Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Βασικα ειναι και θεμα συνηθειας πιστευω για μενα, τοσα χρονια με το WD.... λες να το μετανιωσω αν αγορασω το BB; Παρενθεση, το Boxee παιζει τα πάντα; (και ηχο HD Master Audio;)

ναι, παίζει και hd ήχο αλλά κατά την διάρκεια της ταινίας θα σου κάνει μερικές διακοπές στον ήχο, ένα θέμα που δεν έχει λυθεί ακόμη αν και νομίζω δεν θα λυθεί

Mεχρι προσφατα , ειχε θεματακια με το hd audio (ακουγοντουσαν 7-8 glitches στην διαρκεια μιας ταινιας).
Σου δινει την επιλογη αν θυμαμαι καλα να δωσεις εξοδο dts ...

Με το WD ειχα μερικα θεματακια σε αρχεια mkv τα οποία κατά 99% λύνονται με το MKVfix (πραγματικά τρομερό πρόγραμμα), που "καθαρίζει τα αρχεία. Στο forum το βρηκα :) Γενικά ειμαι ευχαριστημένος με το WD2, οποτε δε νομίζω ότι θα απογοητευτώ από το WD3, ειδικα τωρα που ειπατε οτι κολλάει ο ηχος καποιες φορες στο HD M.A

Με το WD ειχα μερικα θεματακια σε αρχεια mkv τα οποία κατά 99% λύνονται με το MKVfix (πραγματικά τρομερό πρόγραμμα), που "καθαρίζει τα αρχεία. Στο forum το βρηκα :) Γενικά ειμαι ευχαριστημένος με το WD2, οποτε δε νομίζω ότι θα απογοητευτώ από το WD3, ειδικα τωρα που ειπατε οτι κολλάει ο ηχος καποιες φορες στο HD M.A

αν δεν κάνω λάθος το WD3 δεν υποστηρίζει HD M.A

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Μια χαρα υποστηριζει απλα εξαγει το dts-core απο ενα αρχειο με dts-hd οπως κανουν ΟΛΑ τα wd tv live.

Αν τωρα εσυ θελεις να εξαγει κανονικα και το dts-hd αυτουσιο πιστευω πας σε ακριβοτερα media players καθοτι στο κοστολογιο μεχρι 100 ευρω δεν νομιζω να βρεις καποιο ΝΕΟ media player που να κανει και αυτο που λες.

Μακαρι να υπηρχε ενα φτηνο μεχρι 100 ευρω media player το οποιο να κανει τα παντα και να ηταν αξιοπιστο και εννοειτε να συνεχιζε να υποστηριζοτανε απο την εταιρια που το εβγαλε ελα ομως που δεν νομιζω να υπαρχει τετοιο media player.

Καποτε τα παιδια απο εδω προτειναν τα netgear ntv550 & himedia 900a αλλα πλεον αυτα τα δυο παρολο που ηταν κορυφαια απ' οτι εχω διαβασει απο εδω πλεον δεν πρεπει να υποστηριζονται απο τις εταιριες τους ειδικα το netgear ετσι....

Αν καποιος γνωριζει περισσοτερα για το θεμα και αν εχει να προτεινει καποιο media player mεχρι 100 αντε 150 ευρω που να κανει τα παντα και να ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να υποστηριζετε αν δεν ειναι καινουργιο μοντελο τοτε ας μας πει μοντελο και μαρκα.

Last edited:

Τα himedia νομίζω μια χαρα υποστηρίζονται.
Το απλο 900/910 δεν είναι απαγορευτικά ακριβο ~125 , και υποστηρίζει και 3d εκτός απο hd audio.
Ίσως έχει και wifi αν θυμάμαι καλα.
Δεν ξέρω και πόσο έχει το dune tv 101 στην χώρα μας.

Αν ο φίλος θέλει οπωσδήποτε υποστήριξη για AudioHD, τότε καλύτερα να ξεχάσει τα HiMedia. Στο θέμα του AudioHD δέν .......

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Τα himedia νομίζω μια χαρα υποστηρίζονται.

έτσι... πριν δίμηνο κυκλοφόρησαν τα τελευταία φιρμς για 600/900... ουσιαστικά σχεδόν κάθε ~3 μήνες, κυκλοφορεί και κάποια ενημέρωση, και για τα δύο μοντέλα...

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Αν ο φίλος θέλει οπωσδήποτε υποστήριξη για AudioHD, τότε καλύτερα να ξεχάσει τα HiMedia. Στο θέμα του AudioHD δέν .......

αυτή τη στιγμή έχω και 600άρι και 900άρι σπίτι, και ποτέ μα ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με HD audio... στο θέμα του HD ήχου τα 1185/1186 δίναν εξ'αρχής...

Το himedia 900a εκτος απο το οτι υποστηριζει και την αναπαραγωγη 3d mkv 1080p οπως πολλα media players ακομα και το αρχαιο wd hd tv που βγηκε πριν πολλα χρονια γιατι πολυ απλα ειναι απλα κλασικα mkv αρχεια απλα χωρισμενα στα δυο και η εκαστοτε τηλεοραση ενωνει τις δυο εικονες σε μια 3d τοσο απλα.

Υπαρχει περιπτωση να εχει και 3d menu καποιο απο αυτα? Π.χ. το dune ή οχι?

Το himedia 900a εκτος απο το οτι υποστηριζει και την αναπαραγωγη 3d mkv 1080p οπως πολλα media players ακομα και το αρχαιο wd hd tv που βγηκε πριν πολλα χρονια γιατι πολυ απλα ειναι απλα κλασικα mkv αρχεια απλα χωρισμενα στα δυο και η εκαστοτε τηλεοραση ενωνει τις δυο εικονες σε μια 3d τοσο απλα

νομίζω (σου) έχει εξηγηθεί ότι η διαφορά είναι στο 3D BD ISO (frame packed / MVC όπως θες πες το), που θες 1.4 hdmi και 1186... Το 900 θα το παίξει, τα WD όχι, κανένα τους...

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

αυτή τη στιγμή έχω και 600άρι και 900άρι σπίτι, και ποτέ μα ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με HD audio... στο θέμα του HD ήχου τα 1185/1186 δίναν εξ'αρχής...

Δύο μηχανάκια 900A έχουν περάσει από τα χέρια μου. Όταν έβαζα AudioHD και όχι core, το ένα μου έκανε restart στα καλά καθούμενα στα μέσα της ταινίας, ενώ το δεύτερο αντί για restart έχανε τελείως τον ήχο. Αν μάλιστα του έβαζα του δεύτερου BD 3D iso που είναι μεγάλο το bandwidth, τότε έχανε τον ήχο στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα. Όλα αυτά με δοκιμές από sata δίσκο καρφωμένο επάνω του και όχι από δίκτυο.

Γενικά το 1186 δεν είναι σοβαρό chipset για τους απαιτητικούς. Ας ελπίσουμε το αναμενόμενο 9110/9111 της Sigma, να τα πάει πολύ καλύτερα...

Ποσο καλυτερα να τα πανε?Και full menu βγαζουν , και καλυτερο δικτυο εχουν , και αψογο hd audio.
Το 3d frame packing λειπει μονο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Δύο μηχανάκια 900A έχουν περάσει από τα χέρια μου. Όταν έβαζα AudioHD και όχι core, το ένα μου έκανε restart στα καλά καθούμενα στα μέσα της ταινίας, ενώ το δεύτερο αντί για restart έχανε τελείως τον ήχο. Αν μάλιστα του έβαζα του δεύτερου BD 3D iso που είναι μεγάλο το bandwidth, τότε έχανε τον ήχο στα πρώτα 5 δευτερόλεπτα. Όλα αυτά με δοκιμές από sata δίσκο καρφωμένο επάνω του και όχι από δίκτυο.

Γενικά το 1186 δεν είναι σοβαρό chipset για τους απαιτητικούς. Ας ελπίσουμε το αναμενόμενο 9110/9111 της Sigma, να τα πάει πολύ καλύτερα...

Μήπως αναφέρεσαι σε μηχανάκια με πολύ παλιό φιρμ? Εγώ έβλεπα (τα νταβαντουράτα ταινιάκια, όχι όλα) μέχρι προσφάτως με το 600Α, με έξτρα stream DTS HD MA που έπλεκα εγώ μέσα στο mkv... (αν και τα mkv ήταν 720p). Και τώρα συνεχίζω να βλέπω με το 900άρι. Δεν είχα κάποιο θέμα...

οσο για το BD 3D ISO, εκεί ναι, ζορίζεται, αλλά το πρόβλημα είναι στο iso και όχι στον ήχο... ο ήχος απλά δεν "έρχεται" γιατί η κίνηση έρχεται "σπαστά"...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Μήπως αναφέρεσαι σε μηχανάκια με πολύ παλιό φιρμ? Εγώ έβλεπα (τα νταβαντουράτα ταινιάκια, όχι όλα) μέχρι προσφάτως με το 600Α, με έξτρα stream DTS HD MA που έπλεκα εγώ μέσα στο mkv... (αν και τα mkv ήταν 720p). Και τώρα συνεχίζω να βλέπω με το 900άρι. Δεν είχα κάποιο θέμα...

οσο για το BD 3D ISO, εκεί ναι, ζορίζεται, αλλά το πρόβλημα είναι στο iso και όχι στον ήχο... ο ήχος απλά δεν "έρχεται" γιατί η κίνηση έρχεται "σπαστά"...

Σαν firmware είχα πάντα το τελευταίο. Σε mkv αρχεία δεν το δοκίμασα γιατί το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που έχω είναι σε iso και σε original ποιότητα. Όσο για σπαστή κίνηση σε 2D και 3D, δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα (εκτός της μη υποστήριξης του 23,976 που δίνει ένα μικρό πρόβλημα στην κίνηση κάθε 40-41 δευτερόλεπτα), με την προϋπόθεση να μην έχω επιλέξει AudioHD στα settings.

Στα ίδια iso αρχεία (εννοείτε μόνο τα 2D) παίζοντάς τα από το PCH A200 και με ενεργό το AudioHD, δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Σας παρακαλω πολυ να με βοηθησετε.Εχω διαβασει παρα πολυ για media players αλλα μπερδευτικα περισσοτερο.Εχω τηλεοραση Sony HX-750 και θελω να βλεπω καμια ταινιουλα με την γυναικα τα βραδια γιατι για βολτα δεν υπαρχουν χρηματα.Ειναι πλεον η μοναδικη μας διασκεδαση.Μας αρεσει ομως κιολας.Λοιπον επειδη κατεβαζω απο τορρεντς bluray στα 1080ρ θα ηθελα εναν player γιαυτο τον λογο.Οπωσδηποτε να παιζει τους υπουιτλους και θα ηθελα να ειναι και 3d για μελλοντικα.Η προβολη θα γινεται με usb stick.Αυτο που θα μου προτεινετε θελω να παιζει τα παντα και ειναι καρατσεκαρισμενο απο εσας μιας και απο οτι καταλαβαινω ειστε mater στον τομεα.Τιμη 100-200 .Σας ευχαριστω πολυ και ελπιζω να μην σας κουρασα.

Σας παρακαλω πολυ να με βοηθησετε.Εχω διαβασει παρα πολυ για media players αλλα μπερδευτικα περισσοτερο.Εχω τηλεοραση Sony HX-750 και θελω να βλεπω καμια ταινιουλα με την γυναικα τα βραδια γιατι για βολτα δεν υπαρχουν χρηματα.Ειναι πλεον η μοναδικη μας διασκεδαση.Μας αρεσει ομως κιολας.Λοιπον επειδη κατεβαζω απο τορρεντς bluray στα 1080ρ θα ηθελα εναν player γιαυτο τον λογο.Οπωσδηποτε να παιζει τους υπουιτλους και θα ηθελα να ειναι και 3d για μελλοντικα.Η προβολη θα γινεται με usb stick.Αυτο που θα μου προτεινετε θελω να παιζει τα παντα και ειναι καρατσεκαρισμενο απο εσας μιας και απο οτι καταλαβαινω ειστε mater στον τομεα.Τιμη 100-200 .Σας ευχαριστω πολυ και ελπιζω να μην σας κουρασα.

Για να κατεβαζεις και να παίζεις τα αυθεντικά 3d blu ray iso , πάρε το himedia 910.
Ολα σχεδόν τα υπόλοιπα παίζουν και τα 3d sbs που βρίσκεις στο δίκτυο.

o himedia 910 δεν υπαρχει πουθενα.Θα αργησουν να το φερουν οπως μου ειπαν.Καμια αλλη προταση?

Οποτε αν εχω καταλαβει καλα αν θελεις καποιο με σκοπο να το κρατησεις καιρο να τα παιζει ολα κ σκεφτεσε κ για 3d το hinmedia 910 ειναι μονοδρομος ....

Ποιο απ'τα 2 Media Players ? ή μου προτεινετε κατι αλλο ?

το 1 ειναι αυτο ICONBIT XDS73D NETWORK 3D MEDIA PLAYER

κ το αλλο ειναι αυτο HiMedia HD900B

κ τα 2 ειναι περιπου στην ιδια τιμη απο Ελλαδα!
αυτο που με ενδιαφερει εμενα ειναι κυριως να παιζω 3d mkv sbs με εξωτερικους υποτιτλους idx/sub χωρις κοληματα!!! με μια αξιοπρεπεστατη προβολη εικονας (ζωντανα χρωματα)!

κ μια ερωτηση σχετικη παιδια που ηθελα να σας κανω... για να μου λυθει η απορια...
παιζει ρολο η εξοδος hdmi να ειναι version 1.4 απ τη στιγμη που ο media player παιζει 3d mkv sbs ? κ για να καταλαβω καλητερα σε τι εξυπηρετει η εξοδος hdmi 1.4 σε ενα media player?
(για να παιζει bluRay iso? se 3d?)