Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

μια ταινια 3D σε τι διαφερει απο την ιδια ταινια χωρις 3Δ?

Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

μια ταινια 3D σε τι διαφερει απο την ιδια ταινια χωρις 3Δ?

Δες τα disc info των Brave 2D vs. 3D έτσι όπως τα βρηκα στο νετ... Είναι δισκάκια ίδιου region, μονη διαφορά ότι είναι 2D vs. 3D έκδοση.
Και αν αυτό που ψάχνεις δεν απαντηθει, ξαναρώτα...

DISC INFO:

Disc Title: BRAVE
Disc Size: 46,077,481,528 bytes
Protection: AACS
BD-Java: Yes
BDInfo: 0.5.6

PLAYLIST REPORT:

Name: 00801.MPLS
Length: 1:34:12 (h:m:s)
Size: 26,546,915,328 bytes
Total Bitrate: 37.57 Mbps

VIDEO:

Codec Bitrate Description
----- ------- -----------
MPEG-4 AVC Video 23860 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

DISC INFO:

Disc Title: BRAVE_3D
Disc Size: 43,898,732,329 bytes
Protection: AACS
BD-Java: Yes
Extras: Blu-ray 3D
BDInfo: 0.5.8

PLAYLIST REPORT:

Name: 00802.MPLS
Length: 1:34:12.229 (h:m:s.ms)
Size: 31,776,079,872 bytes
Total Bitrate: 44.97 Mbps

VIDEO:

Codec Bitrate Description
----- ------- -----------
MPEG-4 AVC Video 24018 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
MPEG-4 MVC Video 6876 kbps

Βλεπω οτι το 3D εχει πιο μεγαλο size και 2 codecs sto bitrate αλλα εξακολουθω να μην καταλαβαινω την διαφορα.

Απάντηση: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

ποια διαφορά ψάχνεις? δεν έχω καταλάβει τι αναζητάς...

Δεν υπάρχει θέμα ποιότητας εικόνας. Το ένα είναι 2D και το βλέπεις σε μια κανονική τηλεόραση δισδιάστατα και το άλλο 3D και το βλέπεις σε ειδική τηλεόραση με γυαλιά που υποστηρίζει τρισδιάστατη εικόνα.

Δυνητικά, το 2Δ μπορεί να έχει καλύτερη εικόνας και ήχου, Το 3Δ αναγκαστικά περιέχει 2 ροές εικόνας (μία για κάθε μάτι), οπότε η εικόνα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο δισκάκι.
Οπότε μπορεί από την εκδοχή 3Δ να λείπουν extras, ή αν είναι μεγάλη η ταινία να είναι χαμηλότερο το bitrate. Αμφιβάλω όμως αν θα καταλάβεις διαφορά αν δεν προβείς σε άμεση σύγκριση με την 2Δ εκδοχή.
Επίσης, η 3Δ εκδοχή παίζει σαν σαν 2Δ, χρησιμοποιώντας μόνο την ροή για το ένα μάτι.

δηλαδη προσπαθω να καταλαβω πως ειναι να βλεπεις 3διστατη εικονα.

Δυνητικά, το 2Δ μπορεί να έχει καλύτερη εικόνας και ήχου, Το 3Δ αναγκαστικά περιέχει 2 ροές εικόνας (μία για κάθε μάτι), οπότε η εικόνα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο δισκάκι.

Αυτό είναι σχετικό. Είχα δει captured screens από το ίδιο frame, 2D vs. 3D, και είχε διαφορά. Σαν να είχε διαφορετική αίσθηση του χώρου (ακόμα και αν αυτό που έβλεπα ήταν τελικά το 2D αποτέλεσμα και των δύο). Πολλες φορές στο org από ότι έχω δει, επιλέγουν να κάνουν encode την 3D εκδοχή, σαν "καλύτερο source".

Ηχος είναι ακριβώς ο ίδιος.

Re: Απάντηση: Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Αυτό είναι σχετικό. Είχα δει captured screens από το ίδιο frame, 2D vs. 3D, και είχε διαφορά. Σαν να είχε διαφορετική αίσθηση του χώρου (ακόμα και αν αυτό που έβλεπα ήταν τελικά το 2D αποτέλεσμα και των δύο). Πολλες φορές στο org από ότι έχω δει, επιλέγουν να κάνουν encode την 3D εκδοχή, σαν "καλύτερο source".

Ηχος είναι ακριβώς ο ίδιος.

Η τηλεοραση ειναι σχεδιασμενη να λειτουργιε με "προοπτικη", δηλαδη τρισδιαστατη απεικονιση αντικειμενου στο επιπεδο(στις 2 διαστασεις)

Εφοσον ομως με προποπτικη λειτουργιε και το 2Δ και το 3Δ δεν μπορω να καταλαβω σε τι διαφερουν οπτικα, αφου και στις 2Δ παλι λογω της προοπτικης απιεκονιζεται η τριτη διασταση, το βαθος....

Η τηλεοραση ειναι σχεδιασμενη να λειτουργιε με "προοπτικη", δηλαδη τρισδιαστατη απεικονιση αντικειμενου στο επιπεδο(στις 2 διαστασεις)

Εφοσον ομως με προποπτικη λειτουργιε και το 2Δ και το 3Δ δεν μπορω να καταλαβω σε τι διαφερουν οπτικα, αφου και στις 2Δ παλι λογω της προοπτικης απιεκονιζεται η τριτη διασταση, το βαθος....

2D: μήκος + πλάτος
3D : μήκος + πλάτος + ύψος

Το 2D αντικείμενο είναι επίπεδο και η προοπτική του βάθους το ίδιο
Το 3D σχήμα στο χώρο

M αφου και το 3Δ σε 2Δ διασταση απεικονιζεται πως ειναι σχημα στον χωρο?

M αφου και το 3Δ σε 2Δ διασταση απεικονιζεται πως ειναι σχημα στον χωρο?

Πριν συνεχίσω να εξασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι έχεις εμπειρία θέασης 3d προβολής . Σωστά?

εχω Samsung LED αλλα δεν ειανι 3Δ και δεν εχω παρακολουθησει μεχρισ τιγμη κατι σε 3Δ, αυριο θα δω το skyfall...

Με απλά λόγια η ψευδαίσθηση της 3ης διάστασης σε μια δισδιάστατη εικόνα συμβαίνει με την ταυτόχρονη προβολή δύο πλήρους μεγέθους, αλλά ελαφρώς διαφορετικών εικόνων της ίδιας σκηνής - μίας για το αριστερό μάτι και άλλη μίας για το δεξί.Οι διαφορές στις δύο εικόνες προορίζονται στο να δημιουργηθεί μία απομίμηση του τρόπου, με τον οποίο το σύστημα της ανθρώπινης όρασης βλέπει ένα αντικείμενο. Η απόσταση που χωρίζει τα μάτια ενός ανθρώπου κάνει το κάθε μάτι να βλέπει τα αντικείμενα από μία ελαφρώς διαφορετική γωνία, με αποτέλεσμα δύο ελαφρώς διαφορετικές παραλλαγές της ίδιας εικόνας. Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις διαφορές αυτές ως πληροφορίες για τις 3 διαστάσεις του αντικειμένου που κοιτάμε και δημιουργεί την αντίληψη του βάθους που λείπει από τις δισδιάστατες εικόνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο χαρτί ή στην οθόνη

εχω Samsung LED αλλα δεν ειανι 3Δ και δεν εχω παρακολουθησει μεχρισ τιγμη κατι σε 3Δ, αυριο θα δω το skyfall...

με την θέαση νομίζω θα σου λυθούν οι απορίες! :ernaehrung004:

(γιατί σωστή η θεωρία που αναλύθηκε, αλλά όταν δεις... θα καταλάβεις)

Υπαρχει κανας καλο HD αποκωδικοποιητης που να ειναι και ταυτοχρονα Media Player?

Εγω τον Αυγουστο αγορασα τον XORO HRT 7520 στα 32 προσφορα απο το eshop. Ειναι 1080p και παιζει τα παντα απο usb 2 (ntfs), εχει PVR και time shift.
Υποστηριζει ολα τα φορματ video (εκτος απο image bluray) και ελληνικα απο εξωτερικους υποτιτλους.
Η εικονα του ειναι τελεια.
Σημα 100% σε ολα τα επιγεια καναλια και εχει 2 εξοδους hdmi και scart.
Το μονο θεμα ειναι οτι δεν αποκωδικοποιει πολυκαναλο DD και DTS (ωστε να στο περασει σε μια παλια τηλεοραση σε stereo) αλλα το στελνει μεσω hdmi ή coaxial για την TV ή τον ενισχυτη (που εχω και με εχει καλυψει απολυτα) να το αποκωδικοποιησει αυτος.
Του εχω δωσει mkv ταινια 17GB (δηλαδη υψηλο bitrate) και το επαιξε το ιδιο ευκολα και ανετα με μια σειρα sd που του εβαλα...
Πολυ καλη αγορα. Πολυ καλη εικονα. Καλη υποστηριξη και μικροσκοπικη συσκευη.

Last edited:

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει διάφορους τρόπους να αντιλαμβάνεται την προοπτική του τρισδιάστατου κόσμου. Για παράδειγμα, τις σκιάσεις των αντικειμένων.
(Αν για παράδειγμα κλείσεις το ένα μάτι, δεν βλέπεις δισδιάστατο κόσμο). Αυτού του είδους την προοπτική θα την δεις και σε 2Δ τηλεόραση.
Σε μια 3Δ τηλεόραση, θα προσπαθήσει να στείλει στα 2 μάτια λίγο διαφορετική εικόνα (από ελαφρά διαφορετική γωνία), οπότε η αίσθηση του βάθους γίνεται σημαντικά εντονότερη.

ΜΑΛΙΣΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ και στισ 2δ και στισ 3δ μπορουμε να βλεπουμε την 3η διασταση απλα με διαφορετικο τροπο σωστα? Και στισ 3Δ ειναι καλυτερος ο τροπος της προοπτικης.