Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Status
Not open for further replies.
Βρε χριστιανέ μου καλά όλα αυτά, πές μου σε παρακαλώ σε τί θα είναι ωφέλιμες όλες αυτές οι πληροφορίες στην λύση του "προβλήματος" του ανθρώπου που ψάχνει να αγοράσει πικάπ. Η μαλον καλύτερα πές του εκείνου. Το νήμα δεν εχει ως θέμα την άποψη μου για τους Unipivot που έτσι κι'αλλιώς δεν αλλάζει με τίποτα..

Καληνύχτα και πάλι..

Σε σενα τα ελεγα ως απαντηση στα γραφομενα σου.Aνοιξες συζητηση για unipivot και σου απαντησα.

Οσον αφορα τον φιλο μας δεν θα του πω να μην παρει Vpi επειδη ισως εχει βραχιωνα unipivot.

Σε σενα τα ελεγα ως απαντηση στα γραφομενα σου.Aνοιξες συζητηση για unipivot και σου απαντησα.

Οσον αφορα τον φιλο μας δεν θα του πω να μην παρει Vpi επειδη ισως εχει βραχιωνα unipivot.

Βρε καλέ μου άνθρωπε δεν άνοιξα καμία τέτοια συζήτηση. Για να πώ την αλήθεια δεν ήθελα κάν να ασχοληθώ με το θέμα. Μου ζητήθηκε όμως η άποψη μου συγκεκριμένα και σχετικά επίμονα και απλώς την έγραψα αναλυτικά ξεκαθαρίζοντας οτι είναι η αυστηρά προσωπική μου και αφήνοντας σαφώς να υπονοηθεί οτι είμαι "ξεροκέφαλος" σε αυτό το θέμα ακριβώς για να μήν ανοίξει μια τέτοια συζήτηση.

Είσαι ο μόνος που επέμεινες και έμεινες εκεί και όχι οτι έπαθα κάτι, απλά επειδή το θέμα του Unipivot βραχίονα για εμένα έχει λήξει όπως σαφέστατα σου απάντησα, σου σύστησα να απευθυνθείς στον άνθρωπο που έτσι κι' αλλιώς ψάχνεται αν κρίνεις οτι τον ενδιαφέρει.

Τίποτα άλλο.

Ελπίζω να μην σε σύγχυσα και λυπάμαι αν συνέβη αυτό απειδή σε εκτιμώ βαθύτατα και θεωρώ τις απόψεις σου σοβαρές.

Ελπίζω να μην σε σύγχυσα και λυπάμαι αν συνέβη αυτό απειδή σε εκτιμώ βαθύτατα και θεωρώ τις απόψεις σου σοβαρές.

Καθολου δεν με συγχυσες , και γω εκτιμω τις αποψεις σου και βεβαια ολων των αλλων.
Ολα λεγονται / γραφονται στα πλαισια μιας συζητησης και κανενα προβλημα με κανεναν φιλο εδω :ernaehrung004:

Εκείνος διατηρεί τις αμφιβολίες του πράγμα που δείχνει οτι μάλλον δεν είναι και όσο έμπειρος σμυμφωνα με την κρίση του αφου δίνει προτεραιότητα σε άλους πιό φετιχιστικούς παράγοντες παρά στα χειροπιαστά γεγονότα που είναι και η ουσία. Φυσικά γούστο είναι το χόμπυ μας και δεν κρίνω κανέναν μην παρεξηγηθώ, απλά σχολιάζω το σχόλιο σου..

Ειλικρινά ήμουν έτοιμος να πάω για marantz ιδίως με αυτή την τιμή που την έχει ο ορφέας αν και μεταχειρισμένο. Μετά ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα πάω για την αγορά του καθώς τα πρώτα review που διάβασα μου δημιούργησαν ενθουσιασμό αλλά όπως τόσο εύκολα ενθουσιάζομαι τόσο εύκολα και απαγοητεύομαι. Επειδή είμαι και λίγο ψείρας άρχισα να σκάβω παραπάνω στο internet να δω ποιος και που έχει προβλήματα με το συγκεκριμένο και γρήγορα απέκτησα τις αμφιβολίες μου.
Συγκεκριμένα για να μην πλαταγιάζει η κουβέντα.
Εδώ πρώτα

http://forums.stevehoffman.tv/threads/bent-the-cantilever-on-my-new-marantz-tt15s1.320676/

Well this table is turning in a complete nightmare. I am ready to trow it out of the window. I contacted the supplier. He asked for a photo of the bended needle. In order to make a good picture I had to remove the cartridge. Well, the wiring on the cartridge was stuck. I had to use some force to remove it. Well one of the wires snapped of. The tonearm is hard wired, so i guess i can trow the whole thing away. Man, do I hate this table!

εντάξει λέω έπεσα στην περίπτωση και είπα να ψάξω παραπάνω. Μετά βρήκα αυτόν εδώ

http://www.audiokarma.org/forums/showthread.php?t=385685

I have a TT-15s1 and am simply not that impressed with it. Its gotten very little play since I've acquired it. Largely because I have a VPI Classic as well- but I replaced the TT-15s1 with a Mitsubishi LT-30 and haven't looked back. The Clearaudio arm on it is destined for a Sony 2251. I also felt the TT-15s1 was a 'snooze' fest, as described, and ergonomically a pain in the hindquarters to use. The motor is in the back left, with an on off switch that is nearly impossible to manipulate without moving the motor from its very-important placement not touching the plinth. And if you do move it, the belt can fall off, too. I hate that turntable. REALLY nice arm on it, though. I've not been too enthralled with Rega turntables, either so I can't help you out on that front. I'd try to find a used Sota.

μετά εδώ

http://www.polkaudio.com/forums/showthread.php?138532-Marantz-tt15s2-or-VPI-traveler

I used to have a Marantz TT, it is a nice table and I quite enjoyed it, however I sold it and went with a VPI which in my view has much better build quality and is an upgrade in performance as well.

There are a few things about the TT15 I didn’t care for – one is the plastic drive wheel that uses plastic set screws to attach to the drive shaft – another is the set screws for the height adjustment of your tonearm assembly – if you are attempting to adjust the height both the height and the angle are secured by the same set screw – it becomes more awkward if you need to adjust it. I still think it is a nice turntable and a good buy however the VPI is just in a different league in my view

και αυτό για το moter του που έλεγα

The only complaint I may have is having to "center" the motor each time I turn it on. This is a very minor complaint and I'd have no problem recommending this TT.

Οσό και καλή πίστη να έχει κάποιος έ θα του μπουν φωτιές αν διαβάσει όλα αυτά και ιδίως από απλούς χρήστες που είναι για μένα και οι καλύτεροι κριτές. Αντιθέτως για το clearaudio δεν έχω διαβάσει κάποιο αρνητικό ούτε για το vpi scout αν και όντος για τον βραχίωνα του είδα μερικά αρνητικά και ήδη η γνώμη σου με προβλημάτισε κατά πόσο είναι ένας τέτοιος βραχίωνας καλός για μένα.

Ειλικρινά ήμουν έτοιμος να πάω για marantz ιδίως με αυτή την τιμή που την έχει ο ορφέας αν και μεταχειρισμένο. Μετά ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα πάω για την αγορά του καθώς τα πρώτα review που διάβασα μου δημιούργησαν ενθουσιασμό αλλά όπως τόσο εύκολα ενθουσιάζομαι τόσο εύκολα και απαγοητεύομαι. Επειδή είμαι και λίγο ψείρας άρχισα να σκάβω παραπάνω στο internet να δω ποιος και που έχει προβλήματα με το συγκεκριμένο και γρήγορα απέκτησα τις αμφιβολίες μου.
Συγκεκριμένα για να μην πλατειάζει η κουβέντα.
Εδώ πρώτα

http://forums.stevehoffman.tv/threads/bent-the-cantilever-on-my-new-marantz-tt15s1.320676/

εντάξει λέω έπεσα στην περίπτωση και είπα να ψάξω παραπάνω. Μετά βρήκα αυτόν εδώ

μετά εδώ

http://www.polkaudio.com/forums/showthread.php?138532-Marantz-tt15s2-or-VPI-traveler

Οσό και καλή πίστη να έχει κάποιος έ θα του μπουν φωτιές αν διαβάσει όλα αυτά και ιδίως από απλούς χρήστες που είναι για μένα και οι καλύτεροι κριτές. Αντιθέτως για το clearaudio δεν έχω διαβάσει κάποιο αρνητικό ούτε για το vpi scout αν και όντος για τον βραχίωνα του είδα μερικά αρνητικά και ήδη η γνώμη σου με προβλημάτισε κατά πόσο είναι ένας τέτοιος βραχίωνας καλός για μένα.

Η συμβουλή μου είναι να πας να δεις από κοντά όσα πικαπ σε ενδιαφέρουν και τότε θα καταλάβεις τυχόν αδυναμίες και ελαττώματα που μπορεί να έχουν κι αν μπορείς να τα ανεχτείς ή όχι. Εσύ θα ζεις μαζί τους κι όχι εμείς.

Μην πάρεις από το ebay. Πάρε από μαγαζί με φυσική παρουσία για να έχεις εγγύηση και after sales support.

Δες και άκουσε και το michell gyro SE. Κοστίζει παραπάνω από το ποσό που διαθέτεις αλλά δεν αγοράζεις κάθε μέρα πικάπ. Δυστυχώς τα αναλογικά ακριβαίνουν συνεχώς.

Εδώ πρώτα

μετά εδώ

Κοίτα, ο πρώτος ομολογεί έμμεσα ότι χάλασε τη βελόνα κατά την συναρμολόγηση. Και μόνο το γεγονός ότι προσπάθησε να ισιώσει τη βελόνα με το χέρι αρκεί για να καταλάβεις ότι δεν ξέρει από βινύλιο, CD και πολύ του πέφτει.

Ο δεύτερος έχει μεγάλο πρόβλημα γιατί πατάει πολύ δυνατά το κουμπί on/off και μετακινεί κάθε φορά το μπλοκ του μοτέρ. (Ποιός είναι, ο Ράμπο; Αυτά τα πράγματα δεν τα πατάς δυνατά, τα χαϊδεύεις, δεν είναι γεωργικά μηχανήματα). Τελικά το αντικατέστησε λέει με ένα Mitsubishi LT-30, δηλαδή με αυτό:

MitsuLT30ontesttable.jpg

Ήθελα να ήξερα τι θα κάνει αν του χαλάσει. Που θα βρει ανταλλακτικά;

Ο τρίτος λέει ότι δεν του άρεσε η ποιότητα κατασκευής και το αντικατέστησε με ένα VPI. Αυτό να το δεχτώ- το αγόρασε, το άκουσε και το αντικατέστησε με κάτι καλύτερο-καλύτερο γι αυτόν πάντα. Δε μας λέει όμως ποιό VPI αγόρασε...

Εδώ πρώτα

μετά εδώ

Περίεργο γιατί και τα περισσότερα Clearaudio έχουν ακριβώς το ίδιο μοτέρ συμπεριλαμβανομένου και του πανάκριβου performance που χρησιμοποιώ στο "καλό" μου σύστημα... Το να στηρίξεις το μοτέρ στην θέση του είναι κάτι αστείο. Γκρινιάρηδες, υπερ του δέοντος ψείρες ή απλά άνθρωποι που γουστάρουν κάτι το διαφορετικό πάντα θα υπάρχουν και συνήθως είναι αυτοί που φωνάζουν περισσότερο..
Αν εσύ θεωρείς τις απόψεις που διάβασες (που συγχώρεσε με τις θεωρώ τρίχες) σοβαρές επειδή τις διάβασες απο κάποιους χρήστες που ούτε ξέρεις γιατί και η δική μου δηλαδή να μην είναι εξίσου σοβαρή; (όχι οτι παρεξηγήθηκα ή κάτι)
Aν τυχόν το πάρεις στείλε μου pm να σου λύσω όλα αυτά τα "τρομερά" προβλήματα (σαν κιαυτά που όλα σχεδόν τα ακριβά πικάπ έχουν) σε πέντε λεπτά.

Εγώ πιστεύω οτι άλοι λόγοι πιό βαθιοί και όχι αυτοι που νομίζεις σε αποτρέπουν απο το να του ρίξεις έστω και μια ματιά, λόγοι που έχουν να κάνουν με την μάρκα, με την σαφή ροπή σου να γουστάρεις τα VPI για λόγους που δεν έχεις όμως γράψει με την αρνητική άυρα του "φασόν" την επιθυμία να πάρεις κάτι καινούριο στο κουτί του, κλπ.. Λόγοι σεβαστοί που όμως θα σου κοστίσουν τουλάχιστον τα διπλάσια λεφτά για το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα και που οι περισότεροι τουλάχιστον υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου.

Μην με παρεξηγείς δεν σε κριτικάρω επουδενεί.. Σαφώς και θα χαρώ να πάρεις το οτιδήποτε αρκεί να το γουστάρεις πραγματικά και να σε ικανοποιεί για αυτό που πλήρωσες, αν δε υπάρχει και οικονομική άνεση ξέχνα τα όσα έγραψα και κάνε απλά αυτό που σου γουστάρει. Εγώ θα περιμένω με χαρά να μάθω και να ευχηθώ τα καλορίζικα.

Last edited:
Κοστίζει παραπάνω από το ποσό που διαθέτεις αλλά δεν αγοράζεις κάθε μέρα πικάπ. Δυστυχώς τα αναλογικά ακριβαίνουν συνεχώς.

Πίστεψέ με φίλε το πολύ σε τρία άντε βαρια τέσσερα χρόνια θα αρχίσουν να φτηναίνουν απότομα.. Η σημερινή άνοδος του βινυλίου δεν είναι παρα άλλη μια φούσκα (που δεν θα αργήσει να σκάσει) που ως τέτοια δημιουργεί υπεραξίες. Γιαυτό προσοχή με τα έξοδα..

Καταλαβαίνω πως αναζητάς το καλύτερο και καλά κάνεις.
Επίσης καταλαβαίνω πως βασίζεσαι στην γνώμη χρηστών για αυτό και πάλι καλά κάνεις.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω,είναι το ότι δεν έχεις πάρει σβάρνα μαγαζιά και φίλους για να ακούσεις αυτά για τα οποία ενδιαφέρεσαι.

Και μάλιστα όχι απλώς να τα ακούσεις αλλά να πάρεις και το project μαζί σε ακρόαση Α-Β ώστε να διαπιστώσεις στην πράξη τι αναβάθμιση πρόκειται να πάρεις από το καθένα.
Και με την ίδια κεφαλή αν είναι δυνατόν ,αλλιώς δεν έχει νόημα.Μπορεί κάλλιστα αυτό που θα ακούσεις καλύτερο να έχει απλώς καλύτερη κεφαλή,γι' αυτό το λέω.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση,ότι κι αν αποκτήσεις,θα σου μείνει το σαράκι του πως θα ήταν αν είχες διαλέξει κάτι άλλο.
Δύσκολα τα παραπάνω;
Κατά την γνώμη μου,οι ακροάσεις είτε επικείμενης αγοράς,είτε άλλων συστημάτων (εκπαιδευτικά έστω) παγιώνουν γνώμες πολύ καλύτερα απ' την οποιαδήποτε κουβέντα.
Και μην ξεχνάς πως στην τελική,εσύ θα είσαι αυτός που θα πρέπει να το ευχαριστηθεί.
Εμείς περισσεύουμε.

Πίστεψέ με φίλε το πολύ σε τρία άντε βαρια τέσσερα χρόνια θα αρχίσουν να φτηναίνουν απότομα.. Η σημερινή άνοδος του βινυλίου δεν είναι παρα άλλη μια φούσκα (που δεν θα αργήσει να σκάσει) που ως τέτοια δημιουργεί υπεραξίες. Γιαυτό προσοχή με τα έξοδα..

Δεν έχεις κι άδικο. Βλέπω μάλιστα ότι πουλιούνται αρκετά βινύλια στις αγγελίες του φόρουμ κι αυτό κάτι σημαίνει.

Re: Απάντηση: Αγορά πικάπ μέχρι 1500 ευρώ - προτάσεις

Αυτό που δεν καταλαβαίνω,είναι το ότι δεν έχεις πάρει σβάρνα μαγαζιά και φίλους για να ακούσεις αυτά για τα οποία ενδιαφέρεσαι.

Και μάλιστα όχι απλώς να τα ακούσεις αλλά να πάρεις και το project μαζί σε ακρόαση Α-Β ώστε να διαπιστώσεις στην πράξη τι αναβάθμιση πρόκειται να πάρεις από το καθένα.
Και με την ίδια κεφαλή αν είναι δυνατόν ,αλλιώς δεν έχει νόημα.Μπορεί κάλλιστα αυτό που θα ακούσεις καλύτερο να έχει απλώς καλύτερη κεφαλή,γι' αυτό το λέω.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση,ότι κι αν αποκτήσεις,θα σου μείνει το σαράκι του πως θα ήταν αν είχες διαλέξει κάτι άλλο.
Δύσκολα τα παραπάνω;

Δυστυχώς απο όσα γνωρίζω ως τώρα μάλλον ναι δύσκολα όσον αφορά τα VPI. Μην νομίζετε, και εγώ παράπονο το έχω να ακούσω ένα Classic αλλα πού...

Δεν έχεις κι άδικο. Βλέπω μάλιστα ότι πουλιούνται αρκετά βινύλια στις αγγελίες του φόρουμ κι αυτό κάτι σημαίνει.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Πάντως προσωπικά έχω αηδιάσει με το πάρτυ κερδοσκοπίας που γίνεται είς βάρος των βινυλιόφιλων ως ένας τέτοιος βαθιά απογοητυμένος και πληγωμένος απο την στάση της αγοράς.. Απο την άλλη δεν με χαλάει αφου με αυτήν την φούσκα πήρε μια παράταση ζωής το format κάτι καλό για εμάς που θέλουμε να συνεχίσουμε να συντηρούμε δισκοθήκες και πικάπ στο ορατό μέλλον..

Καταλαβαίνω πως αναζητάς το καλύτερο και καλά κάνεις.
Επίσης καταλαβαίνω πως βασίζεσαι στην γνώμη χρηστών για αυτό και πάλι καλά κάνεις.

Δύσκολα τα παραπάνω;
Κατά την γνώμη μου,οι ακροάσεις είτε επικείμενης αγοράς,είτε άλλων συστημάτων (εκπαιδευτικά έστω) παγιώνουν γνώμες πολύ καλύτερα απ' την οποιαδήποτε κουβέντα.
Και μην ξεχνάς πως στην τελική,εσύ θα είσαι αυτός που θα πρέπει να το ευχαριστηθεί.
Εμείς περισσεύουμε.

Μα αυτό θα κάνω όπως είπα και σε λίγα νήματα ποιο πίσω. Πρώτα θα κατασταλάξω σε κάποιες προτάσεις για τα δικά μου πάντα γούστα και μετά φυσικά θα πάρω σβάρνα τα μαγαζιά. Φυσικά θα περιμένω κανα μήνα μήπως βρω κάποια προσφορά σε μεταχειρισμένο. Όσο για την αγορά βινυλίου στην Ελλάδα μπορεί να είναι φουσκα στο εξωτερικό έχει εδραιωθεί εδώ και χρόνια, μπορεί να αγγίζει αυτή η συνεχή αύξηση πλέον την δεκαετία με καλύτερη χρονιά στις πωλήσεις την φετινή.
Δεν υπάρχει πλέον καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του και όσους τον ακούνε να μην διαθέσει την δουλειά του σε βινύλιο. Και παλιότερα ήταν έτσι αλλά σε ποιο underground ακούσματα. Πλέον η έκδοση βινύλιου έχει γίνει must και στους mainstream μουσικούς.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Πάντως προσωπικά έχω αηδιάσει με το πάρτυ κερδοσκοπίας που γίνεται είς βάρος των βινυλιόφιλων ως ένας τέτοιος βαθιά απογοητευμένος και πληγωμένος απο την στάση της αγοράς. Απο την άλλη δεν με χαλάει αφου με αυτήν την φούσκα πήρε μια παράταση ζωής το format κάτι καλό για εμάς που θέλουμε να συνεχίσουμε να συντηρούμε δισκοθήκες και πικάπ στο ορατό μέλλον..

Κι εγώ το ίδιο νοιώθω. Και έτσι αποφάσισα να μην αναβαθμίσω το πλατό μου αν και τρωγόμουν μέσα μου. Θα κρατήσω τα πιο καλά βινύλια που έχω, θα τα ψηφιοποιήσω κιόλας και θα διώξω τα υπόλοιπα.

Όσο για την αγορά βινυλίου στην Ελλάδα μπορεί να είναι φουσκα στο εξωτερικό έχει εδραιωθεί εδώ και χρόνια, μπορεί να αγγίζει αυτή η συνεχή αύξηση πλέον την δεκαετία με καλύτερη χρονιά στις πωλήσεις την φετινή.
Δεν υπάρχει πλέον καλλιτέχνης που σέβεται τον εαυτό του και όσους τον ακούνε να μην διαθέσει την δουλειά του σε βινύλιο. Και παλιότερα ήταν έτσι αλλά σε ποιο underground ακούσματα. Πλέον η έκδοση βινύλιου έχει γίνει must και στους mainstream μουσικούς.

Μήν ξεχνας οτι στην Ελλάδα ότι συμβαίνει στο εξωτερικό έρχεται με μια σταθερή χρονοκαθυστέρηση δύο με τρία έτη (ακόμα και η κρίση! άλλο που μας "έσκισε" μετα..)
Οι καλλιτέχνες δεν εκδίδουν την δουλειά τους (η οποία στο 99% των περιπτώσεων είναι 100% ψηφιακή με αυτήν να είναι η αναλοίωτη και ιδανική της μορφή) σε βινύλιο για κάποιους ιδεαλιστικούς λόγους αλλα γιατί τα λίγα βινύλια που θα τυπώσουν ξέρουν οτι θα τα πουλήσουν όλα σε αντίθεση με τα υπόλοιπα άρα ένα σιγουράκι στην τσέπη το οποίο όσο πιό μικρό το "όνομα" τόσο πιο γλυκό λόγω γενικότερα μικρών πωλήσεων..

Είναι μεγάλη αυτή η συζήτηση και φυσικά πονάει εμάς που αγαπήσαμε αυτό το format όσο και να δυσκολευόμαστε να παραδεχτούμε την πραγματικότητα. Θα ήταν όμως προτιμότερο να την συνεχίζαμε σε κάποο καινούριο νήμα..

Θα προσθέσω στη συζήτηση ένα παράγοντα ακόμα: Την υποστήριξη που έχει το πικ-άπ στη χώρα μας σε ανταλλακτικά, service, δυνατότητα να το δώσεις να στο ρυθμίσουν. Ειδικά για όσους δεν έχουν τόση εμπειρία, ή δεν "πιάνουν" τα χέρια τους.

Και θα συμφωνήσω μ' αυτό: Κάνουμε πρώτα τη βόλτα στα εδώ μαγαζιά (υπάρχουν αρκετά), βλέπουμε, αγγίζουμε, ακούμε και κατόπιν αποφασίζουμε τι και από που θα ψωνίσουμε.

Και απ' έξω, από το ebay, απ' όπου θέλουμε. Αλλ' αφού έχουμε κάνει τη βόλτα πρώτα..

Κι εγώ το ίδιο νοιώθω. Και έτσι αποφάσισα να μην αναβαθμίσω το πλατό μου αν και τρωγόμουν μέσα μου. Θα κρατήσω τα πιο καλά βινύλια που έχω, θα τα ψηφιοποιήσω κιόλας και θα διώξω τα υπόλοιπα.

Αν έχεις ήδη κάτι το αξιόλογο δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις εκτός και άν έχεις πάνω απο 10.000 βινύλια και πολλά λεφτά φυσικά..
Είμαι ήδη στην διαδικασία ψηφιοποίησης σε DSD τα τελευταία τέσσερα χρόνια αργά αλλα σταθερά.. Αυτός πλέον είναι και ο κύριος ρόλλος του πικάπ πλέον στο σύστημα μου πέραν απο τον διακοσμητικό (αφού δεν υπάρχει κάτι το πιό όμορφο) που το βάζω που και που να το απολάυσω έτσι για την Κ@@@..

Σε αντίθεση με μένα που ενώ έχω server με έναν τεράστιο αποθηκευτικό χώρο με μουσική καποια terabyte όχι μόνο ακούω καθημερινά δίσκους αλλά αγοράζω και συνέχεια ιδίως νέες δουλειές από καινούργιους καλλιτέχνες που βγάζουν τις δουλείες τους πάντα σε βινύλιο. Δεν βλέπω να ασχολείστε με σύγχρονα ακούσματα και με νέες ιδές και δουλειές στην μουσική γιατί αλλιώς θα ήσασταν βέβαιοι για την συντριπτική επικράτηση του βινύλιου σαν φυσικό μέσο αναπαραγωγής που έχει εκτοπίσει τα πάντα. Ακόμα και τα ψηφιακά αρχέια πλέον έχουν αρχίσει να σβήνουν ιδίως στις νέες ηλικίες με την επικρατήσει μουσικών streaming portal όπως το grooveshark, spotify, soundcloud,
Από τι καταλαβαίνετε το πικάπ δεν το είχα ούτε το έχω για έπιπλο και παίζω καθημερινά δίσκους γιαυτό και ψάχνω κάτι αρκετά στιβαρό και αξιόπιστο και με καλό ήχο που αντέχει και μια μικρή κακομεταχήριση. Αυτό που είπατε για το marantz ότι θέλει απαλά να το ανοίγεις για να μην μετακινήσεις το μοτέρ για μένα δεν είναι αποδεκτό και για την χρήση που το θέλω. Οπώς και αυτό που μου είπατε για τους unipivot βραχίονες.

Τα streaming portal είναι το μέλλον της μουσικής βιομηχανίας και ενκαιρώ οταν θα έχουν εξελιχθεί αρκετά (και ποιοτικά) θα προσφέρουν με προσιτότατο κόστος ποιότητα και ευκολίες απλά "αδιανόητες"..

Το βινύλιο είναι μια "κ@@@" της ζωής για τους μερακλήδες αν και προσωπικά πλέον δεν το θεωρώ πλέον το "ταβάνι" ποιοτικά. Και εμένα μου αρέσει πολύ να ακούω δίσκους κάτι που κάνω σχετικά συχνα αν και όχι τόσο συχνά όσο κάποτε. Μπράβο σου για το κουράγιο σου να κρατάς θερμοπύλες για εμάς τους υπόλοιπούς που μείναμε στον πάγο αλλα θέλουμε να συνεχίσουμε έστω και "παγωμένοι"

Σου εύχομαι πολλές ευχάριστες ώρες ακροάσεων και ακόμα καλύτερες στιγμές όταν με το καλό θα καταλήξεις. Αν μη τι άλλο απο εκεί που είσαι αξίζει όπως-και-δήποτε η όποια αναβάθμιση..

Δεν βλέπω να ασχολείστε με σύγχρονα ακούσματα και με νέες ιδές και δουλειές στην μουσική γιατί αλλιώς θα ήσασταν βέβαιοι για την συντριπτική επικράτηση του βινύλιου σαν φυσικό μέσο αναπαραγωγής που έχει εκτοπίσει τα πάντα.

Παρόλη την εμπορική ακμή τους οι πωλήσεις βινυλίων δεν είναι παρα ένα τίποτα ακόμα και μπροστά στις πωλήσεις των τόσο υποβαθμισμένων cd που όμως αντιπρόσωπεύουν ακόμα περίπου το 50% του τζίρου παγκοσμίως..
Τα βινύλια δεν θυμάμαι το πόσο αντιπροσωπεύον αλλα θυμάμαι οτι ο αριθμός είναι μονοψήφιος και μικρός..

Αυτό που θα εκτοπίσει τα πάντα εν καιρώ είναι το Streaming απο Cloud και Live Streaming. Mήν έχεις αυταπάτες το βινύλιο δεν είναι το μέλλον, είναι απλά ένα ευχάριστο διάλειμα γι όσους συνεχίζουν να το γουστάρουν και έχει ακόμα καμία εικοσαετία ζωής (όχι όμως σε αυτήν την ακμή) αλλα δεν είναι το μέλλον, κανένα φυσικό μέσον δεν είναι.

Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει ραγδαία και σύντομα και πρίν να το καταλάβουμε και το χάμπυ μας θα είναι αγνώριστο..

Status
Not open for further replies.