Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Status
Not open for further replies.
Σεβαστη η αποψη σου αλλα μερικοι unipivot εχουν γραψει ιστορια.

Σαφώς αλλα θα συμφωνήσεις οτι είναι πιό δύσχρηστοι και πολύ πιό "μπελάς" απο τους καρντανικούς κάτι που για τον φίλο μας (για την ευχρηστία και ευκολία στην ρύθμιση γράφω) αποτελεί βασικό κριτήριο.

Last edited:
Φασόλ λέγονται όλα τα προιόντα που κατασκευάζονται από άλλους και απλά η εταιρεία βάζει πάνω την ετικέτα της. Δλδ με αυτά τα κριτήρια και το marantz είναι φασόν μια και η κατασκευή του γίνετε από την clearaudio.

Φασόλ λέγονται όλα τα προιόντα που κατασκευάζονται από άλλους και απλά η εταιρεία βάζει πάνω την ετικέτα της. Δλδ με αυτά τα κριτήρια και το marantz είναι φασόν μια και η κατασκευή του γίνετε από την clearaudio.

Αν αυτό είναι που σε χαλάει ή που το θεωρείς σημαντικό τότε πάρε κάτι άλλο που δεν είναι φασόν..

Για να μαθαίνουμε και εμείς τι είναι οι unipivot βραχίονες και ποιος τους έχει από τους τρεις που ανέφερα και γιατί να μείνει κάποιος που δεν έχει γνώσεις μακριά από αυτούς? Το προηγούμενο reply πήγανε στο νήμα που σου απαντούσα γενικά για τα μεταχειρισμένα.

Unipivot είναι οι βραχίονες των Vpi εκτός το καινούριου εισαγωγικού που είναι καρντανικός.
Για τα λοιπά υπάρχουν πλούσιες πληροφορίες εδώ στο forum και φυσικά στο internet..

Ηδή έχω βρει αρκετές αναφορές αλλά και μια προσωπική σου γνώμη θα ήταν αρκετά χρήσιμη. Και για το ebay αυτό με την προστασία αγοράς μια και είσαι και χρήστης του δεν είναι ένα συν στις συναλλαγές μαζί του σε αντίθεση με το τι γίνετε στα εγχώρια μεταχειρισμένα?

Ηδή έχω βρει αρκετές αναφορές αλλά και μια προσωπική σου γνώμη θα ήταν αρκετά χρήσιμη. Και για το ebay αυτό με την προστασία αγοράς μια και είσαι και χρήστης του δεν είναι ένα συν στις συναλλαγές μαζί του σε αντίθεση με το τι γίνετε στα εγχώρια μεταχειρισμένα?

Άλλο η εγγύηση ενός ιντερνετικού μαγαζιού, άλλο η εγγύηση ενός πραγματικού που μπορεί να είναι και δύο χρόνια. Πολλά μεταχειρισμένα είδη στο ebay, ειδικά ευπαθή πράγματα όπως ένα πικάπ δεν καλύπτονται από εγγύση. Εσύ τι προτιμάς, να πας να δεις ένα πικάπ, να διαπιστώσεις με τα μάτια σου ότι δουλεύει και αφού το αγοράσεις να έχεις ένα άνθρωπο με όνομα και διεύθυνση να απευθυνθείς, ή να αγοράσεις γουρούνι στο σακί;

Υ.Γ. Ο Ορφέας είναι από τις καλύτερες διευθύνσεις στην Ελλάδα στην αγορά του HiFi.

Σαφώς αλλα θα συμφωνήσεις οτι είναι πιό δύσχρηστοι και πολύ πιό "μπελάς" απο τους καρντανικούς κάτι που για τον φίλο μας (για την ευχρηστία και ευκολία στην ρύθμιση γράφω) αποτελεί βασικό κριτήριο.
Nαι θελουν υπομονη αλλα στο τελος πολλοι σε ανταμοιβουν.

Κατ αρχάς πιστεύω οτι ένας καρντανικός βραχίονας μπορεί να είναι το ίδιο καλός με έναν μονοσημείακο.

Το θεωρητικά συγκριτικό πλεονέκτημα εός μονοσηνείακου η στήριξή ης βάσης του του δηλαδή σε ένα μόνο αιχμηρό σημείο άρα και μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση τον κάνει πολύ δύσκολο στην ρύθμιση και στην χρήση αφου αφενός πρέπει να τον "φέρεις" σωστά με σημείο αναφοράς ένα μόνο σημείο συκράτησης κάτι απο σχετικά εώς και αρκετά δύσκολο ανάλογα την εμπειρία σου αφετέρου όταν τον χρησιμοποιείς θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και με σταθερό χέρι γιατι μπορεί να αρχίσει να κινείται εκτός ελεγχου για πλάκα με πιθανότατα μοιράια αποτελέσματα για την πανάκριβη σου κεφαλή ή το σπάνιο σου βινύλιο.
Επίσης όταν τον κατεβάζεις και μπεί η βελόνα στο αυλάκι του παίρνει κάποια ώρα να σταθεροποιηθεεί.

Όλα αυτά τα έχω δεί στην πράξη όπως και φίλους μου σχετικά άπειρους που δεν με άκουσαν ακολουθώντας το "Hype" και φυσικά το μετάνιωσαν πολύ σύντομα.

Πιστεύω ακράδαντα οτι το τελικό ζητούμενο είναι το να ακούσουμε μουσική ποιοτικά και χωρίς στρές αποκομίζοντας τα οφέλη της ακρόασης και απολαμβάνντας ακριβώς αυτήν. Υπο αυτό το πρίσμα θεωρώ την δυσχρηστία ένός μονοσημειακού βραχίονα την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν αντίστοιχα το ίδιο καλοί καρντανικοί εμπόδιο σε αυτό το ζητούμενο και περιτό μπελά σε μία διαδικασία που ότι και να κάνουμε πάντα θα παρεμένει ατελής (αναφέρομαι στην αναπαραγωγή ενός βινυλίου).

Αυτή είναι η άποψη μου για τους Unipivot ή αλλιώς μονοσημειακούς βραχίονες και ο λόγος που ποτέ δεν θα αποκτήσω έναν.

Last edited:
Κατ αρχάς πιστεύω οτι ένας καρντανικός βραχίονας μπορεί να είναι το ίδιο καλός με έναν μονοσημείακο.

Το θεωρητικά συγκριτικό πλεονέκτημα εός μονοσηνείακου η στήριξή ης βάσης του του δηλαδή σε ένα μόνο αιχμηρό σημείο άρα και μεγαλύτερη ελευθερία στην κίνηση τον κάνει πολύ δύσκολο στην ρύθμιση και στην χρήση αφου αφενός πρέπει να τον "φέρεις" σωστά με σημείο αναφοράς ένα μόνο σημείο συκράτησης κάτι απο σχετικά εώς και αρκετά δύσκολο ανάλογα την εμπειρία σου αφετέρου όταν τον χρησιμοποιείς θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και με σταθερό χέρι γιατι μπορεί να αρχίσει να κινείται εκτός ελεγχου για πλάκα με πιθανότατα μοιράια αποτελέσματα για την πανάκριβη σου κεφαλή ή το σπάνιο σου βινύλιο.
Επίσης όταν τον κατεβάζεις και μπεί η βελόνα στο αυλάκι του παίρνει κάποια ώρα να σταθεροποιηθεεί.

Όλα αυτά τα έχω δεί στην πράξη όπως και φίλους μου σχετικά άπειρους που δεν με άκουσαν ακολουθώντας το "Hype" και φυσικά το μετάνιωσαν πολύ σύντομα.

+1

Και τέτοιους βραχίονες από τι κατάλαβα έχει η vpi?

Σε όλα της τα μοντέλα εκτός απο το Traveller που είναι το νέο εισαγωγικό της και να μια ενδιαφέρουσα σύμπωση μέσα στο Budget σου. Αν σε ενδιαφέρει υπάρχει και το σχετικό review μετα Φωτό στο High Fidelity που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Πιστεύω ακράδαντα οτι το τελικό ζητούμενο είναι το να ακούσουμε μουσική ποιοτικά και χωρίς στρές αποκομίζοντας τα οφέλη της ακρόασης και απολαμβάνντας ακριβώς αυτήν. Υπο αυτό το πρίσμα θεωρώ την δυσχρηστία ένός μονοσημειακού βραχίονα την στιγμή μάλιστα που υπάρχουν αντίστοιχα το ίδιο καλοί καρντανικοί εμπόδιο σε αυτό το ζητούμενο και περιτό μπελά σε μία διαδικασία που ότι και να κάνουμε πάντα θα παρεμένει ατελής (αναφέρομαι στην αναπαραγωγή ενός βινυλίου).

Αυτή είναι η άποψη μου για τους Unipivot ή αλλιώς μονοσημειακούς βραχίονες και ο λόγος που ποτέ δεν θα αποκτήσω έναν.

Μια κεφαλη με ακιδα line contact/sas/micro-ridge κλπ χρειαζεται πολλη προσοχη για να στηθει σωστα και να αποδωσει το μαξιμουμ των δυνατοτητων της.
Δεν θα το εχανα με τιποτα επειδη υπαρχουν βελονες που παιζουν καλα χωρις να χρειαζονται τοσο προσοχη.:ernaehrung004:

Μια κεφαλη με ακιδα line contact/sas/micro-ridge κλπ χρειαζεται πολλη προσοχη για να στηθει σωστα και να αποδωσει το μαξιμουμ των δυνατοτητων της.
Δεν θα το εχανα με τιποτα επειδη υπαρχουν βελονες που παιζουν καλα χωρις να χρειαζονται τοσο προσοχη.:ernaehrung004:

Πραγμτικά με μπέρδεψες τωρά.. Πόσο μάλλον φανταζομαι τον φίλο μας που ψάχνει να βγάλει άκρη με απλά ελληνικά και τις χρήσιμες για αυτόν πληροφορίες.. :nounder:
Πάντως ποτέ δεν έγραψα οτι οι μονοσημειακοί βραχίονες είναι κακοί, απλά έγραψα την προσωπική μου άποψη για αυτούς αφου μου ζητήθηκε επίμονα, τίποτα άλλο. -bye-

Last edited:

Oλες οι σχεδιασεις εχουν τα καλα τους παραδειγματα.

Πραγμτικά με μπέρδεψες τωρά.. Πόσο μάλλον φανταζομαι τον φίλο μας που ψάχνει να βγάλει άκρη με απλά ελληνικά και τις χρήσιμες για αυτόν πληροφορίες.. :nounder:-bye-

Θελω να πω οτι αν κατι που ξερω οτι παιζει καλα θα με δυσκολεψει μεχρι να το κανω να δουλεψει,δεν θα το εγκαταλειψω η να το αγνοησω απλα και μονον επειδη χρειαζεται περισοτερη προσοχη στο στησιμο του.

Πραγμτικά με μπέρδεψες τωρά.. Πόσο μάλλον φανταζομαι τον φίλο μας που ψάχνει να βγάλει άκρη με απλά ελληνικά και τις χρήσιμες για αυτόν πληροφορίες.. :nounder:
Πάντως ποτέ δεν έγραψα οτι οι μονοσημειακοί βραχίονες είναι κακοί, απλά έγραψα την προσωπική μου άποψη για αυτούς αφου μου ζητήθηκε επίμονα, τίποτα άλλο. -bye-

Ο φίλος έχει πικάπ εδώ και 10 χρόνια οπότε δεν είναι και τόσο νέος στο σπορ. Το θέμα είναι να του συστήσουμε το καλύτερο πικάπ για να κάνει τη δουλειά του με το μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει. Παρεμπιπτόντως συμφωνώ μαζί σου ότι το Marantz είναι ιδανικό γι αυτόν.

Θελω να πω οτι αν κατι που ξερω οτι παιζει καλα θα με δυσκολεψει μεχρι να το κανω να δουλεψει,δεν θα το εγκαταλειψω η να το αγνοησω απλα και μονον επειδη χρειαζεται περισοτερη προσοχη στο στησιμο του.

Βρε χριστιανέ μου καλά όλα αυτά, πές μου σε παρακαλώ σε τί θα είναι ωφέλιμες όλες αυτές οι πληροφορίες στην λύση του "προβλήματος" του ανθρώπου που ψάχνει να αγοράσει πικάπ. Η μαλον καλύτερα πές του εκείνου. Το νήμα δεν εχει ως θέμα την άποψη μου για τους Unipivot που έτσι κι'αλλιώς δεν αλλάζει με τίποτα..

Καληνύχτα και πάλι..

Ο φίλος έχει πικάπ εδώ και 10 χρόνια οπότε δεν είναι και τόσο νέος στο σπορ. Το θέμα είναι να του συστήσουμε το καλύτερο πικάπ για να κάνει τη δουλειά του με το μπάτζετ που μπορεί να διαθέσει. Παρεμπιπτόντως συμφωνώ μαζί σου ότι το Marantz είναι ιδανικό γι αυτόν.

Εκείνος διατηρεί τις αμφιβολίες του πράγμα που δείχνει οτι μάλλον δεν είναι και όσο έμπειρος σμυμφωνα με την κρίση του αφου δίνει προτεραιότητα σε άλους πιό φετιχιστικούς παράγοντες παρά στα χειροπιαστά γεγονότα που είναι και η ουσία. Φυσικά γούστο είναι το χόμπυ μας και δεν κρίνω κανέναν μην παρεξηγηθώ, απλά σχολιάζω το σχόλιο σου..

οι unipivot εχουν και αλλα "προβληματα" σε θεωρητικη βαση σχεδιασμου τα οποια ειναι κατ εμε ακομα πιο σημαντικα απο την δυσχρηστια τους. θα αναφερω ενδεικτηκα δυο:

1) την ανακλαση των μηχανικων κυματων στο wand καθοτι αυτα δεν "γειωνονται" στο εδρανο, δημιουργοντας στασιμα κυματα.
2) την αντικειμενικα δυσκολη ρυθμιση της lateral balance που οδηγει το damper της κεφαλης σε μονοπλευρη καταπονηση. οποιος εχει φιλο με unipivot που χρησιμοποιει την ιδια κεφαλη για πανω απο ενα χρονο ασ παει να ριξει μια ματια..

δεν μπενω καν σε θεματα οπως μοχλοι/δυναμεις ισοροπιας-μετατοπισης που ελαχιστοι σχεδιαστες Unipivot εχουν αντιμετωπισει σοβαρα (με το αναλογο τελικο κοστος).

καλυτερα ενα κλασσικο βραχιωνα, ειδικα για οσους δεν εχουν εμπειρια

Status
Not open for further replies.