πληρώσει αυτή την πιστοποίηση κι ας μην την χρειάζεται.

Δυστυχώς είναι λίγα τα non-certified μποξάκια που έχουν καλά σπεκς.

Στο iOS παντως εγώ δεν έχω καταφέρει να στρειμαρω.. ίσως γιαυτο και το λένε Lite
Δεν καταλαβαίνω πως τα καταφέρνουν.
Αλλά βλέπω τα πάντα
Δεν το έψαξα βέβαια και παρά πολυ

Η Apple δεν επιτρεπει εφαρμογες torrent στο store, το stremio κανονικα μπορει να δουλεψει ή με torrents, ή με debrid συνδρομη, οποτε το Lite μαλλον σημαινει οτι δεν υποστηριζονται torrents (μονο debrid). Ο λογος που το επιτρεπει εστω και ετσι η apple (και δεν το κυνηγανε γενικα) ειναι επισης οτι εχουν χωριστα τους scrapers οπως το torrentio. Το ιδιο κανει και το Kodi (που δεν υπαρχει ομως στο apple store), δινουν ξερη την εφαρμογη, ολα τα addons σχεδον ειναι και καλα παρανομα. Αν τα δωσεις μαζι με την εφαρμογη, μπορουν να σε κυνηγησουν για πνευματικα δικαιωματα κλπ.

Επειδή με τον λογαριασμό αποκτάς πρόσβαση σε λειτουργίες όπως ο συγχρονισμός της βιβλιοθήκης σου, των πρόσθετων και του ιστορικού παρακολούθησης σε διαφορετικές συσκευές. Ένας λογαριασμός λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για την εξατομικευμένη εμπειρία επιτρέποντάς σου να αποθηκεύσεις τις προτιμήσεις σου και να συνεχίσεις να παρακολουθείς από εκεί που σταμάτησες σε οποιαδήποτε συσκευή και αν συνδεθείς.