Αγορά Οικονομικής Full HD

Προφανώς λες για αυτή.
Πως είναι καλύτερη, αφού δεν είναι Full HD?
Τι καλύτερο έχει?

@smoothbore
Δεν το έπιασα είναι η αλήθεια αυτό... :P

Προφανώς λες για αυτη
Τι καλύτερο έχει?

Μα ακριβως επειδη δεν ειναι Full HD ειναι καλυτερη.

Δειχνει τα ταπεινα τηλεοπτικα καναλια (SD) πολυ καλυτερα και σε HD δεν υπαρχει ορατη διαφορα απο τα 2 μετρα και περα. Με λιγα λογια η PX80 ειναι καλυτερος συμβιβασμος μεταξυ SD και ΗD.

Ασε που υποστηριζει και 24p για να μην εχεις "κουνηματα" σε μπλουρει.

Μεταξυ μιας νεας και ωραιας σε σχεση με την παλια και απελθουσα Μιss .........προτιμαμε συνηθως την νεα .
Υπαρχει παντα και ο παραγοντας εκπληξη που σε κραταει σε εγρηγορση, θα ειναι καλη σαν την παλια η ακομα καλυτερη ? Θα κανει καλο κρεβατι η θα μου λεει ....... μη αυτο , αφου ξερεις δεν το γουσταρω μπουρεονατο και τα 24fps με χαλανε στη γευση .......οχι αγαπη μου παλι .αφου 3 ωρες το κανουμε , θες να παθω κανα συγκαμα ?:flipout::flipout::flipout:

σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να συνεισφέρω στην κουβέντα έμεινα ΑΦΩΝΟΣ. να διαγραφεί το άχρηστο ποστ μου παρακαλω...

Last edited:
@Rivers
Το 24p, τι είναι ακριβώς? Η άλλη που αναφέρω δεν το υποστηρίζει?
Είναι μέσα στα Standard μου να είναι Full HD.

@smoothbore
Πραγματικά δεν μπορώ να σε καταλάβω.
Είσαι κατά των Plasma?

@jopar
Hmmm... Έκανες Edit, οπότε δεν μπορώ να πω ότι είσαι κατανοητός.
Μάλλον έχετε προηγούμενα?

@underdog
Εδώ μπορώ να πω, ότι εσύ είσαι υπερ των Plasma, ναι?

Γενικότερα από ότι βλέπω υπάρχει το στρατόπεδο των LCD-άδων και των Plasma-άδων.
Μετά από τα τελευταία Posts, πάμε πάλι από την αρχή φοβάμαι.
Καλό θα ήταν να τεκμηριώνουμε τη γνώμη μας, ώστε και ένας άσχετος όπως εγώ να καταλάβει...
Ευχαριστώ.
Φιλικά.

Οχι δεν ειμα κατα των πλασμα ...............απλα δεν τις θελω στο σαλονι μου:flipout::flipout:

Σοβαρα τωρα , η χρηση που της κανω εγω δεν σηκωνει πλασμα και απ την αλλη δεν ειμαι διατεθιμενος -περαν της εκμαθυνσης του μενου και καποιων ρυθμισεων - να ασχοληθω με οτιδηποτε αλλο ( στρωσιμο κ.λ.π.) .
Αυτο ομως δεν σημαινει οτι τις κατηγορω η δεν αναγνωριζω την ανωτεροτητας τους .
Επισης αι ντοντ γκιβ ε φακ για το ποσο μαυρο ειναι το μαυρο και μου την δινουν περισοτερο οι πρασινιλες η οι κοκκινιλες π.χ.
Τα DVD μου τα φχαριστιεμε , εξισου και την Φορμουλα μου ελεω Sat τι αλλο να ζητησω ?
Να γινουν ψηφιακα τα Ελληνικα καναλια ?
Ασε καλυτερα γιατι πρωτη θα γινει η ΕΡΤ και θα την πληρωνω καθε διμηνο ,χωρια οτι την βλεπω με χιονια απο τοτε που γεννηθηκα:flipout::flipout:

Είναι αναμενόμενο να μπερδευτείς! Άλλωστε ο καθένας έχει άλλες ανάγκες και προτεραιότητες οπότε και αξιολογεί διαφορετικά τα πράγματα.

Υπέρ των πλάσμα έγινα.. μετά που αγόρασα πλάσμα! Να εξηγηθώ : Στα υπερφωτισμένα και με άθλιο σήμα καταστήματα οι πλάσμα δείχνουν θολές, σκοτεινότερες και πιό άχρωμες σε σχέση με τις LCD. Βάλε και το μύθο (πλέον) του burn in, και ήμουν εντελώς εναντίον των πλάσμα. Αφού όμως διάβασα κάποια πράγματα (και) εδώ μέσα, και λαμβάνοντας υπόψη τον λόγο ιντσών - τιμής αλλά και το γεγονός πως εδώ και ένα μήνα βρισκόμαστε στην 11η γενιά πλάσμα πάνελς, έκανα το βήμα.
'Ελα όμως που αλλάζουν απίστευτα οι άτιμες όταν τις βάλεις σπίτι σου! Σαν τη στρίγγλα που έγινε αρνάκι ένα πράγμα! Κίνηση χωρίς καθυστέρηση και artifacts (αυτό είναι σαν να κάνει στιγμιαία η εικόνα μεγάλα τετράγωνα πίξελ - τα παίζει- περίπου για να καταλάβεις). Αν δεν είχες φλατ πάνελ ως τώρα και έρχεσαι από CRT ίσως σου φανεί ασήμαντο, αλλά δεν είναι! Σε σύγκριση μάλιστα με οποιαδήποτε LCD η κίνηση είναι ασύγκριτα ομαλότερη και καθαρότερη.
Πάμε και στο μαύρο που είναι πλέον βασικός τομέας ανταγωνισμού μεταξύ των τηλεοράσεων. Να θυμίσω ότι πιστότερο - βαθύτερο μαύρο σημαίνει και καλύτερα χρώματα. Και εδώ οι πλάσμα δεν παίζονται. Πριν βιαστείς να συγκρίνεις και μόνος σου άκου και ένα μυστικό. Το μαύρο στις LCD σε φωτισμένο περιβάλλον δείχνει πιό μαύρο απ 'οτι στο σκοτάδι όπου γίνεται γκρι στις περισσότερες (σε όλες σε σχέση με μια καλή πλάσμα). Αντίθετα, το μαύρο στις πλάσμα "βαθαίνει" δραματικά όταν κλείσουμε τα φώτα (όχι όλα, δεν μας βομβαρδίζουν κιόλας). Στο σημείο αυτό μοιάζουν οι πλάσμα με τους προβολείς.

Για την κατανάλωση ενέργειας ο φίλος Rivers έχει κάνει κάποια πολύ ενδιαφέροντα ποστ που νομίζω αποδεικνύουν πως η διαφορά είναι στην πραγματικότητα μικρή. Επίσης σημαντικά υπερτερούν οι πλάσμα στην απόδοση του σήματος SD.

Συνοπτικά :
Πάρε πλάσμα εάν :
1. Βλέπεις πολλές ταινίες και κυρίως βραδινές ώρες
2. Βλέπεις πολύ τηλεοπτικό σήμα
3. Θέλεις τις περισσότερες ίντσες που μπορείς για τα λεφτά σου
4. Σε ενδιαφέρει η το δυνατόν πιστότερη χρωματική απόδοση και η απολύτως καλύτερη ποιότητα εικόνας και κίνησης που μπορείς να πάρεις

Πάρε LCD εάν :
1. Θέλεις να έχεις ένα τεράστιο PC monitor στο σαλόνι για να βλέπεις φόρουμ, να παίζεις παιχνίδια για πάνω από 4-5 ώρες συνεχόμενα κλπ.
2. Θέλεις να βλέπεις τηλεόραση μέρα μεσημέρι με όλα τα παντζούρια ανοιχτά, ή να βλέπεις σε υπαίθριο χώρο.
3. Θέλεις να έχεις LCD γιατί αυτό έχουν οι περισσότεροι και νιώθεις ασφάλεια πηγαίνοντας με το "ρεύμα".

Lafas1987;469750@smoothbore Πραγματικά δεν μπορώ να σε καταλάβω.[quote said:
και ομως αν θελεις να μαθεις την αληθεια κοιτα πισω απο τους καπνους και απο τις - απο την θολουρα του οπιου σχηματισμενες-λεξεις που χρησιμοποιει και θα δεις οτι η αληθεια ειναι ολη εκει,καλα κρυμμενη αλλα εκει...παρουσα
-bye-

Last edited:
φευγοντας απο την crt ειχα στο σπιτι μου για εναμιση χρονο
μια LCD sumsang 42 100h....Χωρις να εχω ζησει με πλασμα
αρχιζω να καταλαβαινω την ανωτεροτητα της...
ισως την αλλη εβδομαδα να σας πω την εμπειρια μου

.

@smoothbore
Για Plasma από ότι λέτε, θα πρέπει να είμαι προσεκτικός με τις ώρες λειτουργίας της. Η TV δεν θα κλείνει πολύ συχνά. Όταν δεν βλέπω DVD, δεν παίζω PS3, δεν έχω βάλει κάποιο παιχνίδι από τον υπολογιστή, θα παίζει διάφορα Video Clips.
Με λίγα λόγια δεν θα ήταν καλή μία Plasma για εμένα.

Δηλ...100.000 ώρες δεν είναι αρκετές;

Δηλαδή 11 χρόνια διαρκούς λειτουργίας 24/7?

Με λίγα λόγια από ότι κατάλαβα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Όχι. Δεν παίζουν. Τουλάχιστον όπως τα παρουσιάζουν οι κατασκευαστές.

Το λέω αυτό, όσον αφορά την ερώτησή μου για τα 100HZ.
Και επίσης η Pany δεν υποστηρίζει Full HD.

Αυτά δεν είναι τεχνικά χαρακτηριστικά.
Είναι features. Δυνατότητες.

Από τη μία λέω όχι Plasma, επειδή είναι παλιά τεχνολογία, αλλά από την άλλη βλέπω ότι επιμένετε κάποιοι

Ο όρος παλιά τεχνολογία είναι λάθος.
Ο σωστός είναι ώριμη τεχνολογία.
Δεν έχεις κανεναν απολύτως λόγο να πας σε νέα ανώριμη τεχνολογία.
Εκτός αν έχεις το μικρόβιο του....beta tester.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι με το που τη βάλεις θα δείχνει χάλια έτσι?

Γιατί να συμβάινει αυτό;

Επίσης θέλει κάποιο ειδικό τρόπο για να στρωθεί?

Ναι. Άνετο καναπέ και πασατέμπο.

οταν την βάλεις δείχνει μουντή , αλλά μετά απο 2 ώρες ήδη υπάρχει βελτίωση , ενώ στις 200-300 ώρες έχουμε το μαξιμουμ και απο κει και πέρα πέφτει ( στο μισό μετά από 100.000 ώρες ή στις 60.000 στις περσινές ) βέβαια εαν μετά από 10-15.000 ώρες βάζεις λίγο παραπάνω φωτεινότητα η ζωή του μοντέλου αυξάνεται πάρα πολύ ...

Αυτό γιατί μου φαίνεται σαν μειονέκτημα σε σχέση με τις LCD?
Μήπως οι δεύτερες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τiς Plasma?

Εχμ....πάιδες....ακούτε...εεε...διαβάζετε τι γράφετε; :eek: :confused:

ΉΜΑΡΤΟΝ!
100.000 ώρες νορμάλ τηλεθέασης....είναι 65 χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Προτού πέσει η plasma θα έχετε πέσει εσείς...στον άλλο κόσμο!:p
Εκτός αν είσαστε δεκάχρονα....οπότε...ναι έχετε δίκιο.
ΘΑ πρέπει να πάτε σε LCD που μπορεί να σας συνοδεύσει άνετα μέχρι τα 200.
Hilander καταστάσεις δηλαδή...:grandpa: :D

Ποιός σου είπε ότι είναι ...''καλύτερο'' το ...Full HD?

Το Full HD είναι κάτι που ...είτε το χρειάζεσαι είτε όχι.
Δεν είναι σημάδι...καλυτερότητας μιας τηλεόρασης.

Αν δεν σκοπεύεις να χρησιμοποίεις την τηλεόραση σαν monitor υπολογιστή στα 1920Χ1080....δεν σου χρειάζεται.

@Preve
Ήσουν πολύ κατατοπιστικός και πολύ αναλυτικός και αρχικά θέλω να σου πω ότι σ' ευχαριστώ για το χρόνο σου. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για όλα τα παιδιά που προσπαθούν να βοηθήσουν.

Σίγουρα δεν μου αρέσει να γίνομαι Beta Tester και αυτό το έχω ως αρχή από τα PC. Σε δεύτερο στάδιο όμως ζητάω κάποια Features που λες και εσύ και αυτά είναι το FULL HD και τα 100HZ και επίσης να είναι 24p.

Παρακάτω φαίνεται ένα σχεδιάγραμμα του χώρου όπου θα μπει η TV.
Θα με ενδιέφερε έτσι όπως θα είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι με το ασύρματο Mouse και πληκτρολόγιο, να μπορώ να ρίξω και μία ματιά στο Internet, να μπορώ να μιλήσω στο mSN και τέλος να βάλω κάποιο τραγουδάκι.
Εννοείται ότι θέλω να βλέπω ταινίες από το PC και πολλά Video Clips.
Room.jpg

Όσον αφορά τώρα το Full HD, ναι θέλω να είναι Full HD. Θέλω να παίζω Pro σε ανάλυση 1920x1080. Και γενικά κανά παιχνίδι από το PC.
Σαφώς αργότερα και με το PS3.
Πες ότι είναι θέμα ψυχολογίας, είναι θέμα βλακείας, εγώ θέλω να είναι Full HD. Δεν νομίζω να είναι πρόβλημα αυτό.

Η συγκεκριμένη TV, αν θέλετε έχει όλα τα Features που εγώ ζητάω, εκτός από το να είναι HDMI v1.3, αλλά αυτό όπως αναφέραμε και πιο πριν, είναι κάτι που δεν έχει οπτικό ή ηχητικό αποτέλεσμα.

Τέλος περιμένω τη δική σας γνώμη για τη συγκεκριμένη και αν αξίζει τα λεφτά της.

Ποιός σου είπε ότι είναι ...''καλύτερο'' το ...Full HD?

Το Full HD είναι κάτι που ...είτε το χρειάζεσαι είτε όχι.
Δεν είναι σημάδι...καλυτερότητας μιας τηλεόρασης.

Αν δεν σκοπεύεις να χρησιμοποίεις την τηλεόραση σαν monitor υπολογιστή στα 1920Χ1080....δεν σου χρειάζεται.

Σε αυτο συμφωνω , το Full HD μονο οταν βλεπεις αναλογο υλικο χρειαζεται (BluRay).

Μη ξεχνατε τον θορυβο απο ανεμιστηρακια, την ζεστη που βγαζουν και την σχεδον διπλασια καταναλωση ρευματος των πλασμα... (στην καταναλωση ρευματος βαλτε παρεα και τον πιο δυνατο κλιματισμο το καλοκαιρι λογου οτι εχεις μια εξτρα σομπα 50" στο σαλονι σου)