Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλησπέρα σε όλους. Μια γρήγορη και βασική ερώτηση: Παλαιότερα ειχα ένα dvd-recorder με HDD σκληρό δίσκο και το χρησιμοποιούσα για εγγραφή τηλεοπτικού προγράμματος. Τώρα δεν βλέπω να κυκλοφορούν τέτοιοι. Τί θα μπορούσα να αγοράσω ώστε να εγγράφω τηλεοπτικό πρόγραμμα;;;

Καλησπέρα σε όλους. Μια γρήγορη και βασική ερώτηση: Παλαιότερα ειχα ένα dvd-recorder με HDD σκληρό δίσκο και το χρησιμοποιούσα για εγγραφή τηλεοπτικού προγράμματος. Τώρα δεν βλέπω να κυκλοφορούν τέτοιοι. Τί θα μπορούσα να αγοράσω ώστε να εγγράφω τηλεοπτικό πρόγραμμα;;;

Εγγραφή τηλεοπτικού σήματος DIGEA σε σκληρό δίσκο κάνουν (σχεδόν) όλοι οι ψηφιακοί δέκτες. Την ευχρηστία όμως των HDD recorders στο editing και τη δημιουργία DVD ξέχνα την...Υπάρχουν ακόμα τέτοιες συσκευές στην αγορά αλλά πολύ λιγότερες και ακριβότερες απ' ότι πριν λίγα χρόνια. Μάλλον θεωρούνται πλέον συσκευές "πολυτελείας"...

Εγγραφή τηλεοπτικού σήματος DIGEA σε σκληρό δίσκο κάνουν (σχεδόν) όλοι οι ψηφιακοί δέκτες. Την ευχρηστία όμως των HDD recorders στο editing και τη δημιουργία DVD ξέχνα την...Υπάρχουν ακόμα τέτοιες συσκευές στην αγορά αλλά πολύ λιγότερες και ακριβότερες απ' ότι πριν λίγα χρόνια. Μάλλον θεωρούνται πλέον συσκευές "πολυτελείας"...

Καλά, είναι δυνατόν να υπήρχαν πριν 5 χρόνια, και τώρα να μην έχουν αντικατασταθεί με κάτι άλλο; Πες ότι έχεις καινούργια TV και δεν χρειάζεσαι ψηφιακό δέκτη. Όλοι αυτοί οι media players που διαβάζουν 674 διαφορετικούς τύπους αρχείων, κανένας δεν μπορεί να γράψει τηλεοπτικό πρόγραμμα σε σκληρό;

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Για τα μηχανάκια της ASUS τι γνώμη έχετε;

Επειδη και γω τα κοιτούσα. Καλά φαίνονται αλλά με τα ίδια λεφτά παίρνεις καλύτερα
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/69335-ASUS-O!PLAY-HD2
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/78277-MEDIA-PLAYER-ASUS-O!PLAY-MINI
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/73300-Πίνακας-Οδηγός-των-media-players

Προσφατα αγορασα την σαμυ 43d490 και αφου ηρθανε και τα γυαλια ειπα οτι επομενη αγορα να ειναι ενας mp αφου δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τον ενσωματομενο player της tv. Δεν παιζει ολα τα mkv και αναλυσεις μεγαλυτερες απο 1920 δηλαδη τα full 3d. Εχω προβλημα και με τα m2ts (παιζει 5/10 ) τελοσπαντων τα ηξερα αυτα.

Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον μπ με ενσωματομενο σκληρο δισκο να τα εχω ολα εκει μεσα κυριως 1080 κ 3δ υλικο Χρηματα διαθετω μεχρι 150 και ισως να μπορω να ξεφυγω λιγο παραπανω.

Με ενδιαφερει κατι πιο γρηγορο απο usb 2.0 συνδεση για να μεταφερω τις ταινιες.

Ευχαριστω :)

Καλά, είναι δυνατόν να υπήρχαν πριν 5 χρόνια, και τώρα να μην έχουν αντικατασταθεί με κάτι άλλο; Πες ότι έχεις καινούργια TV και δεν χρειάζεσαι ψηφιακό δέκτη. Όλοι αυτοί οι media players που διαβάζουν 674 διαφορετικούς τύπους αρχείων, κανένας δεν μπορεί να γράψει τηλεοπτικό πρόγραμμα σε σκληρό;

674 τύπους ΔΩΡΕΑΝ αρχείων, αν αυτό σου λέει κάτι για την εξέλιξη των πραγμάτων...

Εγώ έχω bluray (Panasonic DMP-BDT110) και ούτε που θα κοίταζα για media player, αν το συγκεκριμένο bluray έπαιζε ικανοποιητικά τα αρχεία .mkv 1080p και τους ελληνικούς υπότιτλους.

Μπορείτε να με βοηθήσετε με την αγορά ενός απλού media player που θα συμπληρώνει το παραπάνω bluray; Δεν με ενδιαφέρει ούτε το streaming, ούτε το WiFi, απλώς θέλω να παίζει όλους τους κοινούς τύπους αρχείων video με έμφαση στα .mkv 1080p και επίσης να μην έχει πρόβλημα με ελληνικούς υπότιτλους.

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Γνωριζει κανεις για το θεμα του ellion 3100 με το προβλημα των Ελληνικων? Εχω διαβαση παρα πολυ καλα λογια για τις δυνατοτητες του και λεω να το παρω.

προτεινετε μου καποιο (πολυ) φτηνο για χρηση σε παλαιοτερη hd ready tv... απαραιτητο το σχετικα ευκολο μενου και να παιζει brrip, bdrip κλπ. αν ειναι δυνατον με σκαρτ και ανω.. και φυσικα υποτιτλους.. και κινεζικο αν δεν χαλασει σε ενα μηνα δεν το αποκλειω ειναι για χρηστη χωρις τρελες προσδοκιες..
και ενα ομεγκα εχω δει..
αληθεια αν λεει οτι δεν παιζει DTS nxo σημαινει οτι δεν θα ακουγεται καθολου? 'η απλα σε χειροτερη ποιοτητα
επισης τα περισσοτερα απο αυτα οσο βγαινουν νεοι τυποι κωδικοποιησης σηκωνουν update? οπως ειπα και πριν αν κανει 30-40 ευρω που ειδα καποια δεν εχει μεγαλη σημασια..

Καλημέρα
Έχω δύο απορίες γενικά για media players, αν μπορεί κάποιος να με φωτίσει:
1. Μπορούν να δουν και να διαχειριστούν εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο στον υπολογιστή (με σύνδεση δικτύου)?
2. Έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης-συγχρονισμού υπότιτλων?

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Καλημέρα
Έχω δύο απορίες γενικά για media players, αν μπορεί κάποιος να με φωτίσει:
1. Μπορούν να δουν και να διαχειριστούν εξωτερικό σκληρό συνδεδεμένο στον υπολογιστή (με σύνδεση δικτύου)?
2. Έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης-συγχρονισμού υπότιτλων?

Ευχαριστώ
1. Να διαχειριστούν; τι εννοείς; μπορείς να κάνεις share τον εξ σκληρό που βρίσκεται στο PC και το media player να το δει και να παίξει ταινίες, μουσική, κλπ που υπάρχουν στον σκληρό.
2. έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των υποτίτλων σε μέγεθος, χρώμα, ύψος και επίσης να τους δείχνει πιο γρήγορα ή πιο αργά

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

1. Να διαχειριστούν; τι εννοείς; μπορείς να κάνεις share τον εξ σκληρό που βρίσκεται στο PC και το media player να το δει και να παίξει ταινίες, μουσική, κλπ που υπάρχουν στον σκληρό.
2. έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των υποτίτλων σε μέγεθος, χρώμα, ύψος και επίσης να τους δείχνει πιο γρήγορα ή πιο αργά

Ευχαριστώ για την απάντηση
1. Διαχείριση εννοώ να παίζει, να μετακινεί ή να σβήνει αρχεία. Το να τα παίζει απλά μου αρκεί πάντως.
2. Πιο γρήγορα-πιο αργά φαντάζομαι εννοείς ότι μπορούν να μετατεθούν μπρος-πίσω χρονικά ώστε να συμπέσουν με τους διαλόγους. Αυτός είναι ο ζητούμενος συγχρονισμός.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Ευχαριστώ για την απάντηση
1. Διαχείριση εννοώ να παίζει, να μετακινεί ή να σβήνει αρχεία. Το να τα παίζει απλά μου αρκεί πάντως.
2. Πιο γρήγορα-πιο αργά φαντάζομαι εννοείς ότι μπορούν να μετατεθούν μπρος-πίσω χρονικά ώστε να συμπέσουν με τους διαλόγους. Αυτός είναι ο ζητούμενος συγχρονισμός.

1. για σβήσιμο αρχείων, μετακίνηση και άλλα τέτοια δεν ξέρω. Μάλλον μπορούν αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν το έχω δοκιμάσει, ούτε προσπαθήσει.
2. ναι, χρονική μετακίνηση, να δείξει τον υπότιτλο νωρίτερα ή αργότερα για να συμπέσουν με τους διαλόγους. Αλλά δεν είναι μόνιμη δηλαδή δεν αλλάζει τους χρόνους στο srt. Επίσης αν οι υπότιτλοι είναι τελείως ασυγχρόνιστοι με την ταινία τότε καλύτερα να βρίσκεις άλλους υπότιτλους αλλιώς θα χάνεις την ταινία προσπαθώντας να πετύχεις τα milliseconds.

Γειά σας παιδιά.
Για να πω την αλήθεια πρώτη φορά μπαίνω σε αυτή την κατηγορία αλλά βλέπω πολλά άτομα με όρεξη και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσετε να με βοηθήσετε.
Λοιπόν. Εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό είχα το PS3 το οποίο χρησιμοποιούσα σαν media player γενικής χρήσης και ελάχιστα σαν παιχνιδομηχανή. Μετά από 3 φορές που μου έβγαλε YLOD (μια βλάβη που βγάζουν τα παλιά) είπα να το παρατήσω και να πάω σε κάτι άλλο. Έχω ένα κεντρικό file server Qnap με βίντεο/εικόνες/μουσική το οποίο ήταν συνδεμένο στο δίκτυο και από εκεί έπαιζε το PS3 και καμιά φορά και από το PC μου. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πάρω ένα media player που υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων (σε αντίθεση με το PS3) για να μου λύσει τα χέρια. Το θέμα είναι ότι έχω πολλά DVD και Blu-Ray και θέλω να μπορώ να παίζω και δίσκους. Από την άλλη δεν θέλω να πάω σε PC γιατί θα το χρησιμοποιούν και άτομα που ξέρουν ελάχιστα και θέλουν κάτι απλό, όπως ακριβώς το interface του PS3.
Άρα αυτό που ζητάω είναι ένα Media Player που έχει:
- Blu-ray driver
- Υποστήριξη πολλών τύπων αρχείων (και υπότιτλους)
- Άριστη διαχείρηση φωτογραφιών (από τα αδύνατα σημεία του PS3)
- Αξιοπιστία
- Απλό στην χρήση
- Εύκολη ενσωμάτωση στο δίκτυο (ανταλλαγή αρχείων μεταξύ αυτού-PC-Qnap)
Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Γειά σας παιδιά.
Για να πω την αλήθεια πρώτη φορά μπαίνω σε αυτή την κατηγορία αλλά βλέπω πολλά άτομα με όρεξη και είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσετε να με βοηθήσετε.
Λοιπόν. Εγώ μέχρι πριν λίγο καιρό είχα το PS3 το οποίο χρησιμοποιούσα σαν media player γενικής χρήσης και ελάχιστα σαν παιχνιδομηχανή. Μετά από 3 φορές που μου έβγαλε YLOD (μια βλάβη που βγάζουν τα παλιά) είπα να το παρατήσω και να πάω σε κάτι άλλο. Έχω ένα κεντρικό file server Qnap με βίντεο/εικόνες/μουσική το οποίο ήταν συνδεμένο στο δίκτυο και από εκεί έπαιζε το PS3 και καμιά φορά και από το PC μου. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πάρω ένα media player που υποστηρίζει πολλούς τύπους αρχείων (σε αντίθεση με το PS3) για να μου λύσει τα χέρια. Το θέμα είναι ότι έχω πολλά DVD και Blu-Ray και θέλω να μπορώ να παίζω και δίσκους. Από την άλλη δεν θέλω να πάω σε PC γιατί θα το χρησιμοποιούν και άτομα που ξέρουν ελάχιστα και θέλουν κάτι απλό, όπως ακριβώς το interface του PS3.
Άρα αυτό που ζητάω είναι ένα Media Player που έχει:
- Blu-ray driver
- Υποστήριξη πολλών τύπων αρχείων (και υπότιτλους)
- Άριστη διαχείρηση φωτογραφιών (από τα αδύνατα σημεία του PS3)
- Αξιοπιστία
- Απλό στην χρήση
- Εύκολη ενσωμάτωση στο δίκτυο (ανταλλαγή αρχείων μεταξύ αυτού-PC-Qnap)
Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Dune HD Smart B1......και έχεις αυτό ακριβώς που θέλεις. http://dune-hd.com/hd_players/current/134-dune-hd-smart-b1.html

Υ.Γ. Είναι λίγο ακριβούτσικο....αλλά θα σε αποζημιώσει!!!

Last edited:

dune smart b1, dune max, oopcorn c200/c300 μαζι με blu ray drive...
Πιο οικονομικο ειναι το Β1

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!
Καλό φαίνεται το dune, όσον αφορά την διαχείρηση φωτογραφιών μπορεί να τα βγάλει πέρα (μεγάλες αναλύσεις, 100αδες φωτογραφίες, zoom in, slide show κτλ)?
Επίσης από που μπορώ να το προμηθευτώ?

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση!
Καλό φαίνεται το dune, όσον αφορά την διαχείρηση φωτογραφιών μπορεί να τα βγάλει πέρα (μεγάλες αναλύσεις, 100αδες φωτογραφίες, zoom in, slide show κτλ)?
Επίσης από που μπορώ να το προμηθευτώ?

Τα πάντα όλα ( απ 'όσο ξέρω!! )

Από εδώ .......http://www.skroutz.gr/s/412977/Dune-HD-Smart-B1.html .....357( με φπα)
Από εδώ....http://www.hdland.fr/ 309 ( με τα μεταφορικά των 30 ευρώ..και το φπα)

Υ.Γ. Κορυφαία αγορά.......(θεωρείται από τα κορυφαία media players)