Αγορά Panasonic FZ8

Απάντηση: Re: Αγορά Panasonic FZ8

Για κάτι τέτοιο με βλέπω αλλά δεν βιάζομαι. Ο 1.7/50 που έχω ήδη μαζί με κάτι άλλους ακόμα, μια χαρά θα κάτσουν στο ψηφιακό σώμα!

Τώρα φακοί από 6x7 με αντάπτορα μπαίνουν μεν αλλά κάπου μου φαίνεται υπερβολικό. Κάποτε ήμουν έτοιμος για μια 6x7 που είχα βρει σε καλή τιμή, αλλά τώρα πια βλέπω αρκετά διαφορετικά τα πράγματα...
Συνήθως ο φωτογράφος είναι ο βασικός υπεύθυνος για τις καλές ή τις κακές φωτογραφίες που βγάζει, όχι η μηχανή... Όταν δω ότι η μηχανή είναι πάλι αυτό που μου φταίει, ξέρω τι να βελτιώσω. Το τεχνικό μέρος είναι πια το εύκολο και οι νέες μηχανές το κάνουν όλο και πιο εύκολο. Το αισθητικό δεν αγοράζεται το ίδιο εύκολα όμως... Δυστυχώς δεν βγήκε ακόμα σε μηχανή κόκκινο φωτάκι να αναβοσβήνει όταν η φωτογραφία είναι αδιάφορη...

Ηλια αν θες μια τετοια PENTAX 6Χ7 βρηκα μια καταπλικτηκη εδω περα μεταχειρισμενη σε μαγαζι .. κοντα 300 ευρω ..... δεν θυμαμαι ακριβως ....... νομιζω στα 280 ;;;;

αν σε ενδιαφερει ......

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Panasonic FZ8

Ηλια αν θες μια τετοια PENTAX 6Χ7 βρηκα μια καταπλικτηκη εδω περα μεταχειρισμενη σε μαγαζι .. κοντα 300 ευρω ..... δεν θυμαμαι ακριβως ....... νομιζω στα 280 ;;;;

αν σε ενδιαφερει ......

Σε ευχαριστώ Βαγγέλη, πράγματι πολύ χαμηλή η τιμή, αλλά χαμένη θα πήγαινε τέτοια μηχανή στα χέρια μου! Άσε να μάθω να καδράρω πρώτα και μετά βλέπουμε! -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά Panasonic FZ8

Σε ευχαριστώ Βαγγέλη, πράγματι πολύ χαμηλή η τιμή, αλλά χαμένη θα πήγαινε τέτοια μηχανή στα χέρια μου! Άσε να μάθω να καδράρω πρώτα και μετά βλέπουμε! -bye-

ο μονος λογος που δεν την πηρα ειναι το οτι δεν ξερω πως να σκαναρω τετοια φιλμ αλλα και το οτι δεν εχω προβολεα για σλαιντ τετοιου μεγεθους !!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αγορά Panasonic FZ8

ο μονος λογος που δεν την πηρα ειναι το οτι δεν ξερω πως να σκαναρω τετοια φιλμ αλλα και το οτι δεν εχω προβολεα για σλαιντ τετοιου μεγεθους !!

Τα φιλμ κανονικά σκανάρονται με ειδικά σκάνερ, αν και πολλά απ´ τα σκάνερ που έχουμε στα computer μας έχουν υποδοχή και για φιλμ.
Το παλιό ΗΡ 5370c που έχω με έναν αντάπτορα σκανάρει και οποιουδήποτε μεγέθους φιλμ. Τώρα σίγουρα θα κυκλοφορούν πολύ καλύτερα.

Για να απολαύσεις την ποιότητα και την ανάλυση ενός τέτοιου φιλμ χρειάζεται σκανάρισμα σε επαγγελματικό drum scanner, απ' όσο θυμάμαι, και δεν είναι καθόλου φτηνό για χρήση στο σπίτι. Επαγγελματική κατηγορία με άλλες ιδιαιτερότητες φυσικά.

Την παραπάνω ανάλυση που δίνει ένα τέτοιο φιλμ μπορείς όμως να την πλησιάσεις τραβώντας πανοραμικές 2x2, 3x2 κλπ. Μπορεί να γίνει εντυπωσιακά καλή δουλειά με αυτό τον τρόπο αλλά φυσικά δεν είναι και ότι ευκολότερο...

Tί έκανες τελικά cammevos? πήρες ή όχι ακόμα?
Όχι ρε γμτω... Και θα ήθελα να την είχα μαζί μου το Πάσχα στην εξοχή... Αλλά αφού δε μπορούσα να αποφασίσω...

Είμαι ακόμα μεταξύ (μηχανές που αποθηκεύουν σε raw):
Panasonic FZ8 - compact - 355euro
Fujifilm S6500fd - SLR-like - 325euro
Olympus E-500 - dSLR - 450euro (14-45 [28-90mm] lens kit)
(μηχανές που δεν αποθηκεύουν σε raw):
Sony Powershot H5 - SLR-like - 280euro

Πιο κοντά είμαι στην Olympus, που είναι πιστεύω πολύ καλύτερη για λίγα περισσότερα λεφτά. Υπάρχουν δυο ζητήματα σχετικά μ´αυτήν:
α) Έχει πολύ πιο περιορισμένο ζουμ απ´τις άλλες, οπότε θα προτιμούσα το κιτ με τους δυο φακούς. Πάντως και τον δεύτερο να είχα, τις περισσότερες φωτογραφίες θα τις τραβoύσα νομίζω με τον 14-45(28-90).
β) Την βρήκα σε προσφορά και δεν ξέρω αν θα την ξαναβρώ!

Λέω να κάνω αύριο μια έρευνα αγοράς στο κέντρο, ψάχνοντας προσφορές για φτηνές dSLR ή ultra-zoom. Αν δε βρω κάτι καλύτερο σε dSLR στην ίδια περίπου τιμή, θα πάρω την Ε-500, αν δεν την βρω θα πάω μάλλον για την Fuji... Αύριο ή το πολύ μεθαύριο θέλω να την πάρω γιατί έχω κουραστεί να ψάχνω...
Θα με βοηθούσε οποιοδήποτε σχόλιό σας ή προτάσεις για καταστήματα που θα έπρεπε να επισκεφτώ στο κέντρο της Αθήνας

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!

Τελικά αγόρασα σήμερα την Ε-500 με τον 14-45 φακό. Πέρασα από έναν φίλο μετά και δεν ασχολήθηκα επισταμένα με τη μηχανή. Πριν από λίγο γύρισα σπίτι και ανοίγοντας τον φακό (κάτι που δεν είχα κάνει πριν) διαπίστωσα ότι ΕΧΕΙ ΔΑΚΤΥΛΙΕΣ ΕΠΑΝΩ! Έβγαλα και το μπροστινό καπάκι και είδα και στον μπροστινό φακό δακτυλικά αποτυπώματα! Το αποτέλεσμα είναι ότι έχω νευριάσει και δεν έβαλα καν την μπαταρία να φορτίσει με την προοπτική τη Δευτέρα το πρωί να γυρίσω πίσω τη μηχανή! Τι λέτε εσείς γι' αυτά;

αν είναι μόνο δαχτυλιές, μη συγχίζεσαι. Ξέρεις πόσες δαχτυλιές θα του κάνεις; Πάρε ένα πολύ μαλακό πανάκι, κάνε λίγο χου-χου με την ανάσα σου και πολύ απαλά την πήρε τη δαχτυλιά. Εάν δεν βγαίνει όμως με την πρώτη, μην επιμένεις, γύρισέ τον. Καλορίζικη πάντως και πολύ καλή επιλογή, για τα χρήματα τουλάχιστον. Προσωπικώς εάν ήταν να εισέλθω με το δυνατόν χαμηλότερο μπάτζετ στον χώρο των dslr, θα έπαιρνα την Pentax K100D. Βέβαια και η K110D (δίχως τη σταθεροποίηση) βγαίνει εξίσου φθηνή (400 ευρώ το σώμα). Πάντως οπωσδήποτε είναι ένα σοβαρό βήμα σε σχέση με τις κόμπακτ των ίδιων χρημάτων.

Αυτό είναι ένα θέμα με τους φακούς. Γενικώς δεν νομίζω ότι πρέπει να αγχωνόμαστε. Όλοι οι βιδωτοί φακοί που έχω έχουν μέσα σωματίδια σκόνης, φυσικό είναι εξάλλου για φακούς περίπου 40 ετών. Τίποτε από αυτά δεν βγαίνει στην τελική φωτογραφία. Και το διάφραγμα να κλείσεις, πρώτα η σκόνη του αισθητήρα θα φανεί και μετά οι σκονίτσες του φακού. Έχω έναν Tamron 2.8/135, από αυτούς με την παλιά μοντούρα adaptall. Τον πήρα πακέτο με μία μηχανή και ούτε του έδωσα σημασία. Μέσα έχει αρκετή βρωμιά (ευτυχώς όχι μύκητες). Τον δοκίμασα τις προάλλες, μια χαρά. Δεν είδα τίποτα στις φωτογραφίες.

Το ξέρω ότι οι δακτυλιές δεν είναι σοβαρό θέμα αλλά η ΚΟΡΟΪΔΙΑ είναι πιστεύω, και γι' αυτό έχω θυμώσει. Γιατί όταν αρχικά ζήτησα να την δω, μου είπαν να βγω έξω να τη δω στη βιτρίνα γιατί αυτές που είχαν μέσα ήταν σφραγισμένες κι αυτή που ήταν στη βιτρίνα ήταν δύσκολο να τη βγάλουν. Όταν τελικά αποφάσισα να την πάρω, κατεβάζουν το κουτί για να μου δείξουν ότι τα έχει όλα μέσα.. Εγώ τους είπα ότι δεν ήταν σφραγισμένο, αλλά μου έδειξαν και το δεύτερο που είχαν στο ράφι και μου είπαν πως έτσι ήταν και το άλλο, και πως δεν τα ανοίγουν (όπως δεν άνοιξαν προηγουμένως κάποιο για να μου δείξουν τη μηχανή) και μου έδειχναν πως το καθετί ήταν στο σακουλάκι του. Έπειτα όμως έβγαλα το σώμα από το σακουλάκι του και είδα μια απειροελάχιστη ποσότητα σκόνης κοντά στο (κλεισμένο) άνοιγμα του φακού, επέμεναν όμως ότι ήταν φυσιολογικό! Δεν το πίστεψα βέβαια, αλλά επειδή κατά τ' άλλα φαινόταν άθικτη και είχα κουραστεί από την αναζήτηση, αποφάσισα να την πάρω. Αργότερα όμως... βρήκα και τις δακτυλιές και σπάστηκα!
Ίσως το πιο σωστό είναι αυτό που μου συνέστησε ο Στέργιος. Αλλά πως μπορώ να είμαι σίγουρος μετά από αυτά ότι δε θα ανακαλύψω κι άλλο μεγαλύτερο πρόβλημα;; (Υπάρχει κι η εγγύηση βέβαια) Επίσης αν την χρησιμοποιήσω θα μπορώ να τη γυρίσω πίσω τη Δευτέρα;;

Μην τη χρησιμοποιείς, ούτε να την ξεσκονίσεις. Αφού σε ενοχλεί και αφού έχουν άλλες, την πας πίσω τη Δευτέρα. Πώς γίνεται όμως και όλα βγαίνουν σαββατοκύριακο... Που ανακαλύπτεις ότι χρειάζεσαι πχ μία βίδα για κάτι καινούργιο που πήρες και είναι Σάββατο απόγευμα.

Μην τη χρησιμοποιείς, ούτε να την ξεσκονίσεις. Αφού σε ενοχλεί και αφού έχουν άλλες, την πας πίσω τη Δευτέρα.
Λες δηλαδή να την αλλάξω ολόκληρη ή το φακό μόνο, έτσι; Μου φαίνεται όμως ότι μόνο άλλη μια είχαν, οπότε τί γίνεται αν την έχουν πουλήσει; Αν δεν την έχω χρησιμοποιήσει καθόλου (ούτε καν τη μπαταρία φόρτισα) μπορώ να πάρω τα λεφτά μου πίσω, έτσι; Κι αν την αλλάξω τί πρέπει να προσέξω στην καινούρια για να μην πάθω καμια λαχτάρα ξανά;
Πώς γίνεται όμως και όλα βγαίνουν σαββατοκύριακο... Που ανακαλύπτεις ότι χρειάζεσαι πχ μία βίδα για κάτι καινούργιο που πήρες και είναι Σάββατο απόγευμα.
Και πως γίνεται να βρέχει μόλις έχεις πλύνει το αμάξι...;; Και... Και... Αυτός ο Μέρφι φταίει για όλες τις αναποδιές μου φαίνεται!

Φίλε μου εξαρτάται τί τύπος είσαι. Αν είσαι σαν κι εμένα, τότε δεν θα σε ενδιαφέρουν ούτε οι δαχτυλιές, ούτε οι βρωμιές και οι γρατσουνιές στη μηχανή, αλλά η καλή λειτουργία της ΚΑΙ ΜΟΝΟ αυτή. Π.χ. την Τετάρτη το βράδυ ήμουν στην Πνύκα για να φωτογραφίσω την Ακρόπολη τη νύχτα. Φυσούσε αρκετά και σκοτάδι πολύ. Σε κάποια στιγμή ήθελα να αλλάξω φακό. Έβγαλα τον 17-35 (που στοιχίζει 1350-1600 ευρώ) και τον ακούμπισα στο βράχο. Έβαλα στα γρήγορα τον άλλο φακό, αλλά τον κούνησα με το πόδι και έπεσε καμιά 20 πόντους. Τον σήκωσα, τον φύσηξα και τον έβαλα στην τσάντα. Τώρα που τον´δοκίμασα δεν έχει πάθει τίποτε.

Επίσης στη διαδρομή από Πνύκα σε Φιλοπάππου είχα τον τρίποδο κλειστό (με ανεπτυγμένα τα πόδια όμως και τη μηχανή με το φακό βιδωμένο πάνω στη μηχανή. Έμεινε η μηχανή με το φακό (σύνολο 3000 ευρώ) πακτωμένη σε τρίποδο να την κουβαλώ στον ώμο περίπου 25 λεπτά στο σκοτάδι. Δεν με ένοιαξε....

Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η άριστη κατάσταση της μηχανής, τότε καλύτερα να ασχοληθείς με άλλο χόμπι, διότι η φωτογραφία στο ύπαιθρο έχει βρωμιά, υγρασία, χτυπήματα (και κλεψίματα).

για τη βρωμιά ξαναπέσ' το. Με καμία 50αριά αλλαγές φακών σε ένα 4ήμερο στα Γιάννενα, πρέπει να έχει πιάσει πολύ βρωμιά ο αισθητήρας, μέχρι και ο καθρέπτης (ή κάπου μέσα στο σκόπευτρο) έχει βρωμίσει. Βέβαια ίσως ψάχνω και ευκαιρία για αναβάθμιση. Πού θα πάει, δεν θα βγάλει η canon κανένα μοντέλο με σταθεροποίηση στον αισθητήρα;

Απάντηση: Re: Αγορά Panasonic FZ8

για τη βρωμιά ξαναπέσ' το. Με καμία 50αριά αλλαγές φακών σε ένα 4ήμερο στα Γιάννενα, πρέπει να έχει πιάσει πολύ βρωμιά ο αισθητήρας, μέχρι και ο καθρέπτης (ή κάπου μέσα στο σκόπευτρο) έχει βρωμίσει. Βέβαια ίσως ψάχνω και ευκαιρία για αναβάθμιση. Πού θα πάει, δεν θα βγάλει η canon κανένα μοντέλο με σταθεροποίηση στον αισθητήρα;

Κοίτα εσύ να πάρεις καναν ενισχυτή και ας τα αυτά! -bye-

Κατ' αρχήν μη νομίζετε ότι δεν έχω ασχοληθεί πρωτύτερα με τη φωτογραφία, με την ψηφιακή φωτογραφία δεν έχω ασχοληθεί όμως... Με λίγα λόγια, τράβαγα, εμφάνιζα και τύπωνα ασπρόμαυρα ως ερασιτέχνης-καλλιτέχνης (;!;!)... Το έχω παρατήσει όμως μερικά χρόνια το άθλημα... Επίσης δεν είμαι κάνας μυγιάγγιχτος! Άμα με ξέρατε, θα ξέρατε ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη βρώμα. Άλλο πράγμα όμως να βρωμίζω εγώ τον φακό μου, κι άλλο να μου τον βρωμίζει ένας άλλος... πριν ακόμα τον αγοράσω! Άλλο να κάνεις βουτιά στη θάλασσα, κι άλλο να σε μπουγελώνουν κλπ. Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο οι δαχτυλιές όσο τα ψέματα του πωλητή (ότι τα κουτιά ήταν σφραγισμένα ενώ δεν ήταν, ότι η σκονίτσα που βρήκα μπήκε (με τη βούλησή της; ) μέσα από το κουτί και το σακουλάκι και πήγε ν' αράξει λίγο πάνω στη μηχανή που έμελε να αγοράσω) και επομένως η έλειψη εμπιστοσύνης που μου δημιούργησε όσον αφορά το άτομό του κι επέκεινα σ' ό,τι πουλάει ή μου πούλησε... Βέβαια αυτά μπορεί να μην τα έλεγα αν δεν έβρισκα τις δακτυλιές στον φακό, αλλά θύμωσα γιατί τον νόμιζα παρθένο και διαπίστωσα ότι τον είχαν πάρει από μπρος κι από πίσω... Θα μου πείτε, αφού κάτι δε σου πήγαινε καλά γιατί δεν το έψαξες καλύτερα, και όντως έκανα λάθος...
Τέλος πάντων, πρακτικά τί μου λέτε εσείς, να τον καθαρίσω και να κάνω σα να μην έγινε τίποτα (...παρθενοραφή; ;)) κι όλα καλά; Να μην ξαναπάω στο κατάστημα;
Επίσης αν θέλει κανείς την παρέα μου την ώρα που φωτογραφίζει σε Φιλοπάππου, Πνύκα κλπ. ας μου το πει και ίσως να μπορέσουμε να κανονίσουμε κάτι. Πολύ μου αρέσουν αυτά τα μέρη. Εγώ μένω Καλλιθέα.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Κάνε όπως νομίζεις. Έτσι κι αλλιώς έχεις δίκιο.

Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση κοινής φωτογράφησης. θα την έχω υπόψη μου την επόμενη φορά που θα κατεβώ Αθήνα (βλέπεις έχω έδρα στη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα). Έχω σχέδιο Λυκαβηττός, και από Φάληρο μέχρι Πειραική για νύχτα και σούρουπο για Σούνιο.

Re: Απάντηση: Re: Αγορά Panasonic FZ8

Κοίτα εσύ να πάρεις καναν ενισχυτή και ας τα αυτά! -bye-

Είπαμε, περιμένω να τα ακούσω πρώτα με μπέρυ! Χώρια που η σύζυγος έχει αποφανθεί πως δεν χρειάζομαι ενισχυτή. "Δεν πήρες έναν τον Οκτώβριο;"

...εννοεί τον t-amp

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: