Αγορά Οικονομικής Full HD

Περίεργο το ότι αποκλείετε κάποιοι τις πλάσμα από συγκεκριμένες χρήσεις ενώ δεν είστε ιδιοκτήτες πλάσμα....
Το PS3 μου πάντως δείχνει υπέροχο στο πλασματάκι και χωρίς ίχνος IR. Αν δεν είσαι άρρωστος που παίζει games 12 ώρες συνεχόμενες και δεν θέλεις PC monitor (που ψήνομαι να τη συνδέσω και έτσι) η πλάσμα είναι η καλύτερη επιλογή. Αν δεν το πιστεύεις, βάλε ένα βιντεάκι με πολύ γρήγορη κίνηση σε LCD (πχ trailer ποδοσφαίρου σε fast forward όπως συχνά δείχνουν στην τβ).... πάρε δίπλα σου και δραμαμίνες όμως!

@smoothbore
Νομίζω ότι δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες.
Γράφω και εγώ σε άλλα Forums, περισσότερο για PC και κάποιοι noobs, όπως είμαι εγώ καλή ώρα στο συγκεκριμένο Forum, θέλουν να αγοράσουν PC, νομίζοντας ότι κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά κάποιοι part, το κάνει καλύτερο.

Ναι ίσως να να μην έχει καμία διαφορά το version του HDMI στο μάτι, αλλά στο Wikipedia, είδα ότι υπάρχει. Με λίγα λόγια στη θεωρία...

Ωστόσο, αν πω ότι δεν κοιτάω να είναι 100HZ*, να είναι HDMI version 1.3 και να έχει καλό Panel, τι να κοιτάξω?

να είναι 100HZ*: Δεν είναι πολύ συμαντικό να είναι 100ΗΖ? Δεν παίζει άμεσο ρόλο στη ποιότητα και γενικά στο τελικό οπτικό αποτέλεσμα?

@dixie
Ναι, καλό είναι να έχουμε την υγεία μας και να είμαστε καλά. Πέρα από αυτό όμως, θέλουμε να κάνουμε και κάποιες αγορές που να είναι εύστοχες.

Για Plasma από ότι λέτε, θα πρέπει να είμαι προσεκτικός με τις ώρες λειτουργίας της. Η TV δεν θα κλείνει πολύ συχνά. Όταν δεν βλέπω DVD, δεν παίζω PS3, δεν έχω βάλει κάποιο παιχνίδι από τον υπολογιστή, θα παίζει διάφορα Video Clips.
Με λίγα λόγια δεν θα ήταν καλή μία Plasma για εμένα.

Συνοψίζοντας η ερώτησή μου είναι, δεν υπάρχει κάποια TV, η οποία είναι κατά κοινή ομολογία πάρα πολύ καλή και στα χρήματα που ζητάω (όχι πάνω από 1200Ευρώ)

................
Με λίγα λόγια δεν θα ήταν καλή μία Plasma για εμένα.

Συνοψίζοντας η ερώτησή μου είναι, δεν υπάρχει κάποια TV, η οποία είναι κατά κοινή ομολογία πάρα πολύ καλή και στα χρήματα που ζητάω (όχι πάνω από 1200Ευρώ)

Νομιζω εχεις δωσει ηδη την απαντηση στο ερωτημα σου :a0210:
Κοιτα την παραπανω LG και την Pany PX80 .
Δες ποια σε φερνει σε πιο θυληκο και βουτατη απ τα μαλια να της δειξης τι θα πει "φυστικι".

Μάλιστα...
Με λίγα λόγια από ότι κατάλαβα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Το λέω αυτό, όσον αφορά την ερώτησή μου για τα 100HZ.
Και επίσης η Pany δεν υποστηρίζει Full HD.

Η LG μπορώ να πω ότι μου αρέσει αρκετά, αλλά και η Samsung.
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?16595
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=5&prID=535
Εκεί που θα στεκόμουν θα ήταν, στο ποια έχει καλύτερο Panel και ποια υποστηρίζει 100Ηz.

αμα θες πλάσμα , σου πρότεινα ήδη από την αρχή την PZ70 , που είναι τεράστια ευκαιρία και full HD ... προβλήματα burn in έχεις όταν η εικόνα μένει σταθερή , και μόνος σου είπες ότι θα παίζει ή dvd ή τηλεόραση ή pc ή videoclips την περισσότερη ώρα ...

Δεν κάνω flame , απλά σου λέω την καλύτερη ευκαιρία σήμερα , τώρα ... σε σύγκριση με οποιαδήποτε LCD , απλά τρώνε σκόνη ...

Από τη μία λέω όχι Plasma, επειδή είναι παλιά τεχνολογία, αλλά από την άλλη βλέπω ότι επιμένετε κάποιοι.
Επίσης η συγκεκριμένη που λες, έχει ότι θέλω εκτός από το HDMI Version 1.3 (έχει 1,2), αλλά δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα αυτό όπως προαναφέρθηκε.

Τα LCD Panels με τα PLasma είναι το ίδιο? Θα ήθελα να ξέρω τι Panel φοράει η συγκεκριμένη.

Καθόλου παλιά τεχνολογία ... LCD και plasma είναι διαφορετικά πράγματα , άρα δεν γίνεται να είναι το ίδιο ( τι ερώτηση και αυτή , άμα ήταν το ίδιο λες να τα χωρίζαμε στα 2; )
το HDMI 1.3 το μόνο που προσφέρει είναι περισσότερα HD audio formats τα οποία είναι για AV , η τηλεόραση πάλι stereo θα παίξει ... κοινώς προβολείς και τηλεοράσεις δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω από 1.0 ... μάρκετινγκ ...

Η plasma έχει καλύτερο επίπεδο ( ως προς τα χρήματα που ζητάει πάντα ) και μόνο ένα λειτουργικό πρόβλημα , το burn out , το οποίο στην 10η γενειά θεωρείται αμελητέο σε κανονική χρήση ( θα πρέπει να υπάρχει σταθερή εικόνα για περισσότερο από 4 ώρες για να υπάρξει πρόβλημα , ενώ το μόνιμο αρκετά περισσότερες ώρες ...

Όμορφα...
Μάλλον για εκεί θα πάω...

Τελικά μήπως μπορείς να μου πεις τι Panel έχει?

Ρε παιδιά δεν υπάρχει Burn-out στις plasma πια... Αγόρασα μαι Panasonic PΧ-7 για την μάνα μου και αυτή την βάζει σε ένα κανάλι και κοιμάται όλο το βράδυ.. Ε λοιπόν η τηλεόραση 3 μήνες μετά έχει στρώσει τέλεια... (Βέβαια ίσως να παίζει ρόλο το ότι την έχει φωτεινότητα και αντίθεση στο 50%...)

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με το που τη βάλεις θα δείχνει χάλια έτσι?
Επίσης θέλει κάποιο ειδικό τρόπο για να στρωθεί?
Η 5000:1 αντίθεση της συγκεκριμένης TV είναι καλή?

οταν την βάλεις δείχνει μουντή , αλλά μετά απο 2 ώρες ήδη υπάρχει βελτίωση , ενώ στις 200-300 ώρες έχουμε το μαξιμουμ και απο κει και πέρα πέφτει ( στο μισό μετά από 100.000 ώρες ή στις 60.000 στις περσινές ) βέβαια εαν μετά από 10-15.000 ώρες βάζεις λίγο παραπάνω φωτεινότητα η ζωή του μοντέλου αυξάνεται πάρα πολύ ...

Αυτό γιατί μου φαίνεται σαν μειονέκτημα σε σχέση με τις LCD?
Μήπως οι δεύτερες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τiς Plasma?

Last edited:
Αυτό γιατί μου φαίνεται σαν μειονέκτημα σε σχέση με τις LCD?
Μήπως οι δεύτερες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από της Plasma?

Ετσι και αλλιως σε 5 χρονια οτι και να παρει κανεις θα ειναι για πεταμα , οποτε τι 50 χιλιαδες τι 100 το ιδιο πραγμα ειναι.

Με 24 ωρες χρηση το 24ωρο οι 100.000 ωρες ειναι 11,5 χρονια
Με 12 ωρες, 23 χρονια.

Θα κρατησεις την TV για τοσο χρονικο διαστημα?

Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι... :)
10 μπορεί πάντως. Τόσο έχω την 21άρα CRT μου.
Οπότε λέτε μετά το Πάσχα να πάω τελικά να αγοράσω αυτή ε?
Είναι ότι καλύτερο στα χρήματα αυτά απ' ότι κατάλαβα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι... :)
10 μπορεί πάντως. Τόσο έχω την 21άρα CRT μου.
Οπότε λέτε μετά το Πάσχα να πάω τελικά να αγοράσω
Είναι ότι καλύτερο στα χρήματα αυτά απ' ότι κατάλαβα.

Καλη ειναι αλλα υπαρχει και η PX80 που ειναι καλυτερη.

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49296403,00.htm
http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49294037,00.htm