Αγορα νεου Media Player: "Ποιο να αγοράσω?"

Re: Αγορα νεου Media Player (Ολοι Ποσταρετε εδω!)

Κύριοι τα φώτα σας και την γνώμη σας παρακαλώ. Η ερώτηση απλή: Local content Full HD και κυρίως 4Κ HDR αρχεία από απλές κωδικοποιησεις μέχρι και remux. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εικόνα σε μια LG B7 oled μέσω Gigabit LAN nVidia Shield ή κάποιο άλλο Android TV box με kodi 17.6? Apple TV 4K με MrMC ή Infuse? HTPC με windows και vlc? Κάτι άλλο εντελώς; προσωπικά τα καλύτερα αποτελέσματα τα πήρα με ATV 4K αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας ελέω μιας μακράς κουβέντας που είχα με φίλο.

Κύριοι τα φώτα σας και την γνώμη σας παρακαλώ. Η ερώτηση απλή: Local content Full HD και κυρίως 4Κ HDR αρχεία από απλές κωδικοποιησεις μέχρι και remux. Στόχος είναι η καλύτερη δυνατή εικόνα σε μια LG B7 oled μέσω Gigabit LAN nVidia Shield ή κάποιο άλλο Android TV box με kodi 17.6? Apple TV 4K με MrMC ή Infuse? HTPC με windows και vlc? Κάτι άλλο εντελώς; προσωπικά τα καλύτερα αποτελέσματα τα πήρα με ATV 4K αλλά θα ήθελα και την γνώμη σας ελέω μιας μακράς κουβέντας που είχα με φίλο.

Σε ενδιαφερουν hd audio bitstream οπως και add on streams απο KODI?

Σε ενδιαφερουν hd audio bitstream οπως και add on streams απο KODI?

Όχι, μόνο η καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας από το προαναφερθέν τοπικό περιεχόμενο. Θέλω βιβλιοθήκες, εξώφυλλα κτλ καλούδια του Kodi, αλλά στην παρούσα φάση ελέω της κουβέντας που είχα, θέλω την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ποιος την δίνει εύκολα, γρήγορα, απροβλημάτιστα.

Όχι, μόνο η καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας από το προαναφερθέν τοπικό περιεχόμενο. Θέλω βιβλιοθήκες, εξώφυλλα κτλ καλούδια του Kodi, αλλά στην παρούσα φάση ελέω της κουβέντας που είχα, θέλω την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ποιος την δίνει εύκολα, γρήγορα, απροβλημάτιστα.

Χωρίς σειρά προτίμησης:

Apple TV 4k
Zidoo x8/x9s/x10
Dune HD Pro 4K
HTPC

Τα zidoo/dune εμφανίζουν banding μόνο σε 4κ περιεχόμενο. Για να φύγει απλά διαλέγεις χειροκίνητα δύο ρυθμίσεις. Αν το θεωρείς κόπο τα βγάζεις από την λίστα.

Xbox X με hdmi 2.1 το μόνο .Τα υπόλοιπα με ημερομηνία λήξης .
Δες μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά,σαφέστατα άγνωστη λέξη το banding στο X.

Η Lg b7 δεν εχει hdmi 2.1 και μεχρι να αλαξει τηλεόραση θα ειναι ξεπερασμενο και το X οπως ειναι για παράδειγμα ξεπερασμένο το ps3 σε σχέση με τη b7.

Και κάτι για τα HTPC που θα πρέπει να αναφέρω ...Σαφέστατα αν δεν ήμουν κάτοχος του Χ θα πήγαινα σε αυτήν λύση .
Όμως από ότι βλέπω έχουν τσιμπήσει οι τιμές στις κάρτες γραφικών και σαφέστατα θα χρειαστείς επεξεργαστή και HDMI 2.1 που και εκεί θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη αν τα προσθέσεις όλα αυτά σε τιμή θα αντιληφθείς το πόσο θα πρέπει να πληρώσεις για να ανταγωνιστείς το Χ σε GPU-CPU και δεν μιλάω καν ότι το Χ είναι και Blu Ray player .
Για το σήμερα μιλάω ...

Η Lg b7 δεν εχει hdmi 2.1 και μεχρι να αλαξει τηλεόραση θα ειναι ξεπερασμενο και το X οπως ειναι για παράδειγμα ξεπερασμένο το ps3 σε σχέση με τη b7.
Δεν είναι ακριβώς έτσι το ps3 το στήριξε η Sony για πολλά χρόνια και το Χ λόγω καθαρά Hardware θα είναι επίκαιρο σε ότι αφορά τις εξελίξεις για αυτά που έρχονται .
Το ερώτημα είναι τι θα κάνουν τα καινούργια player που θα έχουν σαφέστατα HDMI 2.1 αν θα μπορούν να διαβάσουν και HEVC αρχεία .

Από την στιγμή που ο ενισχυτής μου και η τηλεόραση δεν έχουν hdmi 2.1 και αγοράστηκαν το τελευταίο δίμηνο με προοπτική να μείνουν για χρόνια, νομίζω το Xbox ή κάποιο HTPC αποκλείονται λόγω τιμής κυρίως. Από τα υπόλοιπα, όντας κάτοχος Shield με Android 7 και Kodi, με τα γνωστά θέματα με το Auto frame switching τις αναλύσεις και το color space και αν δεν θέλω ξανά Android based tv box, νομίζω πως μένουμε με το Apple TV 4Κ για την πολύ συγκεκριμένη δουλειά που το θέλω. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Μιας και το έφερε η Κουβέντα ...
Για το θέμα του ενισχυτή ευτυχώς που θα υπάρξουν spliter με HDMI 2.1 για να κανείς την δουλειά σου ,προσωπικά με τον προηγούμενο av που είχα έκανα μια χαρά την δουλειά μου για χρόνια ...κινέζικο με 30 ευρώ για να τα λέμε όλα όπως και κινέζικη οθόνη προβολής όταν επώνυμοι κατασκευαστές πήγαιναν στα εργοστάσια τους και τα πούλαγαν με την στάμπα τους όσο -όσο.
Το πρόβλημα θα παραμείνει όμως στην πηγή player και στην τηλεόραση λόγω καθαρά Hardware αλλά και στις συνδρομητικές υπηρεσίες πχ Netflix .
Όλα αυτά όμως σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας μας που θα πρέπει να τα λέμε .

θελω να αγορασω ενα media player με κορυφαια εικονα , δηλαδη κορυφαιους επεξεργαστες για σημα τουλαχιστον 1080 . επισης θελω να βαζω πανω του μεσω usb 2-3 εξωτερικους σκληρους δισκους και να μπορει να τους <<βλεπει >> ολους ταυτοχρονα και οχι εναν τη φορα . επισης λειτουργικο που να παιζει τα παντα και χωρις κολληματα .
τωρα εχω το wd tv live και ειναι αξιοπρεπες αλλα εχω γεμισει εξωτερικους σκληρους και θα πρεπει καθε φορα να βαζω και να βγαζω . μη μου πειτε παρε ενα σκληρο με πολλα τερα , πηρα και εννα με 2 και τον γεμισα σε χρονο dt ...
εννοειτα η αγορα μεταχειρισμενου ειναι αυτο που θα προτιμουσα για να μην μου κοτισει και ακριβα η αλλαγη ...

Χωρίς σειρά προτίμησης:

Apple TV 4k
Zidoo x8/x9s/x10
Dune HD Pro 4K
HTPC

Τα zidoo/dune εμφανίζουν banding μόνο σε 4κ περιεχόμενο. Για να φύγει απλά διαλέγεις χειροκίνητα δύο ρυθμίσεις. Αν το θεωρείς κόπο τα βγάζεις από την λίστα.

Ποιες ειναι αυτες οι ρυθμισεις;

Να ρωτήσω και εγώ, σ ενα άγνωστο χώρο για μένα, των android players τι μου ταιριάζει...
Κατά αρχήν το ρούτερ από την τηλεόραση απέχει παρά πολύ λίγο - ούτε 2 μέτρα - και έχω την δυνατότητα σύνδεσης και με ethernet . Η γραμμή ειναι 50αρα .Έχω ένα pc αλλά της πλάκας εντελώς.Θέλω ένα mp για kodi ,netflix,youtube και σερφάρισμα.Αν έχει και την δυνατότητα και για κανένα παιχνίδι δεν με χαλάει καθόλου.Θέλω επίσης, να μπορεί να το ελεγχω με ένα πολυχειριστήριο που έχω γιατί βλέπω πέφτει πολύ φωνητική εντολή στα καινούργια και λίγο με χαλάει.
Να ρωτήσω επίσης αν από το appdata/roaming από το pc μπορώ να πάρω τον φάκελο kodi για να μην πάει χαμένος ο κόπος μου του σεταρισματος (δεν είναι μόνο το library αλλά και το aeon madnox).Και μια που είπα για aeon madnox, να αναφέρω ότι στο pc όταν του βάζω να μου δειχνει την βιβλιοθηκη με μεγάλα εξώφυλλα και case που ανοιγουν κτλ , το συστημα σερνεται.Συμβαίνει κάτι παρόμοϊο και σε mp ?
Να μην κουράζω άλλο , πιστεύω σε mp μπορείς να περάσεις με στικάκι ας πούμε κέλυφος aeon άλλο ε?(πχ: aeon madnox-mq7 κτλ)
Ευχαριστώ πάρα πολύ
PS θέλω οπωσδήποτε spdif γιατί έχω ένα τυπικό 5.1 που δέχεται μόνο οπτική

12bit color, 4:2 colorspace.
Εννοεις καθε φορα που παιζεις 4κ τις βαζεις κ στα 1080 τις βγαζεις;

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εννοεις καθε φορα που παιζεις 4κ τις βαζεις κ στα 1080 τις βγαζεις;

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κατά κύριο λόγο όχι, τα αφήνω στο auto μιας και το banding δεν με ενοχλεί.

μεταξύ των zidoo x10, himedia q10 pro, και egreat a10 τι θα προτιμούσατε;
τα έχουν τα χρονάκια τους αλλά φαίνεται ότι είναι ακόμα τοπ στη κατηγορία γύρω στα 150 ευρώ.

μεταξύ των zidoo x10, himedia q10 pro, και egreat a10 τι θα προτιμούσατε;
τα έχουν τα χρονάκια τους αλλά φαίνεται ότι είναι ακόμα τοπ στη κατηγορία γύρω στα 150 ευρώ.

Για ποια χρήση ακριβώς?

Για ποια χρήση ακριβώς?

kodi addons, blueray menu, καλό DD+, dolby atmos, dtsx passthrough, ταινίες (mkv, HEVC/H.265 κτλ)
Λίγο από όλα δηλαδή...